prva stran

OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol
SPIRIT Slovenija Mreža gozdnih vrtcev in šol Ekošola Turizmu pomaga lastna glava eduroam

React-EU - IKT za VIZ
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365
Novice

Šolske novice

Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

27. 6. 2022, 16:18
Dani Sajtl
1 od 36
Zaključna prireditev

V petek, 22. 6. 2022, so se učenci, s proslavo ob dnevu državnosti in prireditvijo ob izdaji dvojezične slikanice, za nekaj časa poslovili od šolskih klopi.

Prvi del prireditve je bil posvečen spominu nastanka naše države. V osrednjem delu sta se predstavila avtorja Anej Satler, ki je napisal besedilo za zgodbo z naslovom Sreča v nesreči in Jan Senekovič, ki je zapisal zgodbo z naslovom Change. V avli Fredija Neuvirta je potekala razstava likovnih del, ki so jih ustvarili učenci ob nastajanju predstavljene slikanice. Učenci, ki so se čez leto udeležili številnih tekmovanj in dosegli zavidljive uspehe pa so prejeli priznanja, ki jih je podelila gospa ravnateljica.

Zahvala, za uspešno izpeljano prireditev gre vsem nastopajočim, njihovim mentorjem in vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali pri pripravi prireditve. 

Koordinatorici prireditve: Metka Caf in Katja Malajner

YouTube video Posnetek zaključne prireditve
23. 6. 2022, 14:24
Mateja Nudl
1 od 1
Šolsko glasilo Šolski žarek

Tudi v tem šolskem letu smo izdali spletno obliko šolskega časopisa Šolski žarek, do katerega lahko dostopate na spletni strani šole in na spodnji povezavi. Želimo vam čim več bralnih užitkov.

Mentorica šolskega glasila: Mateja Nudl.

Šolsko glasilo
15. 6. 2022, 9:57
Vesna Breznik
1 od 1
Zadnji šolski teden

Spoštovani.

Šolsko leto 2021/2022 se zaključuje. Pred nami so še zadnje dejavnosti in da bodo lažje stekle, vam podajamo nekaj informacij:

 • V torek, 21. 6., imajo učenci 6., 7. in 8. razreda zaključne ekskurzije, zato bo avtobusni prevoz domov samo ob 13.45. 
 • V četrtek, 23. 6., bomo imeli pouk popoldan s pričetkom ob 14.30. Avtobusni prevoz v šolo bo organiziran ob 13.45. Ob 17.00 bo v kulturnem domu zaključna prireditev, na katero ste vljudno vabljeni vsi starši. Po zaključeni prireditvi poskrbite za prevoz učencev domov starši. Dejavnosti na ta dan bodo usmerjene v pripravo na zaključno prireditev, vmes bodo imeli učenci šolsko malico, za vse učence pa je za ta dan odpovedano kosilo. V kolikor bi za učence 1. razreda res nujno potrebovali varstvo v dopoldanskem času, prosim sporočite razredničarki svojega otroka.
 • V petek, 24. 6., je zadnji šolski dan. Učenci pridejo v šolo zjutraj normalno z avtobusom, peš ali s kolesi. Dan bodo preživeli skupaj s svojimi razredniki, sorazredniki oz. učitelji do 11.00 ure. Ob 11.15 je organiziran avtobusni prevoz domov. Na ta dan ne bo kosila, razen za učence v podaljšanem bivanju. Podaljšano bivanje bo organizirano za učence od 1. do 5. razreda zgolj za tiste, ki le-to nujno potrebujejo. Zato vas vljudno prosim, da to sporočite razredničarki svojega otroka najkasneje do ponedeljka, 20. 6. 2022. V kolikor bo otrok ostal v podaljšanem bivanju, za prevoz domov poskrbite starši sami.

Lep pozdrav, 

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Vabilo na zaključno prireditev
13. 6. 2022, 10:33
Mateja Nudl
Šolski literarni natečaj Na robi misli - rezultati

V tem šolskem letu smo v sklopu šolskega projekta Branje nas bogati razpisali šolski literarni natečaj Na robu misli za učence od 1. do 9. razreda. Prispelo je 13 različnih literarnih prispevkov, ki smo jih v komisiji v sestavi Mateja Nudl, Neža Gert in Lara Leš pregledali, ovrednotili in izbrali zmagovalni prispevek v posameznem triletju. Predvsem smo se osredotočile na izvirnost, vsebino, sporočilnost, slog pisanja, povezavo z izhodiščnim literarnim delom.

V prvem triletju nas je najbolj prepričal literarni izdelek učenke 3. razreda Zale Puclin, ki je napisala pesem z naslovom baBUjan. Učenkin izdelek prepriča s svojo izvirnostjo, nenavadno/neklasično obliko pesmi, ki jo je učenka izbrala, ta njena moderna oblika pesmi dopušča tudi kršenje pravopisnih pravil, učenka svoje verze stopnjuje z zapisom glasu bu, ki bralcu daje občutek, kot da se s tem tudi občutek strahu povečuje, kar ima na bralca še poseben učinek.

V drugem triletju nas je najbolj prepričal literarni prispevek učenke 5. razreda Aline Berič, ki je zapisala nadaljevanje zgodbe literarnega dela Naravnost za nosom z naslovom Liamovo presenečenje zame. Učenkin zapis prepriča s samo vsebino, bogatim besediščem, njenim stilom pisanja, prav tako je v ospredju sporočilnost. Bralca nagovori tudi s prvoosebnim zapisom. 

V tretjem triletju je s svojim literarnim prispevkom zmagala učenka 8. razreda Tiana Šipek, ki je svoj zapis z naslovom Živeti ali umreti navezala na literarno delo Ivana Tavčarja: Visoška kronika. Učenka je komisijo prepričala s samim naslovom, doživetostjo zapisa, prav tako je že uvodoma dobro opisala dogajalni prostor, zapis je tako slogovno kot besedno bogat. Učenka je svoj zapis tudi dobro povezala z izhodiščnim literarnim besedilom.

Učenke bodo prejemnice knjižnih nagrad in šolskih priznanj, njihove prispevke bomo objavili v šolskem časopisu, ki bo izšel ob koncu pouka.

Vsem nagrajenkam in tudi ostalim, ki so sodelovali s svojim literarnim prispevkom, iskrene čestitke. Vsem želim še veliko ustvarjalnih misli, ki jih bodo zlili na papir.

10. 6. 2022, 14:51
Dani Sajtl
1 od 2
Letna šola v naravi - Debeli rtič

Učenci 3. in 4. razreda so srečno prispeli v mladinski dom na Debelem rtiču, kjer bodo do ponedeljka, 13. 6.2022, izvedli 20 urni tečaj plavanja.

3. razred 4. razred Šport

10. 6. 2022, 11:08
Dani Sajtl
1 od 40
Tradicionalni koncert pevskih zborov in folklornih skupin OŠ J. Hudalesa

V četrtek, 2. 6. 2022, so oder kulturnega doma v Jurovskem Dolu po dveh letih premora ponovno napolnili mladi pevci, plesalci in glasbeniki.

Zapeli, zaigrali in zaplesali so: vrtčevska otroška folklorna skupina in vrtčevski pevski zborček, otroški in mladinski pevski zbor, mlajša in starejša otroška folklorna skupina, vokalna skupina ter kar trije šolski bandi. 

Nastopajoči so navdušili hvaležno občinstvo, ki je uživalo pri ogledu pestrega programa. Zahvala gre vsem nastopajočim, njihovim mentoricam in vsem ostalim, ki so na kakršenkoli način pomagali pri pripravi prireditve. 

Koordinatorici prireditve: Metka Caf in Barbara Waldhütter

YouTube video Posnetek koncerta
9. 6. 2022, 10:39
Antonija Širec
Tekmovanja v znanju fizike za Stefanova priznanja

Najboljši fiziki s šolskega tekmovanja: Andrej Holer, Leon Bračič Rajšp in Lara Leš, so se uvrstili na regijsko tekmovanje v znanju fizike, ki je potekalo 14. 4. 2022 na OŠ Franceta Prešerna Maribor. Bronasto priznanje na regijskem tekmovanju sta prejela LEON BRAČIČ RAJŠP iz 9. razreda in ANDREJ HOLER iz 8. razreda. Andrej Holer je dosegel 3. mesto v regiji in se uvrstil na državno tekmovanje, ki je potekalo na Fakulteti za naravoslovje in matematiko v Mariboru. Andrej se je izkazal v reševanju teoretičnih nalog in eksperimentalnem delu ter dobil vzpodbudo za nadaljnje raziskovanje sveta z očmi fizika. 

Iskrene čestitke Andreju, Leonu in Lari za uspešno reševanje fizikalnih problemov.

Mentorica: Antonija Širec

8. razred 9. razred

9. 6. 2022, 10:37
Antonija Širec
Tekmovanja v znanju matematike za Vegova priznanja

Na REGIJSKO TEKMOVANJE, ki je potekalo, 6. 4. 2022, na OŠ bratov Polončičev Maribor, so se uvrstile učenke Ema Senekovič iz 6. razreda, ter Tiana Šipek in Gloria Vuzem iz 8. razreda. Vse tri učenke so bile med najboljšimi v regiji, saj so osvojile bronasto Vegovo priznanje in se uvrstile na državno tekmovanje. Na državnem tekmovanju, ki je potekalo na OŠ Rada Robiča v Limbušu, pa sta EMA SENEKOVIČ in TIANA ŠIPEK osvojili srebrno Vegovo priznanje na državnem tekmovanju

Iskrene čestitke Emi, Glorii in Tiani. 

Mentorica: Antonija Širec

6. razred 8. razred

8. 6. 2022, 9:54
Aleksandra Kuntner
1 od 2
Otroci pomagamo otrokom

Spoštovani, 

še zadnjič v tem šolskem letu vas vabimo, da izkažete svojo dobrosrčnost in željo pomagati drugim. 

Od 24. 6. do 30. 6. 2022 bomo skupaj s Karitasom zbirali šolske potrebščine (torbe, peresnice, zvezeke itd:), oblačila in pripomočke za osebno higieno za otroke. Naprošava vas, da naj bo ves doniran material primeren otrokom. 

Zbirna točka bo v hodniku prve triade naše šole. 

Že vnaprej se vam zahvaljujejva za vašo pomoč. 

Aleksandra Kuntner in Silva Špindler

4. 6. 2022, 15:01
Mateja Nudl
Celoletno bralno tekmovanje Odprta knjiga: GG4U – skupno 2. mesto naše ekipe FLOWERS

V letošnjem šolskem letu smo se z učenkami 9. razreda Urško Zorec, Laro Leš in Nežo Gert odločile, da se pridružimo vseslovenskemu bralnemu projektu Odprta knjiga: GG4U, ki ga organizirata založbi Malinc in KUD Sodobnost International. Projekt je namenjen predvsem starejšim učencem (7., 8., in 9. razred) in je zasnovan v obliki bralnega tekmovanja z ludičnimi elementi na portalu Classcraft. Učenci si izberejo svojega avatarja in tekmujejo v trojkah. Vsaka ekipa si izbere svoj vzdevek. Udeleženci z reševanjem različno zasnovanih nalog, ki spodbujajo ustvarjalnost in premislek o prebranih knjigah, opravijo knjižno potovanje, ob katerem se tudi zabavajo.

Cilj tekmovanja je, da vsi udeleženci ekipe pravilno rešijo knjižne uganke, postopno razkrijejo naslove knjig, ki jih prebiramo v projektu in dejavno dokažejo, da so jih prebrale. To storijo tako, da uspešno rešijo vse naloge, pripravljene v izzivih (quests). Ob tem zbirajo točke, največ točk lahko ekipa dobi za zahtevnejše in bolj ustvarjalne naloge. Točkuje se tudi zaželeno in nezaželeno vedenje. Zmaga ekipa, ki bo ob upoštevanju pravil igre najhitreje, najbolj ustvarjalno in najuspešneje dosegla vse cilje in najvišje število točk in (v seštevku) vsaj 60. stopnjo.

Naše učenke so tekmovale kot ekipa FLOWERS (ORCHID, LILAL in TULIP). Učenke so skozi vso leto (od oktobra do maja) zavzeto brale izbrana literarna dela in sodelovale v bralno-ustvarjalnih izzivih, oddajale izvirne, zanimive in velikokrat tudi zabavne izdelke. S svojimi izdelki so se naše učenke velikokrat pojavile na zmagovalnih stopničkah pri posameznih izzivih, v skupnem seštevku pa so pridobile največ dodatnih točk za ustvarjalnost in drugih točk, ki so jih nabirale v portalu Classcraft, predvsem t. i. experience points. 

Od 63 ekip (189 tekmovalcev), ki so tekmovale, je ekipa naše šole FLOWERS ob zaključku tekmovanja s skupnimi točkami pristala na 2. mestu v državi, kar je izjemen uspeh. Učenka bodo za nagrado prejele knjižne nagrade in enodnevni izlet. Njihove izdelke si boste lahko ogledali v našem spletnem šolskem glasilu Šolski žarek.

Neži, Lari in Urški iskrene čestitke za ves trud, voljo in čas, ki so ga vložile v ta projekt, kar se jim je na koncu poplačalo z  rezultatom in njihovim nasmeškom na obrazu ob razglasitvi končnih rezultatov. 

Mentorica: Mateja Nudl

3. 6. 2022, 9:35
Mihaela Sušec Vučko
Odlični rezultati na državnem tekmovanju Logične pošasti

V soboto, 21. 5. 2022, je na Osnovni šoli Draga Kobala v Mariboru potekalo državno tekmovanje Logična pošast. Udeležilo se ga je 13 učencev naše šole, kar štirje med njimi pa se uvrščajo med najboljše logične pošasti v državi.

Zlato priznanje je dosegla učenka 1. a razreda, Ela Bauman.

Srebrno priznanje pa prejmejo: Tim Fidler (2. a), Jakob Oder (3. a) in Larisa Kotnik (5. a).

Iskrene čestitke dobitnikom priznanj ter vsem učencem in mentoricam, ki so sodelovali na tekmovanju.

Mihaela Sušec Vučko

30. 5. 2022, 14:20
Dani Sajtl
1 od 27
Naši podmladkarji na državnem tekmovanju osvojili kar dve nagradi

V četrtek, 26. 5. 2022, je turistični podmladek sodeloval na državnem tekmovanju v turizmu pomaga lastna glava, v Medvodah. Za izredno ustvarjalno in čudovito predstavitev so prejeli dve nagradi in sicer: za najboljšo promotorko in za najboljšo gastronomsko ponudbo na 36. festivalu. Poleg tega so izžrebali še nagrado, to je ogled gradu Mokrice in okolice. Najboljša promotorka je Ema Senekovič iz 6. razreda, ki je na stojnici predstavljala kapljico in vilo Globovnico. Zaslužni za skupinski uspeh so: Urška Zorec, Lara Leš, Nataša Lorber, Tjaša Mihelič, Žana Jeza, Anej Lorber in Andrej Holer.

Zahvala vsem, ki so prispevali k uspehu našega turističnega proizvoda, predvsem ge. Ani Šuster Kraner za pomoč pri soustvarjanju stojnice in za spremstvo na državnem tekmovanju, društvu kmečkih gospodinj Sv. Jurij za peko slovenjegoriške gibanice in pletenice, ge. Aleksandri Žugman za tradicoionalno pecivo, kmetiji Šnajder in Holer za sadje in sokove, kolesarskemu klubu TBP Lenart za izposojo majic, občini Sv. Jurij in Las Ovtar za promocijski material, Daniju Sajtlu za montažo posnetka ter fotografu Urošu Brumnu za snemanje celotne trase, ki jo zajema naša turistična naloga Z biciklom do okusa globin. 

Za ponovno potrditev zlatega priznanja in dodatnih nagrad, vsem nastopajočim iskrene čestitke.

Mentorica Milena Kokol

30. 5. 2022, 11:31
Dani Sajtl
1 od 24
Ex–tempore Jožeta Hudalesa

V petek, 27. 5. 2022, je na šoli potekal Ex-tempore Jožeta Hudalesa! Udeležili so se ga učenci od 4. do 9. razreda in sicer iz vsakega razreda po en učenec, ki je nadarjen na področju likovne umetnosti ali pa mu je likovna umetnost "blizu" in rad ustvarja! Delavnica je bila izvedena v Tednu umetnosti v  šoli in vrtcu, ki je potekal od 23. do 29. 5. 2022 po vsej Sloveniji! Letošnja tema je bila UMETNOST, OKOLJE IN ČLOVEK.

Učenci so poslikali betonsko steno za šolsko telovadnico (pri smetnjakih). Slikali so z barvami za beton na v naprej pripravljeno podlago! Pri izbiri motiva so imeli učenci prosto pot in pri slikanju so zelo uživali!

Mentorica: Ana Šuster Kraner

29. 5. 2022, 21:33
Vesna Breznik
Priznanje "Sončnica na rami"

V preteklem tednu so na Pomladnem srečanju Sodobnosti v Slovenskem etnografskem muzeju v Ljubljani podelili tri pomembne nagrade. Eno izmed treh nagrad je prejela naša učiteljica Mateja Nudl, in sicer priznanje "Sončnica na rami" za spodbujanje veselja do branja med učenci.

Učiteljica Mateja Nudl že nekaj let na šoli vodi projekt Branje nas bogati. Namen projekta je, da se učence vzpodbuja k branju. Ob številnih dejavnostih v okviru projekta je sprejela še vodenje projekta Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti pod okriljem Spirit Slovenija in konec leta 2020 je tako po njeni zaslugi ugledala luč sveta slikanica Sreča v nesreči - Change, kateri zgodbi sta zapisala naša sedaj že bivša učenca Anej Satler in Jan Senekovič. Tudi v letu 2021 je bil projekt Branje nas bogati v polnem teku kljub koroni, s poudarkom na dramatizaciji besedil (v okviru Spirit Slovenija, projekta, ki ga je vodila Mateja že drugi leto, pa se bo izdelal gledališki oder). Tudi v času dela na daljavo učenci z učiteljico niso obupali: tedensko so imeli posebej videosrečanja, si izmenjevali izkušnje o prebranih knjigah in tako prišli do ideje za sodelovanje v projektu Odprta knjiga: GG4U, v katerem v letošnjem šolskem letu sodelujejo zlasti učenke 9. razreda ter posegajo po odličnih rezultatih na številnih razpisanih natečajih v okviru le-tega.

Iskrene čestitke.

Pomladno srečanje Sodobnosti
26. 5. 2022, 12:46
Aleksandra Kuntner
Junaki našega časa

Od 23. do 29. 5. 2022 poteka nacionalni teden prostovoljstva, v okviru katerega  je 24. 5. 2022 Slovenska filantropija ponovno podeljevala  nazive Junaki našega časa najbolj zaslužnim prostovoljcem, koordinatorjem, šolam, občinam itd.

Z velikim veseljem vam sporočava, da ste s svojo dobrodelnostjo, iskrenostjo in nesebično pomočjo uspeli komisijo prepričati, da si naša šola ta naziv ponovno zasluži in z njo prav vsi vi, ki ste kakorkoli pripomogli, da smo akcije izpeljali. 

Posamičen naziv pa so prejeli še vsi učenci 8. razreda in učenka 9. razreda Nataša Lorber, ki so sodelovali prav v vseh akcijah. 

Upava, da se nam v naslednjem šolskem letu pridružite v čim večjem številu.

Silva Špindler in Aleksandra Kuntner

Slovesni dan prostovoljstva
26. 5. 2022, 11:22
Dani Sajtl
1 od 13
Območni zborovski BUM 2022

V torek, 24. 5. 2022, smo se z učenci obeh pevskih zborov- otroškega in mladinskega udeležili velikega pevskega dogodka - Območnega zborovskega BUM-a 2022. Dogodek je potekal na Sv. Ani, na šolskem igrišču, na njem pa so se zbrali pevci vseh sosednjih osnovnih šol. Tako je na glas prepevalo skupne pesmi več kot tristo učencev, dogodek pa je pevcem prinesel veliko zadovoljstva, da lahko spet nastopijo v velikem številu in na drugačen način. 

Hvala vsem pevcem za čudovit in nepozaben dogodek. 

Mentorica OPZ in MPZ: Metka Caf

YouTube video Območni Zborovski BUM 2022 na Sv. Ani
25. 5. 2022, 14:10
Dani Sajtl
1 od 1
Vabilo na "Letni koncert pevskih zborov in folklornih skupin OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol"

Spoštovani.

Vabimo Vas na "Letni koncert pevskih zborov in folklornih skupin OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol", ki bo v četrtek, 2. junija  2022, ob 18.00 uri v kulturnem domu v Jurovskem Dolu.

Na koncertu bodo sodelovali: vrtčevski pevski zborček, otroški in mladinski pevski zbor, vokalna skupina, šolski band, vrtčevska otroška folklorna skupina, mlajša in starejša otroška folklorna skupina OŠ J. Hudalesa.

Veselimo se vašega obiska.

Vljudno vabljeni.

Otroci in učenci z mentoricami.

20. 5. 2022, 12:56
Mihaela Sušec Vučko
Šolsko tekmovanje Logična pošast

V četrtek, 5. 5. 2022, je za učence od 1. do 9. razreda potekalo šolsko tekmovanje Logična pošast. 

Dobitniki bisernih priznanj so:

 • 1. a razred: Ela Bauman;
 • 1. b razred:  Vid Nudl, Iva Zemljič;
 • 2. razred: Miloš Langerholc;
 • 3. razred: Jakob Oder, Aljaž Ropoša;
 • 5. razred: Larisa Kotnik, Alina Berič;
 • 6. razred: Ema Senekovič.

Učenci, ki bodo prejeli bronasto priznanje pa so:

 • 1. a razred: Žana Belec, Sven Bračko, Rene Felc, Larisa Lorber, Gloria Jazbec Hrvatin, Vid Majcenič, Lovro Ornik, Flin Plečko, Maja Žerav;
 • 1. b razred: Žan Berič, Aljaž Črnčec, Matija Gselman, Jurij Kraner, Naja Šenekar, Teja Šteflič, Elena Urbanič, Neli Urbanič;
 • 2. razred: Tim Fidler, Nik Holer, Mineja Levačič, Lina Šunko, Nia Zorjan, Tjaš Črnčec, Julija Jamšek, Jurij Gregor Nudl, Gael Ekselenski Lazič, Svit Polič, Miha Senekovič, Nejc Breznik;
 • 3. razred: Katarina Kauran, Aneja Irgolič, Tjan Šenekar, Lan Kurnik, Nik Držanić, Mia Ljubec, Tinej Galunič, Larisa Mihelič, Patrik Cmager, Aljaž Kovačič Purgaj, Florentina Živko, Jonas Frangež;
 • 4. razred: Jure Dvoršak, Jaka Gselman;
 • 5. razred: Kaja Žnuderl, Maja Košnik, Jani Senekovič;
 • 6. razred: Anej Pavalec, Dario Korošec, Tisa Bedič, Blaž Franc Kauran;
 • 7. razred: Timotej Majcenič, Minea Bračko;
 • 8. razred: Gala Bračič, Tiana Šipek, Lana Zorec;
 • 9. razred: Leon Bračič Rajšp, Valentina Kauran, Lara Leš, Neža Gert, Urška Zorec.

Državnega tekmovanja, ki bo v soboto, 21. 5. 2022 v Mariboru, se bodo udeležili: Ela Bauman, Vid Nudl, Iva Zemljič, Tim Fidler, Miloš Langerholc, Jakob Oder, Aljaž Ropoša, Jure Dvoršak, Larisa Kotnik, Ema Senekovič, Timotej Majcenič, Gala Bračič in Leon Bračič Rajšp.

Čestitke vsem sodelujočim in obilo užitkov ob nadaljnjem reševanju japonskih logičnih ugank.

Vodja tekmovanja Mihaela Sušec Vučko

17. 5. 2022, 17:01
Silva Špindler
1 od 3
Tehniški dan - Sikalu ZOO

17. 5. 2022 smo izvedli tehniški dan. Obiskali smo Sikalu ZOO v Boračevi. Živalski vrt se nahaja v lepem naravnem okolju. Povsod naokrog je gozd. Učencem je lastnik živalskega vrta približal naravo in živali. Nekatere živali so lahko hranili. Imeli smo se lepo. 

Silva Špindler in Mojca Ozmec

1. razred

17. 5. 2022, 8:53
Dani Sajtl
1 od 1
Vabilo na 11. Jurjevo srečanje folklornih skupin

Vabimo vas na 11. Jurjevo srečanje folklornih skupin, ki bo v soboto, 21. maja 2022, ob 18.30 uri v Jurovskem Dolu.

Folklorne skupine se bodo ob 18.30 uri zbrale pred OŠ, nakar bodo v povorki prišle na osrednji trg, kjer bodo skupno zaplesale polko. Nato se bo prireditev nadaljevala v kulturnem domu.

Sodelovale bodo:

 • Folklorna skupina KUD Lojze Avžner Zgornja Ložnica
 • Folklorna skupina KD Lancova vas
 • Folklorna skupina Krnica KUD Jože Stupnik Svečina
 • Veteranska folklorna skupina Bela krizantema KUD Študent Maribor
 • Odrasla folklorna skupina Jurovčan, KD Ivan Cankar Jurovski Dol
 • Mladinska folklorna skupina Jurovčan, KD Ivan Cankar Jurovski Dol
 • Starejša otroška folklorna skupina Šleka pac, OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol
 • Mlajša otroška folklorna skupina Knofeki, OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol
 • Otroška folklorna skupina Vrtca pri OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol

Vabljeni!

Adobe Acrobat dokument Vabilo na 11. Jurjevo srečanje folklornih skupin
11. 5. 2022, 8:38
Aleksandra Kuntner
1 od 38
Dan za spremembe - Knjige zate in zame

V mesecu aprilu smo na šoli izvedli Dan za spremembe, ki smo ga poimenovali Knjige zate in zame. Zbirali smo knjige, barvali Jurikov studenec, izdelali kotičke za branje in knjigobežnico. Vse to pa sedaj krasi našo šolo. Dan za sprembe smo izvedli pod okriljem Slovenske filantropije, v sodelovanju z Društvom brigadirjev Slovenskih goric. 

Da smo res uživali, se prepričajte ob ogledu fotografij.

Aleksandra Kuntner in Silvija Špindler

 

 

9. 5. 2022, 9:03
Vesna Breznik
Popoldanske govorilne ure v šoli ter roditeljski sestanek v vrtcu

Spoštovani starši.

V ponedeljek, 9. 5. 2022, ste vljudno vabljeni, da se udeležite popoldanskih govorilnih ur v šoli med 16.00 in 17.00 uro. 

Prav tako ste starši predšolskih otrok vljudno vabljeni na skupni roditeljski sestanek, ki bo ob 16.00 v jedilnici šole, po skupnem delu pa bodo v posameznih igralnicah vaših otrok še oddelčni roditeljski sestanki.

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

6. 5. 2022, 7:25
Vesna Breznik
Vabilo mladim gasilcem

Spoštovani mladi član.

Vabimo te na gasilske vaje PGD Sv. Jurij v Slov. goricah, ki bodo v soboto, 7. maja 2022, ob 10:00 pri gasilskem domu. Na vajah vas bomo seznanili o tekmovanjih v letu 2022, katera bodo potekala v naši okolici in se jih imamo namen udeležiti. Vaje bodo trajale predvidoma 1 uro. Zraven imej oblačila za preobleči. Na vaje lahko pripeljete tudi sošolce/prijatelje, ki bi želeli postati gasilci.

Vljudno vabljeni.

2. 5. 2022, 22:08
Dani Sajtl
Razpis za vpis v glasbeno in baletno šolo za šolsko leto 2022/2023

Na spodnji priponki se nahaja razpis za vpis v glasbeno in baletno šolo za šolsko leto 2022/2023 iz glasbene šole Lenart.

Adobe Acrobat dokument Razpis za vpis v glasbeno in baletno šolo za šolsko leto 2022/2023
26. 4. 2022, 8:45
Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Glede na sproščanje ukrepov smo posodobili Hišni red OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol s pripadajočimi prilogami, katere vam posredujemo v priponki tega obvestila.

Po prvomajskih počitnicah se vračamo v povsem normalne tirnice življenja in dela v šoli, kar pomeni, da bo pouk za učence od 6. do 9. razreda potekal na način menjave učilnic. Zjutraj ob prihodu v šolo bodo učenci od 5. do 9. razreda počakali na začetek pouka v jedilnici, učenci od 2. do 4. razreda pa v učilnici 3. razreda pod nadzorom dežurnega učitelja. Pri tem vas prosim, da učenci, ki v šolo prihajajo peš ali s kolesom ali individualnim prevozom staršev, ne prihajajo v šolo prezgodaj, ampak 10 minut pred pričetkom pouka. 

V znamenju najrazličnejših ukrepov in omejitev smo delovali kar 2 leti in veseli smo, da bomo šolsko leto 2021/2022 zaključili brez omejitev. Zato želim vsem učencem prijetne prvomajske počitnice in da si naberejo moči za zadnji del šolskega leta, da ga bodo čim uspešneje zaključili.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Hišni red
Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj - šola
Adobe Acrobat dokument Protokol zračenja in prezračevanja
25. 4. 2022, 18:35
Milena Kokol
Tiana Šipek osvojila srebrno priznanje

V soboto, 2. 4. 2022 je preko zooma potekalo državno tekmovanje v znanju iz geografije. Našo šolo je odlično zastopala učenka 8. razreda Tiana Šipek in le za eno točko zgrešila zlato priznanje. Učenci so morali pokazati znanje iz sklopa A - Splošno znanje geografije in sklopa B - Gore Sveta.

Učenki Tiani, iskrene čestitke, mentorica Milena Kokol

25. 4. 2022, 13:54
Silva Špindler
1 od 5
Naravoslovni dan 1. - 5. razred

V petek, 22. 4., so učenci od 1. do 5. razreda imeli naravoslovni dan. Obiskali smo zeliščni vrt Kolarič na Sv. Ani. Gospa Kolarič nas je podučila o pomenu zdravilnih zelišč. Učenci so si izdelali piščali iz bezgovega lesa. Ravnatelj šole Sv. Ana, Aleksander Šijanec, nas je popeljal po miniaturni vasici, kje smo si pogledali pomembne ustanove na Sv. Ani. 

Zapisali: Alenka Dominik in Silva Špindler

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

25. 4. 2022, 13:00
Dani Sajtl
1 od 32
Naravoslovni dan: Okoljska vzgoja

V petek, 22. 4. 2022 je potekal ob Svetovnem dnevu Zemlje naravoslovni dan, ki smo ga poimenovali Okoljska vzgoja. Učenci so spoznavali domače okolje in se pri tem srečali z različnimi naravnimi in družbenimi dejavniki. V 6. razredu so spoznavali gozd in lovsko dejavnost (priloga zapisa Lovske zveze Maribor). V ustvarjalnih delavnicah so prikazali skrb do planeta Zemlja. V 7. razredu so spoznavali pomen čebelarstva za človeka in v učnem čebelnjaku izdelali različne proizvode iz medu. Da so v učnem čebelnjaku potekale zanimive in pestre delavnice sta poskrbela podpredsednik čebelarskega društva Sv. Jurij Slavko Senekovič in čebelar Franc Črnčec. "Zelo smo uživali in se veliko naučili", so povedali sedmošolci. Osmošolci so posvetili tematiki Vpliv človeka na naravo in okolje. Učenci so uvodoma poslušali zgodbo Zemlja je dobila vročino. Nato so s pomočjo PowerPointa spoznali značilnosti planeta Zemlje. Sledilo je delo v dvojicah. Učenci so pripravili prestavitve o odpadkih, strupenih snoveh, onesnaževanju voda, učinku tople grede, kislem dežju in o svetlobnem in zvočnem onesnaženju. Drugi del so bile ustvarjalne delavnice. Učenci so izdelovali 3D celice iz das mase. Izdelali so bakterijsko, glivno, rastlinsko in živalsko celico. Opremili so jih z legendo, ki prikazuje celične organele. Sestavljali so tudi okostnjaka iz kartona. Učenci so bili zelo aktivni in prizadevni. Svoje izdelke so tudi razstavili.

Devetošolci so prvi dve šolski uri spoznavali naravne in družbene značilnosti Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah. V nadaljevanju smo obiskali prostore občine in župan Peter Škrlec jim je predstavil geografsko – demografsko problematiko in gospodarski razvoj občine. Devetošolci so bili s predstavitvijo in gostoljubnostjo občine zelo zadovoljni, še posebej zato, ker bo v prihodnje tudi velika skrb v smeri, kako zadržati mlade v občini. Problematiko kmetijstva in kako preživeti danes na kmetiji jim je predstavila kmetovalka Aleksandra Žugman iz Malne. Med drugim jim je povedala, da se mora danes kmet za preživetje, na srednje veliki kmetiji ukvarjati še z dopolnilno dejavnostjo. V nadaljevanju nas je obiskal Dušan Ribič, ki jim je naprej predstavil naloge in vlogo, ki jo ima kot občinski svetnik. In ker je g. Ribič tudi zelo aktiven član Športnega društva Jurij, je zelo nazorno predstavil še zgodovino športnega društva, največje uspehe in posamezne športne panoge. Posebej je pohvalil nogometno šolo, ki zelo kvalitetno dela z mladimi nogometaši. Obenem se nadeja, da se bodo bodoči devetošolci aktivno vključili v športne dejavnosti tudi po osnovni šoli. Kulturno življenje v občini je devetošolcem predstavil predsednik kulturnega društva Ivan Cankar, g. Mirko Breznik. In ker so devetošolci v veliki večini člani folklorne skupine Šleka Pac, so mnenja, da se bodo tudi po osnovni šoli vključili v kulturno življenje kraja. Pohvala devetošolcem za prizadevnost in za odlično sodelovanje z zunanjimi sodelavci, brez katerih naravoslovni dan ne bi bil tako raznovrsten, vsebinsko in ustvarjalno bogat. 

Zahvala vsem učiteljem in zunanjim sodelavcem, predvsem pa učencem za izredno uspešno izvedbo naravoslovnega dne. 

Zapisali: Majda Kolarič in Milena Kokol

Adobe Acrobat dokument Zapis Lovske zveze Maribor

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

25. 4. 2022, 11:28
Vesna Breznik
Zbiralna akcija odpadnega papirja

Pozdravljeni.

Zbiralna akcija odpadnega papirja je v polnem teku, in sicer lahko odpadni papir odložite v keson še do petka, 29. 4. Keson  je postavljen na dostavnem prostoru za šolo in vanj lahko odložite stare revije, časopis ali knjige, ki so že odslužile svojemu namenu. Ne sodi pa v keson odpadna kartonska embalaža.

Potrudite se in pripeljite čim več odpadnega papirja, saj lahko s skupnimi močmi damo svoj prispevek v šolski sklad šole in vrtca.

Hvala in vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

15. 4. 2022, 12:14
Vesna Breznik
1 od 1
Voščilo

Le veselje naj nam velika noč prinaša,
z njim pa razumevanje, ljubezen, složnost, mir!
Lučka v srcih nikdar naj ne ugaša,
naj bo vsem nam sočutja do sočloveka vir!

Vesele velikonočne praznike vam želim.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

12. 4. 2022, 9:17
Maja Mencigar
Stanje prijav in vpis v srednje šole

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so objavljeni podatki o stanju prijav in vpisu v srednje šole. Vse potrebne podatke najdete na spodnji povezavi. 

Najkasneje do 25. 4. 2022 lahko prijavljeni kandidati svojo prijavnico za vpis prenesejo na drugo šolo. Prenesene prijavnice bodo šole sprejemale do navedenega datuma ne glede na število prijav, ki jih že imajo.

Stanje prijav in vpis v srednje šole
11. 4. 2022, 10:15
Vesna Breznik
Spomladanska zbiralna akcija odpadnega papirja

Spoštovani.

Obveščamo Vas, da bomo v času od 19. 4. do 29. 4. 2022 organizirali spomladansko akcijo zbiranja starega papirja. Odpadni papir lahko v tem času oddate v keson, ki bo postavljen na dostavnem prostoru pri kuhinji za šolo.

Zbrani papir sami odložite v keson. Pri tem pa vas prosimo, da prinašate izključno stare revije, časopis ali morebiti kakšne stare knjige, ne pa kartona (v keson torej ne spada niti kartonasta škatla, v kateri morebiti zbirate odpadni papir).

Sredstva, zbrana z akcijo, se bodo tudi tokrat namenila šolskemu skladu šole oz. vrtca. S pomočjo zbranih sredstev boste tako pripomogli k lažji uresničitvi zadanega programa šolskega sklada šole in vrtca v tem šolskem letu. 

Verjamemo, da nam bo tudi tokrat uspelo zbrati veliko odpadnega papirja.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

10. 4. 2022, 20:08
Dani Sajtl
1 od 6
Osvojili smo zlato priznanje

Učenci turističnega podmladka OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol so v Mariboru predstavili turistični proizvod Z biciklom do okusa globin. Osrednji lik je bila vila Globovnica, ki je predstavljala kapljico čiste pitne izvirske vode, odlično jo je oddigrala Ema Senekovič. Svojo vlogo so na stojnici samozavestno, suvereno in odgovorno oddigrali še Lara Leš, Urška Zorec, Nataša Lorber in Tinej Murko. Promocijsko vlogo so odgovorno predstavile učenke: Neža Gert, Tjaša Mihelič in Žana Jeza. Posebna je bila naša stojnica tudi po tem, ker je bilo ob njej pestro in bogato dogajanje, tako smo obiskovalce vabili h kolesu sreče. Ponudili smo različne spominke, tradicionalne jedi in promocijsko gradivo. Pika na i pa je bil naš muzikant Primož Šnajder, ki je z domačimi vižami privabljal obiskovalce. Ocenjevalna komisija je pred samo izvedbo turistične stojnice ocenila turistično nalogo, visoko pa je bil ocenjen tudi izgled stojnice in nastop na sami stojnici. Tako je naša šola osvojila zlato priznanje, 2. mesto in se bo v začetku maja udeležila državnega tekmovanja.

Naj omenim, da so spominke naši učenci ustvarjali v okviru izbirnega predmeta turistična vzgoja in pri likovnem pouku. Zato bi se iskreno zahvalili tudi učiteljici Aleksandri Žnuderl za pomoč, še posebna zahvala učiteljici Ani Šuster Kraner, ki nam je pomagala pri soustvarjanju naše scene. Ta projekt je bil torej timsko delo, zato iskrena hvala tudi ge. Darinki Konrad za šivanje vile kapljice, g. hišniku Jožetu Jagru za tehniško pomoč, ge. Aleksandri Žugman za pripravo klecnbrota in domačega peciva. 

Kot mentorica bi se iskreno rada zahvalila vsem nastopajočim, ker ste pokazali veliko srce in dali vse od sebe, da bi našo šolo zastopali kar najbolje. Ponosna sem na vas. 

Mentorica: Milena Kokol

YouTube video Naš muzikant Primož Šnajder
10. 4. 2022, 10:10
Dani Sajtl
1 od 7
Potepanje po Mariboru

Učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja so v petek, 8. 4. 2022 obiskali štajersko prestolnico Maribor. V prvem delu naše ekskurzije so spoznali Srednjo šolo za gostinstvo in turizem Maribor. Predstavili so jim praktični pouk kuharstva in ostale gastronomske ter gostinsko turistične programe. Dijakinji sta tudi predstavili mednarodne projekte, tekmovanja in strokovne ekskurzije, ki se jih udeležijo dijaki skozi izobraževanje. Še posebej smo bili veseli, da so na tej šoli bili in so še vedno zelo uspešni bivši učenci naše šole.

V nadaljevanju so se učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja predstavili še v vlogi turističnega vodiča in pripravili predstavitve posameznih kulturnozgodovinskih znamenitosti mesta Maribor. Sprehod po mestu smo zaključili v Hiši stare trte.

