prva stran

OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol
SIO-2020 Shema šolskega sadja in zelenjave Ekošola
aktualno šola koledar dejavnosti projekti dosežki zaposleni knjižnica glasilo povezave vrtec e-učilnice
Aktualno

Aktualne novice in pretekle novice razvrščene po šolskih letih. Zadetke je možno omejiti z dodatnimi parametri iskanja.

Aktualne novice

Arhiv:

Šolsko leto 2019/2020
Šolsko leto 2018/2019
Šolsko leto 2017/2018
Šolsko leto 2016/2017
Šolsko leto 2015/2016
Šolsko leto 2014/2015
Šolsko leto 2013/2014
Šolsko leto 2012/2013
Šolsko leto 2011/2012
Šolsko leto 2010/2011
Šolsko leto 2009/2010
Šolsko leto 2008/2009
Šolsko leto 2007/2008

Aktualne novice

aktualni dogodki za: objavil-a:

četrtek, 12. 09. 2019, 18:55
objavila Mateja Nudl
4. dan šole v naravi

Današnji dan smo se zjutraj že s težavo vstali in odpravili na jutranjo telovadbo. Misli so nam uhajale že k pohodu, ki nas je danes čakal, saj smo vedeli, da nam ne bo lahko, saj nas obdajajo sami hribi. Vendar je začetna muka in kaj nam je tega treba popustila in smo bili vsi veseli, ko smo skozi gozdne poti prispeli na vrh Pohorja, kjer smo lahko občudovali Maribor, ki se je razprostiral pod nami. Prav tako je pohod hitro minil, saj so se učenci obeh šol zelo povezali in imeli možnost uriti svoje govorne sposobnosti, kar pa sedmošolcem tako ne predstavlja težave. Sami zase rečejo, da če kaj, govorijo pa radi. Kaj kmalu so tudi oni umolknili, ko so bili pred preizkušnjo plezanja v pustolovskem parku - prava priložnost za premagovanje strahu, urjenje gibalnih sposobnosti in še kaj. Nekatere smo s težavo dobili na plezanje, druge pa težko dol, saj bi še kar plezali. Sedaj so pa vsi učenci v pričakovanju zaključnega večera, urejanje se je začelo, talenti se pripravljajo, glasba za ples se izbira ... Šola v naravi pa počasi izteka. Učenci pa vsi v en glas, da bi jo takoj ponovili. Jutri nas čaka še Hiša eksperimentov in Toti Maribor. Danes je poročala soba Oto - učiteljica.
sreda, 11. 09. 2019, 21:07
objavila Mateja Nudl
3. dan šole v naravi

Čas hitro beži in naša šola v naravi se počasi bliža h koncu. Zjutraj smo se hitro vstali, se odpravili na sprehod in telovadbo. Nato nas je čakalo raziskovanje Framskega potoka, kjer smo spoznali in proučevali živali, merili hitrost, trdoto in ph vode, si ogledali slap, imeli malico kot taborniki. Popoldan je bil na sporedu orientacijski tek, kjer smo morali združiti tako znanje kot kondicijske sposobnosti. Za nagrado smo odigrali še eno nogometno tekmo in večer zaključili s temo igre in prevare, kjer smo morali pred spanjem še malo razgibati sive celice. Ves dan je potekal pogovor, ali bi lahko šolo v naravi še malo podaljšali. Danes je zapis naredila soba Agata. Jutri je na vrsti soba Oto.
torek, 10. 09. 2019, 21:03
objavila Mateja Nudl
2. dan šole v naravi

Po prvi prespani noči na domu Planinka, ki je na 900 m nadmorske višine, je ob sedmih že bilo bujenje in jutranja telovadba. Po zajtrku smo imeli pospravljanje in ocenjevanje sob. Kako smo se odrezali? Mhm, naj ostane skrivnost. Nato smo imeli zelo zanimivo orientacijo s karto, kjer smo iskali vrisane točke, pri čemer se nam je meril čas in pravilnost najdenih točk. Tej dejavnosti je sledila ura in naloge o astronomiji in kmalu tudi kosilo ter kratek počitek. Popoldne smo preživeli v gozdu, spoznavali in določali različne drevesne vrste, poslušali zvoke okoli sebe in na koncu z glasovi tvorili gozdni instrument. Dan se je hitro prevesil v večer, ko je bil na sporedu večerni pohod, kjer smo bolje spoznali tudi učence druge šole in z njimi že navezali prijateljske vezi. Po pohodu je sledilo umivanje, druženje, klepetanje in kmalu, upajmo, da tudi spanje, bi rekla naša učiteljica. Vsem staršem sedmošolci pošiljajo pozdrave in sporočajo, da jih pred petkom ne bo domov. Današnji zapis je naredila soba Meta. Pozdrav do jutri, ko se vam bo javila soba Agata.
torek, 10. 09. 2019, 20:08
objavila Vesna Breznik
Vabilo na prvi skupni roditeljski sestanek - vrtec

