prva stran
SPIRIT Slovenija Ekošola Šolska shema Evropske unije Naša mala knjižnica Odprta knjiga Turizmu pomaga lastna glava eduroam
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365
Novice

Šolske novice

Arhiv šolskih novic 2021/2022

šolsko leto: razred: objavil-a:

25. 4. 2022, 13:00
Dani Sajtl
1 od 32
Naravoslovni dan: Okoljska vzgoja

V petek, 22. 4. 2022 je potekal ob Svetovnem dnevu Zemlje naravoslovni dan, ki smo ga poimenovali Okoljska vzgoja. Učenci so spoznavali domače okolje in se pri tem srečali z različnimi naravnimi in družbenimi dejavniki. V 6. razredu so spoznavali gozd in lovsko dejavnost (priloga zapisa Lovske zveze Maribor). V ustvarjalnih delavnicah so prikazali skrb do planeta Zemlja. V 7. razredu so spoznavali pomen čebelarstva za človeka in v učnem čebelnjaku izdelali različne proizvode iz medu. Da so v učnem čebelnjaku potekale zanimive in pestre delavnice sta poskrbela podpredsednik čebelarskega društva Sv. Jurij Slavko Senekovič in čebelar Franc Črnčec. "Zelo smo uživali in se veliko naučili", so povedali sedmošolci. Osmošolci so posvetili tematiki Vpliv človeka na naravo in okolje. Učenci so uvodoma poslušali zgodbo Zemlja je dobila vročino. Nato so s pomočjo PowerPointa spoznali značilnosti planeta Zemlje. Sledilo je delo v dvojicah. Učenci so pripravili prestavitve o odpadkih, strupenih snoveh, onesnaževanju voda, učinku tople grede, kislem dežju in o svetlobnem in zvočnem onesnaženju. Drugi del so bile ustvarjalne delavnice. Učenci so izdelovali 3D celice iz das mase. Izdelali so bakterijsko, glivno, rastlinsko in živalsko celico. Opremili so jih z legendo, ki prikazuje celične organele. Sestavljali so tudi okostnjaka iz kartona. Učenci so bili zelo aktivni in prizadevni. Svoje izdelke so tudi razstavili.

Devetošolci so prvi dve šolski uri spoznavali naravne in družbene značilnosti Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah. V nadaljevanju smo obiskali prostore občine in župan Peter Škrlec jim je predstavil geografsko – demografsko problematiko in gospodarski razvoj občine. Devetošolci so bili s predstavitvijo in gostoljubnostjo občine zelo zadovoljni, še posebej zato, ker bo v prihodnje tudi velika skrb v smeri, kako zadržati mlade v občini. Problematiko kmetijstva in kako preživeti danes na kmetiji jim je predstavila kmetovalka Aleksandra Žugman iz Malne. Med drugim jim je povedala, da se mora danes kmet za preživetje, na srednje veliki kmetiji ukvarjati še z dopolnilno dejavnostjo. V nadaljevanju nas je obiskal Dušan Ribič, ki jim je naprej predstavil naloge in vlogo, ki jo ima kot občinski svetnik. In ker je g. Ribič tudi zelo aktiven član Športnega društva Jurij, je zelo nazorno predstavil še zgodovino športnega društva, največje uspehe in posamezne športne panoge. Posebej je pohvalil nogometno šolo, ki zelo kvalitetno dela z mladimi nogometaši. Obenem se nadeja, da se bodo bodoči devetošolci aktivno vključili v športne dejavnosti tudi po osnovni šoli. Kulturno življenje v občini je devetošolcem predstavil predsednik kulturnega društva Ivan Cankar, g. Mirko Breznik. In ker so devetošolci v veliki večini člani folklorne skupine Šleka Pac, so mnenja, da se bodo tudi po osnovni šoli vključili v kulturno življenje kraja. Pohvala devetošolcem za prizadevnost in za odlično sodelovanje z zunanjimi sodelavci, brez katerih naravoslovni dan ne bi bil tako raznovrsten, vsebinsko in ustvarjalno bogat. 

Zahvala vsem učiteljem in zunanjim sodelavcem, predvsem pa učencem za izredno uspešno izvedbo naravoslovnega dne. 

Zapisali: Majda Kolarič in Milena Kokol

Adobe Acrobat dokument Zapis Lovske zveze Maribor

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

14. 1. 2022, 9:41
Luka Sambolec
1 od 8
Zimski športni dan

Z učenci 7., 8. in 9. razreda, smo v torek 11. 1. 2022 izvedli zimski športni dan. Učenci in učenke so izbirali med različnimi dejavnostmi. Tako smo odšli drsat v Maribor, v fitnes center v Lenart in smučat na Areh. Svoje sposobnosti in znanja smo še izpilili, nekateri pa smo se prvič preizkusili v drsanju, smučanju ali pa spoznali osnove fitnesa.

Dan nam bo ostal v lepem spominu.