V turizmu so pomembni tudi gostinski objekti, zato smo našo ekskurzijo zaključili v Motelu in Piceriji Črni baron v Malečniku. Lastnik g. Marjan Vidovič nam je predstavil zgodovino gostišča in njihovo pestro ponudbo. Kot smo bili že večkrat priča, smo tudi tokrat doživeli prijetno presenečenje. Zato iskrena hvala gostišču in gospodu Marjanu Vidoviču za prijazno gostoljubje in pogostitev.

Hvala tudi učitelju Luki Sambolecu za nadzorstvo in spremstvo.

Zapisala učiteljica Milena Kokol

8. 4. 2022, 8:14
Aleksandra Kuntner
Nagrajenci natečaja filmske animacije "Zmaga"

Dragi učenci, 

najprej hvala vsem, ki ste sodelovali na natečaju in oddali svoje izdelke. Prejeli smo 14 animacij v različnih tehnikah. Komisija, ki sva jo sestavljali učiteljici Aleksandra Kuntner in Mateja Nudl ter učitelj Dani Sajtl je ob ogledu vaših izdelkov zelo uživala. Na podlagi navodil, ki so bila zapisana v razpisu natečaja smo izbrali naslednje nagrajence: 

Na razredni stopnji Zala Puclin (Kako je Jurij premagal zmaja) in Gloria Jazbec Hrvatin (Zmaga konjev-skupaj smo močnejši).

Na predmetni stopnji nagrade prejmejo: Glorija Vuzem in Lana Zorec (Odlična ocena), Gala Bračič (Strašne sanje) in Tinej Murko (Na konjskem hrbtu).

Nagrajenci lahko nagrade prevzamejo od ponedeljeka, 11. 4. 2022 pri učiteljici Aleksandra Kuntner. 

Na povezavi si lahko ogledate nagrajene animacije. 

Učiteljica Aleksandra Kuntner

YouTube video Zmaga konjev - skupaj smo močnejši
YouTube video Kako je Jurij premagal zmaja
YouTube video Odlična ocena
YouTube video Strašne sanje
YouTube video Na konjskem hrbtu
7. 4. 2022, 12:12
Dani Sajtl
1 od 31
2. naravoslovni dan: Hiška eksperimentov

V četrtek, 31. 3. 2022, nas je drugič obiskala Hiška eksperimentov. Učenci od 1. do 9. razreda so samostojno preizkusili več kot 50 eksperimentov. Oči večine učencev so se lesketale od navdušenja, zato je bila težka naloga izbrati najljubši eksperiment. Učenci so uživali v znanstveni dogodivščini "težiščelogiji" ali pa "plinologiji". Pri "znanstvenem krneki" so izdelali lasten eksperiment. Ob izvedbah zabavnih eksperimentov so učenci pridobili veliko novega znanja, saj so eksperimente, ki so jih izvajali in opazovali, morali tudi razložiti. Hiša eksperimentov je navdušila učence in učitelje. Učiteljici Katja in Ana sta zabeležili dogajanje na priloženih fotografijah.

Vodja naravoslovnega dne: Antonija Širec

Maribor24.si - Učilnice so za en dan spremenili v center znanosti
7. 4. 2022, 8:15
Aleksandra Kuntner
Dan za spremembe - sprememba termina izvedbe

Spoštovani, 

zaradi napovedanega slabega vremena bomo akcijo Dan za spremembe prestavili na sredo, 13. 4. 2022, ob 12.00. 

Učenci, ki se bodo akciji pridružili ne potrebujejo spremstva staršev, le na e-naslov (aleksandra.kuntner@os-jd.si in silva.spindler@os-jd.si) nam sporočite, kdo se bo akciji pridružil. Dejavnosti bomo izvedli med 12.00 in 14.30.

Ne pozabite na knjige, ki jih še vedno zbiramo. 

Lep pozdrav, 

Silva Špindler in Aleksandra Kuntner

6. 4. 2022, 12:11
Maja Mencigar
Prenos prijav kandidatov v postopku vpisa v srednje šole za šolsko leto 2022/2023

Kot je določeno z razpisom in rokovnikom, imajo devetošolci možnost, da do 25. aprila 2022 svojo prijavo prenesejo v drug izobraževalni program ali na srednjo šolo.

Tudi letos velja, da bodo kandidati za vpis v srednje šole prenašali prijavnice s pomočjo elektronske pošte.

Postopek prenosa prijav, če se bo učenec odločil za prenos prijav, bo potekal tako, da na izbrano srednjo šolo, kjer je oddal prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca posreduje skenirano/ fotografirano Izjavo o prenosu prijavnice, podpisano s strani kandidata in starša. S tem pisno zaprosijo, da svetovalni delavec v njihovem imenu odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnbico in jo posreduje na drugo šolo, kamor biiz kakršnihkoli razlogov želel kandidat prenesti prijavo.

V priloginajdete Izjavo o prenosu prijavnice in seznamsvetovalnih delavcev v srednjih šolah.

Adobe Acrobat dokument Obrazec za prenos prijavnice
Adobe Acrobat dokument Seznam svetovalnih delavcev
4. 4. 2022, 12:53
Maja Mencigar
Ponudba obveznih in neobveznih izbirnih predmetov 2022/2023

V prilogah vam predstavljamo ponudbo obveznih izbirnih predmetov za učence 6., 7. in 8. razreda in ponudbo neobveznih izbirnih predmetov za učence 3., 4. in 5. razreda.

Učenci bodo v mesecu aprilu prejeli vprašalnik, kjer bodo označili svojo izbiro izbirnih predmetov. Na osnovi izpolnjenega vprašalnika, se bodo do 16. maja 2022 prijavili na izbirne predmete, ki jih bodo obiskovali v šolskem letu 2022/2023.

Adobe Acrobat dokument Izbirni predmeti 2022/2023
Adobe Acrobat dokument Neobvezni izbirni predmeti 2022/2023
2. 4. 2022, 8:37
Vesna Breznik
Vabilo na učiteljski in starševski večer

Spoštovani.

Svetovalni center Maribor organizira v četrtek, 7. 4. 2022, ob 18.00 preko zoom povezave učiteljski in starševski večer z naslovom Treningi za izboljšanje branja. Predstavili bodo pomen, načine in oblike treningov branja ter rezultate nove oblike treninga na daljavo. Več o samem srečanju si lahko preberete v priloženem vabilu, kjer je zapisana tudi povezava do srečanja.

Vljudno vabljeni.

Adobe Acrobat dokument Vabilo na učiteljski in starševski večer
29. 3. 2022, 12:28
Aleksandra Kuntner
1 od 1
Dan za spremembe - Knjige zate in zame

Dragi učenci, sodelavci, starši in občani!

V sodelovanju s Slovensko filantropijo  in Društvom brigadirjev Slovenskih goric organiziramo DAN ZA SPREMEMBE, ki smo ga poimenovali Knjige zate in zame.

V tednu od 4. 4. 2022 do 8. 4. 2022 bomo na šoli zbirali knjige, primerne za otroke in mladino, ki ste jih že prebrali ali prerastli. Če jih več ne potrebujete, bomo zelo veseli, če jih odložite na mize na hodniku prvega triletja (označeno mesto).

V soboto, 9. 4. 2022, ste vsi, ki bi radi postali prostovoljec vsaj za en dan, imate razvite ročne spretnosti, radi barvate in izdelujete iz lesa, vabljeni, da ta dan od 9.00 do 12.00 preživite z nami. 

Dobimo se v jedilnici OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Izdelali bomo knjižne kotičke po šoli ter obnovili studenec, ob katerem bomo postavili knjižnico na prostem. Zato bodite primerno oblečeni in obuti. Za malico bo poskrbljeno. 

Zaradi lažje organizacije vas prosiva, da vašo udeležbo javite do srede, 6. 4. 2022, na e-naslov: aleksandra.kuntner@os-jd.si ali silva.spindler@os-jd.si. Učenci svojo prisotnost potrdijo pri omenjenima učiteljicama. 

Veseliva se vašega odziva in druženja z vami.. 

Lepo vas pozdravljava,
Aleksandra Kuntner in Silvija Špindler.

28. 3. 2022, 20:27
Antonija Širec
Šolsko tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja

V četrtek, 17. marca 2022, je potekalo šolsko tekmovanje MATEMATIKA (Kenguru) za bronasta Vegova priznanja, za učence od 1.-7. razreda. BRONASTA PRIZNANJE KENGURU so osvojili:

 • 1. razred (mentorici Barbara Breznik in Silvija Špindler): Vid Nudl, Nace Frangež, Jurij Kraner, Ema Kren, Lovro Ornik, Teja Šteflič. 
 • 2. razred (mentorica Martina Škrlec): Miloš Langerholc, Gabriel Zavernik, Gael Ekselenski Lazič, Julija Jamšek, Miha Senekovič.
 • 3. razred (mentorica Alenka Dominik): Patrik Cmager, Florentina Živko, Larisa Mihelič, Tinej Galunič, Aljaž Ropoša, Zala Senekovič Šönveter.
 • 4. razred (mentorica Lavra Bukšek Kreft): Jure Dvoršak.
 • 5. razred (mentorica Marija Senekovič): Ema Lavrenčič, Jani Senekovič, Matej Zemljič.
 • 6. razred (mentorica Antonija Širec): Ema Senekovič, Blaž Franc Kauran.
 • 7. razred (mentorica Antonija Širec): Enej Dobaj.

Učenci 8. in 9. razreda so tekmovali za bronasta Vegova priznanja. BRONASTA PRIZNANJA so osvojili:

 • 8. razred (mentorica Antonija Širec): Tiana Šipek, Gloria Vuzem, Gala Bračič, Nik Lorenčič.
 • 9. razred (mentorica Antonija Širec): Urška Zorec, Valentina Kauran. 

Na REGIJSKO TEKMOVANJE, ki bo potekalo 6. 4. 2022, so se uvrtile učenke Ema Senekovič, Tiana Šipek in Gloria Vuzem.

Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke. 

Učiteljica matematike: Antonija Širec

28. 3. 2022, 20:06
Antonija Širec
Naravoslovni  dan za učence od 1. do 9. razreda

V četrtek, 31. 3. 2022, bomo izvedli 2. naravoslovni dan za učence od 1. do 9. razreda. Že drugo leto nas bo obiskala Hiška eksperimentov, ki bo našo šolo za en dan spremenila v center znanosti in neformalnega izobraževanja. Učenci bodo preizkusili 50 eksperimentov in uživali ob opazovanju znanstvene dogodivščine.

Učenci, ki pridejo v šolo z avtobusom, pridejo ob 7.30 (običajni vozni red), ostali učenci pa ob 8.15.

Prva vožnja avtobusa domov bo ob 13.00, druga vožnja pa ob 14.30. 

Cena Hiške eksperimentov je 10,75 evrov na učenca. Učenci prispevajo 5 evrov za izvedbo naravoslovnega dne, ostalo prispeva šolski sklad. 

Antonija Širec, vodja naravoslovnega dne

Hiška eksperimentov
28. 3. 2022, 15:39
Mateja Nudl
Živel strip! Živela animacija!

Živel strip! Živela animacija! je izviren in večplasten mednarodni projekt na področju stripa in animiranega filma, ki so ga zasnovali skupaj z združenjem Vivacomix iz italijanskega Pordenona. Namen projekta je spodbujanje stripovske ustvarjalnosti in animacije, branja ter splošnega vizualnega izobraževanja, predvsem pa popularizacija stripa in animiranega filma med mlajšo publiko. Na natečaj je letos prispelo 499 stripovskih del, ki jih je ustvarilo 449 učencev in 101 dijak iz Slovenije, sodelovalo pa je 43 osnovnih in 9 srednjih šol ter 5 posameznikov. Preko 100 osnovnošolcev in 2 srednješolca je ustvarilo 28 kratkih animiranih filmov.

Tudi v tem šolskem letu je s svojo animacijo Pošast iz podtalnice sodeloval učenec 9. razreda Rok Senekovič. Žirija v sestavi: Igor Šinkovec (avtor), Katerina Mirović (Stripburger), Andreja Goetz (društvo Slon, mednarodni festival animiranega filma Animateka) ter Paola Bristot (združenje Vivacomix) se je sestala 25. marca 2022, izbrala glavne nagrajence in podelila (posebna) priznanja. Strokovna komisija je za Rokovo animacijo zapisala obrazložitev: "Še ena odlična animacija Roka Senekoviča, ki jo zaznamuje filmsko kadriranje, dodelani akcijski prizori, dinamika in humor." Učenec je prejemnik nagrade v kategoriji ostale nagrade in se bo lahko udeležil festivala Animateka.

Učencu iskrene čestitke in še veliko ustvarjalnosti pri nastajanju njegovih novih animacij.

YouTube video Animacija - Pošast iz podtalnice
28. 3. 2022, 8:50
Maja Mencigar
Javni razpis za vpis predšolskih otrok - novincev v vrtec pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol

Na podlagi 20. člena Zakona o vrtcih (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo) vas obveščamo, da bo od 1. 4. 2022 do 30. 4. 2022 potekal vpis otrok za sprejem v vrtec JVIZ in VVZ OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za šolsko leto 2022/2023. V vrtec sprejemamo otroke od enajstega meseca starosti dalje (če starši ne uveljavljajo več pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela) do vstopa v osnovno šolo.

Otroke lahko vpišete v celodnevni in poldnevni program. Starši, ki so že oddali vloge, ne potrebujejo izpolnjevati še ene vloge.

Vloge za vpis otroka bomo sprejemali po redni pošti (OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, Jurovski Dol 13, 2223 Jurovski Dol) ali pa na uradni elektronski naslov tajništva šole info@os-jd.si.

Vlogo za vpis najdete v priponki oz. je tudi objavljena na spletni strani naše šole.

Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol
25. 3. 2022, 9:41
Vesna Breznik
1 od 1
Voščilo ob materinskem dnevu

Mama. Le ena beseda, a tako veliko pove.

Mama. Nežne roke, topel objem, pogled, ki miri ali pa svari pred neumnostmi.

Mama. Oseba, ki nam je dala življenje in oseba, za katero so njeni otroci cel svet.

In včasih ne vemo, ali pa kar ne znamo najti pravih besed, kako bi mami povedali vsa naša čustva, se ji zahvalili za vse dobro, kar je storila za nas in ji povedali, kaj nam pomeni.

Zato drage mame vam želimo vse lepo za današnji praznik; vedite, da vas cenimo in imamo radi, naj  vas danes razveselijo iskrice v otroških očeh in preživite čudovit dan.

Vse dobro.

24. 3. 2022, 11:57
Aleksandra Kuntner
1 od 17
Zahvala za pomoč Ukrajini

Spoštovani, 

tokrat vam gre prav posebna zahvala za vašo pripravljenost odpreti srce, začutiti človeka v stistki in pomagati pomoči potrebnim. Več kot uspešno smo skupaj z vami, učitelji, tehnično osebje, učenci, starši in občani, izpeljali akcijo "Otroci pomagajo ukrajinskim otrokom" in zbrali 17 škatel oblačil, 12 škatel hrane in pripomočkov za osebno higieno ter nekaj igrač. 

Sporočamo vam, da nam je hrano in pripomočke za osebno higieno s pomočjo g. Dejana Sevška iz Društva Modra smer iz Krškega uspelo posredovati direktno v Ukrajino. Zbrano smo namreč presortirali, označili in deklarirali ter v ponedeljek, 21. 3. 2022 predali ekipi, ki je le to prepeljala na poljsko-ukrajinsko mejo. Del oblačil smo podarili družinam dveh deklic in dečkov, ki so nastanjeni v Marboru. Preostala oblačila pa smo v sredo, 23. 3. 2022 predali Rdečemu križu Maribor, ki bo zbrana oblačila predal družinam, ki še prihajajo iz Ukrajine. Pri pripravi paketov so brez oklevanja pomagali tudi učenci in učenke.

V galeriji si lahko ogledate nekaj utrinkov predaje zbrane pomoči. Z dovoljenjem so objavljene tudi fotografije, ki nam jih je posredoval g. Sevšek.

Ob koncu lahko samo dodava, da smo zopet vsi skupaj dokazali, da znamo biti človek človeku. Hvala in poklon. 

Naša dobrodelna akcija je omenjena tudi v članku "Dostava humanitarne pomoči v Ukrajino - poročilo s terena", ki je bil objavljen v Posavskem Obzorniku. Vabljeni k branju.

Aleksandra Kuntner in Silva Špindler

Dostava humanitarne pomoči v Ukrajino - poročilo s terena
16. 3. 2022, 10:00
Aleksandra Kuntner
1 od 15
Delavnice animiranega filma

V okviru obveznega izbirnega predmeta Filmska vzgoja so se učenci in učenke preizkušali v vlogi filmskih animatorjev. 

18. 2. 2022 smo namreč skupaj z Društvom za izvajanje filmske vzgoje Slon izvedli 3 urno delavnico, kjer so se učenci seznanili z osnovami filmske animacije, različnimi tehnikami in spoznali različne računalniške programe. Seveda pa smo bili tudi ustvarjalni in izdelali kratke 1 s animacije, ki si ji lahko ogledate na spodnji povezavi. 

učiteljica Aleksandra Kuntner

YouTube video Kratke animacije učencev pri OIP Filmska vzgoja
14. 3. 2022, 11:20
Aleksandra Kuntner
1 od 1
Natečaj animiranega filma - Zmaga

Učenci in učenke, 
ste ustvarjalni, radi rišete, ustvarjate slikovne zgodbe, ste se že preizkusili v animaciji, pa vaše ustvarjalnosti ni videl še nihče? Sedaj je čas, da se to spremeni. 

Če si želiš, da tvojo ustvarjalnost ali zgolj izražanje preko slik oz. animacij vidijo še drugi, oddaj svoj izdelek na natečaju ANIMIRANEGA FILMA - ZMAGA.

Natečaj bo potekal na naši šoli, od 21. 3. do 4. 4. 2022, svoj izdelek pa boš lahko oddal na povezavi na koncu te objave. Pri oddaji izdelka izberi opcijo "Izbiranje fotografij", nato se prijavi s svojim Google računom, še enkrat izberi opcijo "Izbiranje fotografij" in nato v desnem zgornjem kotu izberi "Naloži iz računalnika". Če boš pri tem naletel na kakšne težave se lahko obrneš na Aleksandro Kuntner ali računalničarja Danija Sajtla.

NAVODILA ZA SODELOVANJE V NATEČAJU:

 • TEMA ANIMACIJE: ZMAGA, animacija lahko zajema kakršnokoli zmago, lahko prikazuje dosežke naših športnikov na olimpijskih igrah, na raznih tekmovanjih, lahko prikazuje vaše športne dosežke, ali se vživite v trenutne razmere, ki vladajo v svetu, lahko pa se osredotočite na različne osebne zmage, vaše ali koga drugega (nap. uspelo ti je prebrati knjigo, ki ti ni bila všeč, uspel/a si premagati strah pred čim ...).
 • DOLŽINA: animacija ne sme biti krajša od 30 s in ne daljša od 5 min.
 • JEZIK: slovenski ali angleški jezik.
 • NASLOV IN AVTOR: animacijo poimenujte z izvirnim naslovom in ne pozabite na vaše podatke (avtorstvo animacije).
 • TEHNIKA IN TEHNOLOGIJA: animacije so lahko narejene v različnih tehnikah in ob uporabi različnih računalniških programov za animacijo, izbira je vaša.
 • ROK: od 21. 3. do 4. 4. 2022

Prispele izdelke bo ocenila tričlanska komisija in najboljše animacije tudi nagradila. Nekaj najboljših pa bo predstavljenih tudi širši javnosti.

Poglejte si kratek animirani film, ki vam bo morda navdih, da je zgodba lahko v prenesenem pomenu. Zmage so lahko različne in vse so pomembne.

Želim vam veliko ustvarjalnosti, naj bo ZMAGA vaša. 

učiteljica Aleksandra Kuntner

Oddaja tvojega izdelka
14. 3. 2022, 8:21
Maja Mencigar
Kako se z otroki pogovarjati o konfliktih in vojni

Ko se spopadi ali vojne znajdejo na naslovnicah časopisov, lahko povzročijo občutke strahu, tesnobe, žalosti in jeze, ne glede na to, kje živite. Otroci vedno iščejo občutek varnosti in zaščite pri svojih starših - še toliko bolj v kriznih časih.