Spoštovani.

Vljudno Vas vabimo na 1. skupni roditeljski sestanek, ki bo v ponedeljek, 16. 9. 2019, ob 17.00 uri v jedilnici šole. Po uvodni predstavitvi načrta dela za šolsko leto 2019/2020 bodo oddelčni roditeljski sestanki v igralnicah Vaših otrok vrtcu.

Vljudno vabljeni.
torek, 10. 09. 2019, 20:07
objavila Vesna Breznik
Vabilo na prvi skupni roditeljski sestanek - šola

Spoštovani.

Vljudno Vas vabimo na 1. skupni roditeljski sestanek, ki bo v ponedeljek, 16. 9. 2019, ob 16.00 uri v jedilnici šole. Po uvodni predstavitvi načrta dela za šolsko leto 2019/2020 bodo oddelčni roditeljski sestanki v matičnih učilnicah Vaših otrok.

Vljudno vabljeni.
ponedeljek, 09. 09. 2019, 20:44
objavila Mateja Nudl
1. dan šole v naravi

Naš težko pričakovani dan se je začel ob deveti uri, ko smo se zbrali pred šolo, pomahali staršem in z mislimi že bili pri novih dogodivščinah. Naš cilj se nahaja na Slivniškem Pohorju, bivamo v sobah Berta, Agata in Meta in učiteljica v sobi Oto. Ko smo se namestili, se razgledali po domu, so kaj hitro sledila pravila, ki jih moramo upoštevati, da bo naše bivanje še prijetnejše. Popoldan smo preživeli zunaj, kjer se je kaj hitro pokazal naš tekmovalni duh, ko smo igrali ultimate frizbi in dobili kralja v metanju frizbija med drevesi v gozdu. Kralj je za en dan postal naš Tinej. Večer smo preživeli s šolo Prebold, ko smo igrali družabne in miselne igre. Vse dobre stvari hitro minejo in počasi je čas za počitek, ker nas jutri čaka naporen dan. Danes se vam je javila soba Berta, jutri je na vrsti soba Meta. Se beremo.
nedelja, 08. 09. 2019, 17:20
objavila Vesna Breznik
Nacionalno preverjanje znanja

V obstoječem šolskem sistemu Slovenije je nacionalno preverjanje znanja (v nadaljevanju NPZ) pomemben element pri ugotavljanju in zagotavljanju kakovosti šolskega dela. Temeljni smisel NPZ-ja je, da vsi skupaj – učenke in učenci s starši, učitelji, ravnatelji in drugi strokovni delavci šole, pa tudi na ravni celotnega sistema vzgoje in izobraževanja – preverimo, kako uspešni smo pri doseganju ciljev in standardov znanja, določenih z učnimi načrti, in na tej podlagi ustrezno načrtujemo nadaljnje vzgojno-izobraževalno delo.

Dosežek posameznega učenca pri NPZ-ju njemu, njegovim staršem in tudi učiteljem omogoča predvsem dodatno informacijo, na podlagi katere lahko bolje spremljajo šolsko delo (npr. katere vsebine učnega načrta obvlada slabše, katera so njegova močna področja glede na vsebino vsakoletnega preizkusa in v primerjavi z vrstniki v državi).

Po sedanji zakonodaji se NPZ opravlja ob koncu 6. in 9. razreda osnovne šole in je obvezno za vse učence. Ob koncu 6. razreda se preverja znanje iz matematike, slovenščine in tujega jezika.

Ob koncu 9. razreda pa se poleg znanja iz slovenščine in matematike preverja znanje tudi iz tretjega predmeta, ki ga vsako leto določi minister, pristojen za šolstvo.

Že v mesecu juniju 2019 je tako minister za šolstvo izbral izmed obveznih predmetov 8. in 9. razreda 4 predmete za določitev tretjega predmeta, iz katerega bodo učenci 9. razreda osnovne šole opravljali nacionalno preverjanje znanja v šolskem letu 2019/2020. Izbrani predmeti so bili: biologija, zgodovina, šport in tuji jezik.

2. 9. 2019 pa je minister za šolstvo s sklepom določil, iz katerega tretjega predmeta se bo na posamezni osnovni šoli v 9. razredu preverjalo znanje z nacionalnim preizkusom znanja. Za našo šolo je določen predmet zgodovina.
petek, 06. 09. 2019, 11:04
objavil Dani Sajtl
Sprememba voznega reda šolskega avtobusa

Spoštovani.

Obveščamo vas, da je sprememba voznega reda na relaciji OŠ JUROVSKI DOL-AMERIKA-ZG. PARTINJE-MALNA-OŠ JUROVSKI DOL, in sicer samo v spremenjeni postaji. Časovni razpored voženj ostaja nespremenjen, prav tako je nespremenjen vozni red na relaciji OŠ JUROVSKI DOL-MALNA-ŽITENCE-ZG. GASTERAJ-SP. GASTERAJ-OŠ JUROVSKI DOL.

Hvala za razumevanje.

Vozni red šolskega avtobusa
petek, 30. 08. 2019, 18:11
objavil Dani Sajtl
Vozni red šolskega avtobusa

Vozni red šolskega avtobusa od 3. 9. 2019 naprej se nahaja na spodnji povezavi. Dostopen je tudi med povezavami na prvi strani ali pa v meniju Šola > Prevozi učencev.

Vozni red šolskega avtobusa
petek, 30. 08. 2019, 11:26
objavila mag. Aleksandra Žnuderl
Roditeljski sestanek za starše učencev 9. razreda

Spoštovani starši. V torek, 3. 9. 2019, Vas vabim na prvi oddelčni roditeljski sestanek. Dobimo se ob 16h v učilnici angleščine. Vljudno vabljeni. Aleksandra Žnuderl, razredničarka
ponedeljek, 26. 08. 2019, 16:01
objavila Vesna Breznik
Prvi šolski dan

Spoštovani.

Počitnice se približujejo h koncu. Verjamem, da ste si nabrali novih moči za novo šolsko leto, ki ga bomo slovesno pričeli v ponedeljek, 2. 9. 2019. Vsi učenci od 2. do 9. razreda se zberete v jedilnici šole ob 8.20. Po uvodnem nagovoru boste s svojimi razredniki preživeli 3 šolske ure in se seznanili z vsem potrebnim za uspešen pričetek šolskega leta.

Prvi šolski dan se bo zaključil ob 11.00 uri in na ta dan ni kosila in ne podaljšanega bivanja.

Avtobusni prevozi v šolo bodo na prvi šolski dan peljali po naslednjem razporedu:
7.20 iz smeri: Sp. Gasteraj/Lorber - Sp. Gasteraj/Roškarič - Sp.Gasteraj/Komperšak - Sp. Gasteraj/Gajser - Zg. Gasteraj/Eder - Zg. Gasteraj/Ajhmajer - Šnajder - Žitence/Pavalec - Žitence/Grah - ZG.Gasteraj/Horvat - Zg.Gasteraj/Bračič - Triler - Zg.Gasteraj/Krel- Zg.Gasteraj7Reisman - Zg. Gasteraj/Vogrin - Malna/Bračič - Malna/Lorber - Malna/Repa - Malna/križišče - OŠ Jurovski Dol

7.20 iz smeri: Zg. Partinje/Polančič - Jurovski Dol/Krempl - Jurovski Dol/križišče - Malna/Draškovič - OŠ Jurovski Dol

7.30 iz smeri: Jurovski Dol/Kraner - Šuman - Varda/Tetičkovič - Zg. Partinje/Škrlec - Zg. Partinje/Kolarič - Zg. Partinje/Gorjup - Zg. Partinje/Ančka - Zg.Partinje/Lešnik - Zg. Partinje/Toplak - Zg.Partinje/Berluga Zg. Partinje/Fanedl - Zg. Partinje/picerija - OŠ Jurovski Dol

Avtobusni prevozi domov bodo peljali ob 11.00 uri tako v smeri Partinja kot Gasteraja.

Podrobnejši vozni red s postajami je v prilogi.

Prvi šolski dan pa boste dobili tudi vozne rede, ki bodo veljali od 3. 9. 2019 naprej.

Ponedeljek, 2. 9. 2019, pa bo prav poseben dan za naše prvošolce, ki bodo šolski prag šole prestopili prvič. Prvošolci pridete v šolo skupaj s svojimi starši ob 9.00 uri v učilnico prvega razreda, kjer vas že nestrpno pričakuje vaša razredničarka Silva Špindler.

Veliko informacij že pred pričetkom šole, kajne? Še več jih bo na prvi šolski dan. Do takrat pa ... UŽIVAJTE.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Avtobusni prevozi na prvi šolski dan
četrtek, 08. 08. 2019, 10:16
objavila Milena Kokol
Učenje prvih kaligrafskih veščin

V soboto, 3. 8. 2019 je na trgu v Jurovskem Dolu potekala zanimiva in ustvarjalna delavnica, na kateri so se udeleženci seznanili s prvimi veščinami iz kaligrafije. Kljub počitnicam in dopustom se je zbralo veliko udeležencev, ki so zastopali različne starostne skupine. Tako se je izpostavilo prijetno medgeneracijsko sodelovanje in ustvarjanje. Delavnice je vodila priznana kaligrafinja iz Ptuja, Natalija Gavez Resnik. Udeleženci delavnic so na kratko spoznali zgodovino pisav, kot so karolinška minuskola, gotica, italika..., se srečali s tehniko starih pisav in se preizkušali z uporabo dvo- debelinskega peresa in pisanja pod pravim kotom. Ob koncu so se seznanili z uporabnostjo pisav v vsakdanjem življenju. Zapisala: Milena Kokol

Delavnica se je izvajala v okviru projekta Oživitev trškega jedra. Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
torek, 06. 08. 2019, 20:13
objavila mag. Aleksandra Žnuderl
Tekmovanje iz znanja angleščine 2019/20

Na spletni strani Zavoda za šolstvo so že objavljeni datumi tekmovanja iz znanja angleščine v novem šolskem letu. Šolsko tekmovanje v znanju iz angleščine bo 14. 11. 2019, regijsko 15. 1. 2020, državno tekmovanje pa 17. 3. 2020. Predloga za regijsko in državno tekmovanje je delo Johna Greena z naslovom Turtles All the Way Down, za šolsko tekmovanje predloge ni. Se kmalu beremo. :) Aleksandra Žnuderl
nedelja, 28. 07. 2019, 19:25
objavila Milena Kokol
Kaligrafske delavnice

Spoštovani. V soboto, 3. 8. 2019 bodo v času počitnic potekale kaligrafske delavnice. Izvajale se bodo na trgu v Jurovskem Dolu, in sicer od 9. do 12. ure. V primeru slabega vremena bodo delavnice v avli Fredija Neuvirta. Na delavnicah se boste naučili lepopisa s posebnimi pripomočki (z dvodebelinskim peresom). Ob koncu ustvarjalnih delavnic boste že znali pisati vabila, voščilnice ..., v nemški gotici in karolinški minuskuli. V primeru, če se vi ne morete udeležiti teh delavnic, povabilo ponudite prijatelju, sorodniku ali znancu. Na spletni strani Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah imate natančen opis delavnic. Vljudno Vas prosim, da udeležbo potrdite na elektronski naslov: milena.kokol1@gmail.com. Delavnice so brezplačne, saj so sofinacirane preko evropskih skladov iz projekta Oživitev trškega jedra v Jurovskem Dolu. Lep pozdrav, učiteljica Milena Kokol

Delavnica se bo izvajala v okviru projekta Oživitev trškega jedra. Naložbo financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
ponedeljek, 21. 03. 2016, 9:53
objavil Dani Sajtl
Kolo časa - zbornik

Zbornik, ki je bil izdal leta 2004 v obsegu 244 strani je sedaj na voljo v digitalni obliki v PDF formatu. Datoteka je velika 186 MB! Vedno pa ga boste našli tudi med povezavami na prvi strani naših spletnih strani.

Kolo časa - Zbornik ob 230-letnici šolstva v Jurovskem Dolu

torek, 17. 09. 2019, 2:19
© 2007-2019 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane.