prva stran

OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol
SPIRIT Slovenija Mreža gozdnih vrtcev in šol Ekošola Turizmu pomaga lastna glava eduroam

React-EU - IKT za VIZ
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | Oblak 365
Novice
Šolske novice

Arhiv šolskih novic:

Šolsko leto 2021/2022
Šolsko leto 2020/2021
Šolsko leto 2019/2020
Šolsko leto 2018/2019
Šolsko leto 2017/2018
Šolsko leto 2016/2017
Šolsko leto 2015/2016
Šolsko leto 2014/2015
Šolsko leto 2013/2014
Šolsko leto 2012/2013
Šolsko leto 2011/2012
Šolsko leto 2010/2011
Šolsko leto 2009/2010
Šolsko leto 2008/2009
Šolsko leto 2007/2008

Arhiv novic za šolsko leto 2020/2021

objavil-a:

torek, 31. 08. 2021, 15:15
objavila Vesna Breznik
Projekt Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti

Naša osnovna šola se je tudi letos vključila v projekt Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti, ki ga tudi v šolskem letu 2021/22 finančno podpira Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Projekt Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti vzpodbuja izvajanje aktivnosti z naslednjimi cilji:

 • zagotoviti spodbujanje razvoja osebnostnih lastnosti, ki so pomembne za podjetnost: ustvarjalnost, samoiniciativnost, sprejemanje tveganja in odgovornosti ...;
 • oblikovati osnovna znanja in stike s poslovnim svetom in s tem razumevanje vloge ustvarjalnosti, podjetnosti in inovativnosti ter podjetništva za družbo;
 • spodbuditi razvijanje zavesti o podjetništvu kot družbeni kategoriji;
 • zagotoviti sodelovanje vseh deležnikov in celotne družbe, kar pomeni vključevanje osnovnošolcev in dijakov (v nadaljevanju mladih), staršev, učiteljev, podjetij, subjektov podpornega okolja za podjetništvo in lokalne skupnosti.

Učenci bodo pridobili dodatna znanja, ki bodo dodatno vzpodbujala njihovo kreativnost in inovativnost, hkrati pa bodo osvojili potrebna praktična orodja, ki so pomoč pri dejanski realizaciji idej.

torek, 31. 08. 2021, 13:34
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Prvi dan v vrtcu

Spoštovani starši predšolskih otrok.

Novo šolsko leto 2021/2022 je pred vrati. Naši najmlajši bodo jutri pogumno zakorakali skozi vrtčevska vrata in se podali novim dogodivščinam naproti. Ker pa nam življenje in delo v vrtcu in šoli še vedno kroji covid-19, vas vljudno prosimo, da upoštevate vse higienske ukrepe (obvezna uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok, upoštevanje varnostne razdalje), ki so podrobneje predstavljeni v priloženem Protokolu ravnanj (prav tako je dostopen v pisni obliki na oglasnih deskah posameznega oddelka). 

Hvala, vse dobro in uspešen začetek novega šolskega leta želim.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj v vrtcu pri OŠ J. Hudalesa za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2
ponedeljek, 30. 08. 2021, 13:33
objavila Vesna Breznik
Prvi šolski dan

Dragi učenci.

Poletne počitnice se zaključujejo in verjetno ste prav vsi nestrpno pričakovali pričetek novega šolskega leta. Novi koronavirus nam že od marca 2020 kroji življenje in delo v šoli in po napovedih bo tako še nekaj časa. Glede na epidemiološko sliko je aktiviran t.im. »model B«. To pomeni, da se v šolske klopi s 1. septembrom vračate vsi učenci ob upoštevanju higienskih ukrepov. Da bomo lažje skupaj prestopili prag učenosti vam pošiljam nekaj osnovnih navodil, ravnanja in izvajanje ukrepov za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2 so podrobneje opredeljena v Protokolu ravnanj, ki je objavljen na spletni strani šole, z njim pa vas bodo podrobneje na prvi šolski dan seznanili tudi razredniki.

V sredo, 1. 9., se v šoli zberete ob 8.20 (vozni red avtobusa za prvi šolski dan bo objavljen na spletni strani šole oz. je priloga tega obvestila), in sicer v svojih matičnih učilnicah (2. razred v učilnici 2. razreda, 3. razred v bivši učilnici 5. razreda, 4. razred v učilnici 4. razreda, 5. razred v učilnici TJA, 6. razred v učilnici BIO/KEM, 7. razred v učilnici ZGO/GEO, učenci 8. razreda v učilnici MAT/FIZ in učenci 9. razreda v učilnici SLJ). 

Prvi šolski dan bo trajal do 11.00 ure, ko bo organiziran tudi avtobusni prevoz domov. Na ta dan ni kosila in podaljšanega bivanja.

V šolo pridete samo zdravi učenci. V primeru, da je bila otroku izrečena karantena ali je bila priporočena samoizolacija, otrok ostane doma in to starši sporočite razredničarki. 

Ob vstopu v šolo je obvezna nošnja zaščitne maske za vse učence, prav tako je obvezna uporaba maske za učence od 6. do 9. razreda tudi v matičnem razredu, preostali učenci jo uporabljajo v skupnih prostorih in v stalnih skupinah, kjer prihaja do združevanja učencev iz različnih razredov. Za vse učence vozače pa je obvezna uporaba maske tudi na avtobusu. Prav tako si je potrebno ob vstopu na avtobus oz. v šolo razkužiti roke, po odložitvi stvari v garderobi pa obvezno umiti roke. V šoli se po hodnikih gibamo po desni strani v smeri hoje.

Pouk bo potekal v matičnih učilnicah, z izjemo tudi v specialnih učilnicah in telovadnici. Prav tako bo v razredu potekala malica, kosilo pa v jedilnici šole po vnaprej določenem urniku. 

Pri izvedbi obveznih in neobveznih izbirnih predmetov, interesnih dejavnostih, GIZ-u, varstvu vozačev zjutraj in popoldan, podaljšanem bivanju bo prihajalo do združevanja učencev. V tem primeru se bo vodila natančna evidenca prisotnosti, upoštevala medsebojna razdalja, prav tako je obvezna uporaba mask. Po skupni uporabi prostora učencev iz več oddelkov se bo prostor razkužil in prezračil.

Velik poudarek v šoli bo na prezračevanju, rednem in temeljitem umivanju rok z milom in vodo ter upoštevanju higiene kašlja. Prav je, da pozornost temu posvetite tudi doma.

 

Spoštovani starši.

Glede na trenutno epidemiološko sliko, na podlagi katere je bil aktiviran »model B«, se bodo govorilne ure in roditeljski sestanki izvajali v šoli po vnaprej določenem urniku ter ob strogem upoštevanju higienskih ukrepov in PCT pogoju. 

Vljudno vas prosimo, da redno spremljate obvestila na šolski spletni strani oz. vas bodo o vsem pomembnem razredničarke obveščale preko mailov. 

V šolo naj zjutraj učenci vstopajo sami, popoldan pri odhodu učencev iz podaljšanega bivanja pa starši pokličete učiteljico podaljšanega bivanja na telefonsko številko, ki bo zapisana na vhodnih vratih.

Prav tako vas prosimo, da v šolo prihajajo izključno zdravi otroci. V primeru izostanka učenca le-to nujno sporočite razredničarki do 8.00 ure in ob tem poskrbite za odjavo prehrane v tajništvu šole; v primeru okužbe s koronavirusom pa v najkrajšem možnem času obvestite ravnateljico na tel. št.: 031 481 510 ali na mail: vesna.breznik@os-jd.si.

Prav tako pri učencih že spodbujamo hojo in uporabo kolesa pri starejših na poti v šolo in domov, kar je v tem času še ustreznejše. V kolikor je le možno, naj učenci ne prihajajo prezgodaj v šolo, ampak le 5-10 minut pred pričetkom pouka. Namreč večje število učencev v skupnem prostoru pomeni večje tveganje za prenos okužb.

Za učence od 7. do 9. razreda je priporočljivo samotestiranje. Testi za samotestiranje učencev so na voljo v lekarnah od 30. 8. 2021 naprej. Učencu pripada 5 hitrih antigenskih testov na mesec, ki jih dvignete v lekarni ob predložitvi učenčeve kartice zdravstvenega zavarovanja. NIJZ priporoča, da učenci izvedejo samotestiranje v nedeljo zvečer ali v ponedeljek zjutraj, saj tako v primeru pozitivnega testa v karanteno ne bo potrebno celotnemu oddelku. Več informacij o samotestiranju si lahko preberete na spletni strani NIJZ: https://www.nijz.si/sl/samotestiranje.

Novo šolsko leto torej pred nas ponovno postavlja nove izzive, ki pa jih bomo s skupnimi močmi uspešno premagovali. Preživite lepe zadnje počitniške dni.

Lep pozdrav in vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2
Adobe Acrobat dokument Prilagojen vozni red
petek, 09. 07. 2021, 10:16
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši predšolskih otrok.

Zaključujemo viharno šolsko leto 2020/2021, ko nam je Covid-19 krepko krojil ne samo življenje in delo v vrtcu in šoli, temveč celotno strokovno pedagoško področje, v okviru katerega sodi tudi nenehno izobraževanje in izpopolnjevanje strokovnih delavcev. Samo z nenehnim izobraževanjem, spoznavanjem novih strokovnih področij lahko našim otrokom nudimo bogatejše in kakovostnejše dejavnosti. V okviru tega načrtujemo 27. 8. 2021 strokovno ekskurzijo za vse zaposlene v JVIZ in VVZ OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, seveda v kolikor bodo to dopuščale takratne epidemiološke razmere.

Da pa lahko udeležbo na strokovni ekskurziji zagotovimo tudi vsem strokovnim delavkam vrtca, se ne moremo izogniti enodnevnemu zaprtju vrtca, ki bo torej v petek, 27. 8. 2021. Zato vas vljudno naprošam za razumevanje, za katerega se vam že zdaj zahvaljujem.

Hvala in vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

četrtek, 24. 06. 2021, 9:18
objavil Dani Sajtl
1 od 1
Poletne počitnice

Dragi učenci, spoštovani starši in sodelavci.

Skupaj smo obrnili še en list, še eno šolsko leto. Kljub vsemu je bilo polno lepih trenutkov, uspehov in zgodb.  Zato naj veljajo čestitke vsem učencem za vse dosežene uspehe, vsem staršem in sodelavcem pa zahvala za ves trud, prizadevnost in uspešno sodelovanje. Le naše skupno sodelovanje lahko prinese tovrstne uspehe.

Pred nami so težko pričakovane poletne počitnice. Želim vam, da jih preživite čim lepše, izkoristite vsak trenutek danosti in počnite vse tisto, kar vas veseli. Uživajte v drobnih radostih, predvsem pa pazite nase, da se vsi ponovno vidimo v šolskih klopeh 1. septembra.

Na žalost pa nam ukrepi in razmere krojijo življenje in delo v vrtcu in šoli že od marca 2020. Tudi to vrtčevsko in šolsko leto zaključujemo v prilagojeni obliki. Vzgojiteljice in učitelji z otroki oz. učenci so pripravili utrinke, misli, ki smo jih strnili v zaključni program vrtca oz. šole. Ogledate si jih lahko v priloženih povezavah. 

Na koncu pa mi dovolite, da vam čestitam ob dnevu državnosti, naj ob 30-letnici naše države ponovno vzvalovi naše srce in domovinska zavest. Vse naše sanje se lahko uresničijo, če le imamo pogum, da jim sledimo.

Rad bi imel kakor orel peruti,
da domovino bi vso preletel,
da bi načudil se njeni lepoti
in da se zanjo še vse bolj bi vnel.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Proslava ob zaključku šolskega leta 2020/21
Utrinki vrtčevskega leta 2020/21
torek, 22. 06. 2021, 11:16
objavil Dani Sajtl

Knjižnica
Obvestilo o izposoji učbenikov in naročilu delovnih zvezkov in ostalih potrebščin za šolsko leto 2021/22

Spoštovani starši in učenci!

Šolsko leto se počasi zaključuje, pa je že potrebno misliti na nakup delovnih zvezkov in ostalih potrebščin za prihodnje šolsko leto.

Letos prehajamo na možnost naročanja in nakupa preko spleta, zato vaši otroci domov ne bodo prinesli naročilnic, tako kot vsa leta doslej, ampak le seznam z obveznimi delovnimi zvezki in potrebščinami, ki jih bodo potrebovali prihodnje šolsko leto. Seznam najdete tudi v prilogi spodaj.

Nakup lahko na osnovi tega seznama opravite sami v katerikoli knjigarni oziroma založbi, lahko pa jih po želji naročite preko e-naročilnic založb, ki jih prav tako prilagamo spodaj.

V prilogi se nahaja tudi seznam učbenikov za prihodnje šolsko leto, katerih izposoja je brezplačna in jih bodo učenci prejeli prvi teden pouka v novem šolskem letu. Prav tako bo šola za učence 1. 2. in 3. razreda s sredstvi, ki jih financira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, nabavila vse obvezne delovne zvezke, ki jih bodo učenci prejeli v šoli prvi šolski dan.

Skrbnica učbeniškega sklada: Barbara Waldhütter

Adobe Acrobat dokument Seznam učbenikov za šolsko leto 2021/22
Adobe Acrobat dokument Seznam delovnih zvezkov in ostalih šolskih potrebščin za šolsko leto 2021/22
Mladinska knjiga
Kopija-nova
Printink
ponedeljek, 21. 06. 2021, 20:34
objavila Vesna Breznik
Zadnji šolski dan

Spoštovani.

Šolsko leto 2020/2021 se zaključuje. Pred nami je zadnji šolski dan, ki ga bomo pod vplivom vseh ukrepov tudi letos preživeli nekoliko drugače, kot bi ga sicer. Tudi letošnja zaključna prireditev bo v virtualni obliki, ogledali si jo boste lahko na spletni strani šole.

Učenci pridejo v šolo zjutraj normalno z avtobusom, peš ali s kolesi in se zberejo po razredih, kjer bodo dan preživeli skupaj s svojimi razredniki, sorazredniki oz. učitelji do 11.00 ure. 

Ob 11.15 je organiziran avtobusni prevoz domov. Na ta dan ne bo kosila, razen za učence v podaljšanem bivanju. Podaljšano bivanje bo organizirano za učence od 1. do 5. razreda zgolj za tiste, ki le-to nujno potrebujejo. Zato vas vljudno prosim, da to sporočite razredničarki svojega otroka najkasneje do petka, 18. 6. 2021. V kolikor bo otrok ostal v podaljšanem bivanju, za prevoz domov poskrbite starši sami.

Dragi učenci in starši. 

Za nami je zelo viharno šolsko leto, v katerem je pouk kar dobre 4 mesece potekal na daljavo. Vem, da je bilo naporno, vendar nam je uspelo tudi letos to premostiti. Vsi skupaj smo modrejši, zrelejši in bogatejši za številne izkušnje in znanja in ponovno se je izkazalo, da vse to zmoremo zgolj skupaj, z roko v roki, za dobro vaših otrok – naših učencev.

Želim vam lepe poletne počitnice, odpočijte si, naberite moči za nove podvige in ponovno se vidimo med šolskimi klopmi v sredo, 1. 9. 2021.

Uživajte.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

petek, 18. 06. 2021, 13:28
objavila Mateja Nudl
Literarni natečaj Ni hec!

Literarni natečaj Ni hec! je bil namenjen učenkam in učencem drugega in tretjega triletja osnovnih šol ter dijakinjam in dijakom srednjih šol. Na natečaj je prispelo 151 prispevkov, od tega 68 literarnih del, 70 likovnih izdelkov in 13 video del o najljubših knjigah. Izdelki so prišli iz 30 šol. Prispevke je ocenjevala komisija, ki so jo sestavljali promotorka branja Tilka Jamnik, ilustrator Ivan Mitrevski in Stanka Zanoškar iz Knjižnice Domžale.

Na natečaju je s svojo zgodbo Vsi ti nasmehi razreda (preberete jo lahko v šolskem glasilu) sodelovala tudi učenka naše šole Neža Gert. Njena zgodba je prepričala strokovno komisijo z zrelostjo razmišljanja, tematiko, saj tudi nam odraslim odpira oči v svet mladostniškega doživljanja časa, v katerem bivamo. Komisija je Nežino zgodbo izbrala kot najboljšo v kategoriji tretjega triletja. Učenki iskrene čestitke in še veliko literarnega ustvarjanja tudi v prihodnosti.

Mentorica: Mateja Nudl

petek, 18. 06. 2021, 13:22
objavila Mateja Nudl
Šolsko glasilo

Tudi v tem šolskem letu ste vabljeni k branju šolskega glasila Šolski žarek, ki je že dostopen na spletni strani šole. V njem so zbrani tako literarni kot likovni prispevki učencev naše šole. 

Mentorica: Mateja Nudl

Šolski žarek 2020/21
ponedeljek, 14. 06. 2021, 14:16
objavil Dani Sajtl
Tehniški dan, 9. 6. 2021

6., 7. razred: ZELIŠČA KOLARIČ 

»Za vsako bolezen rožca raste«

V sredo, 9. 6. 2021, smo z učenci obiskali Zelišča Kolarič v Sv. Ani. V lepem in sončnem dnevu nas je sprejela zeliščarica in nas popeljala v svet melise, rmana, ognjiča, sivke in številnih drugih zelišč. Sprehodili smo se po zeliščnem vrtu, kjer smo uživali v opojnih vonjavah dišavnic in jih nekaj podrobneje spoznali.  V zeliščni zemljanki smo spoznavali pripravke iz zelišč, njihov pomen  in uporabo (čaji, mazila, tinkture).

V bližnjem čebelnjaku, smo s pomočjo čebelarja, spoznavali življenje in delo čebel.

Učenci so izdelovali venčke iz travniških cvetic in piščalke. Svoje športne sposobnosti so prikazali v travniškem labirintu, kjer so tekmovali v hitrosti premagovanja poti.

Poskusili smo zeliščne bonbone,  pili metin sok in jedli palačinke z marjeticami, koprivo in rmanom.

Nekaj učencev se je uspešno  preizkusilo v peki palačink.

Spoznali smo, da nam narava daje vse, kar potrebujemo, zato moramo živeti v sožitju z njo in jo ohranjati čisto.

Zapisala: Majda Kolarič

8., 9. razred: ZELENA CENTRALA

Gospa Marija Šauperl nam je predala nekaj svojega znanja o uporabi zdravilnih rastlin. Učenci so bili razdeljeni na tri skupine. Prva skupina je bila zadolžena za škropiva, druga za sokove in sirupe, tretja pa za domača zdravila, sirupe in čaje. Skupaj smo se najprej odpravili na sprehod do bližnjih travnikov in nabirali rastline glede na zadolžitev skupine. V košaricah so se tako znašli: ozkolistni trpotec, meta, melisa, kamilica, črna detelja, gozdna jagoda, bezeg, kopriva, njivska preslica, gabez, baldrijan ...

Sledilo je čiščenje zelišč, priprava škropiva, sokov, sušenje rastlin …

Nekaj vtisov učencev:

 • To je bila čudovita izkušnja, ker smo bili zunaj.
 • Moj najljubši del je bil, ko smo iskali trpotec, koprive ….
 • Presenetilo me je, da o rastlinah vem tako malo.
 • Dobra stran je bila, da smo lahko iz nabranega naredili nekaj zdravega.
 • Pred tem nisem vedel, da se da iz trpotca  narediti veliko stvari.
 • Uživala sem , ker so bile naloge zelo zanimive in poučne.
 • Presenetilo me je, da bezeg zbija vročino.
 • Pomembno pri tem učenju je ozaveščenost o rastlinah, dobro poslušanje, pazljivost v gozdu.
 • Moj najljubši del je bil labirint.
 • Najlažji del je bil ogled vrta.
 • Na delavnicah sem se naučil narediti piščal.
 • Najtežji del je bil trganje in rezanje kopriv.
 • Pred tem nisem vedela, da so marjetice užitne.
 • Uživala sem pri učenju, ker je bilo predstavljeno na zanimiv način.
 • Nisem pričakovala, da bomo jedli marjetice, rman in koprive v palačinkah.
 • Presenetil me je okus ajdovih kokic.

Zapisala: Karmen Polič

Fotografije
ponedeljek, 14. 06. 2021, 12:11
objavila mag. Aleksandra Žnuderl
Državno tekmovanje iz angleškega jezika

V torek, 25. 5. 2021, je potekalo državno tekmovanje iz angleškega jezika, ki se ga je udeležil tudi naš učenec Jan Senekovič. Glede na uradne rezultate tekmovanja, ki so bili objavljeni v četrtek, 10. 6. 2021, je Jan osvojil srebrno priznanje.

Iskrene čestitke, Jan!

mag. Aleksandra Žnuderl, mentorica 

sreda, 09. 06. 2021, 10:24
objavil Dani Sajtl
Podarimo namizne računalnike

Podarimo 2 namizna računalnika, ki jih več ne potrebujemo. Računalniki so stari malo več kot 10 let, očiščeni prahu, programska oprema je na novo nameščena. Informacije dobite pri meni (dani.sajtl@guest.arnes.si). Več o računalnikih pa najdete v spodnji priponki.

Adobe Acrobat dokument Namizni računalniki - podrobnosti
torek, 08. 06. 2021, 12:55
objavila Mateja Nudl
Državno Cankarjevo tekmovanje

V soboto, 22. 5. 2021, je na daljavo potekalo državno Cankarjevo tekmovanje. Našo šolo sta uspešno zastopali učenki Lara Leš in Nina Senekovič. Učenka Lara Leš je pokazala veliko znanja in razumevanja izhodiščnih literarnih besedil, jih povezala s svojim razumevanjem, dojemanje sveta, saj je prejemnica srebrnega Cankarjevega priznanja. Učenki iskrene čestitke.

Še naprej ji želim veliko bralnih užitkov.

Mentorica: Mateja Nudl

ponedeljek, 07. 06. 2021, 11:54
objavil Dani Sajtl
Ex-tempore Jožeta Hudalesa

V petek, 28. maja 2021, je na šoli potekal Ex-tempore Jožeta Hudalesa! 

Udeležila sta se ga učenca Nino Tusulin in Teo Grah, ki sta z akrilnimi barvami poslikala visoko gredo! Nino je naslikal različne rože in trave, Teo pa jagode na zanimivem barvnem ozadju! V naravi, na soncu in ob spremljavi ptičjega petja smo skupaj preživeli lep in ustvarjalen dan!

Fotografije so na spodnji povezavi!

Mentorica: Ana Šuster Kraner 

Fotografije
torek, 01. 06. 2021, 22:56
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Šolsko leto 2020/2021 se z neizbežno naglico približuje h koncu. Devetošolci se s polno vnemo pripravljajo na slovo od osnovnošolskih klopi, preostali učenci pa vneto nabirajo ocene, saj je ocenjevanje znanja na vrhuncu. Prav je, da svoje otroke vzpodbujate, podpirate in motivirate, da zberejo še zadnje atome moči in se posvetijo učenju, čeprav jih sončni žarki vabijo v naravo, na počitnice.  Zanje bo čas po 24. 6. in  letos bodo še slajše, saj si jih vsi zelo zaslužimo.

Žal zaključujemo zelo viharno šolsko leto; leto, v katerem je več kot 4 mesece potekal pouk na daljavo. Kljub vsemu učenci dosegajo odlične rezultate, ne samo na šolskih ocenjevanjih, ampak tudi na tekmovanjih in NPZ-jih. Zato jim že sedaj čestitam.

Ob usvajanju učnih vsebin pa smo imeli načrtovane tudi številne dejavnosti, katerih pa vseh nismo uspeli uresničiti: med njimi zimske in letne šole v naravi ter plavalnega tečaja. Res nam je Ministrstvo v zadnjem trenutku sprostilo marsikatero dejavnost, čeprav z omejitvami (uporaba mask, izvajanje v t. im. mehurčkih ...), žal pa so izvajalci teh dejavnosti dobili drugačna navodila. Zimske šole v naravi (5. razred) nismo uspeli izvesti, ker smo bili globoko v epidemiji, za letno šolo v naravi (3. razred) je sprostitev ukrepov prišla za nas teden dni prepozno - nadomestne kapacitete do konca šolskega leta pa so zasedene. Podobno je s plavalnim tečajem v 1. razredu, ki je nadstandardna dejavnost. Izvedli bi ga v Termah Ptuj, katere pa še nimajo zelene luči za sprejem zunanjih obiskovalcev, vse kapacitete v okoliških športno-rekreativnih centrih z bazenom in plavalnimi učitelji pa so do zaključka šolskega leta zasedene. Tudi zaključne ekskurzije bodo izvedene v zelo okrnjeni obliki - bodisi v domačem kraju ali v bližnji pokrajini.

Vem, da si vsi, tako starši kot učenci, še posebej pa mi v šoli, želimo, da bi se ob trenutnem sproščanju ukrepov vse stvari izvedle v takšni obliki, kot so bile načrtovane, vendar včasih žal enostavno ne gre in pri tem tudi ne gre primerjati, da je nekje nekaj možno, drugje pa ne. V tem trenutku gre enostavno samo to, da smo zadovoljni, da smo šolsko leto kljub vsemu uspešno pripeljali do zaključka, da smo zdravi in da upamo, da bo v prihodnje šolskem letu bolje.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

torek, 01. 06. 2021, 13:02
objavila Maja Mencigar
O štipendijah

Z vpisom v srednjo šolo imajo učenci možnost pridobiti štipendijo. Štipendij je več vrst in se razlikujejo po namenu, pogojih za pridobitev, višini, trajanju ter obveznostih. Večina štipendij podeljuje država (državne, Zoisove, za deficitarne poklice, Ad futura za mednarodno mobilnost in druge). Učenci pa lahko pridobijo tudi kadrovsko štipendijo, ki jo podeljujejo različna podjetja.

Veliko informacij o štipendiranju najdete na spodnjih povezavah.

Maja Mencigar, šolska svetovalna služba

Štipendije - GOV.SI
Štipendije - Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS
torek, 01. 06. 2021, 12:19
objavila Vesna Breznik
27. kolesarska dirka Po Sloveniji 2021 poteka tudi skozi naš kraj

Spoštovani starši.

Slovenski ljubitelji kolesarstva bodo od  9. 6. do 13. 6. lahko uživali v spremljanju 27. kolesarske dirke Po Sloveniji 2021. V sredo, 9. 6. 2021, bo 1. etapa omenjene kolesarske dirke potekala tudi skozi naš kraj. To bo velik dogodek ne samo za naš kraj, ampak za vso Slovenijo, saj je nastop na dirki Po Sloveniji potrdil tudi Tadej Pogačar, junak lanske Dirke po Franciji. Tako bo največja slovenska kolesarska pentlja prvič v zgodovini pozdravila zmagovalca prestižne dirke Tour de France in prav je, da se k temu pridružimo tudi mi. 

Učenci, ki bi želeli pri tem sodelovati in spremljati kolesarsko dirko, bi ostali v šoli do izvedbe kolesarske dirke (kolesarska karavana bo šla skozi kraj ob 14.03) in pod nadzorstvom učiteljev navijali in pozdravili kolesarje. Kdor bi sicer želel takoj po končanem pouku domov, lahko gre peš ali s kolesom ali z individualnim prevozom s strani staršev. Avtobusni prevoz učencev domov bo organiziran samo ob 14.30 v obe smeri.

Lep športni pozdrav.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

ponedeljek, 31. 05. 2021, 12:06
objavila Maja Mencigar

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Vrtec - vprašalnik za starše

Spoštovani starši!

Za vas smo pripravili kratek vprašalnik. S vprašalnikom bi radi ugotovili, kakšno je vaše zadovoljstvo z vrtcem. Vprašalnik najdete na spodnji povezavi, ki bo aktivna od 2. 6. 2021 do 4. 6. 2021. Hvala za vaše sodelovanje.

Maja Mencigar, šolska svetovalna služba

Dostop do vprašalnika
sreda, 26. 05. 2021, 10:36
objavil Dani Sajtl
Ob Svetovnem dnevu čebel smo risali čebelarsko pravljico

20. maj – Svetovni dan čebel – še ena velika in pozitivna zgodba, ki jo je spisala Slovenija. 20. maja smo že četrtič praznovali svetovni dan čebel.

Z učenci 6. in 7. razreda naše šole smo sodelovali na likovnem natečaju, ki ga je organizirala Čebelarska zveza Slovenije.

V tednu praznovanja svetovnega dneva čebel, smo risali čebelarsko pravljico in na ta način širili zavest o pomenu čebel za pridelavo hrane, o ohranjanju okolja, itd. Na dvorišču šole so učenci z barvnimi kredami risali na temo čebel in tako obeležili Svetovni dan čebel.

Fotografije so v priponki!

Mentorica: Ana Šuster Kraner

Fotografije risanja
ponedeljek, 24. 05. 2021, 16:26
objavila Antonija Širec
LEON BRAČIČ RAJŠP in JAN SENEKOVIČ prejmeta srebrno Stefanovo priznanje

Državno tekmovanje v znanju fizike za Stefanova priznanja je potekalo 8. maja 2021. Srebrno Stefanovo priznanje na državnem tekmovanju sta osvojila LEON BRAČIČ RAJŠP iz 8. razreda, in JAN SENEKOVIČ iz 9. razreda. Učenki Urški Zorec je zmanjkala ena točka do srebrnega priznanja. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem, ki so zastopali našo šolo na državnem tekmovanju, še posebej Leonu in Janu, dobitnikoma priznanja.

Mentorica: Antonija Širec

ponedeljek, 24. 05. 2021, 16:06
objavila Antonija Širec
Srebrno priznanje iz matematike prejme TIANA ŠIPEK

15. maja 2021 je potekalo državno tekmovanje iz matematike za Vegova priznanja.  Učenci so tekmovali na svoji osnovni šoli, državna komisija pa je pregledala in ovrednotila izdelke. TIANA ŠIPEK, učenka 7. razreda, je osvojila SREBRNO PRIZNANJE NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU. Tiani iskrene čestitke ter še veliko veselja in navdiha pri reševanju matematičnih problemov.

Mentorica: Antonija Širec

četrtek, 20. 05. 2021, 10:29
objavila Aleksandra Kuntner
Junaki našega časa 2021

Dragi učenci, učitelji in starši!

Z veseljem sporočamo, da je naša šola v teh izrednih raznerah prvič prejela naziv JUNAKI NAŠEGA ČASA 2021, ki ga že sedmo leto zapored podeljuje Slovenska filantropija na področju prostovoljstva v osnovnih in srednjih šolah ter dijaških domovih. Naziv smo prejeli za obdobje enega leta. 

Najbolj zaslužni učenci pa bodo na podlagi mnenja komisije prejeli tudi priznanja za Junake našega časa. 

Hvala vsem, ki ste v naših akcijah pomagali. 

sreda, 19. 05. 2021, 13:31
objavil Dani Sajtl
Naravoslovni dan

V ponedeljek, 17. maja 2021, smo izvedli naravoslovni dan v 6., 7., 8. in 9.razredu.

Učenci so spoznavali domače okolje, usvojili znanja orientacije v naravi in raziskovali vpliv človeka na biosfero. Delo je potekalo v razredih in na terenu. Učenci 6. razreda so se preko terenskega dela seznanili z naravnimi in družbenimi dejavniki domačega kraja. Predstavniki lovske zveze Maribor so za sedmošolce pripravili predstavitev njihovega dela in predstavitev šakalov. V 9. razredu so se preizkušali v orientacijskem tekmovanju in dopolnili znanje o naravnih in družbenih značilnosti  domače pokrajine.

Naravoslovni dan  so popestrili lovci iz lovskega društva Sv. Jurij.  V lovskem domu so pripravili  odlično razstavo in učencem nazorno prikazali lovsko dejavnost v Jurovskem Dolu in okolici.

Kljub deževnemu vremenu, je bil  naravoslovni dan zelo uspešen.

Pripravili: Milena Kokol, Majda Kolarič

Fotografije
četrtek, 13. 05. 2021, 7:04
objavila Mateja Nudl
Radijska oddaja

Tudi v tem šolskem letu smo z učenci 6., 7. in 9. razreda pripravili radijsko oddajo z naslovom Športni duh je doma v zdravem telesu, v kateri so učenci razmišljali o pomenu gibanja, športa v našem življenju, predstavili so športe, s katerimi se sami ukvarjajo, ter ugotovili, da človeška norost res nima meja, saj so poiskali tudi najbolj smešne športe. Pri pripravi so sodelovali Daniel Pivljakovič, Tjaša Mihelič, Žana Jeza, Nina Senekovič in Neža Senekovič, pri montaži nam je pomagal gospod Dani Sajtl. Radijska oddaja se bo predvajala v soboto, 15. 5. 2021, ob 10. uri v sklopu oddaje Iz osnovnošolskih klopi na Radiu Slovenske gorice.

Vabljeni k poslušanju.

Radijska oddaja, 15. 5. 2021
ponedeljek, 10. 05. 2021, 9:10
objavil Dani Sajtl
Razpis za vpis v osnovno glasbeno in baletno izobraževanje za šolsko leto 2021/2022

Na spodnji priponki se nahaja razpis za vpis v osnovno glasbeno in baletno izobraževanje za šolsko leto 2021/2022 iz glasbene šole Lenart. 

Ob tej priložnosti vas vabim tudi k poslušanju našega spletnega nastopa učencev glasbene šole Lenart in Cerkvenjak  z naslovom "Rad bi bil glasbenik", ki bo v torek, 11. maja 2021 ob 19. 30 na Youtube profilu Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

Adobe Acrobat dokument Razpis za vpis v osnovno glasbeno in baletno izobraževanje za šolsko leto 2021/2022
Spletni nastop "Rad bi bil glasbenik"
petek, 07. 05. 2021, 12:18
objavila Aleksandra Kuntner
Akcija POKLONI ZVEZEK

Spoštovani starši in učenci!

Vabimo vas k sodelovanju v vsakoletni akciji slovenske Karitas POKLONI ZVEZEK, ki želi z našo pomočjo zbrati čim več novih, velikih črtanih zvezkov za več kot 12.000 socialno ogroženih osnovnošolcev. Učenci bodo prejeli tudi razglednico, na katero lahko zapišejo ali narišejo sporočilo, dobre želje in pozdrave sovrstniku, ki bo zvezek prejel. 

Akcija traja do 11. 6. 2021. Zvezke oddajo v svetovalni službi pri učiteljici Aleksandri Kuntner ali Maji Mencigar. 

Hvala za vašo pomoč. 