Unicef Slovenije je zapisal nekaj predlogov, ki so staršem v pomoč pri pogovoru z otrokom.

Adobe Acrobat dokument 8 nasvetov za podporo in tolažbo vaših otrok
11. 3. 2022, 7:15
Maja Mencigar
Vzgoja za internet - priročnik za starše

V priročniku je mogoče dobiti nasvete, katera tveganja prežijo na otroke na internetu, kako jih prepoznamo in kako otroke naučimo, da jih bodo znali prepoznati in se jim ogniti.

Adobe Acrobat dokument Vzgoja za internet - priročnik za starše
10. 3. 2022, 8:29
Vesna Breznik
Popoldanske govorilne ure

Spoštovani starši.

Po LDN šole imamo načrtovane popoldanske govorilne ure v ponedeljek, 14. 3. 2022, od 16.00 do 17.00 ure. Govorilne ure bodo za starše učencev 1. in 2. razreda ter za starše učencev od 5. do 9. razreda. Za starše učencev 3. in 4. razreda v ponedeljek, 14. 3., ni govorilnih ur, ker bo organiziran oddelčni roditeljski sestanek zaradi izvedbe letne šole v naravi v sredo, 16. 3. 2022.

Govorilne ure bomo izvedli v prostorih šole (v matičnih učilnicah posameznih razredov) ob upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja SARS CoV-2: uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok ter upoštevanje ustrezne medsebojne razdalje. Uporaba maske je namreč po trenutno veljavnem odloku Vlade RS še vedno obvezna za zunanje obiskovalce, ki vstopajo v prostore zavoda.

V času govorilnih ur so na šoli prisotni vsi učitelji in v kolikor bi želeli govoriti s katerim učiteljem, le-to sporočite razredniku svojega otroka.

Podrobnejše informacije glede govorilnih ur vam bodo posredovali razredniki.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

8. 3. 2022, 8:43
Aleksandra Kuntner
1 od 1
Dobrodelna akcija "Otroci pomagajo ukrajinskim otrokom"

Na svetu si, da gledaš sonce,
na svetu si, da greš s soncem,
na svetu si, da sam si sonce
in da s sveta odganjaš - sence.
(Tone Pavček)

Dragi učenci, sodelavci, starši!

V sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in Karitasom organiziramo zbiranje hrane z daljšim rokom uporabe, higienske pripomočke in zimska oblačila ter obutev za otroke in njihove družine iz Ukrajine. Oblačila morajo biti oprana in primerna za uporabo (ne strgana).

Zbiranje bo potekalo od srede, 9. 3. 2022, do srede, 16. 3. 2022. 

Vašo donacijo lahko odložite v škatle, ki se bodo nahajale na hodniku prvega triletja.

Veseli bomo vašega odziva in se vam že v naprej zahvaljujemo. 

Lepo vas pozdravljava,
Aleksandra Kuntner in Silvija Špindler.

7. 3. 2022, 13:09
Dani Sajtl
1 od 40
Maske zasedle šolo

Po šolskih hodnikih in po razredih so v petek, 25. 2. 2022, kraljevale različne maškare: majhne, velike, strašne, prikupne, glasne, zvedave… in vse so imele isti cilj: odgnati zimo in vse slabo, ki je do sedaj pestilo šolski vsakdan.

Predmetna stopnja je dan namenila spoznavanju najbolj prepoznavnih karnevalov po svetu in se preizkusila v organizaciji lastnega festivala, ki bi lahko v prihodnosti našega kraja celo zaživel.

Razredna stopnja se je osredotočila na karnevale po Sloveniji in v bližnji okolici, spoznavala tradicionalne like in izdelala masko kurenta. 

Vsi pa so dan zaključili z rajanjem in s podelitvijo nagrade za najizvirnejšo masko.

Lavra Bukšek Kreft

6. 3. 2022, 21:53
Vesna Breznik
Sprememba Odloka o začasnih ukrepih – zaščitne maske

Spoštovani starši.

V Uradnem listu Republike Slovenije št. 29/22 z dne 4. 3. 2022 je bil objavljen Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Spremenjen odlok je začel veljati v soboto, 5. 3. 2022. Na področju vzgoje in izobraževanja je spremenjeno določilo glede nošenja zaščitnih mask. Od 5. 3. 2022 ni več obvezna uporaba zaščitne maske za učence in zaposlene ves čas izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa. 

Čeprav se ukrepi za preprečevanje širjenja Covid-19 rahljajo, vas prosimo, da še naprej upoštevate vse preostale higienske ukrepe.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

4. 3. 2022, 12:01
Maja Mencigar
Delavnice o varni rabi interneta

Razredne ure za učence 3., 6. in 8. razreda,

Safe.si  je točka osveščanja o varni rabi interneta in novih tehnologij. Njihovi predstavniki v delavnicah za učence osveščajo, kako varno in odgovorno uporabljati internet in mobilne naprave.

V ponedeljek, 7. 3. 2022 bodo izvajali delavnice za učence 3., 6. in 8. razreda.  Učenci se bodo seznanili o varovanju zasebnosti in uporabi družabnih omrežij, spoznali bodo pomen lažnih informacij in prevar na internetu.

3. 3. 2022, 11:17
Vesna Breznik
Stavka zaposlenih v vzgoji in izobraževanju - 9. 3. 2022

Spoštovani starši.

Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije je za 9. 3. 2022 napovedal splošno stavko, katera je bila izglasovana tudi v našem zavodu.

V priponki vam posredujem dopisa glavnega stavkovnega odbora SVIZ za šolo in vrtec, s katerim vas obveščamo, da bo v sredo, 9. 3., zavod zaradi stavke zaprt. 

V skladu s 7. členom Zakona o stavki smo zavodi s področja vzgoje in izobraževanja dolžni tudi v času izvajanja stavke zagotoviti minimalni delovni proces, torej varstvo in oskrbo otrok in učencev.  To pomeni, da v kolikor res potrebujete varstvo za svojega otroka, to sporočite vzgojiteljici oz. razredniku svojega otroka do ponedeljka, 7. 3. 2022.

V vrtcu in šoli bo organizirano nujno varstvo za otroke staršev, kateri le-to res nujno potrebujete.  Za prevoz učencev v šolo in domov poskrbite starši, saj na ta dan ne bo organiziranega avtobusnega prevoza;  bo pa poskrbljeno za varstvo in prehrano, ne bo pa na ta dan vzgojno izobraževalnega procesa.

Hvala za razumevanje.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Obvestilo za starše - OŠ stavka, 9. 3. 2022
Adobe Acrobat dokument Obvestilo za starše - Vrtci stavka, 9. 3. 2022
25. 2. 2022, 10:18
Mateja Nudl
Državno in regijsko Cankarjevo tekmovanje

V soboto, 12. 2. 2022, je potekalo državno Cankarjevo tekmovanje z naslovom Vedre bližine  med nami.  Učenci so morali tvoriti razlagalni spis, ki je v navodilih za pisanje izhajal iz literanih del Janje Vidmar: Elvis Škorc, genialni štor in Nataše Konc Lonrenzutti: Gremo mi v tri krasne. Našo šolo je zelo uspešno zastopala učenka 8. razreda Tiana Šipek, ki je prejemnica srebrnega Cankarjevega priznanja. Učenki iskrene čestitke.

Učenki Tiana Šipek in Urška Zorec sta tudi prejemnici srebrnega Cankarjevega priznanja z regijskega tekmovanja. Iskrene čestitke in veliko bralnih užitkov še naprej.

Mentorica: Mateja Nudl

22. 2. 2022, 11:30
Mateja Nudl
1 od 1
Natečaj s področja literature

V sklopu šolskega projekta Branje nas bogati razpisujemo ustvarjalni natečaj s področja literature z naslovom Na robu misli ... Z ustvarjalnim natečajem s področja literature želimo z različnimi tematikami nagovoriti učence vseh starostnih skupin, da ustvarijo nove predelave vsebine literarnih besedil, s tem pa pokažejo svojo ustvarjalnost in razumevanje literarnega dela.  Vsebina razpisa za natečaj je v priponki.

Adobe Acrobat dokument Natečaj Na robu misli
20. 2. 2022, 17:12
Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

V Uradnem listu Republike Slovenije št. 22/22 z dne 19. 2. 2022 je bil objavljen Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Odlok začne veljati v ponedeljek, 21. 2 2022. Po sprejetem Odloku se s ponedeljkom, 21. 2. 2022, ukinja izvajanje samotestiranja učencev in zaposlenih ter preverjanje ugotavljanja izpolnjevanja pogoja preboleli, cepljeni in testirani (PCT) v zavodu.

V veljavi pa še vedno ostajajo nekateri ukrepi, ki so potrebni za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, in se z njimi zagotavlja varno učno okolje: uporaba zaščitne maske, vzdrževanje varnostne razdalje, umivanje oz. razkuževanje rok, prezračevanje prostorov.

Prav tako je Vlada RS na svoji seji, 18. 2. 2022, sprejela odločitev o ukinitvi napotitev v karanteno ob visoko rizičnih kontaktih z okuženo osebo. S tem povezavi so sprejeti odloki o prenehanju veljavnosti vseh odlokov, ki se navezujejo na odrejanje karanten in so objavljeni v Uradnem listu RS št. 21/22 z dne 18.2.2022. To pomeni, da tudi v zavodu ne vodimo več evidenc iskanja visokorizičnih kontaktov z okuženo osebo. V primeru okužbe s SARS CoV-2 obvestite osebnega zdravnika, ki bo okuženo osebo poslal na potrditveni test in v primeru pozitivnega rezultata odredil izolacijo.

Vsi ostali organizacijski ukrepi zaenkrat ostajajo v takšni obliki, kot so bili do sedaj (pouk v matičnih učilnicah, malica v razredih …), saj čakamo na nadaljnja navodila MIZŠ.

Počasi se torej vračamo v stare tirnice. Vendar kljub temu moramo biti še vedno pazljivi ter čuvati svoje zdravje ter zdravje vseh svojih bližnjih. Vesela pa sem dejstva, da bo lahko naše delo ponovno bolj osredotočeno na naše poslanstvo.

Hvala vam, da smo z roko v roki premagovali vse ovire, katere nam je na pot postavljal covid-19. Skupaj smo zmogli.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

15. 2. 2022, 18:19
Antonija Širec
Tekmovanje v znanju fizike za bronasta Stefanova priznanja

Šolsko tekmovanje je potekalo 2. februarja 2022 na OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za učence 8. in 9. razreda. Bronasto Stefanovo priznanje so osvojili učenci 8. razreda: Tiana Šipek, Andrej Holer in Jure Kocbek. V 9. razredu sta bronasto priznanje osvojila Leon Bračič Rajšp in Lara Leš. Na področno  tekmovanje so se uvrstili Tiana Šipek in Andrej Holer iz 8. razreda ter Leon Bračič Rajšp in Lara Leš iz 9. razreda.

Vsem tekmovalcem, ki so pokazali veliko znanja, posebej pa še dobitnikom priznanj, čestitke.

Mentorica: Antonija Širec

10. 2. 2022, 7:45
Luka Sambolec
1 od 18
Zimski športni dan - Šolar na smuči

9. februar 2022 bo za učence 4. razreda za vedno ostal v spominu. Ta dan je bil namreč namenjen smučanju. Ob lepem sončnem vremenu na snežnih strminah Mariborskega Pohorja so se učenci spoznavali z osnovami smučanja. Do tja so se povzpeli z gondolo, kar so nekateri doživeli prvič. S pomočjo prijaznih učiteljev smučanja, učiteljem Luko in učiteljico Jano, so se naučili prvih zavojev na progi Sleme. Bolj spretni so prismučali vse do sedežnice in se z njo tudi prvič peljali. Tako so se učenci soočili s številnimi novimi izzivi in doživetji, ki jih nudi smučarski dan. Vidno utrujeni, a zadovoljni in z iskricami v očeh smo se vrnili domov.

Učenci in učenke 4. razreda

YouTube video Video utrinek smučanja

4. razred Šport

7. 2. 2022, 22:48
Dani Sajtl
1 od 1
Slovenski kulturni praznik

V petek, 4. 2. 2022, smo se z učenci družboslovnega krožka spomnili na bližajoči slovenski kulturni praznik. Raziskali smo, od kdaj praznujemo ta praznik, kaj pomeni beseda kultura in biti kulturen. 

Učenci so takole zapisali: 

8. februar je spomin na našega največjega pesnika, doktorja Franceta Prešerna, imenujemo ga tudi Prešernov dan. Ta dan je bil za praznik razglašen že leta 1945, leta 1991 pa je bil razglašen tudi za dela prost dan. Po osamosvojitvi pa je praznik dobil svoje mesto in ga praznujemo kot državni praznik in je dela prost dan.

Beseda kultura izhaja iz latinščine (cultura, izpeljane iz besede colere, ki pomeni "gojiti"). Danes beseda kultura pomeni dosežke skupine in posameznikov, vrednot človeške družbe kot rezultat človekovega ustvarjanja. Kultura so tudi naši medsebojni odnosi, spoštovanje in razumevanje. In kdaj smo kulturni, so se spraševali naši učenci. Morda je najbliže razlaga, da je kulturen tisti, ki se obvladuje, upošteva pravila v skupnostih in v družbi nasploh, je odgovoren in upošteva veljavna načela, pravila vedenja in ravnanja. Prve znake kulture spoznavamo že v vrtcu, so povedali člani družboslovnega krožka in sicer takrat "ko pozdraviš, ko rečejo hvala in prosim, ko rečeš, da imaš rad družino, ko si prijazen in lepo govoriš, prijatelju posodiš igračko ..."

Tako si kulturo predstavljajo najmlajši, osnove za takšno razmišljanje pa prinesejo iz primarne celice, tj. družine. Zavedanje o pomenu kulture pa z leti raste, se poglablja. Kultura v primeru delovanja kulturnih institucij, zavodov, društev in posameznikov je vrednota, ki se je moramo zavedati. Je privilegij, ki nam bogati življenje, a je prevečkrat premalo cenjen. Iz ljudi prihaja in k ljudem se vrača. Iz ljudi se rojeva in ljudem je namenjena. France Prešeren je naš največji slovenski pesnik, a je simbol slovenstva postal šele po svoji smrti. Ne glede na to, ali praznujemo rojstvo ali smrt, pa je slovenski kulturni praznik simbol življenja in veselja, naj bo v teh težkih časih tudi simbol optimizma, so povedali naši učenci. 

Praznovanje oplemenitimo z verzi iz Zdravljice.

Komu najpred veselo
zdravljico, bratje, č' mo zapet'?
Bog našo nam deželo,
Bog živi ves slovenski svet,
brate vse, kar nas je
sinov sloveče matere!

Povzela: učiteljica Milena Kokol

3. 2. 2022, 13:00
Maja Mencigar
Informativni dnevi v srednjih šolah in dijaških domovih 2022/2023

Devetošolci in njihovi starši,

informativni dnevi v srednjih šolah in dijaških domovih za šolsko leto 2022/2023 bodo potekali v:

 • petek, 11. 2. 2022, ob 9. uri in 15. 00 uri,
 • soboto, 12. 2. 2022, ob 9.00 uri.

V okrožnici Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je zapisano, da bodo dnevi potekali v virtualni obliki. Prilagamo tabeli s spletnimi naslovi srednjih šol in dijaških domov. Učenci se bodo s pomočjo navedenih spletnih povezav udeležili informativnih dni.

Maja Mencigar, šolska svetovalna služba

Spletni naslovi srednjih šol
Spletni naslovi dijaških domov
1. 2. 2022, 11:20
Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani.

Po šolskem koledarju je v ponedeljek, 7. 2. 2022, pouka prost dan. Kar pomeni, da so učenci doma, vrtec pa deluje v zmanjšanem obsegu - glede na potrebe staršev po nujnem varstvu.

Prav tako vas obveščamo, da načrtovanega skupnega roditeljskega sestanka za šolo in vrtec, ki je bil načrtovan za 14. 2. 2022, ne bomo izvedli zaradi slabih epidemioloških razmer. Organizirani bodo oddelčni roditeljski sestanki po oddelkih na daljavo, na katere vas bodo povabili razredniki.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Šolski koledar - februar 2022
30. 1. 2022, 16:18
Maja Mencigar
Vpis v 1. razred za šolsko leto 2022/2023

Starše bodočih prvošolcev obveščamo, da bo vpis v 1. razred OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za šolsko leto 2022/2023, potekal v februarju. Šoloobvezni so letos vsi otroci, rojeni od 1. 1. 2016 do 31. 12. 2016. Vsa potrebna navodila z vpisnim listom boste starši prejeli po pošti.

Maja Mencigar, prof. pedagogike, šolska svetovalna služba

27. 1. 2022, 13:57
Milena Kokol
Mednarodni dan spomina na holokavst

27. januar je mednarodni dan spomina na holokavst. Na današnji dan je  pred 77 leti Rdeča armada osvobodila zloglasno taborišče Auschwitz. Sovjetska vojska je naletela na grozljive prizore, ki so jih utrpele žrtve v koncentracijskih taboriščih.  V ta namen so devetošolci pri urah zgodovine pripravili spominsko uro z naslovom Rumeni žafrani. In zakaj takšen naslov? Rumeni žafrani so prvi znanilci pomladi in s tem tudi simbol spomina na žrtve holokavsta. Tako so se devetošolci odločili, da bodo na šolskem vrtu posadili čebulice rumenih žafranov ali krokusov, kot jih tudi imenujemo in se na tak način poklonili otrokom, ki so bili žrtve taborišč. Devetošolci so se med drugim v spominski uri spomnili Prekmurskih Slovencev, še zlasti izpovedi pretresljive zgodbe Erike Furst, ki je bila pred 5. leti tudi naša gostja. V igri vlog so predstavili knjižne uspešnice,  katere glavni junaki doživijo grozote druge svetovne vojne, to so: Deček v črtasti pižami, Dnevnik Ane Frank in Sadako hoče živeti. Spominsko obeležitev so sklenili z naslednjo mislijo: »dragi osnovnošolci spoštujete drug drugega, imejte se preprosto radi, saj  sta mir in svoboda najpomembnejši vrednoti 21. stoletja.

Ob koncu bi se radi zahvalili učiteljici Metki Caf za glasbeno pomoč in Daniju Sajtlu za snemanje in računalniško obdelavo.

Devetošolci z učiteljico Mileno Kokol

YouTube video Spominska ura
27. 1. 2022, 12:40
Luka Sambolec
1 od 7
5. dan - Zimska šola v naravi

Smučarji zaključujemo našo zimsko šolo v naravi. Vsi smo neizmerno uživali in postali smučarji. Imamo še zdnji obrok, napolnimo avtobus in prihajamooooo ... cik cak, cik cak vsak je naš junak ...

Mi smo SMUČARJI.

Doma bomo med 14.30 in 15.00.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinek smučanja

5. razred 6. razred Šport

27. 1. 2022, 10:40
Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Žal okužbe s SARS CoV-2 močno naraščajo tudi pri nas. Zaradi bolezni je zelo okrnjeno delovanje naše kuhinje. Glede na dane zmogljivosti smo primorani prilagoditi jedilnik tako za malico kot za kosilo oz. tako za vrtec kot šolo. Zato vas prosimo za razumevanje.

Hkrati pa vas prosimo, da se res upoštevajo vsi ukrepi. Starši v vrtec vstopate izključno z masko ob razkužitvi rok in v prostorih vrtca se ne zadržujte predolgo. Prav vsi pa prosim, da upoštevate izdano karanteno v primeru potrjene okužbe v družini. Ker se podaljšuje čas napotitve na PCR test ter čas pridobitve rezultata PCR testa, je priporočljivo, da otroci ostanejo doma že po potrjenem hitrem testu, saj je oseba lahko kužna že 2 dni pred tem, ko okužbo zazna opravljen hiter test. 

Hkrati vas prosim, da v primeru pozitivnega hitrega testa pri otroku to javite vzgojiteljici oz. razredničarki, v primeru potrditve okužbe s pozitivnim PCR testom pa je to potrebno nemudoma oz. najkasneje v 12 urah javiti ravnateljici na mail: vesna.breznik@os-jd.si ali na tel. št. 031/ 481-510.

Samo z odgovornim ravnanjem bomo preprečevali širjenje okužb v zavodu.

Vse dobro in ostanite zdravi.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

27. 1. 2022, 9:49
Vesna Breznik
Starševski večer

Spoštovani starši predšolskih otrok.

V priponki najdete vabilo na STARŠEVSKI VEČER, na predavanje z naslovom MOJ OTROK BO ŠOLAR, ki ga organizira in izvaja Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor, dne 1. 2. 2022 ob 17. uri.  Predavanje bo izvedeno preko spleta. Namenjeno je staršem bodočih prvošolcev.

Vljudno vabljeni.

Adobe Acrobat dokument Vabilo na starševski večer - Moj otrok bo šolar
26. 1. 2022, 22:41
Luka Sambolec
1 od 17
4. dan - Zimska šola v naravi

Tudi danes smo se zbudili v prekrasno jutro. Za zajtrk smo jedli kruh in različne namaze, ter pili čaj. Prva skupina je danes v celoti prevozila progo Areh in samostojno uporabljala krogce. Druga skupina je znanje izpopolnjeva na Žigartu, tretja pa na progi Pisker. Uporabljali smo šestsedežnico in vlečnico sidra, na kar smo zelo ponosni. Po kosilu smo se tudi danes posladkali, saj je imela Micheel rojstni dan. Vse skupine smo se zbrali pri koči Bajta, kjer nas je pričakala vroča čokolada. Popoldan smo imeli zanimivo predavanje o splavarjenju. Večer smo zaključili z večerno zabavo in bitko talentov. Sledil je krst smučarjev, ki nam bo za vedno ostal v spominu. Utrujeni a zadovoljni se počasi odpravljamo spat. Jutri prihajmo domov, saj vas že močno pogrešamo.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinek

5. razred 6. razred Šport

25. 1. 2022, 21:51
Luka Sambolec
1 od 19
3. dan - Zimska šola v naravi

Prebudili smo se v prečudovito jutro, krasen sončni vzhod in vsi naspani. Dan smo začeli s pesmijo, saj je naš Dario današnji slavljenec, nato smo se uredili in odšli na zajtrk. Sledilo je dopoldansko smučanje z odličnimi pogoji na smučišču. Jasno vreme, sonce, urejene proge in mraz imamo seveda smučarji najraje. Smučali smo tri ure. Po kosilo smo Daria presenetili s torto, nas pa gospa ravnateljica z nepričakovanim obiskom. Ob 13.55 smo se začeli pripravljati na popoldansko smučanje. Čas pred večerjo smo izkoristili za reševanje delavnih listov, predavanje o smučanju in ogledu filma Z nami na smuči. Sledilo je žrebanje trojic za tekmovanje v znaju Fis pravil, bontona na smučišču, opreme ... Po napornem dnevu smo se umili in odšli spat.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinki

5. razred 6. razred Šport

25. 1. 2022, 13:24
Maja Mencigar
Vpis v srednješolski program

Devetošolci in starši,

obveščamo vas, da je na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavljen Razpis za vpis novincev v srednje šole za šolsko leto 2022/2023.

Razpis za vpis v srednje šole v šolskem letu 2022/2023
24. 1. 2022, 22:27
Luka Sambolec
1 od 11
2. dan - Zimska šola v naravi

Rana ura, zlata ura ... pravijo.

Dan smo začeli s skupnim bujenjem ob 7.15. Sledil je odličen zajtrk in priprava na dopoldansko smučanje. Zunaj nas je pričakala megla in hladno vreme z rahlim rosenjem. Smučanje nam gre odlično, obvladamo že osnovno vijuganje, večina tudi krogce in sidra. Po smučanju smo imeli zanimivo predavanje o astronomiji in tekmovanje. Razgibavali smo naše "male sive celice". Rahlo utrujeni a dobro razpoloženi, smo še malo poklepetali in se odpravili na zaslužen počitek.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinek smučanja

5. razred 6. razred Šport

23. 1. 2022, 21:17
Luka Sambolec
1 od 9
1. dan - Zimska šola v naravi

Danes je bil zelo razburljiv, zanimiv in aktiven dan. Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali na Areh. Vožnja je trajala uro in pol. Lepo so nas sprejeli in namestili v Čandrovo kočo. Hrana je bila odlična in sledila je priprava na smučanje. Na začetku smo pokazali svoje predznanje in se nato razdelili v tri skupine. Bilo je zelo zabavno. Pred večerjo smo opravili še nočni pohod na katerem smo na polovici poti ugasnili svetilke in pot nadeljaevali v temi. Nekateri so se bali, da bomo srečali medveda. Zvečer smo se še igrali družabne in imeli predavanje o fis pravilih. To so pravila, ki jih smučarji moramo upoštevati za svojo varnost. Sledi večerna higiena in priprava na spanje.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

5. razred 6. razred Šport

19. 1. 2022, 18:19
Vesna Breznik
Obvestilo – Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni Covid-19

Spoštovani starši.

Vlada RS je 17. 1. 2022 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni Covid-19 (Uradni list RD, št. 8/22 z dne 17. 1. 2022), ki je v veljavi od 19. 1. 2022. V skladu s spremenjenim Odlokom smo posodobili Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS Cov-2. Sprememba je zlasti v 7. točki, ki se nanaša na protokol samotestiranja učencev.

Samotestiranje na SARS-CoV- 2 se izvaja še naprej trikrat tedensko, praviloma ob ponedeljkih, sredah in petkih ob 7.30 v matičnih učilnicah. V primeru pozitivnega rezultata testa pri samotestiranju starši nemudoma kontaktirate izbranega osebnega zdravnika za napotitev na PCR testiranja ali ga nemudoma naročite na PCR testiranje pri izvajalcu zdravstvene dejavnosti. Učenec počaka na izvid PCR testiranja doma v samoizolaciji. Učenec ne sme zapuščati doma, omejiti mora stike z ostalimi osebami in dosledno upoštevati priporočila za preprečevanje širjenja bolezni. Učenec ostane doma tudi v primeru, da na rezultat PCR testiranja čakajo starši ali drugi družinski člani.

V primeru pozitivnega PCR testa starši oziroma zakoniti zastopniki obvestijo ravnateljico takoj, ko je to mogoče oz. najkasneje v roku 12 ur.

Učenci ob posamezni potrjeni okužbi s SARS CoV-2 v oddelku ne gredo v karanteno na domu. To velja le za karanteno na domu, ki je posledica visokorizičnega stika v šoli. Če ima učenec visokorizični kontakt izven šole, je napoten v karanteno na domu skladno s splošnimi postopki, kot je to bilo v veljavi do sedaj.

Ob potrjeni okužbi s SARS-CoV-2 v oddelku se izvaja vsakodnevno samotestiranje učencev v tem oddelku za čas trajanja predvidene 7-dnevne karantene na domu. Vsakodnevno samotestiranje se uvede tudi, če je v oddelku v času svoje kužnosti poučeval zaposleni s potrjeno okužbo in je bil skupaj z učenci več kot 15 minut. 

Učencu pripada za samotestiranje 20 testov na mesec, ki jih pridobi učenec oziroma njegovi starši v lekarni na kartico zdravstvenega zavarovanja.

V primeru pojava nadaljnjih okužb v oddelku boste straši obveščeni o novem obdobju vsakodnevnega samotestiranja v šoli. V primeru, da je v oddelku potrjena okužba pri več kot 30 % učencih znotraj 14 dni, se v karanteno na domu napoti celoten oddelek in s tem se spremeni pouk v pouk na daljavo.

Hvala za razumevanje.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj - šola
Adobe Acrobat dokument Protokol samotestiranja učencev
16. 1. 2022, 18:32
Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2 obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravimo na šoli ob potrjeni okužbi in ga pošljemo na NIJZ, do napotitve v karanteno na domu podaljšal na nekaj dni. V soboto, 15. 1. 2022,  je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.

Vrtci in šole še nadalje ravnamo skladno z navodili. To pomeni, da v šoli in vrtcu ob potrjeni okužbi (pozitiven PCR test) v oddelku podamo staršem obvestilo o predlogu karantene na domu in v šoli pričnemo tudi z izobraževanjem na daljavo.

Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli po vsej verjetnosti z nekaj dnevnim zamikom. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo vse pravice.

Prav tako pa vas še naprej prosimo, da upoštevate vse preventivne ukrepe, s katerimi preprečujemo možnost širjenja okužbe s SARS CoV-2.

Čuvajte svoje zdravje in zdravje svojih bližnjih.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

14. 1. 2022, 9:41
Luka Sambolec
1 od 8
Zimski športni dan

Z učenci 7., 8. in 9. razreda, smo v torek 11. 1. 2022 izvedli zimski športni dan. Učenci in učenke so izbirali med različnimi dejavnostmi. Tako smo odšli drsat v Maribor, v fitnes center v Lenart in smučat na Areh. Svoje sposobnosti in znanja smo še izpilili, nekateri pa smo se prvič preizkusili v drsanju, smučanju ali pa spoznali osnove fitnesa.

Dan nam bo ostal v lepem spominu.

7. razred 8. razred 9. razred Šport

5. 1. 2022, 11:17
Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Okužbe s SARS-CoV-2 kar ne ponehajo, saj se na državni ravni ponovno dviguje rast okužb. Zato vas vljudno prosimo za upoštevanje vseh preventivnih ukrepov, med katerimi je poglaviten, da v vrtec in šolo prihajajo izključno zdravi otroci. 

Z učenci se prosim še doma pogovorite o dosledni uporabi zaščitne maske in rednem umivanju (ali razkuževanju) rok. V šoli ostaja obvezno 3xtedensko samotestiranje učencev. V primeru pozitivnega rezultata hitrega testa je obvezen PCR test, na katerega vas napoti osebni zdravnik. Starši pa ste dolžni v 12 urah od potrditve okužbe s PCR testom o okužbi obvestiti ravnateljico na mail: vesna.breznik@os-jd.si ali na tel. št. 031/481-510. S spremenjenim Odlokom o izjemah od karantene na domu (Uradni list RS št. 200/21 z dne 22. 12. 2021) je kot novost določeno, da je izjema od napotitve v karanteno na domu samo še oseba, ki je v skladu z navodili in priporočili NIJZ prejela poživitveni odmerek cepiva Pfizer ali Moderna.

V upanju na čim manj okužb vas prav lepo pozdravljam in vam želim vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

2. 1. 2022, 14:55
Aleksandra Kuntner
1 od 4
Zahvala

Spoštovani, 

učenci in organizatorki dobrodelne akcije se zahvaljujemo  vsem, ki ste v prazničnem decembru brezpogojno pomagali v dobrodelni akciji Otroci pomagamo otrokom in z vašimi prispevki ponovno pomagali polepšati praznike desetim družinam otrok naše šole. 

Naj bo leto, ki se je pričelo zdravo, nasmejano in dobro z vami. Zakorakajte vanj s trdnimi in sigurnimi koraki. 

Aleksandra Kuntner in Silva Špindler

24. 12. 2021, 7:11
Dani Sajtl
1 od 1
Proslava ob prihajajočih praznikih

Spoštovani.

Za nami so tedni in meseci iztekajočega leta.

Zavrteli smo se in povzpeli. Še krog više na krožnici življenja.

Praznični čas je želja po novem, po novih premišljevanjih in načrtovanjih v upanju, da bomo prihodnost zapisovali z roko v roki. 

Naši učenci z mentorji so ob zaključku koledarskega leta in 30-letnici naše države pripravili bogat program, ki smo ga povezali v spletno proslavo, katero si lahko ogledate v priponki, s skupnim našim voščilom.

Naj bodo praznični dnevi mirni, zdravi, preživeti v krogu najdražjih.
V novo leto pa vstopimo z novimi cilji, 
naj bo uspešno, zabavno in polno priložnosti.
Srečno!

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

YouTube video Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti - Združeni v različnosti
22. 12. 2021, 15:12
Silva Špindler
1 od 8
3. tehniški dan - ČUSTVA

V sredo, 22. 12. 2021, smo izvedli 3. tehniški dan (različne delavnice z zunanjimi izvajalci na temo čustva preko lutk, filma, reportaže, plesa...). Osnovni cilji tehniškega dne so bili doseženi, saj so se učenci naučili spoznavati različna čustva in se z njimi soočati. 

Zapis pripravile: Alenka Dominik, Aleksandra Kuntner in Silvija Špindler

22. 12. 2021, 6:55
Mateja Nudl
Državno Cankarjevo tekmovanje

V četrtek, 9. 12. 2021, je potekalo regijsko Cankarjevo tekmovanje z naslovom Vedre bližine med nami. Učenci so pisali razlagalni spis, ki je izhajal iz literarnega dela Nataše Konc Lorenzutti: Gremo mi v tri krasne. Našo šolo sta zelo uspešno zastopali učenki Tiana Šipek in Urška Zorec, ki sta v svojem spisu poglobljeno razmišljali o prebranem delu. Učenka Tiana Šipek je v svoji skupini dosegla prvo mesto in se uvrstila na državno Cankarjevo tekmovanje, ki bo potekalo 12. 2. 2022. Učenka Urška Zorec je le za las (za eno mesto) zgrešila uvrstitev na državno tekmovanje.

Učenkama iskrene čestitke in veliko bralnih užitkov tudi v prihodnje.

Mentorica: Mateja Nudl

21. 12. 2021, 13:13
Mateja Nudl
Radijska oddaja za Radio Slovenske gorice

Tudi v tem šolskem letu smo z učenci pripravili radijsko oddajo za Radio Slovenske gorice z naslovom Že diši po praznikih, ki se bo na radijskih valovih predvajala v petek, 24. 12. 2021, ob 10. uri. V oddaji so sodelovali učenci Ema Senekovič, Lara Leš, Neža Gert, Tia Dobaj, Tinej Murko in Leon Bračič Rajšp, kot gostja v oddaji je sodelovala tudi učiteljica Milena Kokol. Montažo radijske oddaje je naredil učitelj Dani Sajtl.

Vabljeni k poslušanju.

Radijska oddaja, 24. 12. 2021
17. 12. 2021, 11:42
Mihaela Sušec Vučko
Šolsko tekmovanje iz razvedrilne matematike

V sredo, 1. 12. 2021, je potekalo tekmovanje iz razvedrilne matematike. Tekmovanja se je udeležilo 85 učencev od 1. do 9. razreda. Dobitniki bronastih priznanj pa so:

 • 1. razred: Jurij Kraner, Lovro Ornik, Nace Frangež, Larisa Lorber, Žan Berič, Elena Urbanič (mentorica Mihaela Sušec Vučko); 
 • 2. razred: Miha Senekovič, Nejc Breznik, Jurij Gregor Nudl, Miloš Langerholc, Gabriel Zavernik, Nejc Rop Korošec (mentorica Martina Škrlec);
 • 3. razred: Jonas Frangež, Patrik Cmager, Tinej Galunič, Aljaž Kovačič Purgaj, Jakob Oder, Zala Senekovič Šönveter (mentorica Alenka Dominik);
 • 4. razred: Jure Dvoršak (mentorica Lavra Bukšek Kreft);
 • 5. razred: Alina Berič, Larisa Kotnik (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 8. razred: Tiana Šipek (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 9. razred: Leon Bračič Rajšp, Valentina Kauran (mentorica Mihaela Sušec Vučko).

Čestitke vsem sodelujočim in obilo užitkov ob nadaljnjem reševanju nalog iz razvedrilne matematike.

Vodja tekmovanja Mihaela Sušec Vučko

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 8. razred 9. razred

15. 12. 2021, 8:57
Vesna Breznik
Literarni dogodek

Spoštovani.

Učenci družboslovnega krožka pod mentorstvom ge. Milene Kokol, učenci novinarskega krožka in literarnega kluba pod mentorstvom ge. Mateje Nudl, učenci otroškega in mladinskega pevskega zbora, vokalne skupine in šolskega banda pod mentorstvom ge. Metke Caf so sooblikovali literarni dogodek "So trenutki, ko zapoje srce", ki ga je organiziralo Kulturno društvo Ivan Cankar Jurovski Dol.

Snemanje je potekalo v preteklih dneh, celoten literarni dogodek pa si lahko ogledate na SIP TV v petek, 17. 12. 2021, ob 18.00 uri in v nedeljo, 19. 12. 2021, ob 17.40 uri. 

Vabljeni k ogledu.

14. 12. 2021, 13:27
Vesna Breznik
Obvestilo - 24. 12. 2021

Spoštovani.

Leto se nezadržno približuje h koncu in prav vsi, mlajši in starejši, z veseljem pričakujemo čarobni čas božično-novoletnih praznikov. To je še lepše, če se na ta čas pripravljamo skupaj, tako doma v družini kot v šoli. 

Tako bomo 24. 12. 2021 dan preživeli nekoliko drugače. Zaradi opravljanja obveznega samotestiranja se bodo učenci zbrali v svojih matičnih učilnicah ob 7.30 (šolski avtobus v šolo pelje po ustaljenem urniku). Pouk bo potekal do 11.30 ure v znamenju medpredmetnega povezovanja na temo naše Evrope in božiča. 

Učenci so skupaj z mentorji pripravili tudi točke za proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki si jo bodo na ta dan ogledali v razredu preko spleta, vsem pa bo dostopna na naši spletni strani in ste vljudno vabljeni k ogledu.

Od 11.30 do 12.00 bo možnost kosila, zato vas vljudno prosim, da v primeru, če otrok 24. 12. ne bo imel kosila, le-to odjavite v tajništvu šole do 20. 12. 2021. 

Prevoz domov bo organiziran po kosilu ob 12.00 uri v obe smeri. Druge vožnje ne bo. 

Podaljšano bivanje bo za učence od 1. do 5. razreda organizirano samo za tiste učence, ki le-to res nujno potrebujejo. Zato vas prosim, da zaradi lažje organizacije do ponedeljka, 20. 12. 2021, sporočite razredničarki svojega otroka, kdo bo na ta dan, 24. 12. 2021, vključen v podaljšano bivanje. Za prevoz otroka domov poskrbite starši.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

V življenju ubiramo različne poti,
ta različnost nas bogati in zaradi nje drug drugega še bolj potrebujemo.
December je čas, ko v pričakovanju prazničnih dni krasimo svoje domove,
hkrati je ta čas priložnost, da okrasimo svoje življenje
z dobrimi medsebojnimi odnosi.
Poskrbimo, da bomo v letu, v katerega vstopamo,
vedno zmogli in znali ustvarjati pristne medsebojne odnose.

Srečno!

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

13. 12. 2021, 16:44
Mateja Nudl
Srečelov devetošolcev

Z devetošolci bomo že v tem tednu organizirali srečelov, ki so nam ga pomagali pripraviti njihovi starši in donatorji, ki so prispevali dobitke za srečelov. Uspeli smo zbrati 590 različno bogatih dobitkov. Pričeli bomo v četrtek,16. 12. 2021, pa vse do 24. 12. 2021 vsak dan od 7.30 do 8.15 in od 12.35 do 14.30. Vsi razredi bodo vsak dan imeli možnost, da preizkusijo svojo srečo (ali zjutraj ali popoldan). 

Sreče ni nikoli preveč, vsaka srečka je dobitna.

9. razred

13. 12. 2021, 16:32
Mateja Nudl
Zahvala za donatorstvo in pomoč pri zbiranju dobitkov za srečelov

Spoštovani donatorji,

iskreno se Vam zahvaljujemo, da ste se odzvali naši prošnji in nam s finančnimi ali materialnimi donacijami pomagali pri zbiranju dobitkov ter uresničitvi našega srečelova. Odziv na našo prošnjo je bil zelo velik, kar je znova dokaz, da le skupaj lahko uresničimo in zmoremo marsikaj. Devetošolci bodo tako lahko z Vašo pomočjo izkupiček od srečelova namenili organizaciji valete.

Želimo Vam lep decembrski čas.

