prva stran
Kulturna šola

eduroam
Ekošola Šolska shema Evropske unije Odprta knjiga Naša mala knjižnica Turizmu pomaga lastna glava
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365 | Arnes pošta
Vrtec

Vrtčevske novice


Adobe Acrobat dokument Jedilnik vrtec - september 2023
Adobe Acrobat dokument Jedi in alergeni

Adobe Acrobat dokument Publikacija vrtca 2022/23
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2022/23
Hišni red vrtca

Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis v vrtec
Adobe Acrobat dokument Pravilnik o kriterijih za vpis
Adobe Acrobat dokument Rezervacija - poletne počitnice
Adobe Acrobat dokument Izjava o izpisu otroka iz vrtca

Adobe Acrobat dokument Smernice za uporabo zaslonov

Arhiv vrtčevskih novic 2021/2022

šolsko leto: skupina: objavil-a:

25. 7. 2022, 8:38
Vesna Breznik
Izvajanje ativnosti programa Zdravje v vrtcu v šolskem letu 2021/22

Šolsko leto se zaključuje in s tem tudi večina načrtovanih aktivnosti. V vrtcu smo se trudili, da smo v letu, ki se je počasi in postopoma začelo vračati v čas pred epidemijo, poskrbeli za zdravje in dobro počutje otrok in tudi izpeljali načrtovane aktivnosti, ki jih od nas pričakujejo v okviru programa Zdravje v vrtcu.

V programu Zdravje v vrtcu sodelujejo vse skupine že več let zaporedoma. Strokovne delavke se na izvajanje programa redno pripravljamo z udeležbo in ogledom strokovnih vsebin izobraževanja. V letnem načrtu dela vrtca je opredeljeno, da v vrtcu spodbujamo starosti primerno čustveno opismenjevanje vseh otrok. Izvajamo aktivnosti, ki krepijo pozitivno samopodobo in dobro počutje otrok ter njihovo vključenost v skupino. 

V vrtcu je prehrana otrok organizirana skladno s priporočili za zdravo prehranjevanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ponuja se raznovrstna, sezonska, po možnosti lokalno pridelana/predelana hrana. Upoštevajo se priporočila o kombiniranju jedi in pogostosti

vključevanja na jedilnik. Več pozornosti se posveča spodbujanju uživanja pitne vode in nesladkanih pijač (oz. omejuje uživanje sladkanih pijač) in dovolj pogostem uživanju živil z varovalnim učinkom (zelenjava, sadje, polnozrnata žita in izdelki) ter omejevanju pogostosti uživanja odsvetovanih prehranskih izdelkov in odsvetovanih načinov priprave jedi.

Na področju telesne dejavnosti vrtec med sabo vsebinsko loči, izvedbeno pa povezuje priporočila primerna starosti otrok: za telesno dejavnost, zdrav življenjski slog, spanje in počitek. Vrtec vključuje vsebine telesne dejavnosti za otroke preko učnega načrta, preko prikritega učnega načrta (organizacija dela, pravila, klima, medsebojni odnosi…), interesnih dejavnosti, preko različnih dejavnosti, projektov, programov na področju zdravja.

Program vzgoje za zdravje in ustno zdravje otroke uči ohranjati in krepiti zdravje. Otroke je v vrtcu obiskala izvajalka vzgoje za zdravje (diplomirana medicinska sestra), ki je otrokom predstavila skrb za zdravje in zdrave navade. Vsebine so pripravljene na podlagi strokovnih smernic, ki upoštevajo z dokazi podprta priporočila za zdrav življenjski slog. 

Dnevno temeljito prezračujemo vse igralnice, hodnike, sanitarije ... Nadzorujemo postopek umivanja rok pri vseh otrocih in izvajamo aktivnosti z namenom osveščanja staršev o preprečevanju širjenja različnih nalezljivih bolezni.

Majda Pak
vzgojiteljica predšolskih otrok

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

21. 6. 2022, 21:41
Dani Sajtl
1 od 40
Zaključek vrtca

Kot bi trenil, se je šolsko leto spet zavrtelo naokrog. Meseci so minili v našem skupnem potovanju skozi igro, domišljijo in različne izkušnje. Bilo je živahno, igrivo in polno dogodivščin, ki so nasmejale tako otroke kot tudi vzgojiteljice.