Šolska svetovalna služba

Pokloni zvezek
sreda, 05. 05. 2021, 12:48
objavila Aleksandra Kuntner
Anketa o prednostih in slabostih pouka na daljavo

Spoštovani starši in učenci, 

na spodnjih povezavah so ankete s katerimi želimo pridobiti vaše mnenje o prednostih in slabostih pouka na daljavo. Prosimo va, da anketo izpolnite do srede, 12.5.2021. Starši, v kolikor imate na šoli več otrok, vas prosimo, da anketo rešite za vsakega posebej. Anketa je anonimna, zato vas prosimo za iskrenost. Rezultati se bodo uporabili zgolj za interne namene. 

Hvala za vaš čas, 
tim Do kakovosti s samoevalvacijo

S klikom na izbrano povezavo pričnete z reševanjem ankete.

Anketa učenci
Anketa starši
ponedeljek, 03. 05. 2021, 9:30
objavil Dani Sajtl
Naravoslovni dan

Ekološki mlečni izdelki in zelišča iz Goričkega v trajnostni prehranski verigi – 6. in 7. razred

V okviru projekta Ekološki mlečni izdelki in zelišča iz Goričkega v trajnostni prehranski verigi, katerega cilj je prispevati k vzpostaviti odgovornega odnosa do prehrane, lokalnih izdelkov z višjo prehransko vrednostjo in zdravega življenjskega sloga, smo zaradi epidemioloških razmer izvedli naravoslovni dan v šoli in njeni okolici.

Gospa Nela Zorko in gospod Gregor Frangež sta predstavila pomen lokalno pridelane hrane (domači jogurt v primerjavi s kupljenim), kisanje zelja na Goričkem, predstavila sta ekološko kmetijo  Vidov brejg in izvedla kviz o ekološkem kmetovanju.

Z učenci sta se pogovarjala o pomenu zajtrka v prehrani in predstavila prehransko piramido.

Učenci SŠ za gostinstvo in turizem so pripravili tri vrste kruha (ocvirkov, orehov in klasični) za naše učence. 

Gospa Marija Šauperl, ki se ukvarja z zelišči, je učencem na terenu predstavila čemaž, navadno koprivo, bršljan, kislico, trpotec in sivko.

Učenci so pripravili čemažev namaz. Za domačo nalogo morajo izdelati herbarij.

Celice, svetovni dan Zemlje in osnove prve pomoči – 8. razred

Naravoslovni dan v osmem razredu je bil razdeljen v tri dele:

 • 1. del – Izdelava tridimenzionalnih celic iz das mase (bakterijska, glivina, rastlinska in živalska).
 • 2. del – Svetovni dan Zemlje

Letošnja tema »Obnovimo našo Zemljo« se osredotoča na naravne procese, nastajajoče zelene tehnologije in inovativno razmišljanje, ki lahko obnovi ekosisteme sveta. 

Učenci so ogledali  posnetek preko You tube in nato predstavili svoja razmišljanja o našem planetu.

 • 3. del – Osnove prve pomoči

Učenci so najprej spoznali zgodovino nastanka mednarodne organizacije Rdečega križa. Nato so se seznanili s osnovami prve pomoči. 

Svet energije- 9. razred

Ker so nam epidemiološke razmere preprečile obisk elektrarne Fala, smo se virtualno povezali s Svetom energije v Krškem. Gospa Melita nam je preko ZOOM-a predstavila zanimivi animaciji s področja električne energije, delovanje energetskega sistema in delovanje jedrske elektrarne. Devetošolci so sprejeli izziv in oblikovali svojo energetsko mešanico v spletni simulaciji ter skušali zadovoljiti potrebe Slovenije po električni energiji. Najboljši operater je bil nagrajen z majico Sveta energije. V drugi simulaciji so bili operaterji jedrske elektrarne. V nadaljevanju  sta nas Melita in Garsia interaktivno vodila po Svetu energije. Za konec pa so devetošolci spoznavali našo prvo in najstarejšo elektrarne Falo. 

Pripravila: Majda Kolarič

Fotografije
nedelja, 02. 05. 2021, 15:22
objavila Antonija Širec
Šolsko tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja

V četrtek, 22. aprila 2021, je potekalo šolsko tekmovanje MATEMATIČNI KENGURU za bronasta Vegova priznanja. Tekmovalo je 81 učencev od 1. do 9. razreda. BRONASTA PRIZNANJA so osvojili:

 • 1. razred (mentorica Martina Škrlec): Miloš Langerholc, Nia Zorjan, Nejc Breznik, Tim Fidler, Gabriel Zavernik, Mija Žerav.
 • 2. razred (mentorica Silva Špindler):  Jonas Frangež, Katarina Kauran, Jakob Oder, Florentina Živko.
 • 3. razred (mentorica Alenka Dominik): Pia Črnčec, Svit Sambolec, Julija Bedič, Jure Dvoršak, Žan Golob.
 • 4. razred (mentorica Lavra Bukšek Kreft): Kaja Žnuderl, Alina Berič, Larisa Kotnik.
 • 5. razred (mentorica Marija Senekovič): Ema Senekovič, Blaž Franc Kauran.
 • 6. razred (mentorica Antonija Širec): Timotej Majcenič.
 • 7. razred (mentorica Antonija Širec): Tiana Šipek, Primož Šnajder, Gala Bračič.
 • 8. razred (mentorica Antonija Širec): Leon Bračič Rajšp, Neža Gert, Urška Zorec.
 • 9. razred (mentorica Antonija Širec): Jan Senekovič, Anej Satler.

Na DRŽAVNO TEKMOVANJE, ki bo potekalo 15. maja 2021, se je uvrstila učenka 7. razreda TIANA ŠIPEK.

Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke.

Učiteljica matematike: Antonija Širec

petek, 30. 04. 2021, 10:04
objavila Mateja Nudl
Šolsko Cankarjevo tekmovanje

V torek, 13. 4. 2021, je na šoli potekalo šolsko Cankarjevo tekmovanje za učence od 4. do 9. razreda s krovno temo Slovenija, vse najboljše. Učenci so ob izhodiščnih literarnih besedilih pisali razlagalni spis, v katerem so pokazali svoje razumevanje prebranega literarnega besedila. Dobitniki bronastih Cankarjevih priznanj so: v 4. razredu priznanja prejmejo Alina Berič, Ema Lavrenčič in Kaja Žnuderl. Njihova mentorica je bila Lavra Bukšek Kreff. V 5. razredu so prejemniki priznanj Ema Senekovič, Blaž Franc Kauran, Anej Lorber, Anej Pavalec, mentorica Marija Senekovič. Bronasto Cankarjevo priznanje prejme tudi učenka 7. razreda Tiana Šipek. V 8. razredu sta dobitnici priznanja Lara Leš in Neža Gert, v 9. pa Nina Senekovič. Učencem od 7. do 9. razreda je bila mentorica Mateja Nudl.

Učenki Lara Leš in Nina Senekovič sta se uvrstila na državno Cankarjevo tekmovanje, ki bo potekalo 22. 5. 2021 na OŠ borcev za severno mejo v Mariboru.

Vsem dobitnicam priznanj in mentoricam iskrene čestitke. Veliko bralnih užitkov tudi v prihodnje.

Vodja tekmovanja: Mateja Nudl

nedelja, 25. 04. 2021, 18:12
objavila Antonija Širec

8. razred
9. razred
Tekmovanje v znanju fizike za bronasta Stefanova priznanja

Šolsko tekmovanje v znanju fizike za učence 8. in 9. razreda je potekalo 15. aprila 2021 na OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol.  Bronasto Stefanovo priznanje so osvojili učenci 8. razreda: Leon Bračič Rajšp, Urška Zorec in Lara Leš. V 9. razredu so bronasto priznanje osvojili Jan Senekovič, Anej Satler in Patrik Knuplež. Na državno tekmovanje so se uvrstili Leon Bračič Rajšp in Urška Zorec iz 8. razreda ter Jan Senekovič in Anej Satler iz 9. razreda.

Vsem tekmovalcem, ki so pokazali veliko znanja, posebej pa še dobitnikom priznanj, čestitke.

Mentorica: Antonija Širec

petek, 23. 04. 2021, 12:34
objavila Vesna Breznik
Prvomajske počitnice

Pozdravljeni.

Pred nami so težko pričakovane prvomajske počitnice.

Spočijte si, izkoristite čas zase in za tiste stvari, ki vas veselijo, ter si tako naberite moči za zadnji del šolskega leta, ki je še pred nami.

Predvsem pa čuvajte svoje zdravje, da se v ponedeljek, 3. 5. 2021, vsi vidimo v šolskih klopeh.

Uživajte.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

sreda, 21. 04. 2021, 8:59
objavila Milena Kokol
Tekmovanje v znanju iz zgodovine in geografije

V mesecu marcu sta potekali šolski tekmovanji v znanju iz geografije in zgodovine. Pri geografiji so se učenci pripravljali na temo o kmetijstvu in pridelavi zdrave hrane, pri zgodovini je bila letošnja tema namenjena Slovencem v času železne dobe do prihoda Rimljanov. Na zgodovinskem tekmovanju je bronasto priznanje osvojil Anej Satler iz 9. razreda. Na šolskem tekmovanju iz geografije je sodelovalo 38 tekmovalcev. Bronasto priznanje, v stopnji 6. in 7. razredov so dosegli naslednji učenci: Tiana Šipek, Elvira Črešnar, Andrej Holer in Gloria Vuzem. Bronasto priznanje v stopnji 8. in 9, razredov so dosegli naslednji učenci: Anej Satler, Leon Bračič Rajšp, Neža Senekovič, Nina Senekovič, Jan Senekovič, Lara Leš, Urška Zorec in Tinej Murko. Tiani Šipek in Aneju Satlerju je za las zmanjkala udeležba na državnem tekmovanju. 

Dobitnikom priznanj iskrene čestitke, mentorica Milena Kokol.

sreda, 21. 04. 2021, 8:58
objavila Vesna Breznik
Dan Zemlje

Spoštovani.

Dan Zemlje je letni dogodek, ki se praznuje 22. aprila, ko se odvijajo dogodki za osveščanje glede varovanja okolja na Zemlji. Vsako leto potekajo številni projekti, natečaji, dogodki na temo varovanja okolja. Po svetu tudi glasno odmeva glas razuma, da je potrebno ustaviti in oblažiti podnebne spremembe, ki so posledica človeškega ravnanja.

Prav je, da se vsak posameznik zamisli, kako lahko pripomore k čistemu okolju in varovanju narave. Eden izmed načinov je pobiranje odpadkov, ki se hote ali nehote znajdejo v naravi. Tudi mi se bomo jutri pridružili čistilni akciji in poskrbeli za čisto naravo v okolici šole in vrtca. V soboto, 24. 4., pa bo potekala širša čistilna akcija na območju občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah. Poskrbimo za čisto naravo tudi v bližini svojega doma. 

Planet nam bo zelo hvaležen.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

sreda, 21. 04. 2021, 8:49
objavila Vesna Breznik
Zbiralna akcija odpadnega papirja

Spoštovani.

Obveščamo Vas, da bomo v času po prvomajskih počitnicah, od 3. 5. do 10. 5. 2021, organizirali spomladansko akcijo zbiranja starega papirja. Odpadni papir lahko v tem času oddate v keson, ki bo postavljen na dostavnem prostoru pri kuhinji za šolo.

Zbranega papirja zaradi trenutnih epidemioloških razmer ne bomo tehtali, ampak ga sami odložite v keson. Pri tem pa vas prosimo, da prinašate izključno stare revije, časopis ali morebiti kakšne stare knjige, ne pa kartona (v keson torej ne spada niti kartonasta škatla, v kateri morebiti zbirate odpadni papir).

Sredstva, zbrana z akcijo, se bodo tudi tokrat namenila šolskemu skladu šole oz. vrtca, Odkupna cena odpadnega papirja se je kar dvignila, zato se potrudite in prinesite čim več odpadnega papirja. S pomočjo zbranih sredstev boste tako pripomogli k lažji uresničitvi zadanega programa šolskega sklada šole in vrtca v tem šolskem letu. Verjamemo, da nam bo tudi tokrat uspelo zbrati veliko odpadnega papirja.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

torek, 20. 04. 2021, 9:48
objavila Maja Mencigar
Zloženka o pozitivnem starševstvu

Starši se večkrat znajdemo v dilemi kako ravnati, da bo naš otrok odgovoren in srečen. Zato vam v povezavi ponujamo zanimivo zloženko Zveze prijateljev mladine Slovenija, ki z besedami in ilustracijami govori o primernih in manj primernih vzgojnih ukrepih starševske vzgoje. Seveda vsak starš želi svojemu otroku najbolje, vendar pa otroci potrebujejo meje, da se počutijo varne. Meje pa morajo biti jasno postavljenein izražene.

Seveda pa je v času izrednih razmer, ki vladajo zaradi omejevanja okužbe s Covid- 19, še toliko bolj pomembno, da so vzgojni vplivi staršev primerni in sporočajo otrokom želene oblike vedenja.

Upam, da boste v priloženi zloženki našli odgovore na vprašanja, ki se vam v tem kriznem času porajajo.

Maja Mencigar, šolska svetovalna služba

Adobe Acrobat dokument Zloženka zveze prijateljev mladine Slovenija
ponedeljek, 19. 04. 2021, 8:20
objavila mag. Aleksandra Žnuderl
Tekmovanje iz angleščine

V ponedeljek, 29. 3. 2021, je potekalo tekmovanje iz angleškega jezika za 9. razred. Tekmovanja so se udeležili naslednje učenke in učenci: Taras Horvat, Patrik Knuplež, Anej Satler, Jan Senekovič, Kris Tian Škerget, Klara Selan Papler, Katja Špindler in Nadja Špindler.

Dobitniki bronastih priznanj so: Jan Senekovič, Klara Selan Papler in Kris Tian Škerget. Učenec Jan Senekovič se je uvrstil tudi na državno tekmovanje, ki bo v torek, 25. 5. 2021, ob 14h. Knjižna predloga za nasledno stopnjo tekmovanja je delo Johna Greena z naslovom Turtles all the way down.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem.

Aleksandra Žnuderl, mentorica tekmovanja

torek, 13. 04. 2021, 17:45
objavila Mateja Nudl

8. razred
1 od 1
Živel strip! Živela animacija!

Rok Senekovič, učenec 8. razreda, je s svojo animacijo Samo sanje sodeloval na nagradnem natečaju za strip in animacijo, ki ga organizira italijansko združenje Viva Comix in uredništvo revije Stripburger, ki jo izdaja Forum Ljubljana. Namen natečaja je spodbujanje stripovske ustvarjalnosti in branja ter ustvarjanja na področju animiranega filma ter popularizacija umetniških izraznih sredstev. Učenec se je s svojo animacijo odlično odrezal, saj mu je strokovna komisija podelila posebno nagrado za filmski pristop v njegovi animaciji. Prav tako je za nagrado prejel udeležbo na delavnici animacije Slon in akreditacijo za festival Animateka. Iskrene čestitke. Učencu želimo še veliko ustvarjalnosti pri nastajanju njegovih animacij.

Samo sanje
petek, 09. 04. 2021, 8:59
objavila Barbara Waldhütter

Knjižnica
Kulturni dan ob zaključku Bralne značke

V sredo, 7. 4. 2021, smo tako kot v lanskem šolskem letu, kulturni dan ob zaključku Bralne značke izpeljali na daljavo. Kljub temu je kulturni dan odlično uspel, učenci in učitelji smo ta dan preživeli zelo pestro in ustvarjalno.

Kulturni dan smo posvetili 60. obletnici ustanovitve Bralne značke, obeležili pa smo tudi 140 let smrti našega pomembnega slovenskega pisatelja Josipa Jurčiča, ki je napisal prvi slovenski roman Deseti brat.

Učenci so uvodoma, preko Teamsov, prisluhnili kratkem kulturnemu programu, ki so ga z mentoricami pripravili učenci sedmega in devetega razreda. V nadaljevanju so spoznavali zgodovino gibanja za Bralno značko in se pomerili v reševanju Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza, sodelovali pa so tudi na kar štirih različnih natečajih. Brali so, risali, pisali kratke zgodbe, ilustrirali in tudi izdelovali knjižne kazalke. Sedmošolci so ob pomoči knjižničark iz Lenarta izvedli projekt Rastem s knjigo in spoznali »Kako dolg je čas«. Osmošolcem in devetošolcem se je v živo, preko Teamsov, javila pisateljica Nataša Kramberger, bivša učenka naše šole, ki sedaj živi in ustvarja v Berlinu in jih popeljala v čudovit svet zgodb. Naši najmlajši pa so prisluhnili pravljičarki Aleksandri Papež iz splošne knjižnice Lenart. Nastali so čudoviti izdelki, ki si jih lahko ogledate na spodnji povezavi.

Žal tudi letos nismo mogli izpeljati slavnostne prireditve, ki smo je bili do sedaj vajeni vsa leta in na katero smo po navadi povabili znanega pisatelja ali pisateljico. Prav tako smo ob tej priložnosti podelili priznanja vsem tistim, ki so usvojili bralno značko in pa knjižne nagrade vsem tistim, ki so še posebej pridno brali in si prislužili naziv naj bralca.

Zaradi izrednih razmer smo tako v letošnjem šolskem letu tekmovanje za bralno značko podaljšali vse tja do meseca junija, tako, da imajo prav vsi učenci še vedno priložnost, da usvojijo bralno značko ali celo knjižno nagrado. Priznanja in knjižne nagrade bodo tako prejeli ob zaključku šolskega leta.

Koordinatorici kulturnega dne: Barbara Waldhütter in Aleksandra Kuntner

Fotografije izdelkov
petek, 09. 04. 2021, 7:29
objavila Maja Mencigar
Stanje prijav za vpis v srednješolske izobraževalne programe

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje znanost in šport je objavljeno trenutno stanje prijav za vpis v srednješolske programe za šolsko leto 2021/2022. Na dodani povezavi lahko spremljate dnevno stanje prijav.

