prva stran
Kulturna šola

eduroam
Ekošola Šolska shema Evropske unije Odprta knjiga Naša mala knjižnica Turizmu pomaga lastna glava
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365 | Arnes pošta
Vrtec

Vrtčevske novice


Adobe Acrobat dokument Jedilnik - julij 2024
Adobe Acrobat dokument Jedilnik - avgust 2024
Adobe Acrobat dokument Jedi in alergeni

Adobe Acrobat dokument Publikacija vrtca 2023/24
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2023/24
Adobe Acrobat dokument Razvojni načrt vrtca 2023-2026
Hišni red vrtca

Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis v vrtec
Adobe Acrobat dokument Pravilnik o kriterijih za vpis
Adobe Acrobat dokument Rezervacija - poletne počitnice
Adobe Acrobat dokument Izjava o izpisu otroka iz vrtca

Adobe Acrobat dokument Smernice za uporabo zaslonov

Vrtčevske novice

šolsko leto: skupina: objavil-a:

21. 6. 2024, 14:43
Anja Škrobar
1 od 17
Mini maturanti

V sredo, 12. 6. 2024, je v kulturnem domu potekala prav posebna proslava, namenjena otrokom, ki septembra odhajajo v šolo. Proslava MINIMATURANTOV je bil polna veselja, smeha in ponosa, saj so se otroci poslovili od vrtca in naredili prvi korak v svet šolskih klopi.

Otroci so preko petja, plesa in igre ponazorili dogajanje v letošnjem vrtčevskem letu. S ponosom so pokazali, kaj vse so se naučili v tem času. Njihovi nasmehi in iskrice v očeh so pričali o tem, kako zelo so uživali in koliko jim je pomenil ta trenutek.  

Na koncu, so otroci prejeli še pohvale in diplomo mini maturantov.

Hvala staršem, za sodelovanje in razumevanje skozi celotno vrtčevsko leto, otrokom pa želiva brezskrbne počitnice in uspešno šolsko pot.

 Vzgojiteljici Anja in Simona

Sončki

20. 6. 2024, 16:14
Gabrijela Murko
1 od 15
Zaključek šolskega leta v vrtcu

Ob koncu šolskega leta se je vrtec prelevil v pravo središče življenja, kjer so se otroci, starši in vzgojitelji lahko spoznali s številnimi službami, ki so nepogrešljive za naše vsakdanje življenje. Na prireditvi so se predstavili predstavniki Policijske postaje Lenart, konjeniki Policijske postaje Maribor, ekipa Zdravstvenega doma Lenart s svojim reševalnim vozilom in centrom za krepitev zdravja, ter člani Slovenske vojske iz vojašnice generala Maistra Maribor. Prireditev se je začela slovesno, s prihodom otrok, ki so ponosno nosili slovensko zastavo, ob spremljavi slovenske himne, ki jo je napovedala članica vojske. Sledil je prikaz dela jutranje vadbe vojakov, pri katerem so se otroci z veseljem pridružili. Policijska postaja Lenart je predstavila svojo opremo in vozila, otroci so lahko sedeli v policijskem vozilu in spoznali delo policistov od blizu. Konjeniki iz Maribora so navdušili s svojimi konji. Ekipa iz Zdravstvenega doma Lenart je otroke ozaveščala o pomembnosti nege zob in ustne votline. S pomočjo interaktivnih prikazov so otrokom na zabaven način približali zdrav način življenja. Reševalna ekipa je pokazala opremo reševalnega vozila. Poseben trenutek prireditve je bil prihod maskote Pasavčka iz projekta "Pasavček - Red je vedno pas pripet", ki ga vodi Agencija za varnost v prometu Slovenije, v katerem so sodelovali otroci iz vrtca. Maskota je otroke navdušila in se z njimi igrala in fotografirala. Otroci so najbolj uživali ob gostih, še posebej pa jih je navdušilo posebno vojaško vozilo, ki ga je predstavila Slovenska vojska. Tudi starši niso ostali ravnodušni ob pogledu na vso vojaško opremo.

Zaključek šolskega leta v vrtcu je bil tako pravi praznik učenja, spoznavanja različnih poklicev in zabave. Otroci so se vrnili domov polni novih vtisov in znanja.

Kolektiv vrtca se zahvaljuje vsem gostom, staršem in otrokom ter jim želi lepo poletje, vesele počitnice polne dogodivščin in novih spoznanj!

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

26. 5. 2024, 8:28
Gabrijela Murko
1 od 31
Medgeneracijsko druženje

V našem vrtcu smo v petek, 24. 5. organizirali medgeneracijsko srečanje, ki je bilo namenjeno babicam in dedkom naših otrok ter članom društva upokojencev. Priredili smo pohod po domačem kraju, ki je potekal v prelepi naravi naše okolice. Dogodka se je udeležilo veliko starih staršev, ki so skupaj s svojimi vnuki z roko v roki, polni energije in veselja, prehodili izbrano pot.

Po končanem pohodu smo se vsi skupaj zbrali na vrtčevem igrišču, kjer smo nadaljevali s prijetnim druženjem. Za vse udeležence smo pripravili sladek prigrizek, ki je poskrbel za povrnitev energije in dobro voljo. Sproščeno vzdušje in medsebojna povezanost so naredili dogodek zares nepozaben.

To medgeneracijsko srečanje ni le okrepilo vezi med generacijami, temveč je tudi poudarilo pomen skupnega preživljanja časa in aktivnega življenjskega sloga. Veselimo se prihodnjih srečanj in druženj, ki bodo prav tako polna smeha, veselja in nepozabnih trenutkov.

Hvala vsem gostom, da so se v takšnem številu odzvali povabilu in nam polepšali dan!

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

14. 5. 2024, 9:55
Vesna Breznik
Vabilo na medgeneracijsko druženje

Spoštovani.

Po LDN vrtca za šolsko leto 2023/2024 imamo za mesec maj načrtovano medgeneracijsko druženje z babicami in dedki naših otrok, kakor tudi z Društvom upokojencev Sv. Jurij. Zato vas vabimo, da se udeležite našega dogodka, v petek, 24. 5. 2024. 

Tudi letošnje medgeneracijsko druženje smo si zamislili v obliki pohoda. Ob 9.30 bi se zbrali na vrtčevskem igrišču in se skupaj odpravili na pohod po Jurovskem Dolu. Na koncu pohoda sledi druženje in pogostitev na vrtčevskem igrišču.

V primeru slabega vremena se dogodek prestavi.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

13. 5. 2024, 5:56
Anja Škrobar
1 od 13
Sončki in Zvezdice na izletu

Otroci iz skupin Sončki in Zvezdice so v petek, 10. 5., v vrtec prihajali polni pričakovanj, saj so vedeli, da jih čaka prav poseben dan. Z avtobusom so se namreč odpeljali na izlet v mini ZOOLAND, ki se nahaja v Slovenskih Konjicah. Pot do tja je hitro minila, saj so se otroci med vožnjo pogovarjali, prepevali in opazovali okolico. Ko smo prispeli, smo najprej napolnili svoje želodčke, nato pa smo se odpravili na ogled živali. Otroke so najbolj navdušili kenguruji, flamingi, surikate, lemurji, servali, levinja, kača, krokodila, alpake, želvi, zajčki, opice, kamela, …pravzaprav nas nobena žival ni pustila ravnodušne. Otroci so se med živalmi dobro počutili, saj so njihove obraze krasili nasmehi in iskrice v očeh. Po samem ogledu so se otroci še posladkali ter medsebojno podružili, nato pa nas je že čakal avtobus, ki nas je odpeljal nazaj v vrtec. Iz izleta smo prišli malce utrujeni, a zagotovo polni prijetnih vtisov, ki nam bodo še dolgo ostali v spominu.

Zapisala: Andreja Plemenič

Zvezdice Sončki

25. 4. 2024, 9:57
Vesna Breznik
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani starši.

V tednu od 29. 4. do 3. 5. 2024 so prvomajske počitnice. Pred časom smo vas povprašali glede nujnega varstva otrok za to obdobje. Glede na število prijavljenih otrok bo vrtec nemoteno deloval v ponedeljek, 29. 4., in v torek, 30. 4. 2024.

V petek, 3. 5. 2024, pa bo vrtec zaradi zelo majhnega števila prijavljenih otrok zaprt (16. člen Hišnega reda Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol).

Hvala za razumevanje. 

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

14. 4. 2024, 17:54
Gabrijela Murko
1 od 19
Otroci na čistilni akciji

V okviru praznovanja Jurjevih dni, ki so priljubljeni dnevi v našem kraju, so otroci iz vrtca skupaj z vzgojiteljicami izvedli plemenito dejanje - čistilno akcijo v okolici vrtca, šole, v gozdu ter po domačem kraju. V zavesti pomembnosti čistoče narave in okolice so se otroci s svojimi vzgojiteljicami opremili z rokavicami in vrečami za smeti ter se odpravili na teren.

Veseli otroški glasovi so odmevali po ulicah, saj so se naši najmlajši prostovoljci z navdušenjem lotili svoje naloge. Vzgojiteljice so s svojim zgledom in spodbudami navduševale otroke, ki so smeti pobirali iz naravnega okolja ter tako prispevali k ohranjanju čistega in urejenega domačega kraja. Ta izkušnja je bila za mnoge otroke priložnost za razumevanje, kako vsak posameznik lahko s svojim dejanjem pripomore k boljšemu okolju. Njihova dejavnost je bila odličen primer, kako že najmlajši lahko aktivno sodelujejo pri ohranjanju okolja ter prispevajo k bolj zeleni in čisti prihodnosti. Čistilna akcija, ki so jo izvedli otroci iz vrtca, je tako poleg čistoče in urejenosti prispevala tudi k občutku pripadnosti in skrbi za skupnost ter okolje, v katerem živijo.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

4. 4. 2024, 9:59
Vesna Breznik
Vabilo na skupni roditeljski sestanek - vrtec

Spoštovani.

Vljudno Vas vabimo na skupni roditeljski sestanek za vrtec, ki bo v sredo, 10. 4. 2024, ob 16.30 uri v jedilnici šole.

Na skupnem delu boste lahko prisluhnili predavanju prof. Goranu Škobalju z naslovom »Sporazumevanje, konflikti in iskanje rešitev v odnosu otroci-starši«. 

Po skupnem delu bodo še oddelčni roditeljski sestanki v posameznih oddelkih Vaših otrok z namenom posredovanja informacij o opravljenih dejavnostih v tem šolskem letu ter predstavitvijo aktivnosti, ki nas čakajo še do samega zaključka vrtčevskega leta.

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

27. 3. 2024, 9:52
Dani Sajtl
Javni razpis za vpis predšolskih otrok - novincev v vrtec pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah za šolsko leto 2024/2025

Na podlagi 20. člena Zakona o vrtcih (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo) vas obveščamo, da bo od 1. 4. 2024 do 30. 4. 2024 potekal vpis otrok za sprejem v vrtec JVIZ in VVZ OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za šolsko leto 2024/2025. V vrtec sprejemamo otroke od enajstega meseca starosti dalje (če starši ne uveljavljajo več pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela) do vstopa v osnovno šolo.

Starši, ki so že oddali vloge, ne potrebujejo izpolnjevati še ene vloge.

Vloge za vpis otroka bomo sprejemali po redni pošti (OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, Jurovski Dol 13, 2223 Jurovski Dol) ali pa na uradni elektronski naslov tajništva šole info@os-jd.si.

Vlogo za vpis najdete v priponki oz. je tudi objavljena na spletni strani naše šole.

Maja Mencigar, prof.
šolska svetovalna služba

Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

18. 3. 2024, 13:06
Gabrijela Murko
1 od 33
Otroci navdušili občinstvo na "Prazniku za družine"

Otroci in vzgojiteljice vrtca  so nedavno pripravili izjemno priljubljen kulturni dogodek, ki je navdušil tako starše, stare starše kot tudi krajane domačega kraja. Ob prazniku za družine so se otroci iz vseh skupin vrtca predstavili obiskovalcem s številnimi kulturnimi točkami, vključno s pesmicami, deklamacijami, plesi in dramatizacijo.

Občinstvo je bilo priča izjemni predstavi otrok, ki so se na odru izkazali s svojim talentom in veseljem do nastopanja. Vsaka skupina je prispevala svoj del k pestri paleti kulturnih nastopov, ki so poleg zabave in smeha tudi nagovarjali srca prisotnih.

Posebno presenečenje za obiskovalce je bilo gostovanje ansambla Razigrani in pevca Franca Rajšpa, ki so zaigrali in zapeli pesem "Miška mala". Njihov nastop je dvignil vzdušje v dvorani, prav tako pa je bil vrhunec prireditve trenutek, ko so se jim na odru pridružili vsi nastopajoči otroci, ustvarjajoč čaroben zaključek dogodka.

Starši in stari starši so bili nad kulturnim nastopom otrok navdušeni in so izrazili veliko hvaležnost vzgojiteljem vrtca za izvedbo tega dogodka. Ta kulturni dogodek je ne samo povezal skupnost, ampak tudi poudaril pomembnost kulturnega izražanja že v najzgodnejših letih otrok ter prispeval k bogatitvi kulturnega življenja v lokalni skupnosti.

YouTube video Posnetek prireditve

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

13. 3. 2024, 6:14
Anja Škrobar
1 od 19
Lov za pomladjo: Otroško raziskovanje skozi fotografski objektiv

Pomlad je čas prebujanja narave in novih začetkov. V tem času se tudi otroci navdušujejo nad novimi barvami, vonjavami in dogodivščinami, ki jih prinaša pomlad. Da bi ohranili te čarobne trenutke, smo se odločili, da bomo z otroki raziskali in ujeli prve znanilce pomladi skozi fotografski objektiv. V času, ko se je tehnologija razvila do te mere, da so pametni telefoni postali nepogrešljivi del našega vsakdana, smo se odločili, da bomo uporabili tako tradicionalne fotoaparate kot tudi telefone za fotografiranje. Želeli smo, da bi otroci spoznali različne načine zajemanja trenutkov in izražanja svoje ustvarjalnosti. Začeli smo z raziskovanjem okolice našega vrtca. Otroci so bili navdušeni, ko so opazili prve cvetlice, ki so jih znali tudi poimenovati. Nato smo jim dali fotoaparate in telefone ter jih spodbudili, naj ujamejo vsakdanje prizore, ki so zanje pomenili znanilce pomladi.

Ko smo zbrali dovolj fotografij, smo se odločili, da naredimo fotografsko razstavo. Skupaj smo izbrali najboljše fotografije, jih natisnili ter pripravili za razstavo.

Sončki

7. 3. 2024, 9:43
Vesna Breznik
1 od 1
Vabilo

Spoštovani starši predšolskih otrok.

Vljudno vas vabimo na prireditev, s katero bomo obeležili praznike v mesecu marcu (dan žena, materinski dan, praznujejo tudi očetje …) – poimenovali smo jo kar Praznik družine. 

Prireditev bo v petek, 15. 3. 2024, ob 15.00 v kulturnem domu v Jurovskem Dolu (sprememba datuma je zaradi izvedbe območnega srečanja otroških folklornih skupin v Jurovskem Dolu).

Na ta dan vas prosimo, da ostanejo v vrtcu do prireditve tudi otroci, ki načeloma gredo domov po kosilu, predvsem z namenom, da se pripravijo na samo prireditev. Starši boste otroke prevzeli po zaključeni prireditvi (razen otroci iz skupine Lunice se bodo pridružili staršem takoj po njihovem nastopu).

Na prireditev so vabljeni tudi stari starši, krajani oz. vsi, ki jim praznik družine pomemben.

Vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

13. 2. 2024, 18:38
Gabrijela Murko
1 od 30
Igrivost na pustni torek

Danes, 13. februar 2024, je vrtec zažarel v mavrici številnih junakov, princes in Miki mišk,  v ritmu plesa pa so se prepletali tudi ninje, parklji, gasilci, čebelice in druge živali, gusarji, Pike Nogavičke, ter nešteto drugih pravljičnih likov. Pustno vzdušje je doseglo svoj vrhunec, ko so otroci s svojimi ustvarjalnimi maskami vdihnili življenje v barvito pravljico, ki je zažarela skozi vrtčevske igralnice. V vrtcu je zadihala čarobnost, ko sta nas zjutraj obiskala kurent in hudič iz Hotinje vasi, ki sta prinesla s seboj svojo prisrčno pojavo. Otroci in vzgojiteljice so ju sprejeli z odprtimi srci, izražajoč iskreno hvaležnost za nepozabno doživetje ter kanček strahu iz strani nekaterih najmlajših. Dopoldne je minilo v vrvežu in veselju, ko so se otroci podali na barvito povorko skozi domači kraj. Vsaka maska je pripovedovala svojo zgodbo. Obiskali smo tudi župana g. Petra Škrleca in njegove sodelavce, ki so si vzeli čas, da pozdravijo male maškare. Med povorko so se pridružile tudi čarovnice iz Jurovskega Dola, ki so pustnemu rajanju dodale še dodatno mero skrivnostnosti. Vendar pa je bila v ospredju otroška radovednost in veselje, ki sta izžarevala iz vsakega koraka. Seveda na pustni torek niso manjkale niti sladke dobrote, kot so mehki bomboni in puhasti pustni krofi, ki so razveselili otroška usta in pustili sladkast okus v celotnem doživetju. Sedaj, ko smo pokopali pusta, pa z nestrpnostjo pričakujemo prihajajočo pomlad in z njo nove aktivnosti, čim več na prostem.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

8. 2. 2024, 7:40
Gabrijela Murko
1 od 20
Ode Francetu Prešernu skozi otroške oči

V našem vrtcu  je sredo, 7. 2.,  zaznamovala posebna kulturna prireditev, posvečena največjemu slovenskemu pesniku, dr. Francetu Prešernu. Otroci so spomin nanj obeležili na svoj edinstven način, s kulturno prireditvijo, kjer je slovenska himna odmevala po prostorih šole. V samega  Dr. Fig figa se je prelevil deček iz najstarejše skupine. Ob koncu prireditve je z nasmehom na obrazu otrokom razdelil fige, s čimer je dodal še večjo mero veselja in zabave k dogodku. Vse od začetka tedna so otroci sodelovali v različnih ustvarjalnih dejavnostih, povezanih z dr. Francetom Prešernom. Risali so, barvali in ustvarjali portrete pesnika z različnimi likovnimi tehnikami, kar je razvijalo njihovo ustvarjalnost in domišljijo. Hkrati so se tudi poglobili v Prešernovo poezijo ter spoznavali slovensko zastavo in himno, ki sta pomembna simbola naše domovine. Kulturna prireditev v vrtcu je bila tako ne le priložnost za obeležitev spomina na dr. Franceta Prešerna, temveč tudi priložnost za razvoj otrokovega kulturnega zavedanja in pripadnosti. Otroci so skozi svoje ustvarjalne izdelke in nastope pokazali spoštovanje do kulturne dediščine ter svojo lastno ustvarjalnost in talent. Vzgojitelji so bili navdušeni nad otroško ustvarjalnostjo in predanostjo pri pripravi prireditve ter se zavedajo pomena kulturnega vzgojnega dela v vrtcu. Prireditev je tako pustila pečat v spominu vseh udeležencev ter hkrati vzpostavila pomemben most med otroštvom in slovensko kulturno dediščino.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

19. 12. 2023, 19:54
Gabrijela Murko
1 od 17
Predstava z obiskom Božička

Danes, 19. 12. 2023, se je v našem kulturnem domu odvijal poseben dogodek. Zavod Frnikola je za otroke našega vrtca pripravil nepozaben dan za otroke. Otroci so bili deležni prav posebne predstave, "Snežinkine dogodivščine", ki so jih izvajali talentirani igralci Zavoda Frnikola. Predstava ni bila le gledališka izkušnja, temveč so imeli otroci priložnost aktivno sodelovati in se celo povzpeti na oder. Vse skupaj je bilo zasnovano tako, da so se otroci počutili posebno in vključeni v samo predstavo. Sledil je prihod Božička, ki je vse otroke nagovoril s toplimi besedami. Božiček je otrokom posvetil čas ter prisluhnil njihovemu petju. Vsak otrok je prejel tudi individualno darilo, ki ga je prispevala trgovina Hofer Lenart ter skupna darila po skupinah (prispeval vrtec), katera so otroci odvijali z navdušenjem in v pričakovanju na nove didaktične pripomočke in igrače. Obisk Božička je bil še posebej ganljiv, saj so se otroci veselili ne samo daril, temveč tudi prijaznih besed in možnosti fotografiranja z njim.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

18. 12. 2023, 11:05
Vesna Breznik
Obvestilo glede zaprtja vrtca

Spoštovani starši predšolskih otrok.

V tednu od 27. 12. do 29. 12. 2023 so novoletne počitnice. Pred časom smo vas povprašali glede nujnega varstva otrok za to obdobje. Zaradi premajhnega števila otrok, ki bi v času novoletnih počitnic potrebovali nujno varstvo (3 otroci), je vrtec v tem obdobju zaprt (16. člen Hišnega reda Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol).

Hvala za razumevanje. 

Želimo vam lepe in mirne praznike ter sreče in zdravja v prihajajočem letu!

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

13. 12. 2023, 11:07
Gabrijela Murko
1 od 12
Oblački so ustvarjali snežne krogle in laterne

V veselem vzdušju prednovoletnih dni je skupina Oblački pripravila čarobno novoletno delavnico, kjer so se starši skupaj s svojimi malčki podali v ustvarjalni svet prazničnih okraskov. Ta nepozabna izkušnja je bila polna radosti in skupnega ustvarjanja, ki je povezalo otroke, starše in vzgojitelje.

Na delavnici so se otroci in starši preizkusili v izdelavi snežnih krogel in latern, ki bodo krasile njihove domove ter smrečico v skupini ter jih spominjale na to čarobno doživetje.

Ob koncu leta je bila delavnica tudi priložnost, da so se družine skupaj poslovile od leta, ki se izteka, in skupaj vstopile v novo poglavje.

Vzgojiteljice so ob tej priložnosti izkoristile tudi za posebno zahvalo staršem. Zahvalile so se jim za zaupanje, ki ga izkazujejo vsak dan, ko svoje najdragocenejše oddajo v skrb vrtca. Zahvala je bila namenjena tudi za celoletno sodelovanje. 
Delavnica je tako postala simbol enotnosti in ljubezni, ki seže v srca vseh udeležencev. Dokazali smo, da so skupna prizadevanja za dobrobit otrok najlepši način za sklenitev leta in začetek novega s pozitivnimi mislimi in obiljem ljubezni.

Oblački

8. 12. 2023, 16:20
Andreja Plemenič
1 od 11
Praznična delavnica s starši v skupini Zvezdice

Ker smo že zakorakali v veseli december, smo v četrtek, 7. 12. 2023, v prazničnem vzdušju izvedli delavnico za otroke in starše skupine Zvezdice. Najbolj so se druženja veselili otroci, saj so nestrpno čakali na ta dan. Najprej smo staršem pokazali Božičkov nabiralnik, ki smo ga predhodno prejeli po pošti. Poslal nam ga je Božiček, ki je v svojem pismu razkril, da si želi naših pisem. Zato so se otroci na delavnici najprej lotili pisma, v katerega so narisali svoje želje. Straši so na kuverte zapisali Božičkov naslov, otroci pa so pismo zapečatili s štampiljko ter ga oddali v nabiralnik pred igralnico. Čakala nas je še krasitev smrečice. Najprej so otroci barvali okraske iz mavca, ki so jih v preteklih dneh pripravili sami, nato pa so s pomočjo staršev izdelali še oseben okrasek s svojo sliko. Vse okraske so otroci obesili na smrečico, okoli katere smo se nato tudi zbrali. Prižgali smo še lučke in zapeli pesmici. Ker so otroci skozi celotno delavnico lepo sodelovali, so bili nagrajeni s sladkim darilcem. 

Naša igralnica je z delavnico postala še bolj praznično obarvana. Ob lepo okrašeni smrečici bomo v veselem decembru preživeli še veliko lepih trenutkov in čarobnosti.

Hvala otrokom in staršem za prijetne trenutke. 

Zvezdice

6. 12. 2023, 20:57
Marija Pak
Praznična delavnica pri Snežinkah

Pričel se je čudovit predpraznični čas. V tem veselem in zasneženem decembru se bo v vrtcu za otroke zvrstilo več praznično obarvanih dogodkov. Prva je že bila praznična delavnica, na katero smo povabili starše otrok iz skupine. Otroci so se skupaj s svojimi starši lotili oblikovanja božičnega motiva. Iz pripravljenega materiala so z izrezovanjem, sestavljanjem, lepljenjem in pogovarjanjem ustvarili božične brade in kape. Za izdelovanje so potrebovali okrogle papirnate krožnike, rdeč papir, sanitetno vato ali belo polnilo, lepilo in škarje. Z dokončanim izdelkom se je lahko vsak otrok individualno fotografiral. Srečanje smo zaključili ob izbrani glasbi in s plesom razigranih otrok.

Snežinke

6. 12. 2023, 13:23
Andreja Senekovič
1 od 4
Praznična delavnica

Mesec december je čas, ko si namenimo nekaj več časa za medsebojna druženja in izmenjavo lepih besed. Tako smo si tudi v skupini Lunic ob prihajajočih se praznikih, pripravili praznično delavnico. Namen le-te je bil, da si skupaj v prijetnem vzdušju vzamemo čas in nekaj ustvarimo. Tako so starši skupaj z otroci zavihali rokave in se lotili dela. Med samo delavnico pa smo si izmenjali tudi nekaj besed o počutju otrok v vrtcu. Ustvarjene izdelke smo ob koncu delavnice razstavili v naši garderobi.

Hvala vsem staršem, ki so si vzeli čas in se delavnice udeležili.

Lunice

5. 12. 2023, 9:25
Vesna Breznik
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani starši predšolskih otrok.

Smo v obdobju leta, ko se virusna in druga obolenja pojavljajo v večjem številu. Prav je, da otrok, ki zboli, ostane doma in se pozdravi. Neozdravljena bolezen lahko vodi v začaran krog, saj je otrokova imunost nižja in je tako dovzetnejši za nova virusna obolenja, ki si jih lahko prav v primeru prezgodnje vključitve nazaj v skupino otroci prenašajo med seboj.

Na NIJZ so skladno z novimi strokovnimi smernicami prenovili nekatere dele besedila publikacije Priporočila za ukrepanje v vrtcu ob nujnih stanjih, katero vam posredujemo v priponki tega sporočila. Predvsem bi vas radi opozorili na preglednico št. 1, ki je na strani 29 in se nanaša na čas ponovne vključitve otroka nazaj v skupino po posamezni preboleli bolezni. 

Z nudenjem zdravega okolja našim otrokom lahko pripomoremo k dobremu počutju vseh v našem vrtcu.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Priporočila za ukrepanje v vrtcu ob nujnih stanjih (2023)

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

3. 12. 2023, 18:33
Anja Škrobar
1 od 6
Otroci skupin Zvezdice in Sončki obiskali Lutkovno gledališče Maribor

Z otroki skupin Zvezdice in Sončki smo se v petek, 1. 12. 2023, odpravili v lutkovno gledališče Maribor, kjer smo si ogledali predstavo Drobtine iz mišje doline.

Otroci so bili vso pot na avtobusu dobre volje in polni pričakovanj. V predstavi smo nadvse uživali, saj so nas miške s svojo igrivostjo in skozi pesmi popeljale v svet, poln lepote. Scenografija je bila zelo domiselna, sama zgodba pa je otroke pritegnila in ves čas vzdrževala njihovo pozornost. Po predstavi nas je čakal še nepozaben sprehod do avtobusa, saj smo krenili mimo panoramskega kolesa na Glavnem trgu. To je bil res čaroben dogodek, ki je v nas prebudil prijetne občutke v začetku prazničnega decembra.

Zapisala: Andreja Plemenič

Zvezdice Sončki

23. 11. 2023, 21:12
Anja Škrobar
1 od 11
Svet dinozavrov

Pretekli mesec je v skupini Sončkov minil v znamenju dinozavrov. Seznanili smo se z različnimi vrstami dinozavrov, jih razvrščali glede na njihove prehranjevalne navade, njihova zapletena imena iskali v enciklopedijah, se z njimi igrali v igralnici, ki se je kar naenkrat spremenila v »mini jurski svet«. In ne le to. V gozdu smo našli tudi njihove kosti, iz katerih smo nato skušali sestaviti pravega Triceratopsa. In odlično nam je šlo. Čeprav so otroci hitro ugotovili, da so kosti v bistvu iz stiropora, pa jim to ni pokvarilo veselja, da so se lahko spremenili v prave paleontologe. Seveda pa ni manjkalo tudi likovnega ustvarjanja, gibanja zunaj in vadbenih ur, katerih glava tematika so bili seveda dinozavri. 

Sončki

22. 11. 2023, 17:09
Gabrijela Murko
1 od 26
Obisk lovcev v našem vrtcu

V nedavnem obisku Lovske družine Sv. Jurij Jurovski Dol so gospod Lenart, gospod Krivec in gospod Bračič obiskali vrtec, kjer so imeli priložnost predstaviti otrokom svoje delo kot lovci. Ta zanimiv in poučen dogodek je bil zasnovan tako, da je otrokom omogočil spoznavanje lovstva in aktivno sodelovanje pri nastavljanju hrane v krmišča za živali. Gospodje Lenart, Krivec in Bračič so otrokom povedali nekaj o svojem delu kot lovci. Predstavili so jim, kako skrbijo za ohranjanje in zaščito živali v njihovem naravnem okolju ter jih poučili o pomenu ohranjanja narave. Ob  obisku so otrokom pokazali preparirane gozdne živali, kot so kuna, veverica in sova ter rogove jelena. To je bila odlična priložnost za otroško raziskovanje in spoznavanje različnih vrst živali ter njihovih posebnosti.  V nadaljevanju obiska so se lovci odpravili z večjimi otroki v gozd. Tam so otrokom pokazali, kako živalim nastaviti hrano v krmiščih. Otroci so bili deležni posebne naloge, saj so prinesli hrano od doma (koruzo, jabolka, semena…). Na tak način so imeli priložnost aktivno sodelovati v ohranjanju živalskega sveta. Zaradi sodelovanja otrok je bil obisk še bolj poučen in interaktiven. Eden izmed posebnih trenutkov obiska je bilo izpust fazanov v njihovo naravno okolje. Lovci so vzgojili te ptice doma in jih prinesli v gozd, kjer so jih izpustili. Otroci so lahko opazovali to čudovito izkušnjo, ki je poudarila pomembnost ohranjanja narave in tako še dodatno spodbudila otroško zanimanje za živalski svet. Obisk lovcev iz Lovske družine Sv. Jurij Jurovski Dol je bil nepozaben za otroke. Poučil jih je o delu lovcev, jih spodbudil k raziskovanju narave ter jim omogočil aktivno sodelovanje pri ohranjanju živalskega sveta.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

19. 11. 2023, 14:17
Gabrijela Murko
1 od 26
Slovenski zajtrk

Letošnje leto smo v novembru ponovno praznovali  Tradicionalni slovenski zajtrk. To je projekt, ki spodbuja zavedanje o pomenu in prednostih lokalne samooskrbe, dejavnostih domače pridelave in predelave hrane ter ohranjanju kulturne dediščine. Namen ukrepa je tudi otroke, mladino in širšo javnost seznaniti o pomenu zajtrka. Poudarek je na pomenu kmetijstva in čebelarstva za predelavo hrane, ter njenem vplivu na okolje. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.  Zajtrk je sestavljen iz kruha, masla, medu in mleka ter jabolka ali drugega slovenskega sadja, svežega ali suhega brez dodanega sladkorja. Projekt se je prvič udejanjil leta 2011 in je vse od takrat postal vseslovensko gibanje, ki se vsako leto odvija tretji petek v novembru. Letošnje leto se je moto zajtrka glasilo »Kruh za zajtrk-super dan!«

Poleg tega, da so otroci uživali v okusnem zajtrku, so sodelovali pri različnih dejavnostih, ki  spodbujajo k raziskovanju in učenju o tradicionalni slovenski hrani. Dejavnosti v skupinah so vključevale peko kruha, obisk trgovine in nabava ter pokušanje različnega pekovskega peciva, spoznavanje poti »Od zrna do kruha«, risanje s prsti v zdrob in moko, oblikovanje slanega testa, izdelovanje pogrinjkov za zajtrk ter čebelic iz papirja, obisk čebelarja g. Stanislava Senekoviča iz Čebelarskega društva  Sv. Jurij, Jurovski Dol, petje pesmic o čebelicah in še mnogo mnogo več. Teden je bil zapolnjen z najrazličnejšimi aktivnostmi, v katerih so otroci aktivno sodelovali, predvsem pa uživali.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

11. 11. 2023, 14:29
Gabrijela Murko
1 od 21
Zdravje v vrtcu

V okviru projekta Zdrav vrtec-Vzgoja za ustno zdravje in zdravje otrok, smo v tem tednu v našem vrtcu kar tri dni gostili medicinski sestri iz ZD Lenart, ga. Ksenijo Škerbot in ga. Ines Žunkovič. Otrokom sta v treh skupinah predstavili nego ustne votline in demonstrirali pravilno uporabo zobne ščetke ter samega umivanja zob. Otroci iz najstarejše skupine so v okviru vsebine Ura za ščetkanje prejeli vsak svojo ščetko. Stroške ščetk so krili starši. Ostali otroci so si v vrtec prinesli ščetke od doma. Otroci so si  ta dan z veseljem umivali zobke, najbrž raje, kot doma. Pri tem jih je skrbno opazovala ter jim pomagala ga. Ksenija. S pomočjo lutk kravice in zobokrokija so otroci spoznali, kako pomembna je nega zobk. Najmlajši so prejeli škatlice za prvi izpadli zobek in za vse naslednje. Seveda otroci izpadle zobke zmeraj nastavijo Zobni miški, ki jih za lepe, zdrave, bele zobke nagradi s kakšnim presenečenjem. Zobna miška najraje podari kak kovanec ali novo zobno ščetko.

Otroci pa so spoznali še druge pomembne naloge, ki jih lahko že sami, z nekaj pomoči odraslega, izvajajo, da poskrbijo za lastno zdravje. Ga. Ines je otrokom pokazala, kako se pravilno umiva roke ob zgodbici »Traktor«, v čemer so se tudi preizkusili. 

Za lastno zdravje pa je pomembna tudi zdrava prehrana, katero otroci dobro poznajo. Z uravnoteženimi obroki in z veliko sadja poskrbimo tudi v vrtcu.

Otroci so v okviru tega projekta izvajali številne aktivnosti; barvali pobarvanke na to temo, se igrali zdravnike ter igrali družabno igro, kjer so ščetkali škratke na zobkih, plesali, ščetkali zobe kravici in zobokrokiju. 

Za zdravje otrok pa skrbimo vso leto, ne le takrat, ko nas obiščeta medicinski sestri.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

18. 10. 2023, 13:03
Gabrijela Murko
1 od 23
Jesensko srečanje s starši

Poletne sončne žarke, ki so nas razvajali vse do sredine oktobra, so zamenjali jutranja slana, hladni veter in jesensko listje. Ker se narava pripravlja k počitku, je potrebno pospraviti pridelke. Na našem jesenskem srečanju s starši, tokrat ni dišalo po kostanjih, pač pa po koruzi, sončnicah in bučah ... Članice Društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij so našim otrokom in staršem pokazale, kako se lička in lušči koruza, kako se dolbe buče in lušči sončnice. Otroci so se z veseljem pomerili v vseh opravilih, najraje pa so ličkali in luščili koruzo. Starši so iz buč izrezali strahce, ki trenutno strašijo "nepridiprave" na vrtčevem igrišču. Naši otroci se jih prav nič ne bojijo.

Ko so pridne ročice opravile svoje delo, so se otroci pomerili v različnih igrah; igra, kjer so s samokolnicami in vozički prevažali koruzo, v vleki vrvi ter v igri s pisanim padalom. Za okrepčilo pa so poskrbeli starši sami ter v vrtec prinesli veliko slanega peciva in sadja. Ob Jurikovem studencu smo se družili in kramljali vse dokler nas ni že pošteno nazeblo.

Hvala vsem prisotnim!

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

12. 10. 2023, 9:24
Vesna Breznik
Vabilo za starše vrtčevskih otrok

Spoštovani starši.

Vabimo vas na Jesensko srečanje, ki  bo v torek, 17. 10. 2023, ob 15.00 uri ob šolskem igrišču pri studencu.

Ker nam letos kostanji niso namenjeni, smo za vas pripravili jesenko delavnico z naravnimi materiali. Da bomo lažje izvedli delavnice skupaj z vami, vas želimo samo opomniti, da ste na skupnih srečanjih za otroke odgovorni starši.

Zraven lahko prinesete slano in drugo pecivo, ki je zaprto v vrečkah oz. kupljeno ter obilico dobre volje. 

V primeru slabega vremena srečanje odpade. 

Veselimo se srečanja in druženja z vami ter vam pošiljam lep jesenski pozdrav.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

8. 10. 2023, 11:26
Anja Škrobar
1 od 7
Poslikava sten

Z otroki iz skupine Sončki smo se odločili, da polepšamo steni na stopnišču v vrtcu. Za pomoč smo poprosili gospoda hišnika, ki nam je ustrezno pripravil podlago sten, ter go. Ano Šuster Kraner, ki nam je na stene narisala motive. Ker v tem letu praznujemo 250 letnico šolstva v Jurovskem dolu, smo motive prilagodili tej obletnici. Na eni steni so tako narisane igrače preteklosti, sedanjosti in prihodnosti, drugo steno pa krasi motiv Pika Nogavičke, ki je sinonim otroštva že kar nekaj let, še kako aktualna pa je tudi sedaj. 

Otroci so najprej z zanimanjem opazovali risanje Likovne pedagoginje Ane, naslednji dan pa smo se lotili poslikave. Po manjših skupinah so otroci prihajali na stopnišče, kjer so poprijeli za čopiče in se z veliko mero natančnosti ter predvsem ustvarjalnosti lotili barvanja. Ob delu so otroci izjemno uživali, sami so kombinirali barve ter iskali rešitve za morebitne »packe«.  Na končni izdelek pa so zelo ponosni. In res so lahko. 

Anja Škrobar

Sončki

7. 10. 2023, 10:44
Gabrijela Murko
1 od 35
Teden otroka

V tednu, ko otroci praznujejo po vsej Sloveniji, v Tednu otroka, smo v našem vrtcu zanje pripravili številne dejavnosti in obiske. Tema se je to leto glasila: "Zakaji in zatoji radovednosti."

Otroci so v tem tednu spoznali delo gasilcev. V gasilskem domu Jurovski Dol so nas lepo sprejeli in nam demonstrirali svoje delo naši pridni gasilci; g. Gregor Nudl, g. Alen Breznik, g. Sebastijan Črnčec, g. Tilen Vuzem in g. Jernej Sinič. Na tem mestu se zahvaljujemo tudi poveljniku g. Dejanu Najdeniku. Otroci so se z veseljem preizkusili v demonstraciji gašenja z vodo ter pomerjanju nekatere gasilske opreme (čelade, škornji, rokavice). Verjamemo, da je med našimi najmlajšimi nekaj bodočih gasilcev. Pri nas pa opravljata pripravniško delo tudi ga. Nuša Najdenik in g. Sergej Črnčec, ki sta prav tako aktivna gasilca.

V tem tednu smo v vrtec povabili tudi pravljičarko iz Matične knjižnice Lenart, ga. Aleksandro Papež, ki je otroke razveselila s predstavo o Žabcu in miški ter s pestro paleto pesmic.

V tem tednu nam je zajtrk postregel naš novi kuhar, g. Robert Ferk, ki je otrokom priskrbel tudi posladek po zajtrku.

Po skupinah pa so se odvijale še številne druge dejavnosti, kot so preizkusi z vodo, oblikovanje slanega testa, hoja po čutni poti, pletenje pajkove mreže, kino v vrtcu, izdelovanje sadne kupe, poslikava stene na stopnišču našega vrtca, kjer je otrokom nudila pomoč naša likovna pedagoginja ga. Ana Šuster Kraner in še mnoge druge aktivnosti.

Otroci so spoznali veliko zatojev na svoje zakaje. Le te pa spoznavajo tako oni, kot zaposleni v vrtcu vso leto, skozi vso življenje.

YouTube video Pri gasilcih PGD Sv. Jurij

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

29. 9. 2023, 7:37
Marija Pak
1 od 7
Množični tek otrok

Atletska zveza Slovenije je tudi letos pripravila množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom in želi ozavestiti sodelujoče o pomenu zdravega načina življenja. Gre za najbolj množičen tek otrok v Sloveniji »Začni mlad, tekmuj pošteno«. V torek, 26. septembra 2023, smo v sklopu rednih dejavnosti organizirali tek na 100 m, prilagojeno starosti otrok. Sodelovale so štiri predšolske sk. otrok iz našega vrtca: Oblački, Snežinke, Zvezdice in Sončki. Otroci in vzgojiteljice smo v izvedbo teka vložili veliko energije in se ob tem držali mota "vse v naravi kroži, tudi energija."

Snežinke

28. 9. 2023, 18:10
Anja Škrobar
1 od 29
S Pika Nogavičko na trgatev

Otroke iz skupine Sončki je meseca septembra obiskala Pika Nogavička.Le- ta je otroke tako navdušila, da so ji v gozdu zgradili kar Vilo Čiračara. Z njo se plesali, peli, se igraliin veselili, spekli so pa tudi prave Pikine palačinke. Skupaj z otroki smo senajprej spomnili vseh sestavin in pripomočkov, ki jih potrebujemo, nato pa smo s skupnimi močmi pripravili maso. Najbolj zabavna pa je bila seveda peka palačink. Vsak otrok si je tako spekel svojo palačinko, jo namazal z marmelado ter seveda hitro pojedel. Pika Nogavička pa se je skupaj z nami odpravila tudi na trgatev. V petek, 22.9.2023 smo se odpravili k družini Senekovič v Zg. Partinje. Tam so nas najprej prijazno pozdravili gospod Jože ter g. Branko in ga. Jožica. Najprej smo pozorno poslušali potek dela, nato pa si nadeli »furtuščnice«, predpasnike in klobuke ter se odpravili v vinograd. Otroci so z velikim zanimanjem poslušali navodila ter s še večjim navdušenjem polnili svoja vedra. Ko so bila vedra polna, so poklicali »putarje«, da smo napolnili še »pute«. Kasneje smo ločili zdrave jagode od pecljev ter s pomočjo sokovnika naredili sok. Poskusili smo sok iz belega in rdečega grozdja. Kaj mislite, kateri je bil bolj sladek? Nam sta bila všeč oba. In ker smo »naprešali« kar nekaj soka, smo ga v ponedeljek prijazno ponudili še drugim zaposlenim v vrtcu ter seveda svojim staršem. 

Hvala družini Senekovič za prijazen sprejem in odlično gibanico ter PGD Sv. Jurij za prevoz.

Sončki

27. 9. 2023, 21:01
Vesna Breznik
Fundacija Boštjana Bandlja

Spoštovani starši otrok v vrtcu.

Obveščamo vas, da bo Fundacija Bošjana Bandlja tudi letos izvedla razpis za financiranje oskrbnine za vrtec. Lanski izjemno pozitivni odzivi so jih prepričali, da je bila dobrodelna akcija dobro sprejeta tako s strani staršev kot tudi vrtcev.

Letošnji razpis je namenjen staršem, ki so slovenski državljani, rojeni leta 1990 ali kasneje, in katerih otrok obiskuje vrtec v Sloveniji.

Osnovni podatki o akciji:

Plačilo oskrbnine za vrtec za mesec november 2023 - znesek vključuje oskrbnino in prehrano, ne pa morebitnih drugih stroškov, kot na primer udeležba na taboru, interesne dejavnosti ipd. Prijavijo se lahko slovenski državljani, ki so rojeni leta 1990 ali kasneje in je njihov otrok vključen v vrtec v Sloveniji. Oskrbnino bodo plačali do 10.000 otrokom.

Znesek oskrbnine za posameznega otroka bodo nakazali neposredno na bančne račune vrtcev.

Tako kot lani, bo tudi letos razpis izvedla Fundacija - zbiranje prijav, obveščanje staršev, prijava na FURS itd. Prijava je mogoča izključno prek spletne strani www.fundacijabb.org/razpis, in sicer od 28. 9. od 8.30 do 19. 10. 2023 do polnoči.

Donacije bodo starši, katerih vloga bo odobrena, prejeli v obliki nakazila neposredno na bančni račun vrtca. Za ta namen so pripravili pooblastila, s katerimi starši pooblaščajo Fundacijo, da od vrtca, ki ga obiskuje njihov otrok, pridobi podatek o višini zneska. Fundacija bo vrtce na podlagi pooblastil staršev zaprosila, da ji posredujejo podatke za plačilo, in sicer za vse starše, katerih otroci so vključeni v posamezni vrtec in katerim je bila odobrena vloga za donacijo.

Več informacij pa v priloženem vabilu.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Vabilo

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

21. 9. 2023, 19:47
Andreja Plemenič
1 od 7
Skupina Zvezdice obiskala kmetijo Majcenič

V četrtek, 21. 9. 2023, smo se otroci skupine Zvezdice odpravili na obisk kmetije Majcenič iz Zg. Partinja. Tam sta nas prijazno sprejela g. Matej in ga. Iris. Tu pa tam se nam je v času našega obiska pridružil tudi starejši sin Timotej, ki pridno pomaga pri delu na kmetiji. Otroke je kmetija že na prvi pogled pritegnila, saj nas je takoj ob prihodu pozdravil njihov prijazni kuža. Gospodarja kmetije sta nam povedala, da imajo več kot 110 glav goveda. Kar hitro pa smo jih nekaj tudi zagledali, saj so se brezskrbno pasla na bližnjem pašniku. Imeli smo tudi priložnost prisostvovati pri prehodu črede iz enega pašnika na drug, ki je potekal le nekaj korakov stran od nas. Tako so otroci videli krave iz neposredne bližine, v čredi pa so opazili tudi bika. Krave na tej kmetiji nimajo imen, saj jih je zares preveč in nemogoče bi si jih bilo zapomniti. Ima pa ime bik, ki je ves čas pozorno čuval svojo čredo, ime mu je Limbi. Na obisku smo izvedeli veliko novega, saj sta nam gospodarja kmetije povedala vse, kar nas je zanimalo, seveda na način, da smo to tudi razumeli. Ogledali smo si še prostor za silos in izvedeli, kakšen je postopek priprave le-tega. Nato smo odšli v hlev, kjer smo si ogledali krave in teličke. Opazovali smo jih pri prehranjevanju, otroci pa so jih lahko tudi božali po glavi. Ker smo želeli nekaj tudi postoriti, nam je gospodarica prinesla koruzo. Otroci so jo kar hitro zličkali, saj so vedeli, da bodo lahko z njo nahranili konja, ki pa sta se otrokom tudi pustila pobožati. Za piko na i pa je gospodar kmetije pred nas pripeljal veliki traktor s prikolico. Otroci so imeli priložnosti sesti za volan ter tako vsaj za trenutek občutiti, kako je stopiti v gospodarjeve čevlje. Ob koncu smo gostiteljema zapeli in odplesali pesem Lepo je na kmetiji. Ker pa smo bili menda zelo pridni, smo si prislužili malico, sok, piškote in bonbone. Polni vtisov smo se odpeljali nazaj v vrtec, kjer se bo najbrž še nekaj časa govorilo o tej prečudoviti izkušnji.

Najlepša hvala kmetiji Majcenič za čudovit sprejem ter doživeto predstavitev kmetije, hvala pa tudi PGD Sv. Jurij, predvsem g. Žnoflu, za prevoz na kmetijo.

YouTube video Na kmetiji Majcenič

Zvezdice

12. 9. 2023, 9:09
Vesna Breznik
Vabilo na 1. skupni roditeljski sestanek - vrtec

Spoštovani.

Vljudno Vas vabimo na 1. skupni roditeljski sestanek, ki bo v ponedeljek, 18. 9. 2023, ob 17.00 uri v jedilnici šole. Po uvodni predstavitvi načrta dela za šolsko leto 2023/2024 bodo oddelčni roditeljski sestanki v igralnicah Vaših otrok v vrtcu (razen za starše otrok oddelka Lunice, ki so imeli uvodni roditeljski sestanek že konec avgusta).

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki


© 2007-2024 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 15. 7. 2024, 16:43 | Izjava o dostopnosti