prva stran

OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol
SIO-2020

SPIRIT Slovenija
Mreža gozdnih vrtcev in šol Trajnostna mobilnost Turizmu pomaga lastna glava Ekošola
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | Oblak 365
Šport
Športne novice
Športni filmi

Športne novice

šolsko leto:

ponedeljek, 08. 03. 2021, 11:00
objavila Vesna Breznik

Šport
3. športni dan - ples

Spoštovani.

V petek, 12. 3. 2021, bomo izvedli 3. športni dan – ples v skladu z vsemi smernicami in ukrepi NIJZ.

Športni dan se bo pričel ob 8.20 in v skladu s tem bo organiziran avtobusni prevoz v šolo (prilagojen vozni red, ki velja samo 12. 3., je v priponki tega obvestila). Ostali učenci, ki v šolo prihajajo peš ali z individualnim prevozom s strani staršev, naj pridejo v šolo med 8.00 in 8.15.

Športni dan se bo zaključil ob 13.00 uri, ko bo organiziran tudi avtobusni prevoz domov v obe smeri.

Jutranje varstvo in podaljšano bivanje za učence 1. razreda bo potekalo po ustaljenem urniku, podaljšano bivanje za učence od 2. do 5. razreda bo organizirano samo za nujne primere.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Prilagojen vozni red
sreda, 16. 12. 2020, 13:17
objavila Silva Špindler

Šport
Zimski športni dan

V torek, 15. 12. 2020 , smo izvedli zimski športni dan na daljavo. Učenci od 1. do 9. razreda so opravili različne športne aktivnosti (zimska tabata, hokej na snegu, vezanje vozlov, Planica doma - zimske radosti, lovljenje metle in pohod). Športni dan  smo delno izvedli preko Zoom-a in Microsoft Teams-ov. Po zaključenem športnem dnevu je učence čakalo presenečenje, pozdravil jih je smučarski skakalec Anže Lanišek. 

Tim za šport

petek, 02. 10. 2020, 15:04
objavil Dani Sajtl

Šport
1 od 7
Evropski športni dan

Izvedli smo prvi športni dan Jurij teče. Po hladnem jutru nas je ves dan prijetno grelo sonce.

Vsi učenci so v šolo prišli peš in se nato skupaj z učitelji zbrali v športnem parku Jurovski Dol. Pridružili so se nam tudi najmlajši iz našega vrtca. Pred skupnim ogrevanjem nas je nagovoril tudi naš župan Peter Škrlec.

Naš tradicionalni športni dan – Jurij teče smo vključili v evropski projekt. Tako smo ga izvedli v okvirju Evropskega športnega dne. Ta dan smo želeli učencem omogočiti čim več gibanja, čim več preživetega časa v naravi in jih ozavestiti o pomenu gibalnih aktivnosti na naše telo. Zato ta dan ni bilo šolskih avtobusov.

Po aktivnostih v športnem parku (lokostrelstvo, odbojka na mivki, brain gym, frizbi in igriva košarka), smo se podali na tek po naši dolini ob Globovnici. Tek smo pripravili v naravi, ga popestrili z ovirami in koruznim labirintom. Danes je na Evropskem športnem dnevu teklo 151 učencev in učenk s spremljevalci in 40 otrok iz našega vrtca. Dan smo zaključili rahlo utrujeni in hkrati navdušeni nad še enim dogodkom, ki nas je povezal in razgibal.

Izjave učencev:

Na začetku športnega dne smo se vsi učenci odpravili na svoje postaje, kjer sta bili po dve učiteljici, ki sta nas spremljali. Ob 8.30 smo se odpravili na pot proti šoli. Prišli smo na športno igrišče, sledilo je skupno ogrevanje vseh učencev. Mlajši učenci so odšli teč, starejši učenci pa smo odšli na malico. Ko smo se najedli, smo imeli na igrišču različne dejavnosti. Učenci 7. razreda smo streljali v tarče z lokom in metali frizbi. Ob 11. uri smo se odpravili na tek. 7., 8. in 9. razred smo morali preteči najdaljšo razdaljo, ki je bila 2200 metrov. Tekli smo lahkoten tek oz. vsak svoj tempo. Meni so bile med tekom najzanimivejše vmesne ovire, še posebej koruzni labirint. Vsi razredi smo pospravili igrišče in se počasi odpravili na kosilo. Ob 12. uri je bil skupaj z učitelji odhod nazaj na začetne postaje. Športni dan je bil zanimiv in zabaven kot vsako leto, čeprav smo se s tekom letos kar precej namučili.
Tiana Šipek, 7. razred

Športni dan se je začel, ko smo zjutraj prišli na postajo najbližje domu, kjer sta nas pričakali učiteljici. Ko smo se vsi zbrali, smo z različnih smeri našega kraja odšli peš proti nogometnemu igrišče, kjer je bilo zbirno mesto. Ko smo hodili, smo po poti srečali še eno skupino. Skupaj smo odšli proti igrišču. Ob prihodu smo odšli k naši razredničarki. Nato smo se postavili v vrsto in poslušali, kaj nam je povedal učitelj športne vzgoje, ki me je tudi določil, da napišem nekaj besed o športnem dnevu. Sledil je govor župana in skupno ogrevanje. Kasneje smo odšli na malico. Po malici smo spet šli na igrišče in tam igrali odbojko na mivki proti učencem devetega razreda. Ko je sedmi razred odšel na tek, je počasi bil na vrsti moj 8. Razred. Tek z ovirami je hitro minil, čeprav me je vmes začela boleti vranica, sem vmes moral malo hoditi. S kondicijo ni bilo težav. Po teku smo odšli na kosilo in kasneje odšli z učiteljicami peš domov.
Leon Bračič Rajšp, 8. razred

Luka Sambolec, prof. šp. vzg.
ponedeljek, 28. 09. 2020, 5:32
objavila Vesna Breznik

Šport
Odpoved športnega dneva

Spoštovani.

Zaradi močnega dežja vso noč je športni dan, ki smo ga načrtovali za današnji dan, 28. 9. 2020, odpovedan in bo potekal normalen pouk. Avtobusni prevoz bo potekal po ustaljenem urniku.

Hvala za razumevanje.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

© 2007-2021 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | petek, 23. 07. 2021, 17:55