Da bi zaključili to šolsko leto, tako kot smo začeli, polni energije in elana, smo se v ponedeljek, 13. 6. z otroki in njihovimi starši zbrali na igrišču pred šolo.

Program se je začel s plesno točko. Vse skupine vrtca so skupaj odplesale ples na glasbo Gremo okrog sveta – Čuki. Nato so sledile različne gibalne igre. Strokovne delavke smo pripravile 8 različnih poligonov. Starši so skupaj z otroki pomerili svoje moči, spretno premagovali ovire, ter se ob gibalnih nalogah zelo zabavali. Iskrice v očeh otrok so govorile o njihovi sreči in zadovoljstvu, prav tako pa je bilo lepo gledati starše kako so se skupaj z otroki vključevali v dejavnosti.

Preživeli smo prijetno popoldansko druženje.

Fotografije (vse)

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

17. 5. 2022, 13:29
Dani Sajtl
1 od 13
Igre naših dedkov in babic

V sodelovanju z Društvom upokojencev Jurovski dol in z babicami otrok, ki obiskujejo naš vrtec, so se otroci v sredo, 4.5.2022 preskusili v igrah, ki so se jih v zgodnjem otroštvu igrali njihovi dedki in babice. 

Igre so potekale na šolskem igrišču, na površini pred telovadnico, ter na terasah vrtca. Gospe Kristina Petovar, Jožica Andrejč, Justina Črnčec in Cecilija Neuvirt, so skrbno pripravile razne igre, ki so jih prilagodile tudi glede na starost otrok. Najmlajši otroci so spoznali gibalne igre: Muha brez trebuha, Muhe letajte, Ura je ena medved še spi ter Ristanc. Otroci drugega starostnega obdobja pa so se pomerili še v vlečenju vrvi, hoji po vrvi in gibalni igri: Kdo se boji črnega moža. Spoznali so tudi rajalno igro: Potujemo v Jeruzalem ter Rinčice talamo.

Iz papirja so izdelovali "Titovke", zgibali so letala in rakete. Kaj mislite, čigavo letalo je poletelo najdlje? Tako mlajši, kot tudi starejši otroci so z zanimanjem poslušali navodila iger, še rajši pa so se v igrah tudi preskusili. Da pa se niso otroci učili le od starejših, so otroci skupine Sončki zapeli in zaplesali na pesem Abraham 'ma sedem sinov in tako gospem pokazali, da so pesmi in plesi iz njihovega otroštva še kako zabavni tudi njim. 

Kolektiv vrtca Jurovski dol, se vsem omenjenim še enkrat lepo zahvaljuje. 

Anja Škrobar

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

6. 5. 2022, 9:05
Vesna Breznik
Otroci Vrtca na obisku v učnem čebelnjaku

Pozdravljeni.

V četrtek, 5. 5. 2022, je v sklopu Jurjevih dni potekal dan odprtih vrat učnega čebelnjaka pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, katerega organizator je bilo čebelarsko društvo Sv. Jurij, Jurovski Dol. Udeležili so se ga otroci našega vrtca.

Več pa si lahko preberete v članku, ki se nahaja v prilogi.

Naj medi.

Adobe Acrobat dokument Otroci Vrtca na obisku v učnem čebelnjaku

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

26. 4. 2022, 9:01
Vesna Breznik
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani.

Glede na sproščanje ukrepov smo posodobili Hišni red Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol s pripadajočimi prilogami, ki so priloga temu obvestilu.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Hišni red vrtca
Adobe Acrobat dokument Smernice NIJZ za vključitev otroka v vrtec po preboleli nalezljivi bolezni ali okužbi
Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj - vrtec
Adobe Acrobat dokument Protokol zračenja in prezračevanja

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

9. 4. 2022, 11:56
Dani Sajtl
Projekt Pasavček v vrtcu

V času od 4. do 10. aprila 2022 je potekala nacionalna preventivna akcija Varnostni pas in otroški varnostni sedeži. Akcija je namenjena opozarjanju na pomembnost pripetosti z varnostnim pasom vseh potnikov v vozilu na vsaki poti ter uporabi otroških varnostnih sedežev. Varnostni pas je eden od pomembnejših izumov za večjo varnost voznikov in potnikov v vozilih. Za spodbujanje navade in zavesti, da je potrebno skrbeti za lastno varnost in varnost drugih, lahko v vzgojno-izobraževalnih ustanovah izvajamo različne aktivnosti, kot so informiranje otrok in staršev o pomembnosti uporabe varnostnega pasu ter otroških varnostnih sedežev, pogovori in demonstriranje pravilnega pripenjanja z varnostnim pasom, spodbujanje dobrih zgledov in pozitivnih sporočil glede pripenjanja z varnostnim pasom (npr. Varnostni pas je vez z življenjem, Red je vedno pas pripet …).

V tem tednu smo v vrtcu izvajali projekt Pasavček - spremljanje pripetosti otrok s pomočjo kartončkov in žiga Pasavček. Spoznali smo žival pasavca, po katerem je projekt dobil ime. Naučili smo se deklamacijo Pasavček. Pogosto se igramo družabno igro Pasavček gre v šolo, ki so si jo otroci lahko izposodijo za domov. Ves čas nas spremlja plišasti pasavček, ki nas spodbuja tudi k likovnem ustvarjanju, širjenju besednega zaklada in razvijanju fine motorike ipd. 

Veliko presenečenje pa so nam pripravili policisti Policijske postaje Šentilj v sodelovanju s Prometno policijo iz Maribora. Obiskali so nas v petek, 8. 4. 2022 v dopoldanskem času. S prijaznim, na otrokom primeren način so nam predstavili zanimivosti s področja varnosti v prometu: prometno signalizacijo (svetlobno, zvočno), različna vozila: policijski in civilni avto, policijski kombi ter policijski motor. Otroci so lahko posedeli v otroškem varnostnem sedežu, merili hitrost z merilnikom hitrosti, si pogledali notranjost avtomobilov in preizkusili, kako je sedeti na motorju. Največ pozornosti pa je bil deležen štirinožni Grim, ki se je sprehodil po pločniku in nas pozdravil s svojim laježem.

Otroci so bili navdušeni in polni vtisov o vsem, kar so videli, slišali in doživeli v družbi policistke in policistov.

Hvala našim staršem ge. Petri Nudl in g. Boštjanu Ozmecu, ki sta omogočila, da smo bili deležni te zanimive izkušnje ter na koncu otrokom predala tudi lepa in koristna darilca.

Majda Pak

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

23. 2. 2022, 9:36
Vesna Breznik
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani starši.

Vlada RS je 19. 2. 2022 sprostila velik del epidemioloških ukrepov in tako se je uveljavil z dnem 21. 2. 2022 (Uradni list RS, št. 22/22) Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid-19, ki je v celoti nadomestil predhodne odloke.

Še vedno ostaja obvezna uporaba zaščitne maske v notranjih prostorih vrtca (izjema so vzgojitelji pri neposrednem delu z otroki), ni pa več obvezno izpolnjevanje PCT pogoja oz. je ukinjena tudi omejitev zbiranja ljudi. To nam omogoča, da lahko vrtec izpelje tudi srečanja s starši. V mesecu marcu boste tako dobili povabilo na popoldanske govorilne ure, v mesecu aprilu pa na oddelčne roditeljske sestanke, kjer vam bodo vzgojiteljice podrobneje predstavile vse izvedene dejavnosti v oddelku vašega otroka ter načrt dejavnosti do zaključka šolskega leta.

Na podlagi sprejetega Odloka se ukinjajo tudi karantene in s tem ni več pravne podlage za priznanje pravice oprostitve plačila staršev za vrtec za dneve odsotnosti otroka. Ravnanje ob potrjenem primeru okužbe s SARS CoV-2 pa ostaja enako, torej okužena oseba se napoti v izolacijo. Ker je torej bolezen še vedno prisotna med nami, pa vas prosimo, da upoštevate pravilo, da starši v vrtec pripeljete izključno zdravega otroka.

Lep pozdrav in vse dobro,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

19. 1. 2022, 18:22
Vesna Breznik
Obvestilo za starše predšolskih otrok – Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni Covid-19

Spoštovani starši.

Vlada RS je 17. 1. 2022 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni Covid-19 (Uradni list RD, št. 8/22 z dne 17. 1. 2022), ki je v veljavi od 19. 1. 2022. V skladu s spremenjenim Odlokom smo posodobili Protokol ravnanj v Vrtcu pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS Cov-2. 

Predšolski otroci tako po spremenjenem Odloku ob posamezni potrjeni okužbi s SARS Cov-2 v oddelku ne gredo v karanteno na domu. To velja le za karanteno na domu, ki je posledica visokorizičnega stika v vrtcu. Če ima predšolski otrok visokorizični kontakt izven vrtca, je napoten v karanteno na domu skladno s splošnimi postopki, ki so bili v veljavi do sedaj. 

V primeru potrjene okužbe v oddelku se priporoča samotestiranje otroka na domu za čas trajanja predvidene 7-dnevne karantene na domu.

Vsakodnevno samotestiranje otrok se predlaga tudi, če je v oddelku v času svoje kužnosti deloval zaposleni s potrjeno okužbo, ki je bil skupaj z otroki več kot 15 minut.

V primeru pojava nadaljnjih okužb v oddelku vas bomo obvestili o novem obdobju priporočenega samotestiranja na domu; v primeru, da pa je v oddelku potrjena okužba pri več kot 30 % predšolskih otrocih znotraj 14 dni, pa se v karanteno napoti celoten oddelek.

Prosim vas, da v primeru, da čakate na domu starši ali drugi družinski člani na potrditev okužbe s PCR testom, da v tem času otrok ostane doma.

Inšpektorat RS za šolstvo nas je danes tudi opozoril, da se v zadnjem času povečuje

število primerov, ko starši vstopajo v vrtec brez nošenja zaščitnih mask. Ta obveznost še vedno velja, zato prosimo, da dosledno upoštevate ta ukrep - nošenje zaščitnih mask ob zadrževanju v prostorih vrtca oziroma pri gibanju na zunanjih površinah, če ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5 m.

Hvala za razumevanje.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj - vrtec

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

6. 1. 2022, 19:46
Vesna Breznik
Obvestilo staršem predšolskih otrok

Spoštovani starši predšolskih otrok.

Okužbe s koronavirusom so ponovno v porastu. V naš vrtec starši lahko vstopate ob predaji in prevzemu otroka. Pri tem vas prosimo, da dosledno upoštevate vse ukrepe: razkuževanje rok, upoštevanje varnostne razdalje, nošnja zaščitne maske je obvezna. Prav tako vas prosimo, da se pri predaji in prevzemu otroka v prostorih vrtca ne zadržujete predolgo. Opozorila bi vas tudi na izvajanje popoldanskih aktivnosti, katerih se otroci udeležujejo v telovadnici – prehod v vrtec skozi šolo je prepovedan. Prosim, da otroka počakate pred telovadnico.

V vrtcu se trudimo vsem otrokom zagotoviti varno, zdravo in spodbudno okolje. Vendar mora biti trud obojestranski. Samo ob dejstvu, da v vrtec sodijo zdravi otroci in zaposleni, da se vsi skupaj trudimo in upoštevamo vse ukrepe, bomo omejevali možnosti širjenja okužb.

Hvala za razumevanje in vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

15. 12. 2021, 7:21
Dani Sajtl
Dan za strpnost in prijateljstvo 2021/2022 v vrtcu

Ob mednarodnem dnevu strpnosti, 16.novembra, smo se tudi v vrtcu pri OŠ Jožeta Hudalesa pogovarjali in ustvarjali na temo strpnosti in nestrpnosti med ljudmi.

V Izobraževalnem centru Eksena so nas povabili k sodelovanju v njihovem edinstvenem nepridobitnem človekoljubnem projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo. Sodelovali smo lahko tako, da smo vzgojiteljice v našem vrtcu v tednu mednarodnega dneva strpnosti z otroki izvajale izobraževalno-ustvarjalno delavnico.

Tema letošnjega projekta je: Z DRUGIMI RAVNAJ TAKO, KOT SI ŽELIŠ, DA BI DRUGI RAVNALI S TABO.

Vzgojiteljice smo otrokom želele približat pomen mednarodnega dneva strpnosti. Mednarodni dan je poseben dan, ko ljudje po celem svetu nečemu namenijo še dodatno pozornost in se o tem pogovarjajo. Zato smo v vrtcu svojo pozornost namenili strpnosti. Tako smo strpnosti, prijateljstvu in sodelovanju skupaj dali mesto, ki jim pripada. Strpnost zelo pomembna za naše odnose, ki jih imamo drug do drugega, in je pogoj za to, da lahko sodelujemo, se skupaj igramo, ustvarjamo in napredujemo v tem, da se imamo radi in smo prijatelji.

V skupini Zvezdice je vzgojiteljica otrokom prebrala pravljico Grdi raček Hansa Christiana Andersena, ki govori o prijateljstvu, strpnosti in spoštovanju. Pri tem otroke opozori, da so ob poslušanju v zgodbi pozorni na to, kako druge živali ravnajo z račkom. Otroci so nato likovno ustvarjali. Narisali so nestrpno ravnanje drugih do Grdega račka – tako kot oni ne bi ravnali z Grdim račkom, ali pa so narisali spoštljiv odnos do Grdega račka, tako kot bi oni želeli, da bi ravnali z Grdim račkom.

V skupini Sončki so se seznanili s pravljico Pekarna Mišmaš avtorice Svetlane Makarovič, ki govori o prijateljstvu, strpnosti in spoštovanju. Otroci so ob poslušanju v zgodbi pozorni na to, kako vaščani ravnajo s pekom Mišmašem. Po obravnavi pravljice otroci likovno izrazijo ravnanje drugih do peka Mišmaša oz. spoštljiv odnos do peka Mišmaša, tako kot bi oni želeli, da bi ravnali z Mišmašem. Ko so otroci zaključili ustvarjanje, smo likovne izdelke razstavili, si razstavo skupaj ogledali in vsak otrok je lahko predstavil svoj likovni izdelek. Po končanem ogledu razstave, smo sedli v krog strpnosti in prijateljstva in se pogovarjali o tem, kaj so novega spoznali, kako si želijo, da bi drugi ravnali z njimi.

Majda Pak

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

30. 11. 2021, 13:26
Vesna Breznik
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani.

Zaradi povečanega števila okužb v populaciji predšolskih otrok je Strokovna svetovalna skupina ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije Covid-19 dne 22. 11. 2021 Vladi predlagala, da se v vrtcih ponovno uvede »sistem mehurčkov«. Žal se iz organizacijskih razlogov ne moremo izogniti združevanju oddelkov na začetku in koncu poslovnega časa, kar se zavedajo tudi na MIZŠ in so »sistem mehurčkov« podali kot priporočilo z okrožnico št.  6030-2/2021/26 z dne 26. 11. 2021 z navodilom, da se v tem primeru poskrbi za sledljivost, kateri otroci so bili skupaj na posamezen dan; dejavnosti pa se organizirajo po kotičkih oziroma v manjših skupinah.

Na podlagi priporočil vas obveščamo, da so v našem vrtcu organizirani mehurčki po posameznih oddelkih v času od 7.00 do 15.15. Pred tem časom (od 5.30 do 7.00) in po tem času (od 15.15 do 16.15) so otroci združeni iz vseh oddelkov v eno skupino, kjer pa dosledno upoštevamo vsa priporočila (organizacija dela po kotičkih, vodenje evidence otrok, upoštevanje vseh higienskih ukrepov …).

V kolikor ne želite, da se vaš otrok združuje v jutranji ali popoldanski skupini, vas prosimo, da otroka pripeljete v vrtec znotraj obratovanja njegovega matičnega oddelka.

Hkrati pa se na vas ponovno obračamo s prošnjo, da tudi sami upoštevate vsa higienska priporočila, zlasti pa osnovno navodilo, da v vrtec sodi samo zdrav otrok.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

17. 11. 2021, 9:33
Vesna Breznik
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani.

V skladu z navodili MIZŠ (okrožnica št. 6030-2/2021/25 z dne 12. 11. 2021 smo posodobili Protokol ravnanj v Vrtcu pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2, katerega vam prilagamo k temu obvestilu. Prav tako smo v skladu z navodili MIZŠ dopolnili naš Hišni red Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v točki IX – Režim delovanja vrtca in izvajanje higiensko-varnostnih ukrepov v času nalezljivih bolezni. 

V skladu s to točko je tako Hišni red Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol dopolnjen s 3 prilogami:

  • Priloga A: Smernice NIJZ za vključitev otroka v vrtec po preboleli nalezljivi bolezni ali okužbi.
  • Priloga B: Protokol ravnanj v Vrtcu pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS CoV-2.
  • Priloga C: Protokol zračenja in prezračevanja prostorov šole in vrtca zaradi covid-19.

Posebej bi vas radi opozorili na prilogo A, v kateri so smernice NIJZ, ki vključujejo navodila za vključitev otroka v vrtec/šolo po preboleli nalezljivi bolezni in so zajete smernice za vse otroške nalezljive bolezni. Prosili bi vas, da se smernice upoštevajo, saj s tem preprečujemo širjenje nalezljivih bolezni med otroci.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Hišni red vrtca
Adobe Acrobat dokument Smernice NIJZ za vključitev otroka v vrtec po preboleli nalezljivi bolezni ali okužbi
Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj - vrtec
Adobe Acrobat dokument Protokol zračenja in prezračevanja

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

6. 10. 2021, 8:56
Vesna Breznik
Sprememba delovnega časa Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol

Spoštovani starši.

Obveščamo vas, da je od 1. 10. 2021 spremenjen delovni čas Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, in sicer je vrtec odprt od 5.30 do 16.15.           

Po Hišnem redu vrtca kakor tudi po priporočilih Kurikuluma za vrtce je priporočljivo, da otrok dnevno v vrtcu preživi največ 9 ur.

Hkrati pa bi vas želeli opozoriti, da je potrebno otroka v vrtec pripeljati najkasneje do 8.00 ure zjutraj. Kasnejši prihod otroka v vrtec pri njem povzroča nelagodje, saj zamudi pomemben čas v vrtcu (priprava na zajtrk, sam zajtrk ter usmerjene dejavnosti). Če pa je otrok zbolel, pa vas prosimo, da do 8.00 ure zjutraj sporočite odsotnost otroka vzgojiteljici.

Hvala za razumevanje.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

3. 9. 2021, 10:37
Vesna Breznik
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani.

S 1. 9. 2021 se uveljavi novela Zakona o vrtcih (Ur.l.RS, št. 18/21), ki ponovno vpeljuje pravico do brezplačnega vrtca za drugega otroka iz iste družine, ki je vključen v vrtec hkrati s starejšim sorojencem. Pravice do brezplačnega vrtca pa bodo deležni tudi vsi starši, ki imajo v vrtcu tretjega ali nadaljnjega otroka, ne glede na to, ali so starejši sorojenci še v vrtcu.

Ker gre za pravico, ki jo določa zakon, morate starši še vedno oddati vlogo za znižano plačilo vrtca na pristojni CSD, da vam o tem izda odločbo. 

Odločbo o pravici do znižanega plačila vrtca, ki določa višino plačilo staršev glede na dohodkovni razred, trajanje pravice, občino zavezanko za plačilo razlike med ceno programa, v katerega je vključen otrok in plačilom staršev, bo izdal CSD ter podatek posredoval preko distribucijskega modula v aplikacijo CEUVIZ, ki jo uporabljamo vzgojno-izobraževalni zavodi.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki


© 2007-2023 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 27. 9. 2023, 11:25 | Izjava o dostopnosti