prva stran

OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol
SIO-2020 Shema šolskega sadja in zelenjave Ekošola
aktualno šola koledar projekti dosežki zaposleni knjižnica glasilo povezave vrtec e-učilnice
Aktualno

Aktualne novice in pretekle novice razvrščene po šolskih letih. Zadetke je možno omejiti z dodatnimi parametri iskanja.

Aktualne novice

Arhiv:

Šolsko leto 2019/2020
Šolsko leto 2018/2019
Šolsko leto 2017/2018
Šolsko leto 2016/2017
Šolsko leto 2015/2016
Šolsko leto 2014/2015
Šolsko leto 2013/2014
Šolsko leto 2012/2013
Šolsko leto 2011/2012
Šolsko leto 2010/2011
Šolsko leto 2009/2010
Šolsko leto 2008/2009
Šolsko leto 2007/2008

Aktualne novice

aktualni dogodki za: objavil-a:

torek, 14. 07. 2020, 16:50
objavila mag. Aleksandra Žnuderl
Sprejem odličnjakov generacije 2011-2020

V sredo, 24. 6. 2020, je v Občini Sv. Jurij v Slovenskih goricah potekal sprejem odličnjakov. Učenci, ki so v vseh devetih letih osnovnega šolanja izkazali odličen uspeh, so bili skupaj s svojimi starši vabljeni na slavnostni sprejem pri g. županu. Ti učenci so: Jonas Kacijan, Julija Konrad, Maja Škamlec in Tijana Škrlec. Sprejema so se udeležili tudi razredničarka mag. Aleksandra Žnuderl, sorazredničarka Ana Šuster Kraner in nadomestni razrednik David Bratovčak ter ravnateljica Vesna Breznik.

Župan Peter Škrlec se je po slavnostnem nagovoru vsem učencem zahvalil za trud in požrtvovalno delo ter doprinos k ugledu kraja, sledila pa je tudi zahvala učiteljem in staršem. Vsi odličnjaki so prejeli spominska darila. Po slavnostnem sprejemu je sledilo kosilo v bližnjem gostišču.

Vsem odličnjakom še enkrat iskrene čestitke in vse dobro na nadaljnji poti.

Aleksandra Žnuderl, razredničarka

Več ...
nedelja, 28. 06. 2020, 22:30
objavila Vesna Breznik
Delovna akcija

Spoštovani.

Čeprav so se pričele zaslužene poletne počitnice, je v naši šoli oz. natančneje v našem vrtcu še vedno živahno. Tako je bilo še posebej živahno v petek, 26. 6. 2020, ko so dogajanje na vrtčevskem igrišču obogatili člani Kluba brigadirjev Slovenskih goric Lenart ob pomoči domačinov, ki so se odzvali prostovoljni akciji - prebarvanju vrtčevskih igral in obnovi hiške. Akcija je bila izpeljana ob 45-letnici prve lokalne mladinske delovne akcije MDB Srečka Rojsa-Nika, ki je bila izvedena leta 1975 prav v Jurovskem Dolu.

V dopoldanskem času so bila ob pesmi in glasbi prebarvana vsa zunanja igrala in obnovljena hiška, v kateri shranjujemo pripomočke za zunanje igranje naših najmlajših, ki so seveda z zanimanjem opazovali dogajanje.

Dejanje in vso dogajanje je samo še en dokaz, da duh prostovoljstva še vedno živi ... Hvala vam, spoštovani brigadirji, in naj vam zdravje služi še naprej, da s skupnimi močmi izpeljete še več zadanih nalog.

Hvala.

Fotografije
petek, 26. 06. 2020, 9:55
objavila Vesna Breznik
Poletne počitnice

Dragi učenci, spoštovani starši.

Pričele so se težko pričakovane poletne počitnice. Želim vam, da jih preživite čim lepše, izkoristite vsak trenutek danosti in počnite vse tisto, kar vas veseli.

Pazite nase in upam, da se 1. septembra ponovno zberemo v šolskih klopeh, pripravljeni za nove izzive in podvige.

Uživajte!
sreda, 24. 06. 2020, 9:19
objavil Luka Sambolec
Poli maraton

Z učenci smo sodelovali na Poli maratonu. Letos smo maraton izpeljali v Jurovsekm Dolu. Z učenci devetega razreda smo prekolesarili 18 km za 18. Poli maraton. Zelo smo uživali v naravi in druženju na kolesih. Hvala vsem za pomoč in sodelovanje.