7. razred 8. razred 9. razred Šport

8. 12. 2021, 10:26
Mihaela Sušec Vučko
Tekmovanje v znanju računalništva Bober

Med 8. in 25. novembrom 2021 je za učence od 2. do 9. razreda potekalo tekmovanje v znanju računalništva Bober. Tekmovanja se je udeležilo 71 učencev od 2. do 9. razreda. Vsi učenci so izkazali dobro računalniško znanje in prejeli priznanja. Dobitniki bronastih priznanj pa so:

 • 2. razred: Miha Senekovič, Tjaš Črnčec, Jurij Gregor Nudl, Nik Holer, Julija Jamšek, Miloš Langerholc, Gabriel Zavernik, Zoja Žnuderl (mentorica Martina Škrlec);
 • 3. razred: Jonas Frangež, Patrik Cmager, Aljaž Kovačič Purgaj, Lan Kurnik, Mia Ljubec, Jakob Oder, Zala Puclin, Zala Senekovič Šönveter, Florentina Živko (mentorica Alenka Dominik);
 • 5. razred: Kaja Žnuderl, Maja Košnik (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 6. razred: Tisa Bedič (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 7. razred: Jan Kolarič, Žan Kosar (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 8. razred: Elvira Črešnar, Tiana Šipek, Gloria Vuzem (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 9. razred: Leon Bračič Rajšp, Neža Gert, Urška Zorec (mentorica Mihaela Sušec Vučko).

Čestitke vsem sodelujočim in obilo užitkov ob nadaljnjem računalniškem opismenjevanju.

Vodja tekmovanja Mihaela Sušec Vučko

2. razred 3. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

1. 12. 2021, 10:16
Milena Kokol
Rezultati šolskega tekmovanja v znanju iz geografije

16. 11. 2021 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz geografije. Tekmovanja se je udeleželo 26 učencev iz 7. 8. in 9. razreda. Bronasto priznanje so osvojili: Žan Kosar, Daniel Pivljakovič, Timotej Majcenič, Larisa Bračič,  Lara Leš, Leon Bračič  Rajšp, Urška Zorec, Tiana Šipek, Patrik Brumen, Gloria Vuzem, Elvira Črešnar, Andrej Holer, Jure Kocbek, Lana Zorec in Gala Bračič. Tiana Šipek iz 8. razreda se je uvrstila na državno tekmovanje. Vsem dobitnikom priznanj  iskrene čestitke, Tiani pa veliko uspeha na državnem tekmovanju. Mentorica: Milena Kokol

7. razred 8. razred 9. razred

26. 11. 2021, 6:35
Mateja Nudl
Šolsko Cankarjevo tekmovanje

V torek, 9. 11. 2021, je na šoli potekalo za učence od 4. do 9. razreda šolsko Cankarjevo tekmovanje z naslovom Vedre bližine med nami. Prejemniki bronastih Cankarjevih priznanj so: iz 4. razreda Pia Črnčec in Svit Sambolec (mentorica Lavra Bukšek Kreft), v 5. razredu sta prejemnici priznanja Alina Berič in Ema Lavrenčič (mentorica Marija Senekovič). V 6. razredu priznanja prejmejo: Tisa Bedič, Ema Senekovič in Manja Jug, v 7. razredu je prejemnik priznanja Daniel Pivljakovič. Dobitnici priznanja v 8. razreda sta Tiana Šipek in Gala Bračič, v 9. razredu pa Urška Zorec in Lara Leš. Mentorica tekmovalcev od 6. do 9. razreda je bila Mateja Nudl.

Učenki Tiana Šipek in Urška Zorec sta se uvrstili na regijsko Cankarjevo tekmovanje, ki bo potekalo na daljavo v četrtek, 9. 12. 2021.

Vsem dobitnikom priznanj in mentoricam iskrene čestitke. Še naprej vam želimo veliko prebranih vrstic in bralnega užitka.

Vodja tekmovanja: Mateja Nudl.

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

14. 10. 2021, 21:51
Mihaela Sušec Vučko
Šolsko tekmovanje iz logike

V četrtek, 23. 9. 2021, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja logike. Tekmovanja se je udeležilo 46 učencev od 2. do 9. razreda. Vsi tekmovalci so se zelo dobro odrezali. Dobitniki priznanj so:

 • 2. razred: Miha Senekovič, Tim Fidler, Tjaš Črnčec, Nia Zorjan, Gael Ekselenski Lazič;
 • 3. razred: Florentina Živko, Patrik Cmager, Aljaž Kovačič Purgaj;
 • 4. razred: Pia Črnčec, Jure Dvoršak;
 • 5. razred: Kaja Žnuderl, Maja Košnik;
 • 6. razred: Ema Senekovič;
 • 7. razred: Žan Kosar;
 • 8. razred: Tiana Šipek, Gloria Vuzem;
 • 9. razred: Neža Gert, Valentina Kauran, David Kacijan.

