prva stran
SPIRIT Slovenija Ekošola Šolska shema Evropske unije Naša mala knjižnica Odprta knjiga Turizmu pomaga lastna glava eduroam

React-EU - IKT za VIZ
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365
Šport

Športne novice
Športni filmi

Športne novice

šolsko leto: objavil-a:

9. 11. 2022, 8:45
Luka Sambolec
1 od 22
2. športni dan - Ples

V torek, 8. 11. 2022 smo našo telovadnico za nekaj časa spremenili v plesno dvorano. Učenci naše šole so skupaj s plesno šolo Sebastian pripravili odlične razredne koreografije.

Zjutraj smo se po razredih in vsak s svojim učiteljem plesa najprej ogreli. Nato smo do 12.00 pridno vadili in pilili svojo koreografijo. Ob 12.00 je sledila skupna predstavitev razrednih koreografij v telovadnici.

Dan je bil poln smeha, dobre volje, pozitivne energije in poln novih doživetij.

Ples nas povezuje in ohranja v kondiciji. Plešemo spet prihodnje leto.

Šport

10. 10. 2022, 8:57
Luka Sambolec
1 od 12
Footgolf Ptuj

V četrtek, 6. 10. 2022 smo v sklopu tedna otroka z učenci 9. r obiskali FOOTGOLF na Ptuju. Pri OIP ŠSP učencem poskušamo približat in pokazat še kak šport, ki ga v šoli težko izvajamo. Tako smo se letos s fanti dogovorili, da se preizkusimo v footgolfu. Ta nam je bil zelo všeč in zanimiv, veliko smo prehodili in seveda potopili veliko žog v luknje ob koncu vsake postaje. Pridno smo šteli in beležili udarce, saj mora zmagovalec v skupnem seštevku imeti čim manj udarcev. Kakšna žoga nam je padla tudi v bližnji potok, tako da smo opravili tudi osnovni tečaj reševanja žoge. Dogodka se je skupaj udeležilo 70 otrok. Ob koncu nas je pogostil še Poli z odličnimi hrenovkami v testu.

Šport

6. 10. 2022, 18:14
Dani Sajtl
1 od 6
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 4.dan

Tudi danes smo preživeli čudovit dan. Dopoldan smo raziskovali živali v potoku Perivnik in se poučili o zdravilnih rastlinah. Dragi starši, zdaj vemo, kako pomiriti vaše živce, če vas bomo razjezili. Popoldne se je pričelo z velikim, prijetnim presenečenjem. Obiskala nas je ravnateljica in nam razdelila čokolade in bombone. Skupaj z njo smo se kasneje podali še v zelo zanimivo Kavkno jamo. Čaka nas še družabni večer in trenutno pripravljamo zabavni program. Joj kako se veselimo.

Jutri dopoldan bomo še raziskovali gozd in gozdne živali, potem pa se ob 14.00 podali na dolgo pot proti domu.

Vaši sedmošolci z učiteljicama. 

7. razred Šport

5. 10. 2022, 18:21
Dani Sajtl
1 od 6
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 3.dan

Danes smo se po zajtrku odpravili na pohod do vasice Livek v dolini. Na poti nas je spremljal čudovit razgled na Krn in Kanin. V dolini smo si ogledali razstavo o stotih letih smučanja v Liveku. Po vrnitvi v dom nas je pričakalo slastno kosilo, ki smo ga po napornem pohodu zmazali do zadnje pike. Popoldan smo se z učiteljem Zoranom urili v lokostrelstvu. Veselimo se večerje, po večerji pa nas čaka še zabavni program z učenci osnovne šole Nabrežina iz Italije.

Vaši sedmošolci

7. razred Šport

4. 10. 2022, 17:52
Dani Sajtl
1 od 6
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 2.dan

Danes zjutraj smo se zbudili ob 7.00. Pospravili smo sobe in pozajtrkovali. Po zajtrku smo se odpravili po grebenu Kolovrata. Na pohodu smo spoznavali zgodovino prve svetovne vojne. Ko smo se vrnili, nas je pričakalo odlično kosilo. Popoldan smo raziskovali lišaje. Sedaj čakamo na večerjo in nato sledi družabni program.

Vaši sedmošolci

7. razred Šport

4. 10. 2022, 8:45
Dani Sajtl
1 od 3
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 1.dan

Srečno smo prišli na cilj, se vselili v sobe in spoznali učitelje. Z učiteljem smo šli na plezalno steno in nekaterim je uspelo osvojiti vrh devetmeterske stene. Preostali čas smo porabili za igro. Po večerji smo šli na nočni sprehod v okolici doma. Kmalu je prišel čas za spanje a nekateri smo se še nekaj časa pogovarjali.

7. razred Šport

30. 9. 2022, 9:48
Luka Sambolec
1 od 12
1. športni dan - Jurij teče

V sredo, 28. 9. smo izvedli prvi športni dan Jurij teče. Ta dan smo v šolo prišli na trajnosten način, torej peš. Zjutraj so učitelji na dogovorjenih postajah pričakali učence in se nato skupaj odpravili proti šoli. Pot je bila zanimiva, zabavna in malo naporna. Pri prihodu na šolsko igrišče nas je pričakal naš župan. Vse učence je v kratkem nagovoru lepo pozdravil, povedal da je ponosen na naš športni dan in vesel da smo se odločili priti peš v šolo. Otroci so na športnem dnevu uživali v atletiki, judu in košarki. Hvala za pomoč Tadej Verbošt, judo klub Apolon in KK Ajdas Lenart.

Vsem učencem je uspelo preteči svojo pot ob naši Globovnici – čestitke. Po končanem športnem dnevu v šoli, dobrem kosilu, smo se odpravili nazaj na jutranje postaje in to spet peš. Tako smo uspešno zaključili naš športni dan. Spet smo dokazali da lahko pridemo v šolo peš, skrbimo za varnost v prometu, pripomoremo k zmanjšanju prometa v okolici šole, se zabavamo in skrbimo za svoje zdravje.

Športni dan je bil vključen v projekt Evropski športni dan in praznik slovenskega športa, ki je bil 23. 9. 2022.

Lep športen pozdrav.

Šport


© 2007-2023 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 7. 2. 2023, 9:22