Učitelj: Luka Sambolec

Video posnetek
sreda, 24. 06. 2020, 8:20
objavila Mateja Nudl
Literarni natečaj Pravljice iz skrinje domišljije

Knjižnica Lenart je razpisala literarni natečaj z naslovom Pravljice iz skrinje domišljije. Na natečaju sta s svojima pravljicama sodelovala tudi učenca 8. razreda Anej Satler in Nina Senekovič. Strokovna komisija je zapisala, da jih je pravljica Nine Senekovič z naslovom Marko in vila Sonja prepričala z izvirnostjo, slogom, vsebino in idejo. Ninina pravljica je bila med tremi najboljšimi pravljicami. V mesecu septembru bo Založba Kreativna PiKA pravljico preprosto oblikovala in jo izdala v mini nakladi.

Iskrene čestitke. Nini želimo še veliko ustvarjalnega navdiha.
sreda, 24. 06. 2020, 8:02
objavila Mateja Nudl
Cankarjevo tekmovanje

Komisija za Cankarjevo tekmovanje je objavila neuraden razpis za šolsko leto 2020/2021 z naslovom SLOVENIJA, VSE NAJBOLJŠE. Razpisali so literarna dela za posamezno tekmovalno skupino.

1. VIO (MEHURČKI)

1. razred: Leopold Suhodolčan: Piko dinozaver.
2. in 3. razred: Desa Muck: Anica in grozovitež.

Šolsko tekmovanje bo v četrtek, 8. 4. 2021.

2. IN 3. VIO

4. in 5. razred: Sebastijan Pregelj: Deček Brin na domačem kolišču (1. del), (Zbirka: Zgodbe s konca kamene dobe).
6. in 7. razred: Igor Karlovšek: Pobeg.
8. in 9. razred: Mate Dolenc: Kako dolg je čas.

Šolsko tekmovanje bo v torek, 17. 11. 2020. Za 8. in 9. razrede se tekmovanje nadaljuje na območni ravni, v četrtek, 14. 1. 2021 in državni ravni, v soboto, 13. 3. 2021.

Veliko bralnih užitkov.
ponedeljek, 22. 06. 2020, 8:15
objavila Mateja Nudl
Šolski časopis Šolski žarek

Tudi v letošnje šolskem letu so učenci pridno pisali in likovno ustvarjali, zato vas vabimo, da naš Šolski žarek oživite s svojim branjem. Morda boste učenci našli tudi svoj izdelek in prispevek. Se beremo v naslednjem šolskem letu.

Mentorica: Mateja Nudl

Šolski žarek 2019/20
petek, 19. 06. 2020, 9:59
objavila Vesna Breznik
Zadnji šolski dan

Spoštovani.

Šolsko leto 2019/2020 se počasi zaključuje. Pred nami je zadnji šolski dan, ki ga bomo pod vplivom vseh ukrepov prav tako preživeli nekoliko drugače, kot bi ga sicer. Tako ne bo zaključne prireditve, katero smo načrtovali v dopoldanskem času.

Učenci pridejo v šolo zjutraj normalno z avtobusom, peš ali s kolesi in se zberejo po razredih, kjer bodo dan preživeli skupaj s svojimi razredniki, sorazredniki oz. učitelji do 11.00 ure. Ob 11.15 je organiziran avtobusni prevoz domov. V kolikor ima vaš otrok za ta dan naročeno kosilo in bo šel domov z avtobusnim prevozom, predlagamo, da si kosilo odjavi.

Podaljšano bivanje za učence od 1. do 5. razreda bo organizirano za tiste učence, ki le-to nujno potrebujejo (zanje bo organizirano tudi kosilo). Zato vljudno prosim starše, da sporočite razredničarki svojega otroka, ali bo vaš otrok vključen v podaljšano bivanje ali ne. V kolikor bo ostal v podaljšanem bivanju, za prevoz domov poskrbite starši sami.

Dragi učenci in starši.

Šolsko leto, ki se zaključuje, je bilo za vse prav pestro, razburljivo, nenavadno; verjamem, da tudi naporno. S skupnimi močmi nam je uspelo premostiti povsem novo, neznano situacijo, ko smo tako rekoč čez noč ostali doma in bili primorani delo vzpostaviti na daljavo. Če pogledamo nazaj, pa nam je to obdobje vsem dalo neprecenljive izkušnje; možnost, da cenimo stvari, ki so nam povsem samoumevne oz. nas je povezalo v en sam skupni cilj – skupaj zmoremo za dobro naših otrok.