Tiana Šipek iz 8. razreda se bo udeležila regijskega tekmovanja iz logike, Žan Kosar iz 7. razreda pa državnega tekmovanja.

Čestitam dobitnikom priznanj in vsem sodelujočim za odlične rezultate.

Mentorica Mihaela Sušec Vučko

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred
9. razred

17. 9. 2021, 16:43
Luka Sambolec
1 od 13
5. dan ŠVN - Bohinj

Bohinj je pokazal svoj pravi obraz, iz zahoda je prišla vlažna fronta in namakala Blejski kot ponoči in vse tja do popoldanskih ur. Aktivnosti so potekale v učilnici, kjer smo spoznavali značilnosti Bohinjskega jezera, predvsem živalstvo. Poslovili smo se od vseh zaposlenih v domu, pri nekaterih učencih je bilo opaziti da so žalostni, saj zapuščajo ta čudoviti del gorenjskega sveta. Pot nas je vodila na Bled, kjer nas je pričakal naš Jurovčan Aljaž Toplak in nas toplo sprejel. Na naše veliko presenečenje nas je popeljal na grajsko dvorišče, kjer je na kratko predstavil osnovne značilnosti gradu in Blejskega jezera. In to ni bilo vse, povabil nas je v restavracijo Jezeršek, kjer smo bili deležni grajskih dobrot. Vozimo se proti domu, utrujeni, vendar polni doživetij. Za nami je prečudoviti teden, ki ga ne bomo nikoli pozabili.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

16. 9. 2021, 21:46
Luka Sambolec
1 od 18
4. dan ŠVN - Bohinj

Predzadnji dan smo uporabili veščine naše olimpijke Janje Garnbret. Plezali smo po naravni steni v naselju Ribčev Laz. Ob pogledu na plezalno steno nam je zastal dih. Le kako nam bo uspelo preplezati to strmo steno, smo se spraševali. Toda strah je bil zaman, saj so nas motivirali odlični učitelji, ki so tudi poskrbeli za našo varnost. Po novi doživeti preizkušnji smo si prislužili odličen bohinjski sladoled. Popoldanske ure so bile namenjene spoznavanju rastlinstva in živalstva v Triglavskem narodnem parku. Dan smo zaključili z cirkuško predstavo, v kateri smo tudi sami sodelovali.

Lahko noč, dragi Jurovčani in na snidenju jutri.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

15. 9. 2021, 21:49
Luka Sambolec
1 od 21
3. dan ŠVN - Bohinj

Tretji dan šole v naravi je minil v znamenju ogleda slapa Savice. Del naše poti smo prekolesarili in sicer do hidroelektrarne Savica. Drugi del je vodil po makadamski poti, ki je bila zahtevna. S pomočjo izvirske vode in krajšega počitka smo prispeli do vstopnega mesta. Tam nas je pričakala naša ravnateljica Vesna Breznik, ki je skupaj z nami nadaljevala pot do slapa. Premagali smo več kot petsto stopnic in pred nami se je razprostrl prečudovit pogled na slap Savico. Po povratku v dom smo skupaj z ravnateljico zaužili okusno kosilo. Po odhodu ravnateljice smo imeli popoldanske aktivnosti namenjene naravoslovnim vsebinam. Bili smo tudi navijaško razpoloženi, saj smo si ogledali četrtfinalno tekmo med Slovenijo in Češko. Dan smo zaključili s predavanjem o Triglavskem narodnem parku. Utrujeni odhajamo spat.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

14. 9. 2021, 22:13
Luka Sambolec
1 od 13
2. dan ŠVN - Bohinj

Za nami je drugi dan šole v naravi. Dopoldanske aktivnosti so potekale na kolesu, prekolesarili smo 20 km v smeri Bohinjske Bistrice. Ob postanku smo z velikim navdušenjem opazovali še ohranjen triglavski ledenik in naš najvišji vrh. Kolesarska pot nas je pripeljala do najstarejše železnice pri nas - do bohinjske železnice iz začetka 20. stoletja. Po odličnem kosilu in kratkem počitku smo veslali proti Ribčevem Lazu. Pogum smo dokazovali tudi tako, da smo preplavali del Bohinjskega jezera. V večernih urah smo se družili na šolskem igrišču, se športno rekreirali in dan končali z družabno igro activity.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

13. 9. 2021, 19:28
Luka Sambolec
1 od 12
1. dan ŠVN - Bohinj

Lep gorenjski pozdrav iz čudovitega Bohinjskega konca. Prve aktivnosti v šoli v naravi smo že opravili, sedmošolci so uspešno naredili izpit iz veslanja. Učitelj Luka je bil njihov admiral na zelenem kanuju. Spoznali smo geografske značilnosti ledeniško preoblikovane Bohinjske doline. V večernih urah nas čaka nočni pohod do Ribčevega Lazu. Jutri nas čaka nov dan poln doživetij. 

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem Luko.

7. razred Šport


© 2007-2023 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 6. 6. 2023, 10:56 | Izjava o dostopnosti