Učenci 9. razreda OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol
z razredničarko Matejo Nudl 

Prav tako gre posebna zahvala vsem staršem in zaposlenim na šoli, ki so pomagali pri zbiranju donacij. 

V priponki je seznam donatorjev.                                                        

Microsoft Word dokument Seznam donatorjev

9. razred

8. 12. 2021, 10:26
Mihaela Sušec Vučko
Tekmovanje v znanju računalništva Bober

Med 8. in 25. novembrom 2021 je za učence od 2. do 9. razreda potekalo tekmovanje v znanju računalništva Bober. Tekmovanja se je udeležilo 71 učencev od 2. do 9. razreda. Vsi učenci so izkazali dobro računalniško znanje in prejeli priznanja. Dobitniki bronastih priznanj pa so:

 • 2. razred: Miha Senekovič, Tjaš Črnčec, Jurij Gregor Nudl, Nik Holer, Julija Jamšek, Miloš Langerholc, Gabriel Zavernik, Zoja Žnuderl (mentorica Martina Škrlec);
 • 3. razred: Jonas Frangež, Patrik Cmager, Aljaž Kovačič Purgaj, Lan Kurnik, Mia Ljubec, Jakob Oder, Zala Puclin, Zala Senekovič Šönveter, Florentina Živko (mentorica Alenka Dominik);
 • 5. razred: Kaja Žnuderl, Maja Košnik (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 6. razred: Tisa Bedič (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 7. razred: Jan Kolarič, Žan Kosar (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 8. razred: Elvira Črešnar, Tiana Šipek, Gloria Vuzem (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 9. razred: Leon Bračič Rajšp, Neža Gert, Urška Zorec (mentorica Mihaela Sušec Vučko).

Čestitke vsem sodelujočim in obilo užitkov ob nadaljnjem računalniškem opismenjevanju.

Vodja tekmovanja Mihaela Sušec Vučko

2. razred 3. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

2. 12. 2021, 13:33
Aleksandra Kuntner
1 od 1
Dobrodelna akcija "OTROCI POMAGAMO OTROKOM"

Najboljši del človekovega življenja so njegova mala, brezimena in pozabljena dela dobrote in ljubezni.
(W. Wordsworth)

Dragi učenci, starši in učitelji, 

še eno leto se počasi izteka in pred nami je mesec december.
Mesec veselja, pričakovanj in upanja.
Zato tudi letos skupaj poskrbimo, da bo za čimveč družin tako. 

S petkom, 3. 12. 2021 pričenjamo vsakoletno dobrodelno akcijo. 

Ponovno v trgovini Mercator Jurovski Dol zbiramo izdelke z daljšim rokom uporabe in izdelke za osebno higieno. 

Akcijo bo potekala do ponedeljka, 20. 12. 2021. 

Zbrano bomo razdelili socialno ogroženim družinam. 

Hvala, ker nam pomagate pomagati!

 

Vodji dobrodelne akcije: Aleksandra Kuntner in Silvija Špindler

1. 12. 2021, 10:16
Milena Kokol
Rezultati šolskega tekmovanja v znanju iz geografije

16. 11. 2021 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz geografije. Tekmovanja se je udeleželo 26 učencev iz 7. 8. in 9. razreda. Bronasto priznanje so osvojili: Žan Kosar, Daniel Pivljakovič, Timotej Majcenič, Larisa Bračič,  Lara Leš, Leon Bračič  Rajšp, Urška Zorec, Tiana Šipek, Patrik Brumen, Gloria Vuzem, Elvira Črešnar, Andrej Holer, Jure Kocbek, Lana Zorec in Gala Bračič. Tiana Šipek iz 8. razreda se je uvrstila na državno tekmovanje. Vsem dobitnikom priznanj  iskrene čestitke, Tiani pa veliko uspeha na državnem tekmovanju. Mentorica: Milena Kokol

7. razred 8. razred 9. razred

30. 11. 2021, 9:38
Dani Sajtl
1 od 1
Prvega decembra obeležujemo svetovni dan boja proti aidsu

Prvič je postal ta datum pomemben leta 1988, ko ga je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) razglasila za svetovni dan boja proti aidsu.

Aids – sindrom pridobljene imunske pomanjkljivosti, je spekter bolezenskih stanj, ki jih povzroči okužba z virusom humane imunske pomanjkljivosti (HIV). Po začetni okužbi se pri osebi včasih ne pojavi noben simptom, večinoma pa se pojavi kratko obdobje gripi podobne bolezni. Temu običajno sledi dolgotrajno obdobje brez simptomov. Ko okužba napreduje, prizadene imunski sistem.

Virus HIV se širi predvsem z nezaščitenimi spolnimi odnosi, okuženimi transfuzijami krvi, podkožnimi iglami ter s prenosom z matere na otroka med nosečnostjo, ob porodu ali pri dojenju. Nekatere telesne tekočine, npr. slina in solze, virusa HIV ne vsebujejo. 

Za okužbo s HIV ni zdravila ali cepiva, vendar pa zdravljenje lahko upočasni potek bolezni. Brez zdravljenja znaša povprečni čas preživetja po okužbi 11 let.

Po podatkih NIJZ,  je v obdobju od 1. julija 2017 do 30. julija 2019 skupno število okužb v Sloveniji 86 primerov.

Rdeča pentlja je simbol solidarnosti z osebami, okuženimi z virusom HIV, in osebami, obolelimi za aidsom. 

Simptomi

HIV prizadene malodane vse organske sisteme. Okuženi imajo večje tveganje za pojav nekaterih vrst raka. Prav tako se pogosto pojavijo znaki okužbe, kot so vročina, potenje, zatečene bezgavke, slabotnost, izguba telesne teže.

Zdravljenje

Cepiva proti okužbi z virusom HIV ali zdravila, ki bi popolnoma pozdravila okužbo s HIV-om ali aids, zaenkrat še ne poznamo. 

Načini preprečevanja

Načini preprečevanja vključujejo varno spolnost (kondom), program zamenjave igel za uporabnike drog, zdravljenje okuženih oseb.

Epidemiologija v Sloveniji

V letu 2020 je bilo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) do 20. 11. 2020 zabeleženih 28 novih diagnoz okužbe s HIV (6 žensk in 22 moških), kar je najmanj v zadnjih 10 letih, in 5 osebam so diagnosticirali aids. Ocenjuje se, da v Sloveniji živi 1.000 oseb z virusom HIV od katerih jih petina ne ve za okužbo.

26. 11. 2021, 6:35
Mateja Nudl
Šolsko Cankarjevo tekmovanje

V torek, 9. 11. 2021, je na šoli potekalo za učence od 4. do 9. razreda šolsko Cankarjevo tekmovanje z naslovom Vedre bližine med nami. Prejemniki bronastih Cankarjevih priznanj so: iz 4. razreda Pia Črnčec in Svit Sambolec (mentorica Lavra Bukšek Kreft), v 5. razredu sta prejemnici priznanja Alina Berič in Ema Lavrenčič (mentorica Marija Senekovič). V 6. razredu priznanja prejmejo: Tisa Bedič, Ema Senekovič in Manja Jug, v 7. razredu je prejemnik priznanja Daniel Pivljakovič. Dobitnici priznanja v 8. razreda sta Tiana Šipek in Gala Bračič, v 9. razredu pa Urška Zorec in Lara Leš. Mentorica tekmovalcev od 6. do 9. razreda je bila Mateja Nudl.

Učenki Tiana Šipek in Urška Zorec sta se uvrstili na regijsko Cankarjevo tekmovanje, ki bo potekalo na daljavo v četrtek, 9. 12. 2021.

Vsem dobitnikom priznanj in mentoricam iskrene čestitke. Še naprej vam želimo veliko prebranih vrstic in bralnega užitka.

Vodja tekmovanja: Mateja Nudl.

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

22. 11. 2021, 7:59
Dani Sajtl
1 od 7
Slovenski tradicionalni zajtrk

Projekt SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in poteka že od leta 2011.

Osnovni cilj projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo se mladino in tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti za širše okolje in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo, gospodarske dejavnosti in širšega okoljskega pomena. Pomemben poudarek je tudi na splošnem ozaveščanju mladih o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Zakaj moramo zjutraj zajtrkovati?

»Zato, ker prazna vreča ne stoji pokonci! Kaj pomeni ta slovenski pregovor? Tudi to, da lačen človek težko dela. Zjutraj moramo telesu zagotoviti dovolj energije, da se lahko učimo in igramo. Zato moramo zajtrkovati, še preden pridemo v šolo. A ni vseeno kaj zajtrkujemo. Zajtrk mora biti sestavljen iz zdravih, naravno pridelanih jedi.«

Tradicionalni slovenski zajtrk smo izvedli v petek, 19. 11. 2021. V teh posebnih razmerah je zajtrk potekal v razredih.

Slovenski tradicionalni zajtrk naše šole je bil sestavljen iz kruha iz krušne peči družine Senekovič, masla Celjskih mlekarn, medu iz šolskega čebelnjaka, mleka kmetije Sirk in jabolk zadruge Dobrina.

17. 11. 2021, 11:51
Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

V prilogi obvestila vam posredujemo posodobljen Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2 na podlagi okrožnice MIZŠ št. 603-1/2021/98 z dne 16. 11. 2021. Posodobitev je v točki 4. 2. – Izvajanje VIZ dela na daljavo glede ocenjevanja znanja ter v točki 7 – Protokol samotestiranja učencev glede izpolnjevanje PCT pogoja.

Prav tako smo v skladu z navodili MIZŠ dopolnili naš Hišni red OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v točki H – Režim delovanja šole in izvajanje higiensko-varnostnih ukrepov v času nalezljivih bolezni. V skladu s to točko je tako Hišni red OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol dopolnjen z 2 prilogama:

 • Priloga A: Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS CoV-2.
 • Priloga B: Protokol zračenja in prezračevanja prostorov šole in vrtca zaradi covid-19.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj - šola
Adobe Acrobat dokument Protokol zračenja in prezračevanja
15. 11. 2021, 9:16
Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

V skladu s sprejetim Odlokom vlade (Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 - Uradni list RS št. 177/2021) in okrožnice MIZŠ št. 603-1/2021/97 z dne 12. 11. 2021 vam posredujemo posodobljen Protokol ravnanj V OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2, ki je priloga Hišnega reda OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. 

V Protokolu je v točki 7 podrobneje predstavljen Protokol samotestiranja učencev, ki je povzet po Protokolu, ki ga je pripravilo Ministrstvo za zdravje. Obvezno samotestiranje se prične v sredo, 17. 11. 2021. Starši ste dolžni do srede, 17. 11. 2021,  vrniti Izjavo za samotestiranje učencev v šoli, ki jo prav tako prilagamo k temu obvestilu. Izvod Izjave so učenci danes prejeli tudi v šoli.

S podpisano Izjavo izrazite torej svoje soglašanje oz. nesoglašanje v zvezi s samotestiranjem učencev v šoli. Za tiste učence, katerih starši bodo s podpisano Izjavo staršev za izvedbo samotestiranja učencev v šoli podali nestrinjanje z izvedbo samotestiranja v šoli, bo organizirano šolanje na daljavo po sklepu ministrice.

Učencem, ki izpolnjujejo pogoj PCT, ni treba izvajati testiranja s testi HAG za samotestiranje. Zato vas ponovno prosim, da razredniku svojega otroka najkasneje do torka, 16. 11. 2021, le-to sporočite (pri prebolevnosti mora biti rezultat pozitivnega PCR testa starejši od 10 dni, vendar ne starejši od 180 dni).

Vem, da je v tem trenutku v vaših rokah tehten razmislek ter pomembna odločitev, spoštovani starši, in verjamem, da bo vaša odločitev tista, ki bo v največjo korist vašega otroka – našega učenca. 

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Izjava staršev za izvedbo samotestiranja učencev v šoli
Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj - šola
12. 11. 2021, 20:43
Vesna Breznik
Obvezno samotestiranje učencev

Spoštovani starši.

Čas, v katerem živimo, zahteva od nas veliko razumevanja in strpnosti. Ni nam lahko: ne otrokom, ne  staršem, ne učiteljem in ne ravnateljem. 

Na vas se obračamo s prošnjo in željo po pomoči in skupnem sodelovanju z namenom, da učencem v šoli zagotovimo zdrav in varen šolski prostor, predvsem pa, da otrokom zagotovimo izobraževanje v šoli. 

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021), s katerim za učence osnovne šole določa obvezno testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa s pričetkom v sredo, 17. 11. 2021. Kljub jasno izraženemu mnenju ravnateljev, podanih predlogov Vlada na žalost ni upoštevala pri ponovni razpravi glede izvajanja samotestiranja.

Samotestiranje se tako za vse učence opravi v vzgojno-izobraževalnem zavodu pod nadzorom osebe, ki jo določi ravnatelj, in sicer v ponedeljek, sredo in petek. Test za samotestiranje (le-te prevzamete z zdravstveno izkaznico v lekarni) učenec prinese s seboj v šolo na dan samotestiranja.

Za izvedbo samotestiranja učencev v šoli odlok določa, da starši oziroma drugi zakoniti zastopniki podajo predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje. 

Izjave za podajo pisnega soglasja oz. nesoglasja boste starši skupaj s samim posodobljenim Protokolom ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS CoV-2 prejeli v ponedeljek, 15. 11. 2021. Izpolnjene in podpisane izjave morajo učenci prinesti razredniku najkasneje v sredo, 17. 11. 2021.

Odlok določa, da se bo učencem, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne bodo izvedli na način, kot določa odlok, začasno prepovedalo zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ti učenci se bodo izobraževali na daljavo. Tudi organizacija izobraževanja na daljavo bo podrobneje opredeljena v omenjenem Protokolu ravnanj.

Učencem, ki izpolnjujejo pogoj PCT, ni treba izvajati testiranja s testi HAG za samotestiranje. Zato vas prosim, da razredniku svojega otroka najkasneje do torka, 16. 11. 2021, le-to sporočite (pri prebolevnosti mora biti rezultat pozitivnega PCR testa starejši od 10 dni, vendar ne starejši od 180 dni).

Vem, da ti sprejeti ukrepi povzročajo veliko nejevolje. Kot ravnateljica se za spoštovanje in izvajanje varnostnih ukrepov nisem odločila na lastno pest in ne gre za mojo samovoljno odločitev, temveč je ta odločitev sprejeta v skladu s predpisi in pristojnostmi, ki jih imam kot ravnateljica kot zastopnik vzgojno-izobraževalnega zavoda. Kot odgovorna oseba naše šole sem skladno z 49. členom Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja odgovorna zagotavljati zakonitost delovanja šole, izvrševati odločbe državnih organov ter zagotoviti zdravo in varno okolje vsem učencem in zaposlenim. Kot ravnateljica sem dolžna spoštovati in izvrševati vse pravno zavezujoče akte, med slednje se uvrščajo tudi odloki vlade.

Želim pa izpostaviti še to, da ravnatelj ni in ne more biti pristojen za presojo ustavnosti in zakonitosti pravnih aktov, dolžan jih je zgolj izvrševati, za presojo ustavnosti in zakonitosti pravnih aktov  je izključno pristojno le Ustavno sodišče RS. Trenutni odlok vlade je objavljen v Uradnem listu RS; je v veljavi in uporabi ter je za vse nas zavezujoč.

Z velikim upanjem se obračam na vas, spoštovani starši, da bi obvezno samotestiranje učencev v šoli sprejeli na miren način in z razumevanjem. 

Vem, da se veliko dvomom poraja tudi vam starši pri samotestiranju naših najmlajših učencev. Zato se tudi pri tem obračam na vas, da v tem času poskusite otroka doma čim bolj opolnomočiti in naučiti ga samostojnega rokovanja s testom za samotestiranje.

Zagotavljam vam, da bomo vaše odločitve dosledno spoštovali in da noben otrok ne bo na kakršenkoli način podvržen nedopustnemu posegu v njegovo telesno oziroma duševno integriteto. Razumem tudi starše, ki ne bodo podali soglasja za samotestiranje učencev, in se bodo s tem za svojega otroka odločili za pouk na daljavo, čeprav se pa, upam, pri tem vsi zavedamo, da le-ta nikakor ne more biti enako kakovosten kot v razredu.

Ob zaključku bi vas ponovno želela zaprositi, da vsi skupaj zasledujemo največjo korist otrok in na čim bolj miren, odgovoren in dostojanstven način skupaj prehodimo to izjemno težko obdobje, ki ga živimo.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

11. 11. 2021, 22:19
Mihaela Sušec Vučko
Državno tekmovanje iz logike

V soboto, 6. 11. 2021, je na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz logike za učence 8. in 9. razreda. Udeležila se ga je Tiana Šipek, učenka 8. razreda, ki je za svoje logično razmišljanje prejela srebrno priznanje.

Iskrene čestitke.

Mentorica Mihaela Sušec Vučko

8. razred

11. 11. 2021, 12:04
Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Učenci so že pred časom prejeli vozovnice za uporabo šolskega avtobusa. Prosila bi vas, da se ponovno pogovorite s svojim otrokom, ki uporablja šolski avtobus, da z vozovnico ravna odgovorno. Za vstop na avtobus je obvezna, saj se z validacijo spremlja število oseb na avtobusu, preko vozovnice pa so tudi nezgodno zavarovani. V primeru izgube je potrebno naročiti novo vozovnico, katera se plača. Prejete vozovnice bodo uporabljali ves čas šolanja pri nas, ne morejo pa je uporabiti pri drugem prevozu.

Pereča zadeva pa je tudi veljavni Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, kateri je v veljavi od 8. 11. 2021.

Verjetno ste iz medijev že seznanjeni, da smo MIZŠ ravnatelji seznanili z več nedoslednosti v sprejetem Odloku, izpostavili skupek vseh težav, predvsem pa da bomo zaradi še vedno ne prejetih konkretnih navodil in informacij glede same organizacije samotestiranja učencev v šoli težko izvajali vse predvidene ukrepe s ponedeljkom, 15. 11. Ravnatelji smo dolžni spoštovati sprejete Odloke ter izvajati predpisane ukrepe. Upam, da bodo tokrat slišali in upoštevali naše predloge in nenazadnje zahteve.

V skupnem interesu nam je, da ostanejo šole odprte, da vsem učencem zagotavljamo varno in zdravo okolje, zato vas ponovno prosim, da upoštevate vse ukrepe, predvsem pa to, da v šolo prihajajo zdravi učenci. 

Vlada RS naj bi danes tako ponovno presojala trenutno epidemiološko sliko v državi, ki je na žalost resnično zelo slaba, ter s tem v povezavi sprejemala ukrepe. Kakor hitro bomo prejeli konkretne informacije, vas obvestimo, zato vas vljudno prosim, da spremljate maile ter spletno stran šole.

Spoštovani.

Vem, da je sprejeti Odlok sprožil veliko negodovanja, jeze in nenazadnje tudi nasprotovanja. Ni v naši domeni, da razpravljamo ali so odloki zakoniti, ali se strinjamo z ukrepi ali ne; pomembno je, da jih spoštujemo zaradi zaščite svojega zdravja in zdravja ostalih ljudi.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

7. 11. 2021, 19:29
Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Vlada Republike Slovenije je na seji 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. S sprejetim Odlokom so od 8. 11. 2021 v šoli obvezne  za vse učence tudi v matičnem razredu kiruruške maske ali maske FFP2, kar pomeni, da niso več dovoljene maske iz blaga in obvezne so ves čas prisotnosti v šoli.

Dragi starši in učenci.

Vem, da sem že velikokrat zapisala, da nam bo s skupnimi močmi in razumevanjem uspelo premagati vse ovire. Verjamem v našo skupno moč tudi tokrat, da z razumevanjem in skupnim prizadevanjem ne širimo virusa in da cenimo vrednoto, ki je v tem trenutku v ospredju: naše zdravje.

Iz srca vam želim vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

1. 11. 2021, 10:56
Vesna Breznik
Samotestiranje vseh učencev

Spoštovani starši.

Jesenske počitnice se zaključujejo. Vesela sem dejstva, da se jutri v šolske klopi vračajo vsi učenci, čeprav je epidemiološka slika v državi zelo slaba. Zato je še toliko pomembnejše, da se res dosledno držimo vseh ukrepov, s katerimi poskušamo preprečevati širjenje okužb s SARS CoV-2.

Ker so za nami počitnice, bi vas prosila, da v šolo pridejo izključno zdravi učenci. 

Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2  (Uradni list RS, 170/21), ki začne veljati z današnjim dnem, predvideva prostovoljno samotestiranje vseh učencev v domačem okolju. Vsi učenci so mesečno upravičeni do 10 testov HAF za samotestiranje. V prilogi tega obvestila je zapisan Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah, ki so ga pripravili na Ministrstvu za zdravje, kjer je zapisana tudi podrobnejša razlaga ukrepanja v primeru pozitivnega hitrega samotesta.

Prav tako vas prosim, da se dosledno upoštevajo vsi preostali preventivni ukrepi (nošnja mask, razkuževanje rok, upoštevanje razdalje …) in ker je eden izmed pomembnih ukrepov tudi prezračevanje, vas prosim, da imajo učenci s seboj dodatno oblačilo v razredu.

Čeprav se razmere in z njimi povezani ukrepi zaostrujejo, pa vseeno upam, da nam bo ob upoštevanju ukrepov uspelo ostati v šolskih klopeh.

Hvala za razumevanje in vse dobro, predvsem pa ostanite zdravi.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah
25. 10. 2021, 21:26
Vesna Breznik
Jesenske počitnice

Dragi učenci.

Pričele so se težko pričakovane jesenske počitnice. Čeprav so jutra že precej hladna, nas sonce čez dan kar vabi v naravo. Preživite čim več časa zunaj, naberite si moči, okrepite svoj imunski sistem, da se bomo po vrnitvi v šolske klopi skupaj podali novim podvigom in zmagam naproti.

Uživajte in pazite nase ter ostanite zdravi.

Vse dobro.

Vesna breznik, prof.
ravnateljica

21. 10. 2021, 18:04
Milena Kokol
1 od 1
Osmošolce je obiskal župan

Pri pouku domovinske in državljanske kulture in etike se obravnava lokalna samouprava. Učenci spoznavajo svojo občino. V ta namen smo povabili župana občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah, g. Petra Škrleca. V zanimivem razgovoru so učenci spoznali razvoj občine od njenega nastanka do danes ter kakšna je  vloga župana in občinskega sveta pri izvajanju projektov in posameznih del ter nalog v občini. Župan  je predstavil občinski proračun in  od kod občina dobiva sredstva in, kako so le -ta razporejena. Učenci so županu postavili tudi zanimiva vprašanja, med drugim tudi o tem, kako bo občina v prihodnje poskrbela za mlade. Župan jim je dejal, da so rezultati dobri, saj se  z novogradnjami, čim več mladih odloča o življenju v  domači občini, veseli pa podatek, da se v občino priseljujejo  tudi družine iz različnih  predelov Slovenije. Na vprašanje, ali bo g. župan še kandidiral, je župan odgovoril: " o tem še ne razmišljam, želim le dokončati  občinske projekte v tem mandatu. Ne bi pa imel nič proti, če bi se pojavil primeren kandidat na naslednjih lokalnih volitvah". Iskrena hvala županu za obisk in pozornost.

8. razred

21. 10. 2021, 17:30
Milena Kokol
Turistična vzgoja na terenu

Učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja so v torek, 19. 10. 2021 obiskali Lenart, ki je leta 2020 postal uradno tudi mesto. 26 učencev se je razdelilo v dve skupini, osmošolci in učenka 9. razreda, so obiskali turistično informativni center in agencijo Las Ovtar. Spoznali so turistično in gostinsko ponudbo osrednjih Slovenskih goric in se seznanili z nalogami Las Ovtarja. Sedmošolci  so se srečali  z zgodovinsko in kulturno dediščino Lenarta in okolice. Medrugim smo obiskali  mestni trg Jožeta Pučnika in izvedli  terenski kviz, kako poznamo zastave Evropske unije. Kasneje sta se skupini zamenjali, osmošolci so tudi potovali po Agatinih skrivnostih in obnovili zgodbo Črni križ pri Hrastovcu. Pot nas je pripeljalla tudi do Gostišča 29, ki ima svojo tradicijo. Lastnik Simon Fekonja je učencem na kratko podal zgodovinski razvoj gostišča in njihovo ponudbo. Kar je najpomembnejše, spoznali sMo, da je ponudba lokalna oz. domača. Za konec smo zaužili še slastne družinske pice. 

18. 10. 2021, 7:47
Dani Sajtl
Podarimo prenosne in namizne računalnike

Podarimo 3 prenosne računalnike Lenovo ThinkPad R61 (leto izdelave 2007) in 2 namizna računalnika (leto izdelave 2008), ki jih več ne potrebujemo. Računalniki so očiščeni prahu, programska oprema pa je na novo nameščena. Informacije dobite pri meni (dani.sajtl@guest.arnes.si). Več o računalnikih pa najdete v spodnji priponki.

Adobe Acrobat dokument Prenosni in namizni računalniki - podrobnosti
14. 10. 2021, 21:51
Mihaela Sušec Vučko
Šolsko tekmovanje iz logike

V četrtek, 23. 9. 2021, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja logike. Tekmovanja se je udeležilo 46 učencev od 2. do 9. razreda. Vsi tekmovalci so se zelo dobro odrezali. Dobitniki priznanj so:

 • 2. razred: Miha Senekovič, Tim Fidler, Tjaš Črnčec, Nia Zorjan, Gael Ekselenski Lazič;
 • 3. razred: Florentina Živko, Patrik Cmager, Aljaž Kovačič Purgaj;
 • 4. razred: Pia Črnčec, Jure Dvoršak;
 • 5. razred: Kaja Žnuderl, Maja Košnik;
 • 6. razred: Ema Senekovič;
 • 7. razred: Žan Kosar;
 • 8. razred: Tiana Šipek, Gloria Vuzem;
 • 9. razred: Neža Gert, Valentina Kauran, David Kacijan.

Tiana Šipek iz 8. razreda se bo udeležila regijskega tekmovanja iz logike, Žan Kosar iz 7. razreda pa državnega tekmovanja.

Čestitam dobitnikom priznanj in vsem sodelujočim za odlične rezultate.

Mentorica Mihaela Sušec Vučko

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred
9. razred

13. 10. 2021, 9:08
Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Ker se v zadnjem času odpira veliko vprašanj in dilem v zvezi z razsodbo Vrhovnega sodišča in obvezno uporabo zaščitnih mask v šolah in vrtcih, vam v vednost kot prilogo tega obvestila posredujem pojasnilo s strani MIZŠ. Maske v vzgojno-izobraževalnih ustanovah so še vedno obvezne, saj so eden izmed ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s SARS CoV-2, virusom, ki je še kako prisoten med nami.

Maska je obvezna tudi na organiziranem šolskem avtobusnem prevozu oz. ob vstopu v šolo. Zato vas prosim, da svojemu otroku pred odhodom v šolo zagotovite masko.

Na tem mestu bi vas ponovno prosila in opozorila še na to, da v primeru, da se otrok ne počuti dobro oz. je bolan, naj ostane doma do popolnega okrevanja. V šolo in vrtec sodi samo zdrav otrok. 

V primeru, da učenec zboli ali je v visoko rizičnem kontaktu z okuženo osebo in mu je bila odrejena karantena, je dolžan učno snov nadoknaditi sam. Po vrnitvi v šolo se lahko učenec vključi v pogovorne ure, ki jih imajo učitelji za učence, kjer se mu lahko razloži zamujena učna snov. 

Delo na daljavo z učenci bo/je vzpostavljeno izključno samo v primeru, da je celoten oddelek napoten v karanteno.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Uporaba zaščitnih mask - pojasnilo
12. 10. 2021, 13:20
Vesna Breznik
Jesenska zbiralna akcija odpadnega papirja

Spoštovani.

Obveščamo Vas, da bomo v času po jesenskih počitnicah, od 2. 11. do 12. 11. 2021, organizirali jesensko akcijo zbiranja starega papirja. Odpadni papir lahko v tem času oddate v keson, ki bo postavljen na dostavnem prostoru pri kuhinji za šolo.

Zbrani papir sami odložite v keson. Pri tem pa vas prosimo, da prinašate izključno stare revije, časopis ali morebiti kakšne stare knjige, ne pa kartona (v keson torej ne spada niti kartonasta škatla, v kateri morebiti zbirate odpadni papir).

Sredstva, zbrana z akcijo, se bodo tudi tokrat namenila šolskemu skladu šole oz. vrtca, S pomočjo zbranih sredstev boste tako pripomogli k lažji uresničitvi zadanega programa šolskega sklada šole in vrtca v tem šolskem letu. 

Verjamemo, da nam bo tudi tokrat uspelo zbrati veliko odpadnega papirja.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

12. 10. 2021, 10:48
Dani Sajtl
Vabilo na ogled likovne razstave Moja krajina 2021 - Moja veduta

V razstavišču Osnovne šole Jožeta Hudalesa Jurovski Dol si lahko ogledate tematsko likovno razstavo Moja krajina 2021 - Moja veduta v nedeljo, 17. oktobra 2021, v času med 8.00 in 10.00

Dostop v razstavišče je pri starem vhodu pri telovadnici spredaj. Za obisk prireditve je potrebno izpolnjevati PCT pogoj (preboleli ali cepljeni ali testirani).

Razstavljajo:

 • JOŽICA ANDREJČ (Sveti Jurij v Slovenskih goricah),
 • BARBARA BORLOVAN - nagrada strokovne komisije (Sveta Trojica v Slovenskih goricah),
 • JERNEJA DOLER (Lenart),
 • ANICA JANŽIČ (Benedikt),
 • MARJAN KOKOL (Lenart),
 • VALERIJA KUHAR - pohvala strokovne komisije (Benedikt),
 • MARIJA LUTAR (Benedikt),
 • ROMEO ŠTRAKL - nagrada strokovne komisije (Sveta Trojica v Slovenskih goricah),
 • SLAVKO TOPLAK - nagrada strokovne komisije (Lenart),
 • ANDREJA ZRNEC (Sveti Jurij v Slovenskih goricah).

Prisrčno vabljeni.

11. 10. 2021, 20:07
Dani Sajtl
1 od 30
2. tehniški dan – Ohranjanje naravne in kulturne dediščine

V petek, 8. 10. 2021, smo izvedli 2. tehniški dan, ki smo ga izvedli v okviru projekta Čista zelena dolina – pisana kulturna dediščina. Z omenjenim projektom je bila Občina Sv. Jurij v Slov. goricah skupaj s partnerji JVIZ in VVZ OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, Društvom kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slov. goricah in nosilko dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Biserko Kramberger, uspešna na javnem pozivu LAS Ovtar Slovenskih goric za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja.

Nosilka dopolnilne dejavnosti, Biserka Kramberger, je otrokom prvega in drugega razreda predstavila delo vrtnarja. Otroci so sadike zelišč in jagodičevja posadili v korita, saj je deževno vreme žal onemogočilo zasaditev zelišč in jagodičevja na zunaj pripravljene gredice, ki predstavljajo našo učilnico na prostem ob novo urejenem prostoru za odlaganje smeti.

Članice Društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slov. goricah pa so otrokom tretjega, četrtega in petega razreda na izvedenih delavnicah predstavile pripravo jedi, ki so jih gospodinje kuhale v preteklosti. Pod vodstvom spretnih rok domačih gospodinj in ob razlagi, kako so gospodinje na pretežno na kmetijah pripravljale hrano, so otroci kuhali gobovo juho in ajdove žgance ter izdelovali flancate in močnik. Pripravljene jedi so razstavili v starih posodah, tako da je otrokom bil še dodatno približan pridih preteklosti.

Tehniški dan je potekal tudi za učence od 6. do 9. razreda. Šestošolci so uvodoma spoznali vlogo Pokrajinskega arhiva Maribor pri ohranjanju kulturne dediščine našega kraja. Arhivistka Mojca Horvat je učencem predstavila stare dokumente, listine, stare razglednice in fotografije o domačem kraju. Učenci so ob pogovoru in posnetku spoznali, kako je treba varovati dediščino kraja in okolice. Na primeru Kaplove domačije so spoznali, kako lahko ohranimo staro domačijo in jo spremenimo v eko turistično destinacijo. Šestošolci so bili zelo ustvarjalni v delavnicah, saj so izdelovali pečatnike iz mavca, oblikovali model cerkve sv. Jurija in maketo trga v Jurovskem Dolu. Slikali so najpomembnejše domačije, spomenike in stavbe v občini Sv. Jurij. 

V 7. razredu so med drugim spoznali tudi šege in navade domačega kraja, ob žetvi, ličkanju koruze, trgatvi ter se seznanili z domačimi obrtmi, kot so pletarstvo, kovaštvo in suhorobarstvo. Sedmošolce je posebej navdušila ga. Marica Fanedl, ki je popestrila tehniški dan z ustnimi pričevanji o svoji amaterski igralski poti, o njeni vlogi v dramski igrah Miklova zala, Matiček se ženi in Črni križ pri Hrastovcu. Prav tako je z navdušenjem govorila o prireditvah, kjer je zastopala gospodinjo Zefiko. In ker je ga. Marica Fanedl znana tudi kot zelo uspešna gospodinja, je učencem zaupala pripravo slovenjegoriške gibanice in peke domačega kruha. Plesno kreativni dopoldan so v kulturnem domu doživeli osmošolci. S pomočjo g. Mirka Breznika in učiteljice Barbare Waldhutter so spoznali folklorno dejavnost v Jurovskem Dolu. Navdušeni so bili nad plesno ustvarjalnimi delavnicami. V 9. razredu so učenci s pomočjo ljubiteljskega raziskovalca Sandija Purgaja spoznali zgodovinske vire domačega kraja in se seznanili s tematiko Jurovčani v 1. svetovni vojni. Svojo ustvarjalno žilico so pokazali v igri vlog z naslovom Jurovčan na fronti. Iz pod njihovih peres so nastali zanimivi zgodovinski eseji o življenju v zaledju fronte ter zapisi z naslovom Pisma materi. Izdelali so tudi maketo bojišča v 1. svetovni vojni. Devetošolce je obiskala tudi ga. Darinka Potočnik, ki je na pristen način pripovedovala o njenem otroštvu, šolskih letih in o življenju v času Jugoslavije. 

Osnovni cilj tehniškega dne je bil dosežen, saj so se učenci naučili, da je treba varovati dediščino naših prednamcev, naših babic in dedkov. In še zaključna misel: "Hvaležni jim bodo tudi prihodnji rodovi".

Zapis pripravili: Vesna Breznik in Milena Kokol

YouTube video Posnetek folklorne dejavnosti, 8. razred
11. 10. 2021, 17:31
Aleksandra Kuntner
1 od 8
Sprejem v šolsko skupnost

V četrtek, 6. 10. 2021 smo v okviru Tedna otroka na naši šoli v šolsko skupnost sprejeli učence in učenke prvih razredov in seveda tudi štiri učence, ki so se nam pridružili v tem šolskem letu. Program so povezovale učenke 8. razreda. Prvošolsce pa so z gledališko predstavo Pozabljiva kapica razveselile  učenke 5. in 6. razreda, ki so jo po pisni predlogi v celoti pripravile same. Prvošolsci pa so ta dan dobili tudi svoje zaščitnike iz 8. in 9. razreda, ki so jih tudi obdarili. Seveda pa se bodo tekom šolskega leta družili z njimi in jim pomagali ob morebitnih težavah. Vsem želimo, da se v naši sredini kar se da dobro počutijo. 

Na povezavi si lahko ogledate kratek utrinek. 

Vodji šolske skupnosti.

YouTube video Ko si srečen - sprejem v šolsko skupnost

1. razred

6. 10. 2021, 13:04
Vesna Breznik
1 od 30
Čista zelena dolina

Danes, 6. 10. 2021, smo na šoli izvedli 1. naravoslovni dan na temo Čista zelena dolina. O pomenu varovanja okolja, posledic onesnaževanja ter o podnebnih razmerah so razmišljali učenci od 1. do 9. razreda. Tekom dneva so se vsi učenci udeležili predavanja o pravilnem ravnanju s komunalnimi odpadki, ki ga je izvedla ga. Jasna Drozg s podjetja Saubermacher, ekipa smetarjev pa je za učence pripravila praktični prikaz praznjenja posod ter predstavila smetarski avtomobil. Praktičnega prikaza so se udeležili tudi naši otroci vrtca, ki so se razveselili maskote podjetja - SIGI.

V nadaljevanju dneva pa so učenci preživeli ustvarjalno, in sicer so izdelovali izdelke iz odpadnega papirja, učenci 7., 8. in 9. razreda pa so ustvarjali predloge za letak, s katerim želimo o pomenu varovanja okolja, posledicah onesnaževanja okolja ter o podnebnih spremebah nagovoriti tudi vse občane Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

Izvedeni dan dejavnosti je samo ena izmed aktivnosti projekta Čista zelena dolina - pisana kulturna dediščina, v okviru katerega smo eden izmed partnerjev v Programu razvoja podeželja pod okriljem LAS Ovtarja Slovenskih goric. V okviru omenjenega projekta smo že uredili  prostor za odlaganje odpadkov, čaka pa nas še tehniški dan - ohranjanje naravne in kulturne dediščine, ki ga bomo skupaj s partnerji (Društvom kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slovenskih goricah in go. Biserko Kramberger) izvedli v petek, 8. 10. 2021.

5. 10. 2021, 15:30
Mateja Nudl
1 od 23
Ustvarjalnost nima meja

Prvi kulturni dan za učence od 6. do 9. razreda, ki smo ga izvedli 5. 10. 2021, smo posvetili ustvarjalnosti. Uvodoma smo z učenci razmišljali, kaj je ustvarjalnost, na katerih področjih se najbolj kaže, kakšni so ustvarjalni ljudje, kako delujejo njihovi možgani, kako lahko ustvarjalnost spodbujamo skozi življenje ... Preizkusili smo se v razmišljanju "izven okvirjev" in iskali čim več ustvarjalnih idej, kako bi uporabili sponko. Nato so učenci spoznali različne materiale in likovne tehnike. Šestošolci so se ukvarjali s poslikavo kamnov, jih opremili s spodbudnimi mislimi. S svojimi izdelki so bili tako zadovoljni, da so si nekaj svojih poslikanih kamnov odnesli domov. Prav tako so v drugem delu kulturnega dne izdelovali preproste makrameje. Iz kamnov smo na leseno podlago naredili dve sliki. Sedmošolci so se ukvarjali z doodle art - na svojih slikah so imeli predvsem motive iz narave. Osmošolci so razmišljali o pomenu obnavljanja starih predmetov in se preizkusili v preobrazbi starih stolov. Devetošolci so v učilnici slovenščine uredili bralni kotiček, poslikavo na steno. Slike sedmošolcev so popestrili s pozitivnimi besedami, mislimi v različnih jezikih. Vse izdelke, ki so nastali, smo razstavili, obesili v prvem nadstropju, kjer je nastal "HODNIK POZITIVNIH MISLI", ki ima moto ZDRUŽENI V RAZLIČNOSTI. Učenci so znova pokazali, da ustvarjalnost res nima meja.

"Dobre ideje nimajo preteklosti, imajo samo prihodnost." (Robert Mallet)

Vodje kulturnega dne: Ana Šuster Kraner, Aleksandra Žnuderl in Mateja Nudl.

4. 10. 2021, 16:32
Mateja Nudl
1 od 30
Start up vikend

Tudi to šolsko leto smo uspešno zaključili s Start up vikendom, ki smo ga z učenci izvedli 1. 10. in 2. 10. 2021 v okviru Spirit Slovenija in s pomočjo zunanje sodelavke mag. Barbare Pribožič Leka. Najprej smo z učenci ponovili temeljne značilnosti podjetniškega načrtovanja s pomočjo Canvasa, osrednji problem je bil organizacija gledališke predstave. Učenci so nato skozi 9 ključnih elementov razmišljali, načrtovali, na kaj vse morajo biti pozorni, da njihova podjetniška ideja ne bo ostala samo pri ideji, ampak bo prišlo tudi do končne realizacije, komu bo predstava namenjena, kaj vse potrebujemo zanjo, kdo nam lahko pomaga, kakšni bodo stroški ... V večernih urah so se učenci razdelili po razredih in pred njimi je bil nov izziv. Morali so se pripraviti na avdicijo za gledališko igro Pozabljiva kapica - razdelili so si vloge, naredili sceno, vabilo na predstavo, dva učenca sta risala zasnovo gledališkega odra in njegov zunanji izgled ... Če so učenci želeli priti na avdicijo, so morali najprej s pomočjo namigov, ki smo jih pripravile učiteljice, poiskati vabilo. Šele nato se je gledališče lahko začelo. Učenci so svoje naloge vzeli resno, do avdicije veliko vadili in si želeli, da lahko svojo igro predstavijo v soboto pred komisijo. Na avdiciji ni manjkalo smeha, novih besednih skovank, zapletov, posrečenih situacij nastopajočih oseb ... Vse skupine so se uvrstile v naslednji krog, kjer so imele možnost, da nekatere stvari pri izvedbi same gledališke predstave popravijo. V soboto so učenci bili postavljeni pred nov izziv. Uvodoma so razmišljali o strahu, jezi. Pridružila se nam je tudi gospa ravnateljica. Sledile so predstavitve Canvasov, ki so jih naredili že v petek. Vikend smo zaključili s predstavitvijo gledališke igre Pozabljiva kapica, tudi tokrat ni manjkalo smeha.

Učiteljice smo ugotovile, da so se učenci zelo izkazali s svojo interpretacijo besedila, vživljanjem v vloge, s sceno, ki so jo pripravili s stvarmi, ki so jih našli v razredu. Zagotovo so presegli vsa naša pričakovanja in dokazali, da imamo na naši šoli veliko učencev z igralskim talentom. Učenci pa so že zjutraj spraševali, če lahko drugo leto spet pridejo.

Koordinatorke projekta: Lavra Bukšek Kreft, Aleksandra Kuntner in Mateja Nudl.

4. 10. 2021, 13:07
Maja Mencigar
1 od 1
Teden otroka

Teden otroka 2021: 

Razigran uživaj dan!

 4. – 10. oktober

V TEDNU OTROKA POTEKAJO V OŠ J. HUDALESA JUROVSKI DOL RAZNOLIKE DEJAVNOSTI: 

Spoznavamo čisto zeleno dolino, okušamo tradicionalne slovenske jedi, rešujemo knjižne uganke, ustvarjamo in barvamo, ohranjamo kulturno dediščino, v šolsko skupnost sprejemamo nove člane in seveda veliko se IGRAMO!

4. 10. 2021, 6:54
Mateja Nudl
Glasovanje za Roka Senekoviča

Glasovanje za izdelke v natečaju Digitalne zvezdice, naš učenec Rok Senekovič je uvrščen med finaliste, je podaljšano do 14. 10. 2021.

Za Roka lahko glasujete na spodnji povezavi. Vabljeni h glasovanju.

Povezava za glasovanje
1. 10. 2021, 10:26
Vesna Breznik
Sprememba voznega reda

Spoštovani.

S ponedeljkom, 4. 10. 2021, je v veljavi spremenjeni vozni red.

Lep pozdrav, 

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Vozni red na relaciji Gasteraj od 4. 10. 2021
Adobe Acrobat dokument Vozni red na relaciji Partinje od 4. 10. 2021
29. 9. 2021, 10:21
Mateja Nudl
Start up vikend

Tudi to šolsko leto bomo v okviru SPIRIT SLOVENIJA izvedli Start up vikend, ki bo potekal v petek, 1. 10. 2021, in v soboto, 2. 10. 2021.

START UP MARATON

V okviru aktivnosti GREMO SE GLEDALIŠČE bomo svojo kreativnost, inovativnost in podjetnost urili tudi na START UP VIKENDU.

Ob rdeči niti GREMO SE GLEDALIŠČE bomo z otroki kreatorji razvijali ideje lastnega gledališča in  gledališkega odra. Učencem nameravamo dati prosto pot, da s tehnikami opredelitve problema (DSCHOOL) sami najdejo najboljši način, kje in kako postaviti gledališki oder, da bo zadovoljil kar največ praktičnih potreb. 

Otroci bodo sami dajali ideje, kaj bi dejansko naredili, poiskali optimalno praktično rešitev, pripravili načrte s prototipom, materiale, možne izvedbe, kdo jim bo pomagal in če bo možno, opravili kontrolo ter se vrnili v prostorsko, časovno, finančno in tehnično načrtovanje ideje. Tako bodo osvojili osnovna znanja raziskave trga in koncepta kupca ter uporabnika (kakšen prostor oder sploh potrebuje, nosilnost, material, zavesa, elementi odra – ozvočitev, ostale kulise ‒ zakaj bi šola oder dejansko potrebovala in kaj želijo učenci – priprava intervjujev), vzpodbujali bomo uporabo spleta za pridobivanje in posredovanje informacij, jih soočili s konceptom vrednosti sredstev, stroškov, omejitve budžeta in s tem povezanim bliskovitim izračunom finančnega modela. Vzpodbudili jih bomo v razmišljanje o morebitni poslovni možnosti oz. razmišljanju o načinih, kako bi z določeno aktivnostjo tudi zaslužili … Če bo možno, bodo učenci tudi fizično pomagali pri dejanski uresničitvi ideje po metodologiji Design Thinking, Lean startup in Junior Achievement. Otrokom bi dali možnost, da razmislijo tudi o svečani otvoritvi odra z organizacijo vseh detajlov, ki so del takega velikega dogodka.

Otrokom bi dejansko želeli omogočiti, da postane njihova ideja trajen in praktičen spomin na šoli – z vsemi elementi podjetnosti in podjetništva. 

Finale tega vikenda je predstavitev idej komisiji in nagrada za najboljše vsebinsko in kvalitativno opredeljeno delo. K dodani vrednosti vsekakor spada tudi delo v teamu, piljenje javnega nastopa ter dejanska uporaba Canvasa kot metode, ki posameznika dejansko pripelje od ideje do končnega izdelka. Program je v priponki.

Koordinatorke projekta: Aleksandra Kuntner, Lavra Bukšek Kreft in Mateja Nudl.

Microsoft Word dokument Start up vikend
28. 9. 2021, 8:38
Vesna Breznik
Šola za starše - povabilo

Spoštovani starši.

Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor, Lavričeva 5, ponovno organizira skupinsko obliko dela  za starše: ŠOLO ZA STARŠE, ki želijo izboljšati starševske veščine in vzgojno učinkovit pri soočanju z izzivi odraščanja. 

Vabijo starše, ki si prizadevajo biti dovolj dobri starši, vzgojno preprečevati težave svojih otrok, omejevati morda že izražene težave otrok in mladostnikov in jim biti v oporo pri odraščanju, da se nam pridružijo v skupino. Prvo srečanje bo v ponedeljek 4. 10. 2021 ob 17.00 v prostorih Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor, Lavričeva 5.  

V desetih srečanjih se boste lahko izobraževali o vzgojnih potrebah odraščajočih in o ustreznem vzgojnem pristopu staršev. Pri tem si boste lahko izmenjevali izkušnje, pogovarjali in vadili starševske veščine ...

Dodatne informacije in prijave do zapolnitev mest sprejemajo na tel. št. 02/49-700, 02/49-704  in el. naslovu: svetovalni.center-mb@guest.arnes.si 

Vabljeni.

Adobe Acrobat dokument Šola za starše - zloženka
27. 9. 2021, 16:29
Irena Kocbek
Evropski dan jezikov

Dejavnosti ob obeležitvi dneva jezikov smo letos poimenovali ZDRUŽENI V RAZNOLIKOSTI. Poleg številnih razlik predstavlja jezikovna raznolikost pomembno orodje za doseganje boljšega medkulturnega razumevanja. Mineva že 20 let odkar se v Evropi obeležuje 26.september kot Evropski dan jezikov.

Za učence predstavlja izziv raziskovanje. Uživajo ob oponašanju pozdravov iz različnih koncev sveta. Najmlajši so navdušeni nad pesmico "Hello to all the children of the world". Letos smo dodali še eno z naslovom "Greetings in 15 different languages around the world".

Predstavniki družboslovnega krožka in izbirnega predmeta nemščine smo se v tekočem šolskem letu osredotočili na EVROPSKO UNIJO.  V prvem nadstropju najdemo razstavo. Učenci so avtorji zastav, izbrskali so najnovejše podatke o številu prebivalstva in od kdaj je država članica EU. Med številnimi znamenitostmi držav, so se morali odločiti in izpostaviti le eno. Zanimalo jih je, kako se določena država zapiše in izgovori v svojem materinem jeziku. Nastala je tudi igra vlog dveh učencev, ki sta podrobneje predstavila Evropsko unijo.

Naši tretješolci so tekmovali v poznavanju zastav in glavnih mest držav. Na zemljevid Evrope so pritrdili zastave članic EU.

Ugotovili smo, da obstaja precej razlik med državami, da je v EU 23 uradnih jezikov.

Naj nas razlike povezujejo, bodimo povezani v različnosti!

23. 9. 2021, 6:35
Mateja Nudl
1 od 1
Digitalne zvezdice - Rok Senekovič se je uvrstil v finale

Založba Rokus Klett je ob svoji tridesetletnici razpisala natečaj Digitalne zvezdice. Učencem so pustili prosto pot, da izrazijo svojo domišljijo in razvijejo kreativnost na razpisano temo: Kakšna bo šola čez 30 let?. Ponovno se je izkazalo, da ustvarjalnost otrok ne pozna meja, saj so prejeli več kot 200 izdelkov. S svojo podobo šole čez 30 let je sodeloval tudi Rok Senekovič in s svojim grafičnim izdelkom prepričal komisijo ter se uvrstil med finaliste v svoji kategoriji od 7. do 9. razreda.

Za Roka lahko glasujete od 22. 9. do 4. 10. 2021 na spodnji povezavi. Zmagovalci bodo razglašeni 5. 10. 2021.

Povezava za glasovanje
17. 9. 2021, 16:43
Luka Sambolec
1 od 13
5. dan ŠVN - Bohinj

Bohinj je pokazal svoj pravi obraz, iz zahoda je prišla vlažna fronta in namakala Blejski kot ponoči in vse tja do popoldanskih ur. Aktivnosti so potekale v učilnici, kjer smo spoznavali značilnosti Bohinjskega jezera, predvsem živalstvo. Poslovili smo se od vseh zaposlenih v domu, pri nekaterih učencih je bilo opaziti da so žalostni, saj zapuščajo ta čudoviti del gorenjskega sveta. Pot nas je vodila na Bled, kjer nas je pričakal naš Jurovčan Aljaž Toplak in nas toplo sprejel. Na naše veliko presenečenje nas je popeljal na grajsko dvorišče, kjer je na kratko predstavil osnovne značilnosti gradu in Blejskega jezera. In to ni bilo vse, povabil nas je v restavracijo Jezeršek, kjer smo bili deležni grajskih dobrot. Vozimo se proti domu, utrujeni, vendar polni doživetij. Za nami je prečudoviti teden, ki ga ne bomo nikoli pozabili.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

16. 9. 2021, 21:46
Luka Sambolec
1 od 18
4. dan ŠVN - Bohinj

Predzadnji dan smo uporabili veščine naše olimpijke Janje Garnbret. Plezali smo po naravni steni v naselju Ribčev Laz. Ob pogledu na plezalno steno nam je zastal dih. Le kako nam bo uspelo preplezati to strmo steno, smo se spraševali. Toda strah je bil zaman, saj so nas motivirali odlični učitelji, ki so tudi poskrbeli za našo varnost. Po novi doživeti preizkušnji smo si prislužili odličen bohinjski sladoled. Popoldanske ure so bile namenjene spoznavanju rastlinstva in živalstva v Triglavskem narodnem parku. Dan smo zaključili z cirkuško predstavo, v kateri smo tudi sami sodelovali.

Lahko noč, dragi Jurovčani in na snidenju jutri.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

15. 9. 2021, 21:49
Luka Sambolec
1 od 21
3. dan ŠVN - Bohinj

Tretji dan šole v naravi je minil v znamenju ogleda slapa Savice. Del naše poti smo prekolesarili in sicer do hidroelektrarne Savica. Drugi del je vodil po makadamski poti, ki je bila zahtevna. S pomočjo izvirske vode in krajšega počitka smo prispeli do vstopnega mesta. Tam nas je pričakala naša ravnateljica Vesna Breznik, ki je skupaj z nami nadaljevala pot do slapa. Premagali smo več kot petsto stopnic in pred nami se je razprostrl prečudovit pogled na slap Savico. Po povratku v dom smo skupaj z ravnateljico zaužili okusno kosilo. Po odhodu ravnateljice smo imeli popoldanske aktivnosti namenjene naravoslovnim vsebinam. Bili smo tudi navijaško razpoloženi, saj smo si ogledali četrtfinalno tekmo med Slovenijo in Češko. Dan smo zaključili s predavanjem o Triglavskem narodnem parku. Utrujeni odhajamo spat.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

14. 9. 2021, 22:13
Luka Sambolec
1 od 13
2. dan ŠVN - Bohinj

Za nami je drugi dan šole v naravi. Dopoldanske aktivnosti so potekale na kolesu, prekolesarili smo 20 km v smeri Bohinjske Bistrice. Ob postanku smo z velikim navdušenjem opazovali še ohranjen triglavski ledenik in naš najvišji vrh. Kolesarska pot nas je pripeljala do najstarejše železnice pri nas - do bohinjske železnice iz začetka 20. stoletja. Po odličnem kosilu in kratkem počitku smo veslali proti Ribčevem Lazu. Pogum smo dokazovali tudi tako, da smo preplavali del Bohinjskega jezera. V večernih urah smo se družili na šolskem igrišču, se športno rekreirali in dan končali z družabno igro activity.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

13. 9. 2021, 19:28
Luka Sambolec
1 od 12
1. dan ŠVN - Bohinj

Lep gorenjski pozdrav iz čudovitega Bohinjskega konca. Prve aktivnosti v šoli v naravi smo že opravili, sedmošolci so uspešno naredili izpit iz veslanja. Učitelj Luka je bil njihov admiral na zelenem kanuju. Spoznali smo geografske značilnosti ledeniško preoblikovane Bohinjske doline. V večernih urah nas čaka nočni pohod do Ribčevega Lazu. Jutri nas čaka nov dan poln doživetij. 

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem Luko.

7. razred Šport

10. 9. 2021, 19:39
Mateja Nudl
Zaključna ekskurzija v Bohinj

Z devetošolci smo se udobno namestili v CŠOD Bohinj, se odpravili v Staro Fužino. Večer pa namenili glasbi, petju, druženju in ustvarjanju skupnih spominov. Ta vikend bomo skušali preživeti brez telefonov, v naravi, se preizkusili v novih športih, prosti čas bomo namenili, da smo drug z drugim. Tudi vreme je na naši strani. 

10. 9. 2021, 12:25
Aleksandra Kuntner
1 od 5
Tehniški dan - Kako organizirati gledališko predstavo na naši šoli?

7. 9. 2021 je za učence od 4. do 9. razreda potekal tehniški dan z naslovom  Kako organizirati gledališko predstavo na naši šoli. Izvedli smo ga v okviru projekta SPIRIT Slovenija – Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti. Učenci so sodelovali v delavnicah, kjer so zasnovali ideje za izdelavo in postavitev gledališkega odra na naši šoli. Seveda se vse skupaj ne konča zgolj pri ideji. Najustvarjalnejši in najinovativnejši bodo svoje ideje dodelali in predstavili na Start up vikendu, ki bo na šoli potekal 1. in 2. oktobra 2021.

Vodje tehniškega dne: Mateja Nudl, Lavra B. Kreft in Aleksandra Kuntner

6. 9. 2021, 13:32
Vesna Breznik
Teden mobilnosti

Spoštovani starši predšolskih in šolskih otrok.

V tednu od 16. 9. do 22. 9. 2021 se bo tudi naš zavod pridružil že 21. Evropskem tednu mobilnosti, ki je nadaljevanje aktivnosti, ki smo jih izvajali v preteklem šolskem letu v okviru projekta Trajnostna mobilnost. Slogan Evropskega tedna mobilnosti je »Živi zdravo. Potuj trajnostno«. 

Tako bomo v tem tednu dajali prednost prihodu v šolo peš ali s kolesi. Starši predšolskih otrok pa ste vabljeni, da avto parkirate v centru Jurovskega Dola (pri gostilni Špindler ali gasilskem domu) ter peš pospremite svojega otroka v vrtec.

Prav tako bomo v vrtcu in šoli izvedli veliko dejavnosti: veliko gibalnih aktivnosti na prostem, sprehodi  in seznanjanje otrok s prometnimi znaki in varnostjo v prometu, risanje na omenjeno temo ter izdelovanje izdelkov na temo mobilnosti iz odpadnih materialov in embalaže.

Vsekakor bomo izvedene aktivnosti tudi fotografirali in jih ob sodelovanju z Občino Sv. Jurij v Slovenskih goricah posredovali v Skupno občinsko upravo Maribor, ki je pobudnica za sodelovanje v omenjenem projektu.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

5. 9. 2021, 11:06
Mateja Nudl
Tehniški dan za učence od 4. do 9. razreda

V okviru SPIRIT Slovenija – Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti – bo v torek, 7. 9. 2021, od 8.20 do 12.35 za učence od 4. do 9. razreda izveden tehniški dan z osrednjim problemom Kako organizirati gledališko predstavo na naši šoli. Delavnice za 4. in 5. razred bo izvedla Lavra Bukšek Kreft, za 6. razred Mateja Nudl, za učence 7. razreda Aleksandra Kuntner,  za učence 8. in 9. razreda bo delavnice izvedla zunanja sodelavka mag. Barbara Pribožič Leka. 

VSEBINA TEHNIŠKEGA DNE

 • Uresničevanje želja/ustvarjalnost, kreativnost, inovativnost, podjetnost, podjetništvo
 • Kako postati uspešen podjetnik?
 • Kaj me omejuje?
 • Zmorem – delo v skupinah
 • Canvas – Kaj je že to in kako ga rešiti?
 • Uspešno prezentiranje / Res vemo vse?
 • Predstavitev idej in razglasitev najboljšega Canvasa

Ta dan bo za učence celotne šole zjutraj avtobus vozil  po prilagojenem voznem redu, ki je veljal tudi prvi šolski dan (vozni red je v priponki). Prva vožnja domov bo za učence od 6. do 9. razreda ob 13.00, druga vožnja bo ta dan ob 13.40 za učence od 2. do 5. razreda. Jutranje varstvo za prvošolce in podaljšano bivanje za učence od 2. do 5. razreda poteka po urniku.

Vodje tehniškega dne: Aleksandra Kuntner, Lavra Bukšek Kreft in Mateja Nudl

Adobe Acrobat dokument Prilagojen vozni red za torek, 7. 9. 2021
1. 9. 2021, 22:15
Vesna Breznik
Prijava na koriščenje telovadnice v popoldanskem času

Spoštovani uporabniki naše telovadnice.

Tudi v šolskem letu 2021/2022 bomo v popoldanskem času omogočili uporabo naše telovadnice zunanjim uporabnikom, seveda ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov in priporočil NIJZ, saj nam covid-19 še vedno krepko kroji življenje in delo v šoli.

V kolikor bi želeli kot skupina uporabljati naše prostore, vas prosimo, da izpolnite prijavnico, ki je priloga temu obvestilu, in jo pošljete po pošti (OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, Jurovski Dol 13, 2223 Jurovski Dol) ali skenirano po mailu: info@os-jd.si do 10. 9. 2021.  Po zbranih prijavah se bo naredil urnik uporabe telovadnice, katera se bo lahko pričela uporabljati  z 20. 9. 2021 ob upoštevanju vseh določil sklenjene pogodbe glede uporabe telovadnice.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Prijava na koriščenje telovadnice za zunanje uporabnike

© 2007-2022 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 2. 7. 2022, 15:51