Želim vam lepe počitnice in da se ponovno vidimo med šolskimi klopmi v torek, 1. septembra 2020.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
sreda, 17. 06. 2020, 9:36
objavila Milena Kokol
Dokumentarna oddaja Sledi na RTV SLO 1

Dokumentarna oddaja Sledi, ki nastaja v produkciji Televizije Maribor, je vsebinsko osredotočena na osebnosti, pojave, stvari ter objekte, katerih sledi so na najrazličnejših področjih dobile trajni pomen. Oddaja, ki ima dolgo tradicijo, na poljuden način razkriva še neznane dimenzije nemalokrat pozabljenih del, vrednot, pomnikov ter druge snovne in nesnovne dediščine, vredne naše pozornosti.

V sklopu izdaje Roškarjeve knjige bo v oddaji Sledi predstavljen tudi Ivan Roškar, OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol in sama občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

V tem dokumentarnem filmu sodelujejo tudi učenci družboslovnega krožka, kot so: Anej Satler, Zarja Mohorko, Lara Leš, Urška Zorec, Leon Bračič Rajšp, Tinej Murko in učiteljica Milena Kokol, ki je soavtorica te oddaje.

Oddaja bo na sporedu:
11.08.2020 ob 17.25 uri na RTV SLO 1
06.09.2020 ob 20.00 uri na TV MARIBOR

Vabljeni k ogledu!
ponedeljek, 15. 06. 2020, 8:41
objavil Dani Sajtl
Podarimo namizne in prenosne računalnike

Podarimo namizne in prenosne računalnike, ki jih več ne potrebujemo. Računalniki so stari malo več kot 10 let, očiščeni prahu, programska oprema je na novo nameščena. Informacije dobite pri meni (dani.sajtl@guest.arnes.si). Več o računalnikih pa najdete v spodnji priponki.

*** Na voljo je še en namizni računalnik z monitorjem. ***

Namizni in prenosni računalniki - podrobnosti
petek, 12. 06. 2020, 12:54
objavila Vesna Breznik
Zbiranje odpadnega papirja

Pozdravljeni.

Keson za zbiranje odpadnega papirja je že dostavljen, in sicer zadaj za šolo na dostavnem mestu za kuhinjo. To pomeni, da se lahko z avtomobilom zapeljete mimo telovadnice na dostavni prostor in odložite odpadni papir (izključno časopisni papir, revije ... in ne karton) v keson.

Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi tudi tokrat uspelo zbrati veliko odpadnega papirja.

Hvala in lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
petek, 12. 06. 2020, 11:15
objavila Barbara Waldhütter
Obvestilo o izposoji učbenikov in naročilu delovnih zvezkov in ostalih potrebščin za šolsko leto 2020/21

Spoštovani starši in učenci!

Vaši otroci so domov prinesli naročilnico Mladinske knjige, kjer je seznam obveznih delovnih zvezkov in drugih šolskih potrebščin, ki jih bodo potrebovali prihodnje šolsko leto pri pouku. Nakup obveznih delovnih zvezkov in drugih šolskih potrebščin lahko opravite tudi v katerikoli drugi knjigarni oziroma založbi, lahko pa jih naročite z naročilnico Mladinske knjige, ki ste jo prejeli ali preko Kopija-nova, na povezavi, ki je objavljena spodaj. To je popolnoma vaša izbira.

Izposoja učbenikov iz učbeniškega sklada je brezplačna in jih bodo učenci prejeli prvi teden pouka v novem šolskem letu. Prav tako bo šola za učence 1. 2. in 3. razreda kupila vse delovne zvezke, ki jih bodo učenci prejeli v šoli prvi šolski dan.

Seznam celotnega gradiva, ki ga bodo učenci potrebovali v prihodnjem šolskem letu, je objavljen tudi na šolski spletni strani.