Stanje prijav na današnji dan
četrtek, 08. 04. 2021, 17:30
objavila Vesna Breznik
Ponovno odprtje vrtca in šole

Spoštovani starši.

Vlada RS je sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Tako se z 12. 4. 2021 ponovno za vse otroke odpirajo vrtci in osnovne šole za vse učence od 1. do 9. razreda. 

Vzgojno-izobraževalno delo tako v vrtcu kot v šoli poteka po Protokolu ravnanj v času sproščanja omejitvenih ukrepov epidemije Covid-19, kar pomeni, da pravila in omejitve ostajajo v celoti enaka, kot so veljala v tednu pred zaprtjem.

Prosim Vas, da upoštevate vse higienske ukrepe in s tem varujemo svoje zdravje in zdravje vseh.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

torek, 06. 04. 2021, 12:00
objavila Maja Mencigar
Izbirni predmeti v šolskem letu 2021/2022

Drage učenke in učenci, spoštovani starši!

Za učence od 4. do 9. razreda smo pripravili brošuri obveznih in neobveznih izbirnih predmetov za prihodnje šolsko leto. Učitelji bodo izbirne predmete predstavili tudi učencem.

Izbirni predmeti so način prilagajanja osnovne šole raznolikim interesom učencev. So priložnost, da učenci ob lastni izbiri teh predmetov poudarijo in razvijajo svoje močne strani in sposobnosti ter se pri njih dokažejo.

Vabimo vas, da brošuri skrbno preberete, da bo odločitev čim lažja.

Maja Mencigar, šolska svetovalna služba

Adobe Acrobat dokument Izbirni predmeti 2021/2022
Adobe Acrobat dokument Neobvezni izbirni predmeti 2021/2022
četrtek, 01. 04. 2021, 11:11
objavila Vesna Breznik
1 od 1
Voščilo

Spoštovani.

Pred nami so praznični dnevi in čeprav bodo tudi letos zaznamovani s premagovanjem epidemije Covid-19, vam želim mirne in prijazne praznične dni v krogu tistih, ki jih imate radi.

Hkrati pa želim z vami deliti misel, ki nam naj pomaga iti naprej:

"Uspeh bomo dosegli le, če si bomo vsak dan naložili tisto breme, ki je namenjeno za tisti dan. Tovor bo pretežak, če bomo danes nosili še včerajšnje breme in mu dodali tudi jutrišnje, še preden bi si ga morali naložiti. " (J. Newton)

Hvaležna sem vam za sodelovanje in vso pomoč, ki jo v teh, za vse izjemno napornih časih, nudite svojim otrokom, našim učencem.

Želim vam, da ostanete zdravi, pazite nase in na bližnje.

S spoštovanjem in lepimi pozdravi

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

torek, 30. 03. 2021, 11:39
objavil Dani Sajtl
Pomembna informacija glede elektronskega prenosa prijav kandidatov v postopku vpisa v srednjo šolo za šolsko leto 2021/2022

(Okrožnica Ministrstva za šolstvo, znanost in šport, dne 23. 3. 2021)

Devetošolci, ki  v šolskem letu 2021/2022 nadaljujejo izobraževanje v srednji šoli, lahko do 22. aprila 2021 (najkasneje do 14.00 ure) svojo prijavo iz kakršnihkoli razlogov morda prenesejo v drug izobraževalni program ali na drugo srednjo šolo.

Kako poteka postopek prenosa prijav?

Postopek PRENOSA PRIJAV bo potekal elektronsko. V primeru, da bi se za to odločili, to storite tako, da na izbrano srednjo šolo, kjer ste oddali prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca (seznam je v priponki) oziroma na poseben elektronski naslov, ki ga je šola ustvarila v ta namen, posredujete skenirano / fotografirano IZJAVO O PRENOSU PRIJAVNICE (spodaj v priponki), podpisano s strani kandidata in staršev, v kateri pisno prosite, da v vašem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na program, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

Spremljajte informacije, ki jih bodo vse srednje šole objavljale na svojih spletnih straneh.

Maja Mencigar, šolska svetovalna služba

Adobe Acrobat dokument Izjava za prenos prijave
Microsoft Excel 97-2003 preglednica Seznam svetovalnih delavcev
Vpis v srednjo šolo
ponedeljek, 29. 03. 2021, 22:58
objavila Vesna Breznik
Obvestilo staršem šoloobveznih otrok

Spoštovani starši.

Vlada RS je 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, ki velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021. Tako se bo 1. 4. tudi v naši šoli prenehalo izvajati vzgojno-izobraževalno delo v šoli in bo pouk potekal na daljavo po ustaljenih komunikacijskih kanalih. Učenci bodo v teh dneh dobili s strani posameznih učiteljev vsa potrebna navodila glede dela na daljavo – tako za samostojno delo kot za videokonferenčni stik.

Za učence od 1. do 3. razreda lahko v tem času organiziramo nujno varstvo, in sicer za učence, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. čl. Zakona o kritični infrastrukturi (UL RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ali v poklicnih gasilskih enotah. Zaposlitev staršev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca, ki ga morata oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, predložiti vrtcu. Obrazec potrdila delodajalca je pripravilo MIZŠ in vam ga prilagamo k obvestilu.

V kolikor bi res potrebovali nujno varstvo v času veljavnosti odloka, vas prosimo, da to nemudoma sporočite učiteljici vašega otroka oz. najkasneje do srede, 31. 3. 2021, do 8.00 ure, na mail: info@os-jd.si.  Prav tako vas prosimo, da predložite izpolnjeno potrdilo delodajalca za oba starša.

Šola bo za učence, ki bi bili vključeni v nujno varstvo, zagotovila šolsko prehrano, prav tako za učence, ki so upravičeni do brezplačnega obroka, in se izobražujejo na daljavo. V tem primeru je obvezna prijava na obrok na tel. št.: 02/729 56 62.

Čeprav sprejeti Odlok ponovno povzroča veliko zmedenosti in nevšečnosti, verjamem, da bomo tudi tokrat zmogli s skupnimi močmi.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Microsoft Word dokument Potrdilo delodajalca
ponedeljek, 29. 03. 2021, 22:28
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Obvestilo staršem predšolskih otrok

Spoštovani starši.

Vlada RS je 28. 3. 2021 zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni Covid-19 sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, ki velja od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021. Tako bo tudi v našem vrtcu v tem času organizirano zgolj nujno varstvo za otroke, katerih oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, sta zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. čl. Zakona o kritični infrastrukturi (UL RS, št. 75/17), v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji ali v poklicnih gasilskih enotah. Zaposlitev staršev se ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca, ki ga morata oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, predložiti vrtcu. Obrazec potrdila delodajalca je pripravilo MIZŠ in vam ga prilagamo k obvestilu.

V kolikor boste potrebovali nujno varstvo v času veljavnosti Odloka, vas prosimo, da to nemudoma sporočite vzgojiteljici vašega otroka oz. najkasneje do srede, 31. 3. 2021, do 8.00 ure, pomočnici ravnateljice v vrtcu, ge. Gabrijeli Murko, na mail: gabrijela.murko@os-jd.si. Prav tako vas prosimo, da predložite izpolnjeno potrdilo delodajalca za oba starša.

V času zaprtja vrtcev oz. zagotavljanja samo nujnega varstva so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, oproščeni plačila, koriščenje nujnega varstva pa je za starše plačljivo.

Pri organizaciji skupin otrok bomo skrbno upoštevali vsa Higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe s SARS CoV-2, organizirajo se lahko skupine, v kateri so otroci iz več oddelkov (6-8 otrok) in tako oblikovana skupina se ohrani ves čas veljavnosti odloka.

Čeprav sprejeti Odlok ponovno povzroča veliko zmedenosti in nevšečnosti, verjamem, da bomo tudi tokrat zmogli s skupnimi močmi.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Microsoft Word dokument Potrdilo delodajalca
ponedeljek, 29. 03. 2021, 14:02
objavil Dani Sajtl

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Javni razpis za vpis predšolskih otrok - novincev v vrtec pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol  v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah za šolsko leto 2021/2022

Na podlagi 20. člena Zakona o vrtcih (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo) vas obveščamo, da bo od 1. 4. 2021 do 30. 4. 2021 potekal vpis otrok za sprejem v vrtec JVIZ in VVZ OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za šolsko leto 2021/2022. V vrtec sprejemamo otroke od enajstega meseca starosti dalje (če starši ne uveljavljajo več pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela) do vstopa v osnovno šolo.

Otroke lahko vpišete v celodnevni in poldnevni program. Starši, ki so že oddali vloge, ne potrebujejo izpolnjevati še ene vloge.

Glede na trenutne razmere bomo vloge za vpis otroka sprejemali SAMO po redni pošti (OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, Jurovski Dol 13, 2223 Jurovski Dol) ali pa na uradni elektronski naslov tajništva šole info@os-jd.si

Vlogo za vpis najdete v priponki oz. je tudi objavljena na spletni strani naše šole.

Maja Mencigar, prof.
šolska svetovalna služba

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Microsoft Word dokument Vloga za vpis otroka v vrtec pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol 2021/22
četrtek, 25. 03. 2021, 10:28
objavila Vesna Breznik
Drage mame.

četrtek, 25. 03. 2021, 10:20
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

NIJZ je že leta 2010 pripravil Priporočila za ukrepanje v vrtcih in šolah ob nujnih stanjih in nenadnih nastalih bolezenskih znakih, ki določajo ukrepe ob pojavu katerekoli nalezljive bolezni v vrtcu ali šoli, kakor tudi obveznosti staršev, da vrtec/šolo čim prej obvestijo o vrsti nalezljive bolezni, za katero je zbolel njihov otrok. Otrok s katerokoli  nalezljivo boleznijo ne sme obiskovati vrtca oz. šole.

Covid-19 je ena izmed nalezljivih bolezni in enako kot za vse nalezljive bolezni (npr. ošpice, norice, gripo, okužbe črevesja z drisko in bruhanjem, rotavirozo, gliste, ušivost …) je pomembno, da starši čim prej sporočite vrtcu/šoli vsak primer, ko otrok zboli za nalezljivo boleznijo. To je še posebej pomembno pri okužbi s Covid-19, saj le na ta način lahko vrtec/šola izpelje vse predpisane postopke odzivanja ob potrjenem primeru okužbe, kot to določajo navodila NIJZ.

Prav tako vas naprošamo, da dosledno upoštevate izvajanje vseh higienskih ukrepov tako v vrtcu/šoli kot tudi v zasebnem življenju, saj se epidemiološka slika v državi ponovno poslabšuje.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

torek, 09. 03. 2021, 10:58
objavila Aleksandra Kuntner
1 od 1
Knjiga za prijatelja

"Ni res, da imamo samo eno življenje.
Če znamo brati, lahko živimo toliko različnih življenj, kolikor si sami želimo."

Dragi učenci, učenke, učiteljice, učitelji, ravnateljica in starši!

Kar konkretno smo že zakorakali nazaj v šolski ritem in se prepustili šolskemu toku. In kot veste, smo tudi v času pouka na daljavo bili dobrodelni in pomagali družinam naših vrstnikov. Tudi sedaj, ko smo se vrnili v šolske klopi ni nič drugače.

V okviru naše šolske dobrodelne akcije OTROCI POMAGAMO OTROKOM, smo se odločili pomagati otrokom izven meja naše občine. S tem namenom smo se vključili v akcijo KNJIGA ZA PRIJATELJA.

Verjamemo, da boste ponovno odpri vaša srca in pomagali.

OD 10. 3. DO 29. 3. 2021 ZBIRANO OTROŠKE KNJIGE, KI JIH VEČ NE POTREBUJETE, A BI  NEKOMU LAHKO POLEPŠALE DNEVE ALI VEČERE.

KNJIGE LAHKO ODLOŽITE V VEZNEM HODNIKU 1. NADSTROPJA, ZRAVEN UČILNICE ZA ANGLEŠKI POUK.

Zbrane knjige bodo podarjene dobrodelnim organizacijam, ki jih bodo razdelile med otroke. Zato ne odlašajte, PODARITE OTROŠKO KNJIGO, NIČ VAS NE STANE. NEKOMU PA JE LAHKO IZHOD V STISKI.

Koordinatorici dobrodelne akcije:
Aleksandra Kuntner in Silva Špindler

ponedeljek, 08. 03. 2021, 11:00
objavila Vesna Breznik

Šport
3. športni dan - ples

Spoštovani.

V petek, 12. 3. 2021, bomo izvedli 3. športni dan – ples v skladu z vsemi smernicami in ukrepi NIJZ.

Športni dan se bo pričel ob 8.20 in v skladu s tem bo organiziran avtobusni prevoz v šolo (prilagojen vozni red, ki velja samo 12. 3., je v priponki tega obvestila). Ostali učenci, ki v šolo prihajajo peš ali z individualnim prevozom s strani staršev, naj pridejo v šolo med 8.00 in 8.15.

Športni dan se bo zaključil ob 13.00 uri, ko bo organiziran tudi avtobusni prevoz domov v obe smeri.

Jutranje varstvo in podaljšano bivanje za učence 1. razreda bo potekalo po ustaljenem urniku, podaljšano bivanje za učence od 2. do 5. razreda bo organizirano samo za nujne primere.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Prilagojen vozni red
petek, 05. 03. 2021, 12:32
objavila Vesna Breznik
Dopolnitev Protokola ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v času sproščanja omejitvenih ukrepov epidemije COVID-19

Spoštovani starši.

V skladu z novim Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih, ki ga je sprejela Vlada R Slovenije in velja od 5. 3. 2021 do 12. 3. 2021, ter v skladu z okrožnico MIZŠ, št. 6030-1/2021/30 z dne 3. 3. 2021 smo dopolnili Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v času sproščanja omejitvenih ukrepov epidemije COVID-19. Dopolnitev se nanaša v delu uporabe zaščitne maske: uporaba zaščitne maske je obvezna za učence od 6. do 9. razreda tudi znotraj matičnega razreda, priporočljivo pa je, da učenci od 1. do 5. razreda za svojo varnost in zaščito prav tako vseskozi uporabljajo zaščitno masko. Prav tako je obvezna uporaba mask za starše tudi na zunanjih površinah vrtca in šole. 

Žal se stvari oz. odločitve vodilnih v državi spreminjajo tedensko, katerim smo dolžni slediti. S skupnimi močmi, razumevanjem in upoštevanjem ukrepov omogočamo to, da bodo otroci lahko hodili v šolo, saj si nihče več ne želi zapiranja šol.

Hvala za razumevanje in vse dobro.                       

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa v času sproščanja omejitvenih ukrepov - 2. dopolnitev
petek, 26. 02. 2021, 11:01
objavila Vesna Breznik
Dopolnitev Protokola

Spoštovani.

Zadovoljno in uspešno smo zaključili teden po vrnitvi vseh učencev v šolo in verjamem, da bo tako tudi vnaprej.

Glede na prejeto okrožnico MIZŠ, 25. 2. 2021 ter posodobljenih Navodil s strani NIJZ kakor tudi spremljanja stanja v šoli v tem tednu smo tudi posodobili oz. dopolnili Protokol ravnanj v OŠ J. Hudlaesa Jurovski Dol v času sproščanja omejitvenih ukrepov epidemije COVID-19.

Dopolnitev se nanaša predvsem na ugotavljanje visokorizičnih kontaktov v primeru potrejene okužbe in odrejanja karantene glede na izvajanje higienskih ukrepov, ki med drugim priporočajo tudi to, da bi učenci od 6. do 9. razreda ves čas uporabljali zaščitno masko.

Dopolnitev Protokola se nanaša tudi na odhod domov, in sicer lahko gredo s 1. vožnjo domov tudi učenci predmetne stopnje, v kolikor je prostor na avtobusu. Veliko učencev je v tem tednu odhajalo domov peš ali s kolesi. Prav je, da starši o tem obvestite razrednika oz. ste sami s tem seznanjeni, da ne bi slučajno prihajalo do kakršnih koli težav.

Sončen in zdrav pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa v času sproščanja omejitvenih ukrepov - dopolnitev
četrtek, 25. 02. 2021, 8:00
objavila Vesna Breznik
Obvestilo - nujno

Spoštovani starši.

Veseli smo, da so se naši učenci vrnili v šolske klopi. Delo poteka po sprejetem Protokolu in učenci z razumevanjem sprejemajo vse ukrepe, saj so tudi sami zadovoljni, da delo po dolgem času teče v šolskih klopeh. Vendar se že v tem tednu, po vrnitvi vseh učencev v šolo, spopadamo z dejstvom, da pa se ne upošteva temeljni ukrep: v šolo smejo samo zdravi učenci.

Zato vas, spoštovani starši, še enkrat prosim, da v primeru, da je otrok prehlajen, kašlja oz. se slabo počuti, mora ostati doma. Če je prisotna še povišana telesna temperatura, glavobol, priporočamo obisk osebnega zdravnika ter nenazadnje tudi testiranje. Ni vse korona, vendar s tem osnovnim vodilom, da v šolo prihajamo izključno zdravi, preprečujemo širjenje tudi drugih viroznih obolenj.

Hvala za razumevanje in vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

petek, 19. 02. 2021, 11:29
objavila Vesna Breznik
Vrnitev vseh učencev v šolo

Spoštovani starši.

V ponedeljek, 22. 2. 2021, se po zaključenih zimskih počitnicah v šolske klopi vračajo vsi učenci od 1. do 9. razreda. 

Pouk po potekal po urniku, kot je bil v veljavi ob začetku šolskega leta ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov in v t. im. »mehurčkih«.

Podrobnejše organizacijske prilagoditve si lahko preberete v priloženem Protokolu  ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v času sproščanja omejitvenih ukrepov epidemije covid-19.

Pri tem vas prosimo, da upoštevate vse zapisane higienske ukrepe in s tem vsi skupaj preprečujemo oz. zmanjšujemo možnost prenosa okužbe s COVID-19. Predvsem pa vas prosim, da v šolo vstopa izključno zdrav učenec; v primeru, da doma prebolevate okužbo s COVID-19 ali čakate na izvid opravljenega testa (PCR ali HAG), ki ga je opravil kdorkoli iz ožjega družinskega kroga, ostane učenec doma.

Podaljšano bivanje za učence od 1. do 5. razreda se organizira izključno za nujne primere; v kolikor je le možno, vas prosimo, da učenci po zaključenem pouku zapustijo šolo (podrobnejša organizacija OPB je zapisana v Protokolu).

Za učence vozače bo organiziran avtobusni prevoz v šolo in domov. Zjutraj bo avtobusni prevoz potekal po ustaljenem voznem redu, vožnja domov ob 13.45 bo namenjena učencem 2.-5. razreda, ob 14.30 pa za učence 6.-9. razreda. V kolikor je možno, se priporoča, da učenci pridejo v šolo peš, s kolesom ali z individualnimi prevozi učencev s strani staršev, prav tako vas prosimo, da učenci pred 7.30 ne prihajajo v šolo (razen učenci 1. razreda, za katere je organizirano jutranje varstvo).

Prijave in odjave na šolsko prehrano urejate v tajništvu šole.

Ob ponovnem vključevanju učenk in učencev v šolo se je potrebno zavedati, da je virus še vedno med nami in da lahko vsako neupoštevanje preventivnih ukrepov povzroči ponovno širjenje bolezni. Vendar vem, da nam bo s skupnimi močmi in medsebojnim sodelovanjem uspelo premagati tudi to, saj se vsi veselimo vrnitve učencev v šolske klopi po 4 mesecih dela na daljavo.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa v času sproščanja omejitvenih ukrepov epidemije
petek, 12. 02. 2021, 12:06
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani.

Pred nami so težko pričakovane zimske počitnice. Preživite jih kar se da aktivno; počnite to, kar vas veseli, predvsem pa si odpočijte.

Po odloku Vlade je načrtovano vračanje vseh učencev v šolske klopi. Izdani Odlok velja od 13. 2. do 19. 2. 2021. Upam, da ga bodo podaljšali tudi za prihodnje tedne, saj se bi naj naši učenci v šolske klopi vrnili 22. 2. 2021. Prav zaradi tako sprejetega Odloka Vlade vas bom o vseh podrobnostih vračanja otrok v šolske klopi obvestila proti koncu naslednjega tedna, zato vas prosim, da spremljate našo spletno stran oz. boste dobili obvestilo s strani razrednika vašega otroka.

Do tedaj pa: UŽIVAJTE!

Vse dobro,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

torek, 09. 02. 2021, 18:19
objavila Aleksandra Kuntner
1 od 1
Tehniški dan NEnasilje

Ne bodi kar nisi ...

S priredbo pesmi Ne bodi kar nisi nas je devetošolka Nina  v torek, 9. 2. 2021 popeljala v tehniški dan, ki smo ga poimenovali NEnasilje. Teme so bile po razredih različne in  primerne razvojni stopnji učencev. Učenci 1. triade so skupaj z razredničarkami prebirali literaturo Imaš kakšno skrivnost, Drzna in Čudna. Četrto in petošolci so si ogledali posnetek knjige Nevidni fant, medtem ko so učenci od 6. do 9. razreda uživali v ogledu slovenskega filma Gajin svet.

Učenci so skupaj z učitelji debatirali o nasilju, kaj sploh nasilje je, katere oblike poznajo, kam se obrniti po pomoč, kadar si priča ali žrtev nasilja, kako težave reševati. Na podlagi slišanega in videnega so razmišljali o težavah sodobne družine in odnosih znotraj nje. Učenci predmetne stopnje pa so se poglobili v problematiko spletnega nasilja in pasti socialnih omrežij. 

Ob koncu tehniškega dne je devetošolka Zarja učence s priredbo pesmi popeljala v  Zgodbo o prijateljstvu. Učenci pa so svoje vtise strnili v obliki pesmi, likovnih izdelkov, znakov s prepovedjo nasilja itd. Vse to pa si lahko ogledate na spodnji povezavi. 

Tim šolskega projekta NEnasilje

NEnasilje
torek, 09. 02. 2021, 13:03
objavila mag. Aleksandra Žnuderl
Kulturni dan Kamišibaj

V petek, 5. 2. 2021, smo izvedli kulturni dan na temo Kamišibaj.

Razredniki in sorazredniki so uvodoma z učenci vodili razgovor o kamišibaju, nato pa  so si ogledali posnetek, kjer so spoznali, kaj je kamišibaj.

S pomočjo PowerPoint predstavitve so nato razredniki učencem predstavili zgodovino kamišibaja in značilnosti le-tega skozi čas. Govorili so o tem, kako narediti svoj kamišibaj, zatem pa so si ogledali še kratko kamišibaj predstavo in jo primerjali z navadnim gledališčem.

Pred samostojnim ustvarjanjem so razredniki skupaj  z učenci od 1. do 5. razreda še enkrat prebrali vsebino že poprej obdelanih zgodb, ki so jih nato likovno upodobili, učenci od 6. do 9. razreda pa so poslušali posnetka Aneja Satlerja z naslovom Sreča v nesreči oz. Jana Senekoviča z naslovom Change. Zatem so vsi ustvarjali likovne podobe iz zgodb, ki so jih nadalje porabili za predstavitev svojega  kamišibaja. 

Učenci so na koncu kamišibaj še zaigrali in se posneli. Sledila je še evalvacija kulturnega dne.

Tako učenci kot učitelji smo v kulturnem dnevu uživali. S soglasjem staršev glede objave del pa, da nam boste zares verjeli, kako lepo smo se imeli, prilagamo še dela treh učenk, in sicer Elvire Črešnar, Lare Leš in Nataše Lorber.

posnetek Elvira
posnetek Lara
posnetek Nataša
ponedeljek, 08. 02. 2021, 9:56
objavil Dani Sajtl
Spominska obeležitev ob mednarodnem dnevu holokavsta

Devetošolci Nina Črnčec, Anej Satler in Jan Senekovič so se 28. 1. 2021 udeležili webinarja Borisa Hajdinjaka z naslovom "Tu se je smrt utrudila do smrti in slovenske žrtve Auschwitza".

Na osnovi tega predavanja so v torek, 2. 2. 2021 sošolcem pripravili spominsko obeležitev. Zloglasno taborišče smrti Auscwitz je na sistematičen in vzoren način predstavil Anej Satler. Pretresljivo zgodbo židovske deklice je predstavila Nina Črnčec in ob interpretaciji knjige ter filma Dnevnik Anne Frank, opisala grozljiva dogajanja, ki jih je izvajala Nacistična Nemčija nad družino Frank in druge Žide. Jan Senekovič je v spominski obeležitvi predstavil trpljenje Slovencev v koncentracijskih taboriščih ter se naslonil na še preživele v teh taboriščih. Med drugim je predstavil življenjsko zgodbo Erike Fὒrst, edine še živeče Prekmurke iz Auschwitza. 

Auschiwitz. Na svetu ni kraja, ki bi bil bolj zaznamovan s smrtjo: v času delovanja koncentracijskega taborišča je bilo v njem usmrčenih okoli 1,1 milijona ljudi, od tega milijon Judov ali vsak šesti od 6 milijonov Judov, ki so bili ubiti v holokavstu. Prav zato je bil datum osvoboditve Auschwitza, 27. januar, izbran za dan spomina na žrtve holokavsta. V Auschwitz je bilo iz Slovenije interniranih 2342 ljudi in kar 1331 jih internacije ni preživelo. Tudi mladi, se bomo trudili, da se ta črna zgodovina 20. stoletja ne bo več ponovila. Vsak med nami mora dati kanček k strpnosti do soljudi. Ne samo antisemitizem, vse oblike nestrpnosti so v naši družbi nesprejemljive, so povedali devetošolci.

Zato iskrena hvala devetošolcem za opomin in spomin.

Zapisala: učiteljica Milena Kokol

petek, 05. 02. 2021, 11:37
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Zaradi potrjene okužbe v vrtcu sta bila v karanteno napotena dva oddelka. Ob zaznani okužbi z virusom covid-19 smo namreč dolžni zagotoviti varno okolje za otroke in delavce in moramo v tem primeru upoštevati smernice NIJZ-a in tako otroke kot zaposlene, ki so imeli v zadnjih 48 urah stik z okuženo osebo, poslati v karanteno.

Tako v vrtcu kot v šoli si ves čas prizadevamo za popolno upoštevanje vseh ukrepov, vendar se je ob ponovnem popolnem odprtju vrtcev in vračanju učencev v šolske klopi treba zavedati, da je virus še vedno med nami in da vsaka neprevidnost povzroči njegovo ponovno širjenje in tveganje. 

Delo v vrtcu je organizirano v t. im. »mehurčkih« na nivoju oddelkov (brez združevanja skupin zjutraj in popoldan), podobno je delo organizirano v šoli. Vsi zaposleni so redno tedensko testirani. Ob vsem tem pa je nujno potrebno, da vsi ravnamo odgovorno, tako starši kot zaposleni, in upoštevamo že znane ukrepe: uporaba zaščitne maske, razkuževanje rok, varna razdalja …

Predvsem pa vas želimo opozoriti še na en zelo pomemben dejavnik: v vrtec in šolo sodi izključno zdrav otrok (brez enega ali več naštetih simptomov oz. znakov, kot so: npr. povišana telesna temperatura, zamašen nos, kihanje, kašljanje, driska, bruhanje, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki ...).

Če otrok zboli z zgoraj navedenimi znaki/simptomi, naj ostane doma toliko časa, da je povsem zdrav. Ob tem se s potekom bolezni posvetujte s svojim zdravnikom; če je potrebno, naj se opravi tudi testiranje. V kolikor zboli kateri izmed ožjih družinskih članov in je napoten na testiranje, je nujno potrebna samoizolacija vseh družinskih članov do prejema rezultata testiranja.

Zato prosimo starše, da to razumete in upoštevate vse ukrepe.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

četrtek, 04. 02. 2021, 18:33
objavila Maja Mencigar
Informativni dan na srednjih šolah

Informativni dan za srednje šole bo potekal v dveh terminih, in sicer v petek in soboto, 12. 2. in 13. 2.2021 za vse srednje šole v Sloveniji. Predstavitve srednjih šol v sklopu informativnih dni bodo letos potekale na daljavo. Na večini srednjih šol se bodo v petek odvijali ob 9. uri in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri.

V prilogi dopisa najdete povezavo do vaše željene srednje šole.

Spletni naslovi srednjih šol z dodatnimi informacijami glede izvedbe informativnih dni
Spletni naslovi dijaških domov z dodatnimi informacijami glede izvedbe informativnih dni
torek, 02. 02. 2021, 9:21
objavila Vesna Breznik
Dopis združenja za pediatrijo

Spoštovani starši in učenci.

V priponki obvestila si lahko preberete misli pediatrov v okviru Združenja za pediatrijo – Sekcije za pediatrijo pri Slovenskem zdravniškem društvu, ki so namenjene tako vam starši kot učencem.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Dopis za učence in dijake
Adobe Acrobat dokument Dopis za starše
petek, 29. 01. 2021, 22:14
objavila Vesna Breznik
Sprememba Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja

Spoštovani starši.

Na podlagi sprejetja odločitve Vlade R Slovenije o spremembi Odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja in okrožnic MIZŠ vas obveščam, da bo pouk za učence 1.-3. razreda potekal v šoli tudi v ponedeljek, 1. 2. 2021 po ustaljenem urniku oz. Protokolu.

Poskrbljeno je za avtobusni prevoz, prehrano učencev, kakor tudi za sočasno testiranje zaposlenih na SARS-CoV-2, kakor predvideva spremenjeni Odlok.

Popolnoma se zavedam, da so odločitve Vlade v zadnjem hipu po vsej verjetnosti povzročile kopico nevšečnosti, zmede in upam, da vas je novica razveselila in ne razjezila. 

Upam, da je bil s tem narejen velik korak k vrnitvi v šolo tudi za preostale učence.

Hvala za razumevanje in lep, miren vikend.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

petek, 29. 01. 2021, 20:08
objavil Dani Sajtl
31. januar - Svetovni dan boja proti kajenju

Kajenje ni samo problem kadilca, pač pa tudi okolice, ki pasivno kadi skupaj z njim. Pri zgorevanju cigarete ločimo glavni in stranski dim. Glavni dim kadilec inhalira in izdihne. Stranski dim se širi od vrha cigarete in je nevarnejši, ker vsebuje višje koncentracije snovi, ni filtriran in vanj zgori 85 % cigarete. Cigaretni dim vsebuje več kot 250 nevarnih snovi v  obliki delcev in plinov. Zdravniki menijo, da je vsaj 60 teh snovi rakotvornih.

NIKOTIN je strupen alkaloid, ki se nahaja v rastlinah iz družine razhudnikov, v tobaku. Nikotin uvrščamo med droge, saj vpliva na delovanje živčnega sistema in povzroča odvisnost. Prehaja iz ustne sluznice v sluznico dihal in preko krvi do možganov. V telesu povzroči stimulacijo, nato sledi destimulacija, kar povzroči željo po novi cigareti.

Dolgoročno nikotin povzroča:

 • zoženje krvnih žil  in pospešuje strjevanje krvi,
 • obolevanje za pljučnim rakom, rakom ustne votline in grla,
 • tveganja za razvoj srčno žilnih bolezni,
 • škodljive učinke na razvoj možganov,
 • vpliv na žleze z notranjim izločanjem in plodnost,
 • pospešuje delovanje žlez,
 • nastanek želodčnih razjed in ran na dvanajstniku,
 • večjo utrujenost.

Po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) vsako leto več kot 6.000.000 ljudi umre neposredno zaradi posledic kajenja in kar 890.000 zaradi posledic pasivnega kajenja. Polovica teh ljudi je starih med 35 in 69 let.

Pripravila: Majda Kolarič

Infodrom: Zakaj je kajenje škodljivo?
Kajenje in Slovenci
četrtek, 28. 01. 2021, 23:11
objavila Vesna Breznik
Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela v šoli in vrtcu od 1. 2. 2021 do 5. 2. 2021

Spoštovani starši.

V skladu z odločitvijo Vlade R Slovenije in okrožnico MIZŠ, št.  6030-1/2021/17 z dne 28. 1. 2021 bo v tednu od 1. 2. 2021 do 5. 2. 2021 Vrtec pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol nadaljeval z izvajanjem dejavnosti v polnem obsegu ob upoštevanju preventivnih zaščitnih ukrepov za zajezitev širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Za učence od 1. do 3. razreda bo v ponedeljek, 1. 2. 2021, organiziran pouk na daljavo. To pomeni, da učenci ostanejo doma, razredničarke bodo podale navodila za delo po ustaljenem načinu dela, kot je bil vzpostavljen v času popolnega dela na daljavo. V torek, 2. 2. 2021, se učenci od 1. do 3. razreda ponovno predvidoma vrnejo v šolske klopi in pouk bo potekal skladno s Protokolom ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v času postopnega odpiranja šole in izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela.

Za učence od 4. do 9. razreda bo tudi v tednu od 1. 2. 2021 do 5. 2. 2021 pouk potekal na daljavo.

Dragi starši.

Vem, da vam je v tem trenutku povzročenih veliko skrbi, zlasti organizacijskih. Vsi smo siti in naveličani poplave informacij, idej, teorij, predlogov, izvedb … Vendar na žalost ni druge izbire. Virus je še zelo dejaven in kdor se je od blizu srečal z njim, ve, da ga ne smemo podcenjevati.

Vem, da vas skrbi in vse skrbi, verjemite, delim z vami, tudi stiske, ki jih vsakodnevno doživljate. 

Vem, da vsem zmanjkuje energije, potrpljenja, moči ..., a nimamo druge izbire, kot potruditi se po najboljši moči in vzdržati še teh nekaj krogov pekla, v katere smo pahnjeni ne le pri nas, pač pa povsod.

Verjamem v našo skupno moč, v energijo, ki teče med nami in sem vam, vašim otrokom in našim učiteljem za vse globoko hvaležna.

Pošiljam vam tople pozdrave, zahvalo in veliko moči.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

četrtek, 28. 01. 2021, 10:50
objavila Maja Mencigar
Srednješolski vpisnik

Na spodnji povezavi najdete uporabne novice glede vpisa v srednjo šolo, vpisa v dijaške domove, o štipendijah, vajeništvu ...

Srednješolski vpisnik
četrtek, 28. 01. 2021, 9:43
objavil Dani Sajtl
Seznam srednjih šol s povezavami do njihovih spletnih strani

Glede na epidemiološko situacijo v tem šolskem letu izvedba informativnih dni, ki so s šolskim koledarjem predvideni za 12. in 13. februarja 2021, v srednjih šolah in dijaških domovih ne bo mogoča. To velja tudi v primeru, če bi pouk sicer potekal v šolah, saj gre za dogodek visokega tveganja, ob katerem se združuje veliko število učencev iz različnih delov Slovenije, pri čemer pa prihaja tudi do izrazito povečane uporabe sredstev javnega prevoza.

Z namenom da bi bile informacije v zvezi z izvedbo informativnih dni za letošnje devetošolce oziroma učence, ki se prihodnje šolsko leto vpisujejo v srednješolske izobraževalne programe, zbrane na enem mestu in čim bolj pregledne, smo s strani vseh srednjih šol in dijaških domov zbrali informacije in na spletnih straneh Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport objavili seznama vseh srednjih šol in dijaških domov s povezavami do njihovih spletnih strani.

Spletni naslovi srednjih šol z dodatnimi informacijami glede izvedbe informativnih dni
Spletni naslovi dijaških domov z dodatnimi informacijami glede izvedbe informativnih dni
četrtek, 28. 01. 2021, 9:39
objavil Dani Sajtl
Vpis v prvi razred

Vpis otrok v javno šolo ureja Zakon o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/06 – uradno prečiščeno besedilo, 102/07, 107/10, 87/11, 40/12 – ZUJF, 63/13 in 46/16 – ZOFVI-L).

Koga vpisujemo v 1. razred?

Starši morajo v 1. razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let.

V mesecu februarju 2021 bomo torej v 1. razred za šolsko leto 2021/22 vpisovali otroke, ki so rojeni med 1. 1. 2015 in 31. 12. 2015 (pa tudi tiste otroke, ki so bili rojeni v letu 2014 in jim je bilo po sklepu komisije odloženo šolanje).

Kdaj in kako vpis poteka?

Vpis se izvede v mesecu februarju za naslednje šolsko leto. Starši boste o vpisu obveščeni po pošti.

Najmanj tri mesece pred začetkom pouka šola staršem otrok, vpisanih v 1. razred, izda potrdilo o šolanju oziroma odločbo o odložitvi začetka šolanja.

Šolski okoliš

Starši imajo pravico vpisati otroka v javno osnovno šolo ali v zasebno osnovno šolo s koncesijo v šolskem okolišu, v katerem otrok stalno oziroma začasno prebiva.

Ministrstvo pristojno za šolstvo si pridobi podatke o šoloobveznih otrocih iz registra stalnega prebivalstva in razvida začasnega prebivališča.

V drugo osnovno šolo lahko starši vpišejo otroka, če ta šola s tem soglaša.

Postopek prepisa v drugo šolo je določen v 6. členu Uredbe o merilih za oblikovanje javne mreže osnovnih šol,  javne mreže osnovnih šol in zavodov za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter javne mreže glasbenih šol.

V primeru, da starši želite otroka vpisati na drugo šolo (v drugem šolskem okolišu), a otrok spada v naš šolski okoliš:

 • OBVEZNO vpišite otroka pri nas,
 • na izbrano šolo (najkasneje v 14 dneh po izteku roka za vpis) naslovite pisno vlogo, v kateri navedite razloge za prešolanje.

Enak postopek velja za starše, ki želite prepisati otroka v našo šolo in ne živite v našem šolskem okolišu. O soglasju k prepisu se medsebojno dogovorita matična šola in šola, kamor želite vpisati otroka.

Odložitev šolanja

Otroku se lahko začetek šolanja na predlog staršev, zdravstvene službe oziroma na podlagi odločbe o usmeritvi odloži za eno leto, če se ugotovi, da otrok ni pripravljen za vstop v šolo.

Ob vpisu otroka v osnovno šolo se lahko na željo staršev ugotavlja pripravljenost otroka za vstop v šolo.

Če starši predlagajo odložitev šolanja, ker menijo, da njihov otrok ni pripravljen za vstop v šolo, oziroma če odložitev šolanja predlaga zdravstvena služba, je ugotavljanje pripravljenosti otroka za vstop v šolo obvezno.

Če starši razmišljate o odložitvi šolanja vašega otroka v 1. razred, morate do konca februarja na šolo nasloviti pisno vlogo za odložitev šolanja (na vlogi morata biti nujno podpisana oba starša!), na podlagi katere stečejo vsi postopki za ugotavljanje pripravljenosti otroka na vstop v šolo. V ta namen ravnateljica imenuje strokovno komisijo (v sestavi šolska zdravnica, ki je otroka pregledala, vzgojiteljica in učiteljica ter šolska svetovalna delavka), ki odloča o podani vlogi za odlog šolanja.

Zdravniški pregled pred vstopom v šolo

Pred vstopom v 1. razred morajo otroci opraviti zdravniški pregled.

Za otroke, ki se vpisujejo v 1. razred OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, zdravniške preglede opravljajo v ZD Lenart ne glede na to, kje ima otrok izbranega osebnega pediatra.

Vabilo na zdravniški pregled otroka boste starši prejeli po pošti. Zdravniški pregledi bodo izvedeni predvidoma v mesecu marcu ali aprilu.

Šolska svetovalna služba:
Maja Mencigar, prof.

Adobe Acrobat dokument Pisna prošnja staršev za vpis otroka v 1. razred iz drugega šolskega okoliša
Adobe Acrobat dokument Vloga za odložitev šolanja
sreda, 27. 01. 2021, 13:32
objavila Vesna Breznik
Skupni roditeljski sestanek

Spoštovani starši.

Po LDN šole in vrtca je za 9. 2. 2021 načrtovan skupni roditeljski sestanek. Običajno smo imeli povabljenega katerega predavatelja in tudi letos bi bilo tako. Na žalost pa nam trenutne razmere ne dopuščajo izvedbe roditeljskih sestankov v šoli, zato smo za vas pripravili možnost sodelovanja v Šoli za starše, ki poteka vsako sredo in soboto ob 18.00 uri na spletni povezavi Pozitivna psihologija za boljše življenje. Predavanja potekajo že od 6. januarja in vse do 6. februarja 2021.

Vsa predavanja so brezplačna ob predhodni prijavi in na voljo za vse udeležence samo v živo na premieri na kanalu Pozitivna psihologija za boljše življenje na YouTube-u in Facebook-u. Vklop v eter je na vsak termin ob 17.50, predavanje pa traja predvidoma do 19.00. Pogovor s predavateljem, ki odgovarja na vprašanja publike (ki jih postavlja v komentarje v FB in YT), je do 19.20.

Več o tem si lahko preberete v spodnji novici, kjer v priponkah najdete seznam vseh predavanj, na priloženem letaku je dostopna spletna prijava, prav tako pa imate možnost, da si ogledate katero spletno predavanje, ki je bilo izvedeno v jesenskih terminih.

Bodo pa v začetku februarja izvedeni oddelčni roditeljski sestanki v šoli, sicer na daljavo, razredniki vam bodo posredovali individualna vabila s povezavami; v vrtcu pa se lahko za vsakršne informacije obrnete preko maila na vzgojiteljice vaših otrok.

Lep pozdrav,
Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

sreda, 27. 01. 2021, 11:43
objavil Dani Sajtl
Šola za starše

Spoštovani starši, skrbniki in zaposleni!

Vsak od nas želi biti otrokom navdih, opora in zgled. V današnjem času, ko smo postavljeni pred mnoge izzive, s katerimi se srečujemo v času epidemije in šolanja na daljavo, je to velikokrat zelo težko. Zato večkrat potrebujemo dodatno podporo, kar je v tem času za vse nas še toliko bolj pomembno. Čeprav smo že vsi včasih naveličani računalnikov, pa nam tehnologija v teh časih omogoča, da ostajamo med seboj povezani ali se udeležimo kakšnega spletnega predavanja, katerih ponudba je v tem času, ko so nam druženja onemogočena, zelo pestra.

Obveščamo vas, da bo vsako sredo in soboto od 6. januarja do 6. februarja 2021 ob 18. uri potekala Šola za starše, ki jo s pomočjo podpornikov organizira Pozitivna psihologija za boljše življenje. Vsa predavanja bodo brezplačna ob predhodni prijavi in na voljo za vse udeležence samo v živo na premieri na kanalu Pozitivna psihologija za boljše življenje na YouTube-u in Facebook-u. Vklop v eter je na vsak termin ob 17.50, predavanje pa traja predvidoma do 19h. Pogovor s predavateljem, ki odgovarja na vprašanja publike (ki jih je postavljala v komentarje v FB in YT) je do 19.20.

Zaradi bolezni predavatelja so 6. 1. 2021 predvajali starejše, a zelo aktualno predavanje dr. Aleksandra Zadela: 1 misel, 42 čustev, ki si ga lahko pogledate na Facebook-u ali na Youtube-u.

Če se že ne moremo srečevati v živo, pa vsaj izkoristimo priložnosti, ki so nam dane za pridobivanje novega znanja!

Vse dobro v novem letu in bodite zdravi!

Svetovalna delavka
Maja Mencigar

Adobe Acrobat dokument Seznam predavanj in predstavitev
Adobe Acrobat dokument Letak in povezava na prijavo
Adobe Acrobat dokument Spletne povezave na vsa jesenska spletna predavanja
torek, 26. 01. 2021, 13:07
objavila Maja Mencigar
Informativni dnevi na srednjih šolah

Informativni dan za srednje šole bo potekal v dveh terminih, in sicer v petek in soboto, 12. 2. in 13. 2. 2021 za vse srednje šole po Sloveniji. Predstavitve srednjih šol v sklopu informativnih dni bodo letos potekale na daljavo.

Učenci, preverite na svojih izbranih srednjih šolah, ob kateri uri so dejavnosti in preko katerega kanala se bodo izvajale. Na večini srednjih šol se bodo dejavnosti odvijale v petek, ob 9. uri in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. 

Predlagam, da dobro premislite in izkoristite informativen dan za srednje šole, saj boste zagotovo dobili informacije, ki vas zanimajo. Pedagoginja Maja

ponedeljek, 25. 01. 2021, 11:19
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Odprtje vrtca

Spoštovani starši.

V torek, 26. 1. 2021, se ponovno odprejo vrata našega vrtca. Veseli smo, da bo prostore napolnil otroški vrvež kljub vsem ukrepom, katere bomo morali spoštovati in smo jih dobili posredovane s strani MIZŠ in NIJZ. Na podlagi njihovih smernic smo oblikovali Protokol ravnanj v Vrtcu pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v času ponovne izvedbe vzgojno-izobraževalnega dela v vrtcu, kateri je priložen v priponki k temu obvestilu.

Vstop v vrtec je možen samo pri vhodu v vrtec. Prosimo vas, da ob vhodu v vrtec uporabljate zaščitno masko, si razkužite roke ter upoštevate varno medosebno razdaljo.

Otroci so v času obratovanja vrtca ves čas v svoji skupini, kar pomeni, da ni druženja med otroki posameznih skupin.

Dejavnosti v vrtcu bodo potekale v glavnem v obliki igre, pogovorov, gibanja na prostem, ustvarjanju … Pri delu bomo izhajali predvsem iz otrokovih potreb, želja, pobud.

Prijava otroka v vrtec je do nadaljnjega tedenska, kar pomeni, da morate otroka prijaviti vsak teden sproti, najkasneje do četrtka, za naslednji teden. Prijave oddate (pošljete preko e-pošte) vzgojiteljici vašega otroka. Ob prijavi sporočite uro prihoda in odhoda otroka v vrtec.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj v vrtcu pri OŠ v času ponovne izvedbe vzgojno-izobraževalnega dela
ponedeljek, 25. 01. 2021, 10:30
objavila Vesna Breznik
Postopno odpiranje šole

Spoštovani starši.

Vlada RS je v sredo, 20. 1. 2021, sprejela nov Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, po katerem se učenci od 1. do 3. razreda v naši regiji s torkom, 26. 1. 2021, vračajo nazaj v šolske klopi.

Pouk po potekal po urniku, kot je bil v veljavi ob začetku šolskega leta ter po organizacijskem modelu C. Čeprav le-ta predvideva možnost vračanja v šolske klopi tudi za učence 4. in 5. razreda, trenutno MIZŠ tega ne dovoljuje. Vse dejavnosti tako obveznega kot razširjenega programa se bodo izvajale znotraj posameznega oddelka v istem prostoru. 

Za učence 2. in 3. razreda bo organiziran avtobusni prevoz v šolo in domov. Zjutraj bo avtobusni prevoz potekal po ustaljenem voznem redu, vožnja domov pa bo samo ena, in sicer ob 13.45. V kolikor je možno, se priporočajo individualni prevozi učencev s strani staršev, prav tako vas prosimo, da učenci pred 7.30 ne prihajajo v šolo (razen učenci 1. razreda, za katere je organizirano jutranje varstvo).

Prijave in odjave na šolsko prehrano urejate v tajništvu šole.

Učenci naj ob prihodu v šolo, 26. 1. 2021, prinesejo vse šolske potrebščine v šolo, prav tako vas prosimo, da imajo s seboj kakšno dodatno oblačilo, saj bo potrebno razrede redno prezračevati.

Podrobnejše organizacijske prilagoditve si lahko preberete v priloženem Protokolu ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v času postopnega odpiranja šole in izvajanja vzgojno-izobraževalnega dela. Pri tem vas prosimo, da upoštevate vse zapisane higienske ukrepe in s tem vsi skupaj preprečujemo oz. zmanjšujemo možnost prenosa okužbe s COVID-19.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v času postopnega odpiranja šole
sobota, 23. 01. 2021, 15:33
objavila Martina Škrlec

1. razred
1. razred - Rdeča kapica

V 1. razredu smo spoznali Grimmovo pravljico Rdeča kapica. Po poslušanju pravljice, so si otroci izdelali lutke in z njimi zaigrali v video klicu. Prav vsi so se zelo potrudili, tako pri izdelavi lutk, kakor pri uprizoritvi igrice. Ker pa ustvarjalnost, ne pozna meja, je nastala tudi animirana Rdeča kapica, ki sta jo ustvarila Gael Ekselenski Lazić in njegov oče.

Animirana Rdeča kapica
petek, 22. 01. 2021, 7:32
objavila Maja Mencigar
Razpis za vpis v srednje šole

Devetošolci, objavljen je razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove.

Vpis v srednjo šolo
torek, 12. 01. 2021, 9:59
objavil Dani Sajtl

Knjižnica
60 let Bralne značke

Dragi starši in učenci!

Šolanje še vedno poteka na daljavo, jaz pa vas ponovno vabim, da sodelujte tudi pri branju za bralno značko na daljavo. Letošnje šolsko leto je za Bralno značko še posebej praznično, saj praznuje kar 60. obletnico svojega obstoja.

Po priporočilih Društva Bralne značke Slovenije ZA BZ LAHKO "VELJAJO":

 • knjige iz domače knjižnice (tudi knjige, ki so jih kot otroci brali starši, pa jih imajo še vedno doma), seveda tudi tiste, ki niso na letnih bralnih seznamih; 
 • za starejše zrele bralce devetletke so prav gotovo primerna tudi nekatera dela književnosti za odrasle;
 • pesmice, zgodbice, poljudni članki iz revij, ki jih imajo mladi bralci morda doma;
 • ljudske pesmi, pravljice in druga gradiva, ki jih starši otrokom zapojejo, povedo, morda jih skupaj zapišejo, se jih naučijo ...

Vse to mi lahko pošljete v našo ekipo Bralna značka, ki se nahaja v Teamsih.

Učence II. in III. triade pa vabim tudi k reševanju Slovenskih knjižnično-muzejskih Megakvizov. Povezavo in informacije o reševanju kvizov najdete v priponki in na spletni strani šolske knjižnice. Letos je tema prav Bralna značka: S knjigo v svet (Ob 60. obletnici Bralne značke). Tudi reševanje le teh bom upoštevala pri bralni znački.

Prav tako najdete veliko koristnega na novem jezikovnem portalu Franček, ki deluje od oktobra 2020. Na spletni strani šolske knjižnice pa seveda najdete tudi druge koristne povezave, ki jih lahko uporabite pri pouku na daljavo ali pa kot razvedrilo v prostem času.

V upanju na skorajšnjo vrnitev v šolske klopi vas lepo pozdravljam,
knjižničarka Barbara Waldhütter

Mega kviz
Jezikovni portal Franček
petek, 08. 01. 2021, 10:25
objavila Vesna Breznik
Podaljšanje ukrepov

Spoštovani.

Vlada R Slovenije je sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. S tem je do vključno 15. 1. 2021 podaljšano izobraževanje na daljavo, prav tako v naslednjem tednu vrtec še naprej deluje v zmanjšanem obsegu in zagotavlja varstvo otrok, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotovitina drug način.

Vem, da smo bili v polnem pričakovanju, da se naši otroci in učenci vrnejo nazaj v vrtec in šolo. Vem pa tudi to, da nam bo še naprej s skupnimi močmi in voljo uspelo premagati še naslednje dni.

Skupaj zmoremo veliko in mislim, da vsi vemo, da sta zdravje in povezanost med ljudmi temeljni vrednoti, na katerih bomo gradili vse druge. Ne vemo, kdaj bo spet vse tako, kot smo bili vajeni. A vem, da bo in vsi bomo bogatejši za mnoga spoznanja in hvaležni za drobne stvari, ki so se nam včasih zdele preveč samoumevne.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

četrtek, 31. 12. 2020, 11:37
objavila Vesna Breznik
Delovanje vrtca in šole od 4. 1. do 8. 1. 2021

Spoštovani starši.

Vlada Republike Slovenije je v sredo, 30. 12. 2020, v poznih večernih urah zaradi epidemioloških razmer v državi sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19.

To pomeni, da vrtci v naslednjem tednu še naprej delujejo v zmanjšanem obsegu in zagotavljajo program za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način (kakor po do sedaj veljavnem odloku). 

Prosim vse starše otrok, ki boste potrebovali nujno varstvo v času od 4. 1. do 8. 1. 2021, da le-to javite najkasneje do sobote, 2. 1. 2021, do 12.00 ure pomočnici ravnateljice v vrtcu, ge. Gabrijeli Murko, na mail: gabrijela.murko@os-jd.si.

Prav tako se od 4. 1. 2021 nadaljuje delo na daljavo za vse učence. O vrnitvi učencev 1. triade nazaj v šolske klopi bo vlada odločala v prihodnjem tednu.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

četrtek, 24. 12. 2020, 10:45
objavila Aleksandra Kuntner
1 od 1
Zahvala za dobrodelnost

V srcu, če je pravo,
je zmeraj prostora
za tisoč imenitnih stvari,
ki jih ljubiti mora
vse, kar živi.
(T. Pavček)

Dragi učenci, starši, sodelavci in občani!

S včerajšnjim dnem smo zaključili našo enotedensko dobrodelno akcijo Otroci pomagajo otrokom. 

Dokazali ste, da ste čudoviti in srčni ljudje, ki imajo pravo srce. 

S svojimi prispevki ste tako pomagali osrečiti in polepšati praznike desetim družinam učencev naše šole, kar je neprecenljivo. Vsakemu izmed vas gre zahvala za vašo dobrodelnost in pripravljenost pomagati drugim. 

Prav tako gre zahvala Društvu mladih iz Jurovskega Dola, trgovini Mercator iz Jurovskega Dola, gospe Jasmini Zorjan za finančna sredstva in ravnateljici za dostavo paketov. 

Vsi skupaj smo dokazali, da zmoremo biti človek človeku.

Naj bodo vaši prazniki čarobni, iskrivi in prežeti z ljubeznijo. 

Aleksandra Kuntner in Silvija Špindler

četrtek, 24. 12. 2020, 2:45
objavil Dani Sajtl
1 od 1
Voščilo

Dragi otroci, učenci in starši!

Pred nami je najlepši čas v letu,
čas, ko se spomnimo preteklosti in pričakujemo prihodnost.
Čas, ko se želja po sreči in zdravju seli iz srca v srce.
Naj se vam uresničijo sanje,
udejanjijo želje in izpolnijo pričakovanja.

Doživete božične praznike, leto 2021 pa naj vam prinese veliko zdravja, sreče, dobre volje in pozitivnega pogleda na svet ter prihodnost, vam želijo vsi zaposleni v JVIZ in VVZ OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol z ravnateljico Vesno Breznik.

Želim si postati božično drevo
četrtek, 24. 12. 2020, 0:15
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Zaprtje vrtca v času od 28. 12. do 31. 12. 2020

Pozdravljeni.

V času od 28. 12. do 31. 12. 2020 bo Vrtec pri OŠ J. Hudalesa zaprt.

V sredo, 30. 12., ali v četrtek, 31. 12.,  pa vas bomo obvestili glede delovanja vrtca od 4. 1. 2021 naprej glede na uradne informacije o delovanju vrtca v skladu s sprejetimi ukrepi za zajezitev epidemije COVID-19.

Hvala za razumevanje.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

sreda, 23. 12. 2020, 19:55
objavil Dani Sajtl
Kulturni dan: Naša država praznuje

Na današnji dan, pred 30. leti smo se Slovenci izrekli za samostojno in neodvisno državo Slovenijo. 23. 12. 1990 smo izvedli glasovanje ali plebiscit in z večino dokazali, da si želimo samostojne poti. Slovenci nikoli v zgodovini nismo pokazali tako velike enotnosti. Temu dogodku smo namenili tudi na naši šoli veliko pozornosti, saj smo organizirali kulturni dan z naslovom: Naša država praznuje. Pripravili smo dva zanimiva video posnetka: Slovenija, od kod lepote tvoje in Jurovčani gremo na volitve. Dan so popestrili tudi prvošolčki, ki so nam pod mentorstvom razredničarke Martine Škrlec zaupali lepo zgodbo o naši domovini. Učenci so po razredih likovno, literarno in tehnično ustvarjali in tako so nastali odlični prispevki o lepotah Slovenije, državnih simbolih, praznikih, običajih in navadah. Na predmetni stopnji so spoznavali velike Slovence, kot so Primož Trubar, France Prešeren, Jože Plečnik in Leon Štukelj, se srečali z otrokovimi pravicami, se pogovarjali z županom Petrom Škrlecem, same osamosvojitvene dogodke pa obudili skupaj z Andrejem Kocbekom, upokojenim vojakom slovenske vojske.

Našemu povabilu se je prijazno odzval tudi varuh človekovih pravic, g. Peter Svetina, ki je namensko spregovoril o obletnici plebiscita in kako je v naši državi poskrbljeno za človekove pravice. 

Ob koncu bi se rada iskreno zahvalila učencem družboslovnega krožka za aktivno sodelovanje v nastajanju posnetkov, učencem 1. razreda ter g. Urošu Brumnu za računalniško oblikovanje. Hvala tudi razredničarkam in sorazrednikom za nemoteno delo in vodenje pri izvajanju kulturnega dne.

Zaključna misel: 30. let že uresničujemo sanje, saj kot je zapisal slovenski pisatelj Ivan Cankar; tod živijo veseli in delovni ljudje. Zdaj glejmo v prihodnost in dokažimo, da je pravica do svobode, ena izmed najlepših vrednot našega življenja.

Srečno naši domovini in vsem, ki živimo v tej prelepi Sloveniji.

Zapisala: Milena Kokol

Slovenija od kod lepote tvoje
Jurovčani gremo na volitve
Govor varuha človekovih pravic, g. Petra Svetine
Zbrali smo pogum
sreda, 23. 12. 2020, 13:29
objavila Milena Kokol
Kulturni dan: Naša država praznuje

Na današnji dan, pred 30. leti smo se Slovenci izrekli za samostojno in neodvisno državo Slovenijo. 23. 12. 1990 smo izvedli glasovanje ali plebiscit in z večino dokazali, da si želimo samostojne poti. Slovenci nikoli  v zgodovini nismo pokazali tako velike enotnosti.   Temu dogodku smo namenili  tudi na naši šoli veliko pozornosti, saj smo organizirali kulturni dan z naslovom: Naša država praznuje. Pripravili smo dva zanimiva video posnetka: Slovenija, od kod lepote tvoje in Jurovčani gremo na volitve(prilogi). Dan so popestrili tudi prvošolčki, ki so nam pod mentorstvom razredničarke  Martine Škrlec zaupali lepo zgodbo o naši domovini. Učenci so po razredih likovno, literarno in tehnično ustvarjali in tako so nastali odlični prispevki o lepotah Slovenije, državnih simbolih, praznikih, običajih in navadah. Na predmetni stopnji so spoznavali velike Slovence, kot so Primož Trubar, France Prešeren, Jože Plečnik in Leon Štukelj,  se srečali z otrokovimi pravicami, se pogovarjali z županom  Petrom Škrlecom,  same  osamosvojitvene dogodke  pa obudili  skupaj z Andrejem Kocbekom, upokojenim vojakom slovenske vojske. 

Našemu povabilu se je prijazno odzval tudi varuh človekovih pravic,  g. Peter Svetina, ki je namensko spregovoril o obletnici plebiscita in kako je v naši državi poskrbljeno za človekove pravice. 

Ob koncu bi se rada iskreno zahvalila učencem družboslovnega krožka za aktivno sodelovanje v  nastajanju posnetkov,  učencem 1. razreda ter g. Urošu Brumnu za računalniško oblikovanje. Hvala tudi razredničarkam in sorazrednikom za nemoteno delo in vodenje pri izvajanju kulturnega dne. 

Zaključna misel: 30. let že uresničujemo sanje, saj kot je zapisal slovenski pisatelj Ivan Cankar; tod živijo veseli in delovni ljudje. Zdaj glejmo v prihodnost in dokažimo, da je pravica do svobode, ena izmed najlepših vrednot našega življenja.

Srečno naši domovini in vsem, ki živimo v tej prelepi Sloveniji.

Zapisala: Milena Kokol. 

sreda, 23. 12. 2020, 11:32
objavil Dani Sajtl

Knjižnica
1 od 2
Novosti v šolski knjižnici

Dragi učenci!

V mesecu decembru smo obogatili police naše šolske knjižnice z novimi knjigami za vse starostne skupine. Verjamem, da komaj čakate, da jih lahko primete v roke in se podate v svet domišljije. Obenem pa vas še vedno vabim k branju za bralno značko na daljavo. V upanju na skorajšnje svidenje vas lepo pozdravljam.

Knjižničarka: Barbara Waldhütter

četrtek, 17. 12. 2020, 14:22
objavila Aleksandra Kuntner
1 od 1
Decembrski izzivi - kreativnost

Spoštovani, 

mesec december je mesec, ki v marsikomu prebudi ustvarjalnost. Zato si lahko na spodnji povezavi pogledate izdelke naših učencev, ki se z nasmeški na obrazu lotevajo decembrskih izzivov, ki smo jim jih pripravili v okviru svetovalne službe.

Naj zasvetijo iskrice v očeh, na usta se naj prikrade nasmeh in v vaših domovih zadiši po praznikih. 

Svetovalna služba

Utrinki
sreda, 16. 12. 2020, 13:17
objavila Silva Špindler

Šport
Zimski športni dan

V torek, 15. 12. 2020 , smo izvedli zimski športni dan na daljavo. Učenci od 1. do 9. razreda so opravili različne športne aktivnosti (zimska tabata, hokej na snegu, vezanje vozlov, Planica doma - zimske radosti, lovljenje metle in pohod). Športni dan  smo delno izvedli preko Zoom-a in Microsoft Teams-ov. Po zaključenem športnem dnevu je učence čakalo presenečenje, pozdravil jih je smučarski skakalec Anže Lanišek. 

Tim za šport

ponedeljek, 14. 12. 2020, 11:21
objavila Aleksandra Kuntner
1 od 1
Dobrodelna akcija "Otroci pomagajo otrokom"

Tiho pada mrak,
v dalji se zgublja korak
in pušča sledi preteklih dni.

V srcih se želja rodi
po miru, ljubezni, dobroti
za vse ljudi.
(Srečko Kosovel)

Dragi učenci, sodelavci, starši!

Počasi in tiho se poslavlja prav posebno leto. Leto novih spoznanj, izkušenj in preizkušenj. Čas, ki ga preživljamo, je poln negotovosti in hkrati pričakovanj, kaj bo prineslo leto, ki prihaja. 

Pošteno smo že zakorakali v prazničen december. V mesec, ko se prižgejo praznične luči, v domovih pa zadiši po dobrotah. 

Tako je ponovno prišel čas za našo dobrodelno akcijo "OTROCI POMAGAJO OTROKOM". Tudi letos bomo s skupnimi močmi poskušali družinam otrok naše šole, ki so v stiski, vsaj malo pričarati čarobne praznike. 

Letošnja dobrodelna akcija bo potekala malo drugače, kot ste bili navajeni do sedaj. Ker je šola zaprta, nam je na pomoč prijazno priskočil Mercator v Jurovskem Dolu. 

Od ponedeljka, 14. 12. 2020, do torka, 22. 12. 2020, boste lahko v trgovini Mercator (v Jurovskem Dolu) v označen nakupovalni voziček darovali prehrambene izdelke z daljšim rokom uporabe in pripomočke za osebno nego. 

V kolikor želite družinam v stiski pomagati na kakšen drug način (oblačila, igrače ali finančno) seveda tudi lahko. V tem primeru pišite na e-naslov: aleksandra.kuntner@os-jd.si ali silvijaspindler@gmail.com.

Vsa zbrana sredstva bomo 24. 12. 2020 predali družinam.

Naj bo december čaroben za vse.

V pričakovanju praznikov vas lepo pozdravljava, 
Aleksandra Kuntner in Silvija Špindler.

petek, 11. 12. 2020, 11:38
objavila Vesna Breznik
Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 14. 12. 2020 naprej

Pozdravljeni.

Vlada R Slovenije je zaradi epidemioloških razmer v državi sprejela odločitev o podaljšanju ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. To pomeni, da se nadaljuje delo na daljavo ter delovanje zgolj dežurnega vrtca.

Da pa bomo delo na daljavo v teh prihajajočih prazničnih dneh vseeno malce razbremenili, bomo imeli v torek, 15. 12. 2020, športni dan, v sredo, 23. 12. 2020, kulturni dan, v četrtek, 24. 12. 2020, pa bo dan namenjen ustvarjanju ter pripravi na praznovanje božično-novoletnih praznikov v krogu družine.

Vem, da je motivacija za delo močno padla, saj delo na daljavo traja že kar nekaj časa.  Pred nami so tudi praznični dnevi, najlepši čas v letu, pa vendar kljub temu se potrudite in opravite vso delo sproti, redno oddajajte zadolžitve, da bodo novoletne počitnice res počitnice. 

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

četrtek, 10. 12. 2020, 7:34
objavila Jasna Malnar
Težave z dobavo električne energije

Pozdravljeni.

Ravnateljica me je obvestila, da se danes se pojavljajo velike tehnične težave tako z internetno povezavo kot z elektriko na območju Gasteraja. Učitelji so o omenjenih težavah obveščeni in boste vse obveznosti opravili, ko bo to mogoče.

Jasna Malnar

sreda, 09. 12. 2020, 11:12
objavila Vesna Breznik
Nujno obvestilo

Pozdravljeni.

Danes se pojavljajo velike tehnične težave tako z internetno povezavo kot z elektriko. Učitelji so o omenjenih težavah obveščeni in boste vse obveznosti opravili, ko bo to mogoče.

Izkoristite zasneženi dan za sprostitev na snegu in uživajte.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

petek, 04. 12. 2020, 11:47
objavila Vesna Breznik
Izvajanje vzgojno-izobraževalnega dela od 7. 12. v vrtcu in šoli

Spoštovani starši, otroci in učenci.

V veljavi ostaja še naprej odlok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Posledično ostaja v veljavi tudi sklep ministrice o izobraževanju na daljavo, prav tako pa v zmanjšanem obsegu deluje vrtec, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način. Ob tem bi želela opozoriti na dejstvo, da v vrtec sodi samo zdrav otrok in v kolikor je v družini prisotna okužba s COVID-19 in četudi je otrok zdrav, mora ostati doma.

Je pa vlada sprejela Načrt sproščanja ukrepov za zajezitev in obvladovanje epidemije nalezljive bolezni COVID-19, na podlagi katerega se bodo na področju vzgoje in izobraževanja ukrepi sproščali po fazah:

 • v oranžni fazi umirjanja (pod 1000 okužb/1000 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se predvideva odprtje vrtcev in šol za 1. triletje,
 • v rumeni fazi umirjanja (pod 600 okužb/500 hospitaliziranih bolnikov s COVID-19) se osnovne šole odprejo v celoti.

Vem, da so dnevi naporni tako za vaše otroke kot za vas in tudi za vse nas. Slaba epidemiološka slika ne daje prave motivacije, vem pa, da bomo skupaj zmogli še naprej.

Naj vam bodo decembrski dnevi svetli v srcu in naj vas, ko je težko, spodbuja misel, da je upanje kot nočno nebo. Nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili vsaj ene zvezde.

S toplimi pozdravi in iskrenimi željami za vse dobro

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

petek, 04. 12. 2020, 9:04
objavil Dani Sajtl
Kam po pomoč v stiski

Spoštovani učenci, starši in skrbniki.

Ob poteku pouka na daljavo tudi šolska svetovalna služba in izvajalke dodatne strokovne pomoči delujemo na daljavo.

Vsekakor  se v tem času in novih okoliščinah soočamo z negotovostjo in stisko. Pa vendar je pomembno, da ostanemo pozitivno naravnani, da poskrbimo zase, za svoje najdražje in si seveda poskušamo narediti čim lepši praznični december.

Včasih pa vseeno ne gre in potrebujemo pomoč in pogovor. V primeru morebitnih stisk, se za pomoč vedno lahko obrnete na šolsko svetovalno službo in izvajalke dodatne strokovne pomoči.

Na voljo je precej oblik pomoči na daljavo, tukaj jih je nekaj izmed njih:

 • TOM telefon za otroke in mladostnike pokliči na 116 111 vsak dan med 12. in 20. uro ali piši na tom@zpms.si
 • Spletna svetovalnica tosemjaz.net lahko vprašaš za nasvet zdravnike, psihologe, socialne delavce in druge strokovnjake
 • Krizni center za mlade Maribor – psihosocialna pomoč otrokom, informiranje staršev, telefonska številka  250 26 60
 • Zaupni telefon Samarijan – brezplačni 24 urni telefon za klic v duševni stiski na 116 123
 • Krizni center za ženske in otroke, žrtve nasilja je dosegljiv 24 ur dnevno, vse dni v tednu, na telefonski številki 031 233 211
 • Varne hiše društva SOS telefon: 080 11 55 vsak dan od 12. do 18. ure
 • Društvo SOS telefon za ženske in otroke žrtve nasilja vsak delovni dan od 9. do 15. ure na telefonski številki: 031 699 333
 • Združenje za MOČ - Celostna psihosocialna pomoč žrtvam spolnega nasilja in drugih oblik nasilja vse dni v tednu, tudi izven delovnega časa, na telefonski številki 080 28 80 in 041 204 949
 • Klicni center za informacije o koronavirusu vsak dan med 8. in 20. uro na 080 1404

Učenci upam, da vam uspeva učenje in ponavljanje učne snovi  na daljavo. Predvsem pa uživajte v zimski naravi in lepo preživljajte praznični mesec december.

Maja Mencigar, šolska svetovalna služba

petek, 04. 12. 2020, 7:36
objavila Maja Mencigar
Potek nacionalnega preverjanja znanja v šolskem letu 2020/2021

Spoštovani učenci in starši!

Informacije o nacionalnem peverjanju znanja v šolskem letu 2020/2021 so dostopne v publikaciji za starše, ki je dostopna na spodnji povezavi.

Maja Mencigar, šolska svetovalna služba

Državni izpitni center
sreda, 02. 12. 2020, 9:02
objavil Dani Sajtl

Knjižnica
Virtualni knjižni sejem 2020

Spoštovani učenci, starši in učitelji!

Še do vključno sobote, 5. 12. 2020, lahko obiščete tradicionalni  knjižni sejem, ki vsako leto poteka konec novembra v Ljubljani. Čeprav zaradi izjemnih razmer letos virtualno, boste ob obisku njihove spletne strani zagotovo našli zase kakšen zanimiv spletni dogodek. Poslušali boste lahko pogovore z različnimi pisatelji, se udeležili zanimivih predavanj ali pa opravili nakup kakšne dobre knjige, ob tem pa izkoristili tudi sejemski popust. Vabljeni v svet knjig.

Barbara Waldhütter

Virtualni knjižni sejem
ponedeljek, 30. 11. 2020, 10:55
objavil Dani Sajtl
1 od 1
Svetovni dan boja proti AIDSu

Prvega decembra obeležujemo svetovni dan boja proti aidsu.

Prvič je postal ta datum pomemben leta 1988, ko ga je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) razglasila za svetovni dan boja proti aidsu.

Aids – sindrom pridobljene imunske pomanjkljivosti, je spekter bolezenskih stanj, ki jih povzroči okužba z virusom humane imunske pomanjkljivosti (HIV). Po začetni okužbi se pri osebi včasih ne pojavi noben simptom, večinoma pa se pojavi kratko obdobje gripi podobne bolezni. Temu običajno sledi dolgotrajno obdobje brez simptomov. Ko okužba napreduje, prizadene imunski sistem.

Virus HIV se širi predvsem z nezaščitenimi spolnimi odnosi, okuženimi transfuzijami krvi, podkožnimi iglami ter s prenosom z matere na otroka med nosečnostjo, ob porodu ali pri dojenju. Nekatere telesne tekočine, npr. slina in solze, virusa HIV ne vsebujejo. 

Za okužbo s HIV ni zdravila ali cepiva, vendar pa  zdravljenje lahko upočasni potek bolezni. Brez zdravljenja znaša povprečni čas preživetja po okužbi 11 let.

Po podatkih NIJZ,  je v obdobju od 1. julija 2017 do 30. julija 2019 skupno število okužb v Sloveniji 86 primerov.

Rdeča pentlja je simbol solidarnosti z osebami, okuženimi z virusom HIV, in osebami, obolelimi za aidsom.

Simptomi

HIV prizadene malodane vse organske sisteme. Okuženi imajo večje tveganje za pojav nekaterih vrst raka. Prav tako se pogosto pojavijo znaki okužbe, kot so vročina, potenje, zatečene bezgavke, slabotnost, izguba telesne teže.

Zdravljenje

Cepiva proti okužbi z virusom HIV ali zdravila, ki bi popolnoma pozdravila okužbo s HIV-om ali aids, zaenkrat še ne poznamo. 

Načini preprečevanja

Načini preprečevanja vključujejo varno spolnost (kondom), program zamenjave igel za uporabnike drog, zdravljenje okuženih oseb.

Pripravila: Majda Kolarič

ponedeljek, 23. 11. 2020, 15:07
objavila Milena Kokol
23. november - dan Rudolfa Maistra

Na današnji dan praznujemo državni praznik, dan Rudolfa Maistra, s katerim se spominjamo 23. novembra 1918, ko je general Maister s svojimi borci v samostojni vojaški akciji razorožil nemško vojsko, prevzel vojaško oblast in utrdil slovensko politično oblast v Mariboru.

General Rudolf Maister (1874–1934) sodi med najpomembnješe slovenske osebnosti 20. stoletja. S svojim pogumnim dejanjem je ob koncu prve svetovne vojne po razpadu avstro-ogrske monarhije najprej v Mariboru, nato pa tudi na širšem štajerskem območju uveljavil ljudsko voljo in dosegel, da je velik del slovenskega narodnostnega in govornega območja Štajerske in Koroške prišel pod slovensko oziroma jugoslovansko upravo.

Veličina dejanja generala Rudolfa Maistra je v tem, da se je zavedal, kako pomembna je odločnost ob nastajanju nove države ob razpadu avstrijske monarhije. Maister ni bil samo vojak, bil je vizionar, vselej poudari predsednica zveze Maistrovih društev Lučka Lazarev Šerbec, saj so njegova dejanja leta 1918 dejanja prvovrstnega zgodovinskega pomena za obstoj jugoslovanske in danes samostojne Slovenije.

Dan Rudolfa Maistra, 23. november, je slovenski državni praznik od leta 2005, ni pa dela prost dan. Običajno v tem času poteka več prireditev, na katerih se spomnijo še, da je bil Maister, s pesniškim imenom Vojanov, tudi umetnik in bibliofil.

Povzela in zapisala, učiteljica Milena Kokol

Infodrom: Rudolf Maister
petek, 20. 11. 2020, 13:02
objavila Vesna Breznik
Pravila in bonton pri pouku na daljavo

Pozdravljeni.

Z delom na daljavo nadaljujemo še v prihodnjem tednu. Glede na trenutne epidemiološke razmere v državi smo v veliki negotovosti, kako dolgo bo še vzpostavljeno delo na daljavo. Zato smo dorekli pravila in bonton pri pouku na daljavo, katera vas prosimo, da jih preberete in seveda tudi upoštevate.

Ostanite zdravi.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Pravila in bonton pri pouku na daljavo
petek, 20. 11. 2020, 8:45
objavila Barbara Waldhütter

Knjižnica
Obvestilo o brezstični izposoji knjig iz šolske knjižnice

Spoštovani starši in učenci!

Ker bo delo na daljavo očitno trajalo še nekaj časa, smo se odločili, da vam za nujne potrebe pouka, kot je na primer domače branje, omogočimo možnost brezstične izposoje knjig iz naše šolske knjižnice.

Ker je leposlovno gradivo za učence že vneseno v sistem COBISS, lahko od doma na spletni strani COBISS+ pogledate, če se želeno gradivo nahaja v naši šolski knjižnici in ali je prosto za izposojo.

Želeno gradivo lahko naročite na moj mail: barbara.waldhutter@os-jd.si

Naročene knjige vam bom pripravila in jih boste lahko ob ponedeljkih, sredah in petkih v času uradnih ur (od 8.00 do 12.00 ure) dvignili pri zadnjem vhodu šole, po predhodnem klicu na telefonsko številko šolske knjižnice (02 729 56 63). Dogovorili se bomo tudi za uro prevzema. Prosim, da ob prevzemu knjig vrnete tudi morebitno izposojeno gradivo, ki ga imate doma. Izposojene knjige so namenjene izključno učencem naše šole.

Knjižničarka: Barbara Waldhütter

Iskanje gradiva v COBISS+ za našo knjižnico
sreda, 18. 11. 2020, 9:40
objavil Dani Sajtl
Tradicionalni slovenski zajtrk

Spoštovani starši, drage učenke in učenci!

Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in poteka že od leta 2011. Osnovni cilj projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo se mladino in tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti za širše okolje in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo, gospodarske dejavnosti ter širšega okoljskega pomena. Pomemben poudarek je tudi na splošnem ozaveščanju mladih o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Zakaj moramo zjutraj zajtrkovati?

"Zato, ker prazna vreča ne stoji pokonci! Kaj pomeni ta slovenski pregovor? Tudi to, da lačen človek težko dela. Zjutraj moramo telesu zagotoviti dovolj energije, da se lahko učimo in igramo. Zato moramo zajtrkovati, še preden pridemo v šolo. A ni vseeno, kaj zajtrkujemo. Zajtrk mora biti sestavljen iz zdravih, naravno pridelanih jedi."

Tradicionalni slovenski zajtrk je sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolk.

Ker smo v posebnih razmerah in šolsko delo poteka na daljavo, slovenskega tradicionalnega zajtrka ne moremo izvesti tako, kot smo ga do sedaj.

Vseeno želimo, da se 10. jubilejni tradicionalni zajtrk izvede. V petek, 20. 11. 2020, začnite dan s kruhom, maslom, medom, mlekom in jabolki. Učenci lahko pripravite zajtrk sami ali s pomočjo svojih staršev. Tako bomo tradicijo nadaljevali. Dober tek.

Zapisala: Majda Kolarič

Ohranimo čebele
torek, 17. 11. 2020, 14:05
objavila Vesna Breznik
Snemanje izvajanja pouka na daljavo

Spoštovani starši.

V času izrednih razmer se vsi trudimo po svojih najboljših močeh, da vzgojno-izobraževalno delo, ki poteka na daljavo, izvedemo čim bolj kakovostno in prilagojeno učencem. Vsi se trudimo po svojih najboljših močeh, tako učitelji, učenci kot starši.

Vendar smo bili s strani Centra za pravno pomoč seznanjeni, da se nanje obračajo številni zavodi z vprašanjem oz. dilemo, ki je povezana s snemanjem pouka na daljavo in/ali snemanjem roditeljskih sestankov, ki prav tako potekajo preko videokonferenc. S strani večih zavodov so bili namreč seznanjeni, da so določeni starši in/ali učenci iz kakršnegakoli razloga snemali izvajanje pouka na daljavo ali roditeljskega sestanka, posnetek pa je nemalokrat pristal na spletnih straneh.

Opozorilo pooblaščene osebe za varstvo podatkov je, da snemanje učitelja pri podajanju učne snovi ali izvedbe roditeljskega sestanka predstavlja njegovo delovno okolje in snemanje učitelja v njegovem delovnem okolju je brez njegove vednosti in soglasja nedopustno in pomeni prekomerno ter posledično nezakonito obdelavo osebnih podatkov.

V priponki vam posredujem obvestilo pooblaščene osebe za varstvo podatkov zavoda s podrobnejšo obrazložitvijo.

Hvala za razumevanje in vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Obvestilo DPO zavodom - 11.11.2020
ponedeljek, 16. 11. 2020, 11:30
objavil Dani Sajtl

Knjižnica
Branje na daljavo

Spoštovani starši in učenci!

Na spletni strani šolske knjižnice najdete nekaj koristnih spletnih povezav do portalov, ki omogočajo izposojo knjig in drugega gradiva za branje in delo na daljavo. Eden takšnih spletnih portalov je tudi Biblos, ki ponuja elektronske knjige, ki jih lahko kupite ali si jih izposodite s svojimi prenosnimi napravami. Za registracijo na tem portalu morate bit član ene izmed splošnih knjižnic, recimo Splošne knjižnice Lenart. Veliko knjig si lahko na Biblosu izposodite tudi brezplačno. Seznam brezplačne izposoje najdete v priponki.

Vabim vas tudi, dragi učenci, da še naprej berete in obnove knjig za bralno značko pošiljate v Teamse, da boste kljub tem čudnim časom in pouku na daljavo opravili bralno značko.

"Veliko malih stvari obstaja, ki povzročijo, da tvoj svet raste.
Ljubezen do knjig je najboljša izmed njih."
Jacqueline Kennedy

Mentorica bralne značke: Barbara Waldhütter

Adobe Acrobat dokument Brezplačne knjige na BIblosu za BZ
Portal Biblos
Povezave na strani naše šnjižnice
nedelja, 15. 11. 2020, 18:35
objavil Dani Sajtl
Virtualni karierni sejem

Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja se v letu 2020 predstavlja v virtualni obliki s ciljem omogočiti dostop do sejemskih vsebin iz domačega računalnika ali prenosnega telefona!

Učenci od ponedeljka, 16. 11. 2020 do petka, 20. 11. 2020, bo potekal Virtualni Karierni sejem 2020. Pošiljam vam vsa potrebna navodila, da se boste lahko v omenjenih dneh udeležili sejma, kjer se bodo predstavljali poklici in srednje šole.

Pedagoginja Maja Mencigar

Adobe Acrobat dokument Navodila za obisk virtualnega kariernega sejma za učence
nedelja, 15. 11. 2020, 17:56
objavila Maja Mencigar
Kam naprej po končani osnovni šoli

Šolska svetovalna služba ima pomembno vlogo tudi pri načrtovanju in izpeljavi karierne orientacije za učence zadnjega triletja. Tako skozi delavnice, dneve dejavnosti, predstavitve, kot tudi skozi redni program osnovne šole skrbimo, da si otroci lahko pridobijo čim več uporabnih informacij glede nadaljnjega šolanja in načrtovanja karierne poti. Trenutno poteka svetovanje učencem na daljavo. Šolska svetovalna služba bo z devetošolci komunicirala preko video konferenčnega okolja Microsoft TEAMS, telefona in elektronske pošte.

Da pa bo izbira mogoče lažja, so na voljo spletne strani, kjer najdemo veliko pomembnih informacij v zvezi s spoznavanji poklicev in zanimivi videoposnetki o poklicih (vse dostopno na spodnji povezavah).

Adobe Acrobat dokument Rokovnik s pomembnimi datumi za vpis v srednje šole 2021/22
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport – vpis v srednje šole
Moja izbira – predstavitve poklicev, srednjih šol
E-svetovanje – vprašalniki, opisi poklicev
Kadrovske, Zoisove štipendije
Program Kam in kako
(Video) Poklici se predstavijo o 22 poklicih
(Video) Kako se odločiti?
četrtek, 12. 11. 2020, 21:35
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Delovanje Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol

Spoštovani.

Ukrepi se podaljšujejo in vrtec bo tudi v prihodnje deloval omejeno v skladu z izdanim sklepom Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah, št. 170-1/2020, z dne 26. 10. 2020.

Prosim vse starše otrok, ki boste potrebovali nujno varstvo v času od 16. 11. do 20. 11., da le-to javite najkasneje do jutri, 13. 11. 2020, do 15.00 ure pomočnici ravnateljice v vrtcu, ge. Gabrijeli Murko, na mail: gabrijela.murko@os-jd.si.

Ker so ukrepi podaljšani za vsaj 14 dni, vas prosim, da potrebo po nujnem varstvu za obdobje od 23. 11. do 27. 11. 2020 sporočite do petka, 20. 11., prav tako ge. Gabrijeli Murko.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

ponedeljek, 09. 11. 2020, 11:08
objavila Vesna Breznik
Zagotavljanje toplega obroka

Spoštovani.

Že v petek smo vas v obvestilu na naši spletni strani seznanili o možnosti prejema toplega obroka za učence iz socialno ogroženih družin.

Brezplačni topli obrok pripada učencem in dijakom, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 EUR. Brezplačni obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.

Na prejemanje obroka se lahko za čas poteka pouka na daljavo prijavite na mail: info@os-jd.si.

Učenci in dijaki oz. njihovi starši topli obrok prevzamejo na šoli.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

ponedeljek, 09. 11. 2020, 11:00
objavila Vesna Breznik
Poslovni čas zavoda v času izrednih razmer

Spoštovani.

V času izrednih razmer je poslovni čas zavoda (uradne ure v tajništvu šole) vsak delavnik med 8.00 in 12.00 uro.

Prosimo vas, da svoj prihod najavite na tel. št.: 02/729 56 62 in ob vstopu v zavod upoštevate vse higienske ukrepe: ste zdravi, uporabljate zaščitno masko ter si obvezno razkužite roke.

V kolikor pa lahko stvari uredimo na daljavo, nam lahko ob telefonskem klicu pišete tudi na mail: info@os-jd.si.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

petek, 06. 11. 2020, 0:08
objavila Vesna Breznik
Vzgojno-izobraževalno delo v šoli od 9. 11. 2020 dalje

Spoštovani starši, dragi učenci.

Vlada R Slovenije je zaradi trenutnih epidemioloških razmer v državi sprejela sklep, s katerim je za 7 dni podaljšala uporabo omejitev, določenih v Odloku o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. Na podlagi tega in 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID.19 je ministrica za izobraževanje, znanost in šport izdala sklep, s katerim je določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo.

Delo bo potekalo v skladu s smernicami MIZŠ, Zavoda RS za šolstvo ter organizacijskimi in izvedbenimi prilagoditvami v primeru izobraževanja na daljavo, ki smo jih sprejeli na šoli in si jih lahko podrobneje preberete v priponki tega obvestila. To pomeni, da bo pouk potekal po prilagojenem urniku, po dogovorjenem komunikacijskem kanalu ter v skladu z vsemi preostalimi organizacijskimi in izvedbenimi prilagoditvami.

Vsi razredniki bodo še posebej na mail staršev in učencev posredovali prilagojen urnik z dodatnimi navodili. S tem bomo načrtovane govorilne ure za 9. 11. 2020 opravili na daljavo. Vse tehnične zadeve (posoja spletnih kamer, računalnikov) bomo reševali individualno.


Spoštovani starši.

Popolnoma se zavedamo težavnosti in zahtevnosti dela na daljavo, zlasti pri naših najmlajših učencih.

Izkušnje, ki smo jih pridobili v času prvