prva stran

OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol
SPIRIT Slovenija Mreža gozdnih vrtcev in šol Ekošola Turizmu pomaga lastna glava eduroam

React-EU - IKT za VIZ
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | Oblak 365
Novice
Šolske novice

Arhiv šolskih novic:

Šolsko leto 2021/2022
Šolsko leto 2020/2021
Šolsko leto 2019/2020
Šolsko leto 2018/2019
Šolsko leto 2017/2018
Šolsko leto 2016/2017
Šolsko leto 2015/2016
Šolsko leto 2014/2015
Šolsko leto 2013/2014
Šolsko leto 2012/2013
Šolsko leto 2011/2012
Šolsko leto 2010/2011
Šolsko leto 2009/2010
Šolsko leto 2008/2009
Šolsko leto 2007/2008

Arhiv novic za šolsko leto 2015/2016

objavil-a:

nedelja, 28. 08. 2016, 22:04
objavil Dani Sajtl
Obvestilo učencem in staršem

Pouk v novem šolskem letu se prične v četrtek, 1. 9. 2016 ob 8.20. Prvi dan pouka vozita šolska avtobusa zjutraj v šolo kot običajno. Domov peljeta avtobusa ob 12. uri v Partinje in Gasteraje ter Žitence. Kosilo je tudi že prvi dan, in sicer od 11.30 do 12. ure. Učence prvega razreda pripeljejo starši prvi dan v šolo ob 9. uri. Ravnatelj: Stanislav Senekovič

Prevozi učencev v šolo in domov
sreda, 29. 06. 2016, 10:57
objavila Milena Kokol
Proslava ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta

V petek, 24. 6. 2016 je v kulturnem domu v Jurovskem Dolu potekala proslava ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta. Vsebina prireditve je bila namenjena 25. obletnici samostojne Slovenije. Osrednja gostja naše prireditve je bila pevka Anita Kralj, ki je skupaj z učenci ponesla v svet ime Slovenija. V nadaljevanju programa je zapela še dve domovinski pesmi. V proslavi so sodelovali tudi učitelji in učenci z osamosvojitveno zgodbo Čutimo Slovenijo. S pesmijo Za Slovenijo živim je navdušil otroški pevski zbor. S svojo pesmijo Beži se je predstavila nagrajenka Župančičeve frulice Lucija Zemljič. Program so popestrile tudi učenke Konservatorija za glasbo in balet Maribor, podružnica Lenart, med nastopajočimi sta bili tudi naši učenki Tinkara Knuplež in Nuša Urbanič. Plesno točko sta izvedli tudi šolska ritmična skupina, pod mentorstvom Cvetke Škrlec in plesna šola Samba. Najuspešnejšim in prizadevnim učencem smo podelili knjižne nagrade in razglasili športnika ali športnico naše šole. Športnik in športnica v šolskem letu 2015/16 sta Gregor Sulcer iz 9. razreda in Zoja Škerget iz 6. razreda. Prav tako se je v zlato knjigo vpisalo ime Naj učenke Anje Krautič iz 9. razreda.

Otroški pevski zbor je prireditev zaključil s pesmijo Jaz ne grem v šolo. Zahvaljujemo se vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri realizaciji te prireditve, še zlasti Maksimiljanu Krautiču za snemanje in fotografiranje, Jožetu Jagru in Silvu Plemeniču za ozvočenje, učiteljici Jasni Malnar za izvedbo diaprojekcije, učiteljici Ani Šuster Kraner za sceno, učiteljici Vlasti Kavran za dekoracijo, učiteljici Metki Caf in Lauri Bukšek Kreft za vodenje zbora.

Zapisala: Milena Kokol

Fotografije
četrtek, 16. 06. 2016, 23:03
objavil Dani Sajtl
Vabilo na zaključno prireditev ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta

Spoštovani! Zaključna prireditev bo v petek, 24. junija 2016, ob 10. uri v kulturnem domu v Jurovskem Dolu. Nastopili bodo učenci in učitelji OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, pevka Anita Kralj, plesna šola Samba, učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor, podružnica Lenart. Najuspešnejšim in prizadevnim učencem bomo podelili knjižne nagrade in razglasili športnika ali športnico naše šole. Prav tako se bo v zlato knjigo vpisalo novo ime Naj učenca ali učenke v šolskem letu 2015/16. Vljudno vabljeni. Vodji prireditve: Karmen Polič in Milena Kokol.

Adobe Acrobat dokument Vabilo
ponedeljek, 13. 06. 2016, 11:32
objavil Dani Sajtl

Knjižnica
Obvestilo o izposoji učbenikov in naročilu delovnih zvezkov in ostalih potrebščin za šolsko leto 2016/17

Spoštovani starši! Vaši otroci bodo domov prinesli naročilnico Mladinske knjige, kjer je seznam obveznih delovnih zvezkov in drugih šolskih potrebščin, ki jih bodo potrebovali prihodnje šolsko leto pri pouku. Priložena je tudi naročilnica za izposojo učbenikov iz učbeniškega sklada. Izposoja učbenikov iz učbeniškega sklada je brezplačna.

Nakup obveznih delovnih zvezkov in drugih šolskih potrebščin lahko opravite v katerikoli knjigarni oziroma založbi, lahko pa jih naročite z naročilnico Mladinske knjige, ki ste jo prejeli. Naročilnica Mladinske knjige vsebuje poleg seznama obveznih delovnih zvezkov in drugih obveznih potrebščin tudi seznam dodatnih šolskih potrebščin, ki niso obvezne in jih naročate po lastni presoji.

Naročilnico za izposojo učbenikov iz učbeniškega sklada oddajte v šoli do konca pouka. Naročilnico za nakup obveznih delovnih zvezkov in potrebščin na založbo pošljete sami (poštnina je že plačana), najkasneje do 30. 6. 2016. Paket prejmete po pošti ali ga dvignete na šoli, dne 25. 8. 2016 dopoldan med 9. in 11. uro ali 26. 8. 2016 med 17. in 19. uro.

skrbnica učbeniškega sklada: Barbara Waldhütter
ravnatelj: Stanislav Senekovič

Adobe Acrobat dokument Seznam učbenikov 2016/2017
Adobe Acrobat dokument Delovni zvezki in potrebščine 2016/2017
sreda, 08. 06. 2016, 10:57
objavil Dani Sajtl
Likovno srečanje v Cerkvenjaku

V ponedeljek, 6. 6. 2016 so se trije učenci udeležili 9. likovnega srečanja osnovnošolcev v Cerkvenjaku. To so bili Zarja Mohorko, Nika Gamser in Gašper Mohorko. Ustvarjali so na temo "Že 500 let …". Likovno srečanje je potekalo v okviru prireditev ob občinskem prazniku občine Cerkvenjak. Mentorica: Ana Šuster Kraner

Utrinki iz likovnega srečanja
petek, 27. 05. 2016, 13:22
objavila Jasna Malnar

Šport
Šport špas 2016 v Jurovskem Dolu

V petek, 20. maja 2016, je v Jurovskem Dolu v športnem parku in okolici potekala športna prireditev Šport špas – 9. dan druženja in gibanja vseh generacij. V kraju je prireditev potekala šestič zapored v organizaciji OŠ in VVZ J. Hudalesa Jurovski Dol. Sodelovala so društva in organizacije iz domačega kraja in okolice, občina Sv. Jurij, društvo SVIT, ZD Lenart. Moto prireditve je bil: »ZDRAVI ODNOSI – ZDRAVA PREHRANA – ZDRAVO OKOLJE«.

Ob 14.30 uri so se udeleženci prireditve zbrali v športnem parku v Jurovskem Dolu. Prijave na prireditev so vestno zbirale članice turističnega podmladka šole pod vodstvom Milene Kokol. Prireditev je otvorila in vodila ga. Janja Roškarič. Vse udeležence je nagovoril župan občine Sv. Jurij Peter Škrlec in ravnatelj OŠ J. Hudalesa Stanislav Senekovič. V svojem nagovoru sta poudarila pomen gibanja, zdrave prehrane in pomen vzpostavljanja medčloveških odnosov, sodelovanja in druženja različnih generacij. V kulturnem programu so sodelovale članice športno-gimnastične sekcije na šoli. Skupno ogrevanje vseh prisotnih je vodil Tadej Verbošt. Poleg druženja smo s pomočjo domačih društev in organizacij izvedli pestro izbiro dejavnosti, se razgibali, izvedli orientacijske pohode, se sprehodili po naši lepi pokrajini, poklepetali ...

Podelili smo priznanja in nagrade najmlajši udeleženki, najstarejšemu udeležencu in najštevilčnejši družini. Diplome je prispeval organizator vseslovenske akcije Šport špas MEDIA ŠPORT. Praktična darila so kot donatorji prispevali: Občina Sv. Jurij, Cvetličarstvo Biserka Kramberger in sponzorji. Diplomo in darilo za najmlajšo udeleženko je prejela Cmager stara šele dva meseca. Najstarejši udeleženec prireditve je bil Oto Škrlec, star 73 let. Najštevilčnejša družina je bila družina Senekovič iz Partinja, 7 članov.

Vsi udeleženci so ob odhodu prejeli spominček, ki so jih izdelale vzgojiteljic našega vrtca. Naše veselo druženje, ki smo ga izpeljali kljub nagajivemu vremenu, smo zaključili ob 18.30. Prireditev je obiskalo preko 280 udeležencev in tako dokazali, da še vedno velja pregovor:

"SKUPAJ ZNAMO IN ZMOREMO!"

Hvala vsem, ki so na kakršenkoli način prispevali, da je šesta prireditev Šport špas uspela.

Koordinatorica projekta Cvetka Škrlec
četrtek, 26. 05. 2016, 9:05
objavila Milena Kokol

7. razred
8. razred
Govorilne ure za starše

Spoštovani starši. V torek, 31. 5. 2016 so govorilne ure za starše 7. in 8. razreda in sicer od 15. do 17. ure. Prav je, da se govorilnih ur udeležite, ker se bliža zaključek šolskega leta. Razredničarki: Milena Kokol in Antonija Širec.
torek, 24. 05. 2016, 8:49
objavila Cvetka Škrlec

Šport
Šport špas - zahvala

Že šestič zapovrstjo nam je uspelo uspešno izpeljati prireditev ŠPORT ŠPAS - dan druženja in gibanja vseh generacij, skozi katero se glas o našem kraju ponese v širše okolje. Namen prireditve je seveda veselo druženje in skozi gibanje preživljanje prostega časa s prijatelji, sosedi in znanci … V imenu JVIZ in VVZ OŠ Jožeta Hudalesa se zahvaljujem vsem članom društev za pomoč pri organizaciji in izpeljavi, ki so s svojimi raznovrstnimi donacijami potrdili, da je takšno tradicijo vredno peljati naprej: Občini Sv. Jurij, Društvu kmečkih gospodinj Sv. Jurij, Prostovoljnemu gasilskemu društvu Sv. Jurij, ZD Lenart , društvu SVIT, Športnemu društvu Sv. Jurij, LD Sv. Jurij, Čebelarski družini Sv. Jurij, društvu DOBRINA, Pepci Kurnik in ga. Mariji , družini Vuzem, Maksimiljanu Krautiču, županu Petru Škrlecu, Jožetu Jagru, Radu Edru.

Zahvaljujem se vsem delavcem šole - še posebej članom in članicam projekta » Medgeneracijsko sodelovanje - druženje - gibanje« Mileni Kokol, Majdi Kolarič, ravnatelju OŠ Stanislavu Senekoviču, Ani Šuster, Karmen Polič, učencem Turistične vzgoje z mentorico Mileno Kokol, vzgojiteljicam VVZ J. Hudalesa.

Posebna zahvala sponzorjem, ki so z denarno ali materialno pomočjo omogočili prireditev: Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah, AGROLIST trgovina, proizvodnja, storitve d.o.o., Trgovina in šiviljstvo AZUR - NADA ORNIK s.p., VITA - ŠPINDLER d.o.o., gostilna ŠPINDLER-Mateja Konrad S.P., Trgovina - prevozništvo SENEKOVIČ DUŠICA S.P., Okrepčevalnica PRI ANČKI Lorenčič Nataša s.p., Cvetličarstvo BISERKA KRAMBERGER. Veseli smo in opogumlja nas, da se prireditve udeležuje veliko število udeležencev, da prireditev ŠPORT ŠPAS počasi diha in živi s krajem, kjer lahko vsak izmed nas občuduje naše naravne lepote in najde svojo zgodbo v druženju in športu.

V imenu organizatorja: Cvetka Škrlec

Utrinki s prireditve
ponedeljek, 23. 05. 2016, 9:48
objavila Majda Kolarič
Nacionalno preverjanje znanja

V torek, 31. maja 2016, bo med 15.00 in 17.00 uro vpogled v ovrednotene naloge nacionalnega preverjanja znanja za 9. razred. Hkrati bodo potekale zadnje govorilne ure v učilnici biologije.
torek, 17. 05. 2016, 20:48
objavila Antonija Širec
Državno tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja

Državno tekmovanje je potekalo na OŠ Bojana Ilicha v Mariboru, v soboto, 16. aprila 2016. Na državno tekmovanje so se z izkazanim dosežkom na šolskem tekmovanju uvrstili: Jonas Kacijan, Jure Senekovič, Nika Gamser, Gašper Mohorko in David Lorber. SREBRNO VEGOVO PRIZNANJE so osvojili: 5. razred (mentorica Marija Senekovič): Jonas Kacijan; 6. razred (mentorica: Antonija Širec): Jure Senekovič, 7. razred (mentorica: Antonija Širec): Nika Gamser, 8. razred (mentorica: Antonija Širec): Gašper Mohorko, 9. razred (mentorica: Antonija Širec): David Lorber. Iskrene čestitke. Učiteljica matematike: Antonija Širec
torek, 17. 05. 2016, 20:33
objavila Antonija Širec
Šolsko tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja

V četrtek, 17. marca 2016, je potekalo šolsko tekmovanje MATEMATIČNI KENGURU za bronasta Vegova priznanja. Tekmovalo je 96 učencev. Bronasta priznanja so osvojili: 1. razred (mentorica Silva Špindler): Nino Tusulin, Jan Kolarič in Aneja Kos. 2. razred (mentorica Martina Škrlec): Tiana Šipek, Jure Kocbek, Žana Jeza, Tjaša Mihelič in Aleks Rudolf. 3. razred (mentorica Alenka Dominik): Neža Gert, David Kacijan, Lara Leš in Urška Zorec. 4. razred (mentorica Lavra Bukšek Kreft): Neža Senekovič, Nina Senekovič in Anej Satler. 5. razred (mentorica Marija Senekovič): Jonas Kacijan in Damir Holer. 6. razred (mentorica Antonija Širec): Jure Senekovič, Zoja Škerget in Timotej Eder. 7. razred (mentorica Antonija Širec): Nika Gamser, Ana Šefer, Nuša Urbanič in Nika Ornik. 8. razred (mentorica Antonija Širec): Gašper Mohorko, Karmen Breznik in Nino Ornik. 9. razred (mentorica Antonija Širec): David Lorber, Anja Krautič, Jasmina Hobot in Gregor Sulcer. Vsem dobitnikom priznanja iskreno čestitam. Udeleženci državnega tekmovanja za srebrna in zlata Vegova priznanja so: Jonas Kacijan, Jure Senekovič, Nika Gamser, Gašper Mohorko in David Lorber. Učiteljica matematike: Antonija Širec
ponedeljek, 16. 05. 2016, 9:59
objavila Milena Kokol

7. razred
Zaključek šole v naravi za sedmošolce

V četrtek smo v dopoldanskem času opravili orientacijo z GPS napravo. Učenci so se razdelili v skupine in iskali cilje svoje orientacijske poti. V popoldanskem času so raziskovali vodni svet Mežiške doline, spoznavali rastlinske in živalske vrste v Mežiški dolini. Zvečer so se pa skupaj z učenci OŠ Voličina sproščali ob prijetni glasbi. Zadnji dan smo izvedli še kanuizem na reki Dravi.

Fotografije
nedelja, 15. 05. 2016, 18:56
objavila Cvetka Škrlec

Šport
Šport špas

Spoštovani učenci, starši, stari starši, prijatelji, sosedje in znanci!

Spet se veselimo ŠPORT ŠPAS dneva, DNEVA DRUŽENJA IN GIBANJA VSEH GENERACIJ, v občini Sv. Jurij v Slovenskih goricah. Vljudno vas vabimo na druženje in gibanje vseh generacij, ki bo v petek, 20. maja 2016, ob 15.00 na igrišču športnega parka.

Slogan: »ZDRAVI ODNOSI - ZDRAVA PREHRANA - ZDRAVO OKOLJE«; kajti vse bolj opažamo, da v naši družbi zaradi sodobnega načina življenja, žal, vidno izginjajo tudi vrednote medgeneracijskega sodelovanja in spoštovanja. Zato si prizadevamo, da bi medgeneracijsko povezanost vzpostavili in ohranili.

Poleg druženja bomo s pomočjo domačih društev in organizacij izvedli pestro izbiro dejavnosti, se razgibali, izvedli orientacijske pohode, se sprehodili po naši lepi pokrajini, poklepetali … Poti bodo primerne za vse udeležence, tako za najmlajše kot najstarejše.

Podelili bomo priznanja in nagrade najmlajšemu in najstarejšemu udeležencu in najštevilčnejši družini. Naše veselo druženje, ki ga bomo z vašo pomočjo izpeljali v vsakem vremenu, se bo predvidoma zaključilo ob 18.30.

Za učence in ostale prisotne bo malica organizirana.

Upamo, da se boste srečanja udeležili v čim večjem številu, saj boste s tem dokazali, da še vedno velja pregovor: »SKUPAJ ZNAMO IN ZMOREMO!«

Zbiramo se med 14.30 in 15.00. S seboj prinesite barvni jogurtov zamašek in veliko dobre volje.

Koordinatorica prireditve: Cvetka Škrlec
četrtek, 12. 05. 2016, 10:46
objavila Milena Kokol

7. razred
Šola v naravi - tretji dan

V sredo, 11. 5. 2016 smo v dopoldanskem času kolesarili po rudniku Mežica. Prekolesarili smo 7 km s postanki. Učenci so dopolnili znanje o rudarjenju nekoč in o življenju rudarjev. V popoldanskem času so se učenci naučili plezati po umetni plezalni steni. Učenci so bili nad plezanjem navdušeni. Po večerji so se pripravili na animacijski večer z naslovom Naj frizura. Ker so učenci razvrščeni v sobe, ki imajo svoja imena, kot so Knap, Alenčica, Bergmandlc, Iberžnik, so se po sobah pripravljali tudi na animacijski večer. Oblikovali so naj frizure in oblikovali zanimive zgodbe. V 7. razredu so izstopali Domen Sulcer, Ana Šefer, Simon Lubi in Katja Šnajder. Zapisala: razredničarka Milena Kokol
sreda, 11. 05. 2016, 6:44
objavila Milena Kokol

7. razred
Šola v naravi - drugi dan

Pozdravljeni. Šola v naravi poteka po programu. Učenci so v dopoldanskem času spoznavali novo športno zvrst v Sloveniji, disk golf(frisby golf). Naučili so se zgodovino tega športa, kje se igra in se preiskušali v tej igri. Učenci so ob tem športu resnično uživali. V popoldanskem času smo izvedli dejavnost Ob tabornem ognju. V skupinskem delu so morali učenci pripraviti material za taborni ogenj, ki so ga našli v gozdu. Po izbranem načrtu so oblikovali taborni ogenj, ga vžgali in na njem spekli jabolka. Bila so lepo zapečena. V večernem času so se učenci pripravili na spoznavni večer. Simon Špindler, Eva Škrlec, Domen Sulcer in Maj Zarnec so predstavili naš kraj in šolo. Ponosni smo bili na našega harmonikaša Marka Igreca, ki je tudi učence OŠ Voličina navdušil s pesmimi: Kiss me, Kam le čas beži in Čebelar. Pri zadnji pesmi so v pevski točki sodelovali vsi sedmošolci. Vse sedmošolke so pripravile zanimivo pevsko točko. Nika Gamser je zapisala pesem z naslovom Generacija 2009, ki jo je na odru prebrala Nika Ornik. Na koncu animacijskega večera sta zablestela še Luka Terbuc in Leon Gomolj s skeč točkama. Lep pozdrav iz doma Peca, sedmošolci z učiteljicama.
ponedeljek, 09. 05. 2016, 21:18
objavila Milena Kokol

7. razred
Šola v naravi v domu Peca

Spoštovani starši. Sporočamo Vam, da se v domu Peca nad Mežico dobro počutimo. Dom se nahaja v čudoviti Mežiški dolini. Danes smo izvedli dve dejavnosti in sicer S kompasom po Koroški in nočni pohod. Oh, kako je prelepa ta naša Koroška, so potrdili naši sedmošolci že po prvem dnevu. Prav veselimo se jutrišnjega dne. Pozdrave vam pošiljajo: sedmošolci z razredničarko Mileno Kokol in učiteljico Matejo Nudl.
ponedeljek, 09. 05. 2016, 15:23
objavila Majda Kolarič
Panjske končnice

Čebelarski krožek je sodeloval na VII. natečaju za najboljšo poslikavo panjskih končnic 2016. Tri najbolj domiselne in likovno dovršene smo poslali na natečaj. Med deset najboljših je bila izbrana panjska končnica Rebeke Muhič, ki je predstavljala Petra Prevca, ki je priden kot čebele. Rebeki iskrene čestitke. Vse nagrajene panjske končnice si lahko ogledate na spletni strani Čebelarske zveza Slovenije.
sreda, 04. 05. 2016, 14:05
objavil Dani Sajtl
3. Ex tempore Jožeta Hudalesa

V petek, 29. 4. 2016 je na šoli potekal 3. Ex tempore Jožeta Hudalesa. Udeležilo se ga je 7 učencev iz različnih razredov. Ustvarjali smo na temo: "Naš kraj" (pomlad, pokrajina, Jurovski Dol, Jurjevanje, narava, cvetje, trg ...). Vreme nam ni bilo ravno naklonjeno, zato smo ustvarjali malo v naravi - na trgu in malo v likovni učilnici. Nastali so zanimivi in lepi izdelki. Vsem likovnim ustvarjalcem se zahvaljujem za lepo preživet ustvarjalen dan! Mentorica: Ana Šuster Kraner

Fotografije
torek, 26. 04. 2016, 11:30
objavila Maja Mencigar
Pogovorne ure in roditeljski sestanki v mesecu maju

Spoštovani starši, obveščamo vas, da bodo v mesecu maju popoldanske pogovorne ure v ponedeljek, 9. 5. 2016, od 15:30 do 17:30 ure. Vljudno vabljeni.
ponedeljek, 25. 04. 2016, 8:41
objavil Dani Sajtl
26. nacionalni otroški parlament

V ponedeljek, 11. 4. 2016, je v veliki dvorani Državnega zbora RS potekal 26. nacionalni otroški parlament (NOP). Parlamenta se je udeležil učenec naše šole Gašper Waldhütter skupaj z mentorico. Gašper je bil poleg predstavnice s Sv. Ane edini predstavnik iz lenarškega področja. Gašperju je pripadla čast, da je s pozdravnim govorom nagovoril predsednika države Boruta Pahorja. Tema letošnjega parlamenta je bila PASTI MLADOSTNIŠTVA. Mlade parlamentarce so nagovorili: predsednik države Borut Pahor, predsednik državnega zbora Milan Brglez, predsednik vlade Miro Cerar, minister za javno upravo Boris Koprivnikar, predsednica NSi Ljudmila Novak, predsednica ZPMS Darja Groznik ter Vlasta Nussdorfer, varuhinja človekovih pravic. Mentorica: Metka Caf

Posnetek Gašperjevega govora najdete na spodnji povezavi z začetkom ob 12 minut in 9 sekund.

Adobe Acrobat dokument Besedilo govora
Posnetek Gašperjevega govora
Fotografije
sreda, 20. 04. 2016, 21:37
objavil Dani Sajtl
Letni koncert pevskih zborov in folklornih skupin

V petek, 15. 4. 2016, je v kulturnem domu v Jurovskem Dolu potekal že tradicionalni letni koncert pevskih zborov in folklornih skupin. Nastopali so Cici pevski zbor 1. razreda, otroški in mladinski pevski zbor, vrtčevska otroška folklorna skupina, mlajša in starejša otroška folklorna skupina OŠ J. Hudalesa ter vokalna skupina in šolski ansambel. Mladi pevci, glasbeniki in plesalci so navdušili hvaležno občinstvo, ki je uživalo v raznolikem programu. Zahvaljujeva se vsem nastopajočim, njihovim mentoricam, povezovalki prireditve Janji Roškarič, Maksimiljanu Krautiču za snemanje in fotografiranje, Jožetu Jagru za ozvočenje in vsem ostalim, ki so na kakršenkoli način pomagali pri pripravi prireditve. Koordinatorici prireditve: Metka Caf in Barbara Waldhütter

Fotografije
torek, 19. 04. 2016, 18:19
objavila Antonija Širec
Področno tekmovanje v znanju fizike za srebrna Stefanova priznanja

Na področno tekmovanje v znanju fizike so se uvrstili učenci: Gašper Mohorko in Karmen Breznik (8. razred) ter David Lorber, Anja Krautič in Helena Šefer (9. razred). Srebrno Stefanovo priznanje sta osvojila Gašper Mohorko in David Lorber. Vsem tekmovalcem iskrene čestitke. Mentorica: Antonija Širec
ponedeljek, 11. 04. 2016, 22:25
objavila Milena Kokol
Zlato priznanje za najboljšo turistično stojnico

Učenci turističnega podmladka OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol so na regijskem tekmovanju v projektu turizmu pomaga lastna glava dosegli zlato priznanje za najboljšo turistično stojnico. Ocenjevalna komisija je z najvišjo oceno ocenila predstavitev na stojnici, kakor tudi izgled turistične stojnice. Za turistično nalogo z naslovom Zeleni Jurij so dosegli srebrno priznanje in le za las zgrešili še drugo zlato priznanje. Iskreno se zahvaljujem učencem, ki so zastopali našo šolo na samem tekmovanju in sicer: Gašperju Waldhϋtterju(za vlogo Zelenega Jurija) Sanji Bračič(za vlogo vile Globovnice), Luciji Zemljič, Nino Orniku, Klemnu Lorberju, Gašperju Mohorku, Tiji Luciji Kirbiš, Domnu Korošcu, Karmen Breznik, Gabrijeli Kren, Maruši Lorenčič, Anji Krautič, Evi Konrad in Florijanu Garmutu. Iskrene čestitke. Mentorica: Milena Kokol.

Fotografije
ponedeljek, 11. 04. 2016, 11:26
objavil Dani Sajtl
Obvezni izbirni predmeti

V devetletni osnovni šoli poteka v 7., 8. in 9. razredu tudi pouk izbirnih predmetov. Učenci si del predmetnika v zadnjem triletju izberejo po svojih željah, pri tem pa upoštevajo svoja nagnjenja in sposobnosti. V brošuri so opisani posamezni predmeti.

Adobe Acrobat dokument Brošura o izbirnih predmetih 2016/17
ponedeljek, 11. 04. 2016, 7:11
objavila Milena Kokol

7. razred
Roditeljski sestanek za 7.razred

Spoštovani starši. Roditeljski sestanek za starše 7. razreda bo v ponedeljek, 25. 4. 2016, ob 16. uri v prostorih učilnice geografije. Sestanek bo namenjen predstavitvi šole v naravi, ki se bo odvijala v domu Peca na Koroškem in sicer v terminu od 9. 5. do 13. 5. 2016. Govorilne ure za starše bodo potekale, 11. 4. 2016. Razredničarka: Milena Kokol.
torek, 05. 04. 2016, 9:00
objavila Maja Mencigar

1. razred
2. razred
4. razred
5. razred
Pogovorne ure in roditeljski sestanki

Spoštovani starši, obveščamo vas, da bodo v mesecu aprilu popoldanske pogovorne ure v ponedeljek, 11. 4. 2016, od 15:30 do 17:30 za prvi, drugi, četrti in peti razred. V ostalih razredih bodo potekali oddelčni roditeljski sestanki. Vljudno vabljeni.
sreda, 23. 03. 2016, 13:48
objavil Dani Sajtl

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Vpis predšolskih otrok v vrtec pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za šolsko leto 2016/2017

Na podlagi 20. člena Zakona o vrtcih (UL RS, št. 100/05, 25/08, 98/2009-ZIUZGK, 36/10, 62/2010-ZUJPS, 94/2010-ZIU, 40/12-ZUJF) vrtec pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol razpisuje javni vpis novincev v vrtec. Po javnem vpisu se sprejema otroke le v primeru prostih mest.

Osnovna šola J. Hudalesa Jurovski Dol seznanja starše predšolskih otrok, da vpisuje otroke v oddelke predšolske vzgoje, in sicer od 25. 3. 2016 do 15. 4. 2016. Izpolnjeno vlogo lahko oddate vsak delovni dan od 7. ure do 14. ure.

V vrtec lahko vpišete otroke stare od 11. mesecev do vstopa v obvezno osnovno šolo. Otroke lahko vpišete v celodnevni in poldnevni program.

Vpis bo potekal v tajništvu osnovne šole J. Hudalesa Jurovski Dol. Izpolnjeno vlogo lahko oddate tudi v vrtcu OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol in v šolski svetovalni službi. Prazna vloga je na spletni strani OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Ravnatelj Stanislav Senekovič
ponedeljek, 21. 03. 2016, 9:53
objavil Dani Sajtl
Kolo časa - zbornik

Zbornik, ki je bil izdal leta 2004 v obsegu 244 strani je sedaj na voljo v digitalni obliki v PDF formatu. Datoteka je velika 186 MB! Vedno pa ga boste našli tudi med povezavami na prvi strani naših spletnih strani.

Kolo časa - Zbornik ob 230-letnici šolstva v Jurovskem Dolu
petek, 18. 03. 2016, 13:03
objavila Irena Kocbek
Državno tekmovanje devetošolcev iz nemščine

Na državnem tekmovanju iz nemščine, ki je potekalo v četrtek, 3. 3. 2016, je učenka Anja Krautič dosegla srebrno priznanje. Iskrene čestitke za odličen rezultat.
petek, 18. 03. 2016, 12:56
objavila Irena Kocbek
Epi Reading Badge

Zlata priznanja za angleško bralno značko prejmejo: Nina Senekovič, Julija Konrad, Rene Bračič Rajšp, Zoja Škerget, Lara Črnčec, Luka Terbuc, Maj Zarnec, Eva Konrad, Ana Šefer, Simon Špindler, Nika Ornik, Gašper Waldhütter, Gregor Sulcer, Anja Krautič in Mineja Draškovič. Posebne čestitke Luki Terbucu, ki je dosegel vse točke. Hvala vsem učencem, ki z branjem bogatite svoje znanje in besedni zaklad.
petek, 18. 03. 2016, 12:50
objavila Irena Kocbek
Epi Lesepreis

Zlata priznanja za nemško bralno značko prejmejo naslednji učenci: Jonas Kacijan, Luka Terbuc, Maj Zarnec, Rene Jaušovec, Eva Konrad, Tinkara Knuplež, Dominik Jaušovec, Blažka Grabušnik, Nuša Urbanič, Nika Ornik, Sanja Halič, Anja Krautič in Luka Gert. Posebej čestitamo učenki Anji Krautič, ki je dosegla vse možne točke.
nedelja, 13. 03. 2016, 15:22
objavila Antonija Širec
Tekmovanje v znanju fizike za Stefanova priznanja

Šolsko tekmovanje je potekalo 3. februarja na OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, tekmovalo je 7 osmošolcev in 14 devetošolcev. Bronasta Stefanova priznanja so osvojili Gašper Mohorko in Karmen Breznik iz 8. razreda; David Lorber, Anja Krutič, Helena Šefer in Gregor Sulcer iz 9. razreda. Na področno tekmovanje, ki bo za mariborsko regijo II potekalo 18. marca na OŠ Janka Glezerja Ruše, so se uvrstili Gašper Mohorko, Karmen Breznik, David Lorber, Anja Krautič in Helena Šefer. Vsem tekmovalcem, ki so pokazali veliko znanja, posebej pa še dobitnikom priznanj, čestitke. Mentorica: Antonija Širec
petek, 11. 03. 2016, 11:57
objavil Dani Sajtl
Medobčinski otroški parlament

V petek, 4. 3. 2016 je v prostorih Centra Slovenskih goric v Lenartu potekalo zasedanje medobčinskega otroškega parlamenta. Našo šolo so zastopali Gregor Sulcer, Lucija Zemljič in Gašper Waldhütter. Tema letošnjega parlamenta je bila PASTI MLADOSTNIŠTVA. Naši učenci so se odlično izkazali ter predstavili delo na osnovni šoli. Gašper Waldhütter je bil izvoljen za predstavnika na regijskem in državnem otroškem parlamentu, ki bo potekalo 11. 4. 2016 v dvorani Državnega zbora Republike. Iskrene čestitke. Mentorica: Metka Caf

Fotografije
ponedeljek, 07. 03. 2016, 8:04
objavila Maja Mencigar
Pogovorne ure od 6. do 9. razreda

Spoštovani starši, obveščamo vas, da bodo v mesecu marcu popoldanske pogovorne ure v ponedeljek, 14. 3. 2016, od 15:30 do 17:30. Vljudno vabljeni.
sreda, 02. 03. 2016, 22:26
objavila Marija Senekovič

5. razred
Šport
Zimska šola v naravi 2016

Utrinki iz zimske šole v naravi na Kopah.

Fotografije
sreda, 02. 03. 2016, 17:29
objavila Martina Škrlec

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
Govorilne ure za učence 1. do 5. razreda, bodo v sredo, 23. 3. 2016

Prijazno Vas vabimo na krajšo kulturno prireditev ob dnevu žena in materinskem dnevu, ki bo

v sredo, 23. 3. 2016, ob 16.30 v telovadnici šole.

Program bodo pripravili učenci od 1. do 5. razreda z razredničarkami in mentoricami interesnih dejavnosti. Vljudno vabljeni! Individualni razgovori po razredih bodo po končani prireditvi.
četrtek, 18. 02. 2016, 11:13
objavil Dani Sajtl

4. razred
Animirani filmi

Pri likovnem krožku smo izdelovali lutkovne animirane filme. Četrtošolci so figure izdelali iz plastelina. Lutke smo animirali s stop animacijo tako, da smo fotografirali posamezne premike in fotografije vstavili v računalniški program, posneli dialoge in dodali glasbo. Nastala sta dva kratka animirana filma Žoga in Sara gre v park. Mentorica Nina Kolarič

Žoga
Sara gre v park
ponedeljek, 15. 02. 2016, 7:55
objavila Milena Kokol
Območno tekmovanje v znanju iz zgodovine

V torek. 2. 2. 2016 je na OŠ Lovrenc na Pohorju potekalo območno tekmovanje v znanju iz zgodovine. Iz naše šole so se območnega tekmovanja udeležili naslednji učenci: Anja Krautič, Gregor Sulcer, Gašper Waldhütter, Karmen Breznik in Gregor Sulcer. Anja Krautič iz 9. razreda je osvojila srebrno priznanje. Iskrene čestitke. Mentorica Milena Kokol.
sreda, 10. 02. 2016, 12:50
objavila mag. Aleksandra Žnuderl
Utrinki s pusta

Pust v Jurovskem Dolu

Fotografije
sreda, 10. 02. 2016, 11:57
objavila Jasna Malnar
Regijsko Cankarjevo tekmovanje

V četrtek, 21. 1. 2016, je na OŠ Sladki Vrh potekalo regijsko Cankarjevo tekmovanje. Na to tekmovanje sta se uvrstila 2 učenca – Gašper Mohorko iz 8. razreda in Gregor Sulcer iz 9. razreda. Učenec Gašper Mohorko je prejel srebrno Cankarjevo priznanje. Učencu iskrene čestitke. Mentorica: Mateja Nudl
sreda, 10. 02. 2016, 10:57
objavil Dani Sajtl
Šolski parlament

V četrtek, 4. 2. 2016 smo na šoli izvedli zaključek šolskega parlamenta. Učenci posameznih razredov so se predstavili na temo »PASTI MLADOSTNIŠTVA«, kjer so na zanimiv način prikazali, kaj pomeni pri mladostnikih internet, droge, alkohol in druge pasti. Postavili pa smo tudi več različnih tez in jih poskušali utemeljiti in zagovarjati – tako s pozitivnega, kot z negativnega stališča. Razvila se je zelo zanimiva debata, kjer so učenci kot pravi parlamentarci diskutirali o pozitivnih stvareh in seveda o negativnih. Naša gosta sta bila g. ravnatelj in g. župan. Mentorica: Metka Caf

Fotografije
četrtek, 04. 02. 2016, 8:47
objavila Maja Mencigar
Informativni dnevi

Informativni dnevi za devetošolce bodo na srednjih šolah po Sloveniji potekali v petek, 12. 2. 2016, ob 9. in 15. uri ter v soboto, 13. 2. 2016, ob 9. uri.
torek, 02. 02. 2016, 13:53
objavila Martina Škrlec

1. razred
2. razred
Tehniški dan - Življenje nekoč

Učenci prvega in drugega razreda so z učiteljicami in vzgojiteljico izvedli tehniški dan z naslovom Življenje nekoč. Pri izvedbi so nam pomagali stari starši in upokojeni učiteljici. Vsem se zahvaljujemo za popestritev današnjega dneva. Utrinke tehniškega dne si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Utrinki
torek, 02. 02. 2016, 12:51
objavila mag. Aleksandra Žnuderl
"Mate kaj za pusta hrusta?"

V torek, dne 9. 2. 2016, bomo na naši šoli pustovali. Preizkusili se bomo v znanju na različnih področjih in plesali v maskah. Kulturni dan bomo zaključili s povorko po vasi in se vrnili v šolo ob 11:30.

Avtobusi bodo v šolo vozili po običajnem voznem redu, odhodi domov pa bodo organizirani po naslednjem voznem redu: prvi avtobus ob 12:00, drugi avtobus pa ob 14:35.
petek, 29. 01. 2016, 10:40
objavil Dani Sajtl
Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2016/2017

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2016/2017.

Vpis v srednjo šolo
četrtek, 28. 01. 2016, 10:00
objavila Milena Kokol
27. januar - mednarodni dan spomina na holokavst

Učenci 9. razreda so skupaj z učiteljico Mileno Kokol pripravili spominsko uro, ob mednarodnem dnevu holokavsta. Učenci so v sliki, besedi, filmu in pesmi, čustveno prikazali genocid nad človeštvom, ne samo v 2. svetovni vojni, tudi v 21. stoletju. Posebej so se naslonili na problem Sirije, Ruande, Afganistana in opozorili na begunsko krizo sedanjega časa. Preko pretresljivih zgodb, ki so jih zapisali še živeči taboriščniki so vsem prisotni v jedilnici sporočili samo to: Zakaj je tega treba bilo? Danes ni potrebno, da se teh dogodkov spominjamo, potrebno je opravljati tudi dobra dela in sodelovati s sočlovekom. K spominski uri je dodala svoj prispevek tudi vokalna skupina pod mentorstvom Metke Caf. Devetošolci so zaključili spominsko uro s svojimi lastnimi misli in v njih ogorčeni spregovorili o nemoralnih dejanjih človeštva danes in v 2. svetovni vojni. Hvala gospodu hišniku, Jožetu Jagru in učiteljici Karmen polič za tehnično pomoč.
četrtek, 28. 01. 2016, 9:46
objavila Milena Kokol
Šolsko tekmovanje v znanju iz geografije

V torek, 19. 1. 2016 je na šoli potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz geografije. Na tekmovanju je sodelovalo 22 učencev. Letošnja tema nosi naslov Naravne znamenitosti Slovenije. Tekmovanje je potekalo v dveh delih: prvi del je potekal v pisni obliki, drugi del pa je zajemal terensko delo. Bronasto priznanje so dosegli naslednji učenci: Simon Špindler, Patricija Kotar, Anja Krautič,Gregor Sulcer, Nuša Najdenik, Karmen Breznik, Mineja Draškovič, Eva Konrad, Rebeka Muhič, Filip Senekovič in Jure Senekovič. Vsem dobitnikom bronastega priznanja, iskrene čestitke. Območnega tekmovanja v znanju iz geografije se bo zagotovo udeležil Simon Špindler, ki je na šolskem tekmovanju dosegel 1. mesto. Mentorica: Milena Kokol
torek, 26. 01. 2016, 10:20
objavila Jasna Malnar
Otvoritev likovne razstave

V ponedeljek, 18. januarja 2016, smo v avli Jožeta Hudalesa odprli razstavo likovnih del. Avtorji risb, slik, grafik in kolažev so učenci iz 4., 6. in 8. razreda naše šole. Otvoritev je s glasbenima točkama popestrila Anja Krautič. Vabljeni na ogled!
ponedeljek, 25. 01. 2016, 10:22
objavila Maja Mencigar
Vpis v prvi razred

V skladu s 44. in 45 členom Zakona o osnovni šoli (UL RS, 70/05-UPB in 102/07), šola meseca februarja vpisuje v 1. razred otroke, ki bodo v koledarskem letu vstopa v šolo dopolnili 6 let. Vpis v 1. razred za otroke rojene v letu 2010 bo potekal na OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, v pisarni pedagoginje Maje Mencigar, in sicer po naslednjem razporedu: torek, 9. 2. 2016: od 8.00 – 14.00 ure, petek, 12. 2. 2016: od 8.00– 14.00 ure.
ponedeljek, 25. 01. 2016, 10:20
objavila Maja Mencigar
Vzgoja otrok - predavanje za starše

Vabljeni ste v Osnovno šolo J. Hudalesa Jurovski Dol v ponedeljek, 1. 2. 2016, ob 16.30 uri. Predaval bo specialni pedagog Marko Juhant. Srečanje je namenjeno staršem, strokovnim delavcem, babicam in dedkom, vzgojiteljem, učiteljem in drugim, ki se ukvarjajo z vzgojo. Predavanje bo živahno, jedrnato in poučno. Po predavanju bodo potekale individualne govorilne ure pri razrednikih. Prav tako bodo potekale individualne govorilne ure pri vzgojiteljicah v vrtcu naše šole. Vljudno vabljeni.
nedelja, 17. 01. 2016, 10:40
objavila Jasna Malnar
Tekmovanje Bober

Šolsko tekmovanje Bober je potekalo od 9. 11. 2015 do 13. 11.2015. Tekmovanja se je udeležilo kar 91 učencev naše šole.

Bronasta priznanja so osvojili:

- 2. razred: Jan Fanedl, Tilen Fanedl, Andrej Holer, Žana Jeza, Teo Kirbiš, Jure Kocbek, Tjaša Mihelič, Aleks Rudolf, Tiana Šipek, Primož Šnajder, Gloria Vuzem in Lana Zorec
- 3. razred: Leon Bračič Rajšp, Valentina Kauran, Lara Leš, Rok Senekovič, Urška Zorec
- 4. razred: Jan Senekovič, Nina Senekovič
- 5. razred: Jonas Kacijan
- 7. razred: Nika Gamser, Blažka Grabušnik, Tinkara Knuplež, Rebeka Muhič, Ana Šefer, Nuša Urbanič
- 8. razred: Severina Bračko, Karmen Breznik, Sanja Halič, Nino Ornik,
- 9. razred: Sanja Bračič, Mineja Draškovič, Anja Krautič, Helena Šefer, Filip Senekovič, Nika Škerget, Gregor Sulcer.

Nika Gamser se je uvrstila na državno tekmovanje, ki je potekalo v soboto, 16. januarja 2016 na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Nika je prejela srebrno priznanje.

Iskrene čestitke.
torek, 12. 01. 2016, 9:07
objavil Dani Sajtl
NPZ - informacije za učence in starše

Vse informacije za učence in starše o nacionalnem preverjanju znanja (NPZ) v letošnjem šolskem letu najdete vseskozi na prvi strani med povezavami.
ponedeljek, 04. 01. 2016, 13:11
objavila Maja Mencigar
Pogovorne ure

Spoštovani starši, vljudno vas vabimo na prve govorilne ure v novem koledarskem letu, ki bodo v ponedeljek, 11.1.2016, ob 15.30 uri.
ponedeljek, 04. 01. 2016, 9:30
objavil Dani Sajtl
Sprememba cene kosil za učence 2., 3. in 4. razreda

S 1. 1. 2016 spreminjamo ceno kosil za učence 2., 3. in 4. razreda iz 2,5 € na 2 €. Cena kosil za ostale razrede ostaja enaka kot doslej.

Razširitev pravice subvencioniranih kosil v šoli
Od 1. 1. 2016 začne veljati spremenjen zakon o subvenciji kosil v osnovnih šolah. Po novem imajo subvencionirana kosila tudi učenci katerih mesečni dohodek na osebo v družini je od 18 do 30 % neto povprečne plače v državi, za te učence bo subvencija 70 % cene kosila. Za učence katerih je mesečni dohodek od 30 do 36 % neto povprečne plače pa bo subvencija v višini 40 %. Čim prej na odločbah o otroškem dodatku preverite višino vašega dohodka na člana vaše družine in se odločite o naročilu kosila v šoli. Odločitev sporočite v šolo čim prej na telefonsko številko 02 729 56 68 ali 02 729 56 62. Ravnatelj: Stanislav Senekovič
ponedeljek, 04. 01. 2016, 8:21
objavila Milena Kokol

5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Kulturni dan

V sredo, 6. 1. 2016, bo za učence od 5. do 9. razreda organiziran kulturni dan v Maribor. Učenci si bodo ogledali opereto Čarobna piščal in obiskali kulturno-zgodovinske ustanove, kot so Pokrajinski arhiv, Pokrajinski muzej, Zavod za varstvo kulturne dediđčine, Univerzitetno knjižnico in ustvarjali v različnih delavnicah.

Vodja kulturnega dne je učiteljica Mateja Nudl.

Adobe Acrobat dokument Program kulturnega dne
četrtek, 24. 12. 2015, 12:17
objavila Karmen Polič
Tehniški dan

Na spodnji povezavi si oglejte nekaj fotografij s tehniškega dneva. Fotografirala je učenka Anja Krautič.

Fotografije
četrtek, 24. 12. 2015, 10:22
objavil Dani Sajtl
Prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

Utrinke iz prireditve ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki je bila v sredo, 23. 12. 2015, ob 16.00 v kulturnem domu v Jurovskem Dolu, najdete na spodnji povezavi.

Fotografije
nedelja, 20. 12. 2015, 11:38
objavila Jasna Malnar
Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje

V sredo, 9. 12. 2015, je na šoli potekalo šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje z naslovom Domovina med platnicami. Na razredni stopnji je tekmovalo 25 učencev iz 2., 3., 4. in 5. razreda. Dobitniki bronastih Cankarjevih priznanj so:

LEON BRAČIČ RAJŠP, 3. RAZRED, TINEJ MURKO, 3. RAZRED, NEŽA GERT, 3. RAZRED, mentorica: Alenka Dominik.

JAN SENEKOVIČ, 4. RAZRED, NADJA ŠPINDLER, 4. RAZRED, NINA SENEKVIČ, 4. RAZRED, mentorica: Lavra Bukšek Kreft.

MAJA ŠKAMLEC, 5. RAZRED, JONAS KACIJAN, 5. RAZRED, TIJANA ŠKRLEC, 5. RAZRED, mentorica: Marija Senekovič

Na predmetni stopnji je tekmovalo 14 učencev 6., 7., 8. in 9. razreda. Dobitniki bronastih Cankarjevih priznanj so:

LARA ČRNČEC, 6. RAZRED, ZOJA ŠKERGET, 6. RAZRED, NIKA GAMSER, 7. RAZRED, mentorica: Mateja Nudl.

GAŠPER MOHORKO, 8. RAZRED, GREGOR SULCER, 9. RAZRED, mentorica: Mateja Nudl.

Učenec Gregor Sulcer se je uvrstil na regijsko tekmovanje, ki bo 21. 1. 2016 ob 14. uri na OŠ SLADKI VRH. Vsem tekmovalcem in mentoricam iskrene čestitke.
četrtek, 17. 12. 2015, 11:10
objavil Dani Sajtl
Urnik prevozov za 23. in 24. december 2015

V spodnji priponki se nahaja urnik prevozov za zadnja šolska dneva tega leta.

Adobe Acrobat dokument Urnik prevozov
ponedeljek, 14. 12. 2015, 14:44
objavil Dani Sajtl
Vabilo na prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V sredo, 23. 12. 2015, vas ob 16. uri vljudno vabimo na prireditev ob dnevu samostojnosti in enotnosti v kulturni dom v Jurovskem Dolu. Več v priponki.

Microsoft PowerPoint diaprojekcija Vabilo
četrtek, 10. 12. 2015, 8:16
objavila Milena Kokol
Rezultati šolskega tekmovanja v znanju iz zgodovine

1.decembra 2015 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz zgodovine. Tema letošnjega tekmovanja je OB 500. OBLETNICI VELIKEGA KMEČKEGA UPORA NA SLOVENSKEM – PODOBE ŽIVLJENJA NA PREHODU IZ SREDNJEGA V NOVI VEK.

Na šolskem tekmovanju je sodelovalo 19 učencev iz 8. in 9. razreda. Bronasto priznanje so dosegli naslednji učenci: Karmen Breznik, Anja Krautič, Gašper Waldhütter, Gregor Sulcer, Gašper Mohorko, Nuša Najdenik in Patricija Kotar.

Na območno tekmovanje so se uvrstili naslednji učenci: Karmen Breznik, Anja Krautič, Gašper Waldhütter, in Gregor Sulcer.

Območno tekmovanje bo 2. 2. 2015 na OŠ Lovrenc na Pohorju.

Vsem dobitnikom bronastega priznanja iskrene čestitke, učencem, ki se bodo udeležili regijskega tekmovanja pa želim veliko prikazanega znanja.

Mentorica: Milena Kokol
sreda, 09. 12. 2015, 12:51
objavila mag. Aleksandra Žnuderl

9. razred
Rezultati šolskega tekmovanja iz angleščine

Na šolskem tekmovanju iz angleščine za 9. razrede je učenec Filip Senekovič dosegel kar 92 odstotkov, kar mu je prineslo bronasto priznanje; prav tako si je z odličnim rezultatom zagotovil sodelovanje na regijskem tekmovanju, ki bo januarja 2016. Iskrene čestitke! :)

Aleksandra Žnuderl, mentorica
torek, 08. 12. 2015, 8:03
objavila Maja Mencigar
Vabilo

Skupne govorilne ure in roditeljski sestanki na naši šoli bodo v ponedeljek, 14. 12. 2015, od 15. 30 do 17.30 ure. Starši, vljudno vabljeni!
sreda, 02. 12. 2015, 13:05
objavila Irena Kocbek
Šolsko tekmovanje iz nemščine

V torek, 24. novembra 2015, sta učenca 9. razreda Luka Gert in Anja Krautič na šolskem tekmovanju iz nemščine usvojila bronasto priznanje. Anja je dosegla 92 % vseh možnih točk in se bo morda uvrstila na državno tekmovanje. Iskrene čestitke.
sreda, 02. 12. 2015, 10:03
objavila Aleksandra Lorbek
Radio Maribor

V tem letu sta učenki novinarskega krožka, Sanja Bračič in Helena Šefer, pripravili oddajo za Radio Maribor, ki bo na sporedu 2. 1. 2016, in sicer ob 9.30. Vljudno vabljeni k poslušanju! Mentorica: Aleksandra Lorbek
torek, 24. 11. 2015, 12:44
objavila mag. Aleksandra Žnuderl

9. razred
Šolsko tekmovanje iz angleščine

V četrtek, dne 19. 11. 2015, je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz angleščine. Tekmovali so učenci devetega razreda: Mineja Draškovič, Anja Krautič, Filip Senekovič in Gregor Sulcer.

Dosežki učencev bodo objavljeni, ko bodo znani uradni rezultati tekmovanja, neuradne rezultate pa si lahko tekmovalci ogledate na strežniku DMFA.

Iskrene čestitke vsem :)
ponedeljek, 23. 11. 2015, 8:10
objavil Dani Sajtl
Tradicionalni slovenski zajtrk

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in poteka že od leta 2011. Osnovni cilj projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo se mladino in tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti za širše okolje in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo, gospodarske dejavnosti in širšega okoljskega pomena. Pomemben poudarek je tudi na splošnem ozaveščanju mladine o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Tradicionalni slovenski zajtrk smo izvedli v petek, 20.11.2015. Učenci in zaposleni šole smo se zbrali ob 7.30 uri v jedilnici šole. Najprej je vse prisotne pozdravil g. ravnatelj Stanislav Senekovič. Obiskal nas je župan občine g. Peter Škrlec, ki je poudaril, da je zajtrk najpomembnejši obrok v dnevu, saj nas oskrbi s potrebno energijo za delo. Čebelar g. Ivan Leš je omenil pomen čebel za opraševanje in proizvodnjo medu. Zajtrk je bil sestavljen iz domačega kruha (Branko Senekovič), masla (Jožefa Kurnik), mleka in jabolk (Jože Kraner) ter medu, ki je bil pridelan v šolskem čebelnjaku. Prav vsi smo z veseljem posegli po pripravljenih dobrotah in zadovoljni ter siti nadaljevali delo.

Fotografije
sreda, 18. 11. 2015, 15:54
objavila Jasna Malnar

Šport
Plavanje

V sredo, 18. 11. 2015, so se učenci predmetne stopnje odpravili na plavanje v kopališče Pristan v Mariboru.

Nekaj o plavanju : Plavanje je nedvomno zdrava rekreacija. Je šport, ki koristi celotnemu telesu. Ste se kdaj vprašali zakaj plavate? Za zdravje ? Za druženje s prijatelji? Zato, ker je tek boleč in utrujajoč? Ker imate radi vodo? Kakršenkoli razlog ste izbrali vsak je definitivno dober. Plavanje nudi najboljšo rekreacijo. Poskrbeli boste za fizično in psihično ugodje.

Plavanje izboljšuje splošno vzdržljivost in moč, razbremenjuje kosti in sklepe, povečuje gibljivost, izboljšuje imunski sistem, kuri maščobe, lajša težave z dihali in sprošča.

Učenci smo se zabavali, uživali in igrali vodne igre v vodi. Skratka, plavanje je zakon! Poskusite in uživajte v vodi!

Nuša Najdenik
petek, 13. 11. 2015, 13:24
objavila Cvetka Škrlec

Šport
2. športni dan: Plavanje in igre v vodi

V torek, 17. 11. 2015, bomo za učence/ke druge triade (4.-5. razred) OŠ J. Hudalesas Jurovski Dol izvedli športni dan- plavanje. Odpravili se bomo na plavanje v kopališče Mala Nedelja. V sredo, 18. 11. 2015 bomo izvedli športni dan za predmetno stopnjo (6.-9. razred) v kopališču Pristan Maribor in v četrtek, 19. 11. 2015 bodo imeli športni dan učenci/ke prve triade (1.-3.razreda) v Termah Ptuj. Učenci/ke pridejo v šolo ob 8:00 (zbor v jedilnici šole), nato pa se bodo z razredniki odpravili po malico, ki si jo bodo dali v nahrbtnike. Odhod izpred šole bo ob 8.20 uri. Predviden prihod nazaj ob 12:30 uri. Učenci/ke naj imajo s seboj kopalke (plavalne hlače, ki naj ne segajo preko kolen), veliko brisačo, zimsko kapo, tistim, ki imajo daljše lase, pa priporočam tudi plavalno kapo.Za učence/ke, ki imajo opravičljiv razlog (zdravniško potrdilo) in ne smejo v vodo, bomo organizirali pohod v bližnjo okolico šole in igre v telovadnici.

Starši stroške povrnejo preko položnic. Učiteljica športa Cvetka Škrlec
torek, 03. 11. 2015, 8:00
objavila Maja Mencigar
Pogovorne ure

Vabimo vas, da se udeležite popoldanskih pogovornih ur, ki bodo potekale v ponedeljek, 9. 11. 2015, od 15. 30 do 17. 30 ure. Razredniki od prvega do petega razreda bodo izvedli roditeljski sestanek. Vljudno vabljeni.
sobota, 24. 10. 2015, 8:02
objavila Jasna Malnar
Astronomska noč

Gledali smo Sonce, videli smo Luno in zvezde. Spoznali smo našo Galaksijo in si spoznali položaje zvezd čez več tisoč let.
torek, 20. 10. 2015, 22:23
objavila Martina Škrlec
Otvoritev razstave slik Romane Lah

V četrtek, 15. 10. 2015, je bila otvoritev razstave slik Romane Lah v šolski avli. Slike so na velikih formatih platen slikane z akrili. Gospa Romana predstavlja svet, kot ga vidi, v močnih, živih barvah poletne vročine ali v nežnih koprenah zime. Slike so nastale tudi na ali po potovanjih, tako da nam pričarajo Indijo, Brazilijo, Gano, Benetke ... Romana slika figure, naravo, vedute, ki jih izrazi na ekspresiven način. Vabljeni na ogled! Nina Kolarič

Fotografije
sreda, 14. 10. 2015, 13:31
objavila Gabrijela Murko

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
1 od 1
Teden otroka v našem vrtcu

Mesec oktober smo pričeli s temo "Kako lahko sam poskrbim za lastno zdravje?". Sončki smo za svoje zdravje mešali in preizkušali različne sadne napitke, telovadili, se gibali na svežem zraku, velik poudarek pa smo dali osebni higieni (umivanje rok, zob, brisanje noskov...). Zvezdice so se igrali zdravnike, ki so zdravili svoje dojenčke (poškodbe, otroške bolezni...). Naši najmlajši-Lunice pa so se odpravili na sveži zrak kar v dežju in sicer v "polni bojni opremi". Spoznali smo jesen in njene značilnosti. Pri Lunicah so izdelovali koruzne škrate in nizali jesenske listke. Tej temi bodo posvetili čas vse do konca meseca oktobra.

V tednu otroka pa smo v vrtcu gostili knjižničarko Aleksandro Papež iz MK Lenart, ki je Zvezdice seznanila s vsebino pravljice Osorni medved, Sončke pa s pravljico Kako nastane laž, saj se vsakemu od nas kdaj pa kdaj prikrade kakšna laž na jeziček. S pesmico pa smo spoznali, kaj vse jeziček zmore; pomaga pri govoru, petju, okuša, koga razveseli, pa tudi koga razžalosti...).

Razveselili pa so nas tudi učenci naše šole, ki so nam zaigrali lutkovno igro Žabica Skokica in žabon Smolon.

Ob koncu tedna pa smo gostili Bolnišnico Medimedo s študenti Medicinske fakultete Maribor, ki so zdravili naše igrače.

Ker pa moto tedna otroka 2015 pravi "Nekaj ti moram povedati", smo Sončki skozi risbo s kredo povedali svoja sporočila vsem, ki jih korak kakorkoli prinese v bližino našega vrtca.
sreda, 14. 10. 2015, 10:37
objavila Marjeta Caf

1. razred
Sprejem učencev 1. razreda v šolsko skupnost

V petek, 9. 10. 2015, je bil na šoli za naše prvošolčke poseben dan, saj so bili sprejeti v šolsko skupnost. Učenci prve triade so jim pripravili zanimiv glasbeno obarvan program, vse skupaj pa je povezoval Gašper Waldhütter, ki je že prekaljen voditelj. Tudi prvošolčki so nastopili z zanimivim programom, na koncu pa še zapeli v Cici zboru. Na fotografijah si lahko ogledate nekaj utrinkov iz naše prireditve. Mentorica: Metka Caf

Fotografije
ponedeljek, 12. 10. 2015, 11:00
objavil Dani Sajtl
Teden otroka

Na naši šoli smo zaključili dejavnosti ob Tednu otroka. Učenci so v vsakodnevnem raznovrstnem programu spoznavali številne dejavnosti. Zahvaljujemo se vsem staršem, krajanom, številnim predstavnikom mariborskih srednjih šol, raznim popotnikom in študentom Medicinske fakultete, da so nam pričarali čarobni in nepozaben prvi teden v mesecu oktobru. V foto galeriji si lahko ogledate naše dejavnosti.

Fotografije
petek, 02. 10. 2015, 9:15
objavila Cvetka Škrlec

Šport
Na Golte

Spoštovani starši, učenci!

V okviru izbirnega predmeta Šport za zdravje in Šport za sprostitev se bomo učenci in mentorice odpravili na pohod na GOLTE, prečudovito planino v Savinjskih Alpah. Odhod izpred OŠ J. Hudalesa bo v soboto, dne, 3. 10. 2015 ob 7.00 uri izpred šole. Učenci naj vzamejo s seboj malico in pijačo (negazirano) za cel dan, se primerno obujejo in oblečejo (trenirko, anorak ali topel jopič, športne ali pohodne čevlje) ter seveda veliko dobre volje. Pohod bo vodil vodnik Planinskega Društva Hakl . Vračanje med 18.00 in 19.00 uro.Dobro se pripravite,naspite.

Kljub odpovedi vodiča nam je uspelo. Pohod je za nami. Bilo je lepo ... nekaj dežja, oblakov, malo sonca, lep razgled. Oglejte si fotografije, ki jih je na poti posnel g. Maksimiljan Krautič in uživajte ob gledanju.

Učiteljice: Milena Kokol, Majda Pak in Cvetka Škrlec

Fotografije
četrtek, 01. 10. 2015, 9:34
objavil Dani Sajtl
Natečaj za izvirno otroško literarno in likovno delo ter fotografijo 2015

Na natečaju sta s fotografijami sodelovali tudi učenki naše šole Laura Gragar in Anja Krautič. Komisija je razdelila nagrade in priznanja. Anja Krautič je za svojo fotografijo "Žarki preteklosti" prejela nagrado (podeljene so bile 3 enakovredne nagrade). Čestitam. Vse fotografije so na ogled v Koroški galeriji likovnih umetnosti v Slovenj Gradcu od 18. septembra do 4. oktobra 2015. Nekaj utrinkov z otvoritve je na spodnji povezavi. Foto: M. Krautič, mentorica: K. Polič

Utrinki z otvoritve
ponedeljek, 28. 09. 2015, 14:41
objavil Dani Sajtl
Teden otroka (5. - 9. oktober 2015)

Z vsebinsko usmeritvijo letošnjega Tedna otroka - Nekaj ti moram povedati skušamo poudariti, kako pomembno in nujno je kakovostno sporazumevanje otroka ali mladostnika z drugo osebo. Komuniciranje je vedno dvosmeren odnos, v katerem udeleženci sporočila pošiljajo, sprejemajo, zaznavajo in interpretirajo. Vse prevečkrat pa z otroki poteka le enosmerna komunikacija z razlago, zapovedjo, ukazom, opozorilom, prošnjo ali prepovedjo, ne da bi ob tem imel otrok možnost vprašati ali argumentirati svoje stališče. Omogočimo otrokom in mladostnikom, da bodo brez bojazni sporočali svoje potrebe, želje, interese, pričakovanja, upanja, strahove, tesnobe, stiske in tudi zadovoljstvo, ugodje, veselje in hrepenenja. Njihova sporočila so včasih povsem preprosta in razumljiva ter izražena neposredno, spet drugič zapletena in težko razumljiva.

Vse o tednu otroka najdete na spodnji povezavi.

Adobe Acrobat dokument Teden otroka
petek, 18. 09. 2015, 9:11
objavila Aleksandra Verbošt

3. razred
Naše morske dogodivščine - 4. dan

Predzadnji dan smo pričeli z raziskovanjem rastja, ki ga je mogoče opaziti v Forma Vivi. Učiteljica Lili nam je nato pripravila pokušino plodov, kar je bilo še posebej zanimivo. Sledilo je plavanje v bazenu. Zelo dobro nam je šlo. Popoldan smo se naučili kako napisati razglednico, ki smo jo poslali na domači naslov. Nato sta nas učiteljici razveselili z novico, da bomo naše plavalne spretnosti preizkusili tudi v morju. Tako smo se odpravili do obale ter se "vrgli" v morje. Bilo je super. Zvečer smo se družili z našimi novimi prijatelji iz OŠ Rakek ob družabnih igrah, športnih aktivnosti in ogledu risanke. Misli so nam počasi začele uhajati domov. Ponovno smo zaspali ob pravljici in se v mislih že veselili jutrišnjega - zadnjega dne.

Fotografije
četrtek, 17. 09. 2015, 9:16
objavila Aleksandra Verbošt

3. razred
Tretji dan šole v naravi

Že v dopoldanskem času smo odkrivali dišavnice in nabrali rožmarin. Učiteljica Lili nam je nato izročila šivanke, blago in niti, kar je pomenilo, da si moramo sami zašiti svojo vrečko, v katero smo nato dali rožmarin in sol. Nalogo smo opravili zelo uspešno in se vsi navdušili nad šivanjem. Tudi popoldan smo nadaljevali z odkrivanjem slovenske obale. Odpravili smo se do morja, ker smo iskali živali in rastline, ki živijo v morju. Čeprav se nismo kopali smo zato hitro in navdušeno sezuli čevlje in se podali v vodo ter ugotovili, da je morje še vedno slano in toplo. Zvečer smo se odpravili do mesta Portorož kjer smo si privoščili sladoled.

Fotografije
četrtek, 17. 09. 2015, 7:41
objavila Jasna Malnar

1. razred
Prvi šolski dan v prvem razredu

Če prav smo že dobro zakorakali v novo šolsko leto, se naši prvošolci še vedno dobro spominjajo prvega šolskega dne. Da bo spomin dlje trajal, smo za njihov osebni album pripravili nekaj fotografij, ki jih najdete na spodnji povezavi.
sreda, 16. 09. 2015, 7:24
objavila Aleksandra Verbošt

3. razred
Drugi dan šole v naravi

Drugi dan naše šole v naravi je bil še posebej zanimiv. Po zajtrku smo odkrivali Piranske soline. Veliko novega smo se naučili o soli, jo okušali in primerjali. Soline smo si tudi panoramsko ogledali. Čas do kosila smo preživeli na bazenu in se že naučili plavati pod vodo, v njo skakati in se potapljati. Najbolj smo se veselili izleta z ladjico Solinarko. Vkrcali smo se na krov in se popeljali proti Piranu. Sledil je ogleda mesta in zaslužni sladoled. Pošiljamo vam lepe, sončne pozdrave iz Seče.

Fotografije
torek, 15. 09. 2015, 12:30
objavila Aleksandra Verbošt

3. razred
Prvi dan šole v naravi

Učenci so varno prispeli do doma Burja in pričeli z zanimivimi dejavnostmi. Preizkusili so svoje plavalne veščine ter si ogledali okolico doma, kjer se v Forma Vivi bohotijo zanimivi kipi svetovnih ustvarjalcev. Skozi igro in domišljijo so se prelevili v slavne fotografe.

Fotografije
ponedeljek, 14. 09. 2015, 14:01
objavila Martina Škrlec

3. razred
Šola v naravi - 3. razred

Staršem sporočam, da smo ob 12:30 srečno prispeli v CŠOD Burja. Učiteljica Alenka Dominik
ponedeljek, 14. 09. 2015, 10:36
objavila Maja Mencigar
Prvi roditeljski sestanek

Vljudno vabimo na prvi roditeljski sestanek starše učencev OŠ J. HUDALESA, ki bo v torek, 22. 9. 2015, ob 16.00 uri v jedilnici šole. Dnevni red: 1. Predstavitev programa dela za šolsko leto 2015/2016. 2. Razno. Po skupnem delu sledi sestanek v matičnih učilnicah z razredničarkami vaših otrok.
petek, 11. 09. 2015, 15:39
objavil Dani Sajtl

Knjižnica
Obvestilo o nabavi gradiv za likovno umetnost

Spoštovani starši! Dne 28. 8. 2015 smo Vas na šolski spletni obvestili, da za učence od 6. do 9. razreda gradiva za likovno umetnost nabavi šola. Zaradi naše neljube napake, je velika večina staršev gradiva za likovno umetnost že nabavila. Zaradi tega Vas lepo prosimo, da gradiva za likovno umetnost v tem šolskem letu kupite sami tudi tisti, ki tega še niste storili. Seznam najdete na šolski spletni strani pod Delovni zvezki in potrebščine 2015/16 ali pa se za seznam obrnite na učiteljico likovne umetnosti, gospo Nino Kolarič. Hvala za razumevanje. Skrbnica učbeniškega sklada: Barbara Waldhütter
četrtek, 10. 09. 2015, 23:16
objavil Dani Sajtl
Spremembe voznih redov šolskih avtobusov

V ponedeljek, 14. 9. 2015 se spremenijo vozni redi šolskih avtobusov. Aktualne vozne rede najdete na spodnji povezavi.

Prevozi učencev v šolo in domov
sreda, 02. 09. 2015, 5:33
objavila Gabrijela Murko

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Igralne urice za otroke, ki niso vpisani v naš vrtec

Otroke, ki niso vključeni v vzgojno-varstveno organizacijo, naš vrtec vabi k različnim aktivnostim. Za njih smo pripravili številne delavnice in srečanja. Čas delavnic traja 2 šolski uri, od 15.30 do 17.00. Vljudno vabljeni.

Adobe Acrobat dokument Seznam aktivnosti skozi vso šolsko leto

© 2007-2021 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | četrtek, 02. 12. 2021, 21:11