Skrbnica učbeniškega sklada: Barbara Waldhütter

Seznam učbenikov 2020/21
Delovni zvezki in potrebščine 2020/21
Kopija-nova - naročanje 2020/21
četrtek, 11. 06. 2020, 8:42
objavila Milena Kokol
Osvojili smo zlato priznanje v tekmovanju turizmu pomaga lastna glava

Učenci turističnega podmladka naše šole so osvojili zlato priznanje. V letošnjem letu so se predstavili s turistično nalogo in istoimenskim video spotom Cajt je za Jurfešto. V tem turističnem proizvodu so prikazali tridnevni festival, ki predvsem starejše vabi na številne prireditve, ki bi se odvijale v mesecu aprilu 2021. Turistična naloga se bo predstavila tudi v Katalogu turistične zveze Slovenije in v časopisu Lipov list. Iskrene čestitke vsem učencem turističnega podmladka in družboslovnega krožka, ki so prispevali svoje ideje in namenili prosti čas raziskovanju turizma v našem kraju. Še enkrat se zahvaljujemo snemalcu Urošu Brumnu, ki nam je pomagal pri snemanju in oblikovanju video spota. Turistična naloga bo objavljena na spletni strani naše šole pod projektom Turizmu pomaga lastna glava. Video spot je na spletni strani naše šole. Mentorica: Milena Kokol

Video spot
sreda, 10. 06. 2020, 13:11
objavila Vesna Breznik
Zbiranje odpadnega papirja

Spoštovani.

Po uspešno izpeljani jesenski zbiralni akciji odpadnega papirja smo imeli načrtovano spomladansko zbiralno akcijo pred prvomajskimi počitnicami. Zaradi korona virusa in zaprtja šole je le-ta odpadla.

Ker pa ste v vsem tem času pridno zbirali odpadni papir, smo se v sodelovanju s podjetjem Dinos odločili, da kljub vsemu izpeljemo zbiralno akcijo papirja.

Keson bo postavljen od ponedeljka, 15. 6. 2020 (od 8.00 ure naprej) na parkirišču pri telovadnici, do petka, 26. 6. 2020. Zbranega papirja ne bomo tehtali, ampak ga sami odložite v keson. Pri tem pa vas prosimo, da prinašate izključno stare revije, časopis ali morebiti kakšne stare knjige, ne pa kartona (v keson torej ne spada niti kartonasta škatla, v kateri morebiti zbirate odpadni papir).

Sredstva, zbrana z akcijo, se bodo tudi tokrat namenila šolskemu skladu šole oz. vrtca, Potrudite se in prinesite čim več odpadnega papirja.

Verjamemo, da nam bo tudi tokrat uspelo zbrati veliko odpadnega papirja.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
ponedeljek, 08. 06. 2020, 11:33
objavila Milena Kokol
Video spot Cajt je za Jurfešto

Učenci turističnega podmladka in družboslovnega krožka so skupaj z mentorico Mileno Kokol pripravili turistični video spot z naslovom Cajt je za Jurfešto. V strnjenem tri minutnem filmu so prikazali kulturne prireditve na trgu v Jurovskem Dolu. S kulturnimi prireditvami so se občina Sv. Jurij in vsa društva v občini aktivno vključila v projekt Oživitve trškega jedra. Učenci turističnega podmladka so na zanimiv način prikazali tridnevni festival, ki ga načrtujejo v naslednjem koledarskem letu. V video spotu so aktivno sodelovali naslednji učenci: Anej Satler, Zarja Mohorko, Lara Leš, Leon Bračič Rajšp in Tinej Murko. Iskrena hvala učencem za požrtvovalnost in čas, ki so ga v času epidemije posvetili pripravi tega video spota.

Iskreno se zahvaljujemo tudi snemalcu g. Urošu Brumnu, ki je posnel in montiral naš promocijski video. Prav tako se zahvaljujemo predsedniku kulturnega društva Ivan Cankar, g. Mirku Brezniku za posredovanje posnetkov nastopa domačih folklornih skupin. Video spot smo posredovali na Turistično zvezo Slovenije in na Občino Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

Zapisala: učiteljica Milena Kokol

Video spot
torek, 26. 05. 2020, 9:24
objavil Dani Sajtl
Vpis v srednjo šolo 2020/21

Vse informacije v zvezi z vpisom v srednjo šolo najdete na spodnji priponki.

Vpis v srednjo šolo 2020/21
ponedeljek, 04. 05. 2020, 23:28
objavila Vesna Breznik
Vpis otrok v vrtec za šolsko leto 2020/2021

Spoštovani starši predšolskih otrok.

Še vedno je odprt razpis za vpis otrok v Vrtec pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za šolsko leto 2020/2021. Vlogo za vpis otroka v naš vrtec lahko najdete med dokumenti pod zavihkom Vrtec. Izpolnjene vloge sprejemamo izključno po pošti na naslov OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, Jurovski Dol 13, 2223 Jurovski Dol ali po e-mailu: info@os-jd.si.
Vse dobro.

torek, 04. 08. 2020, 6:52
© 2007-2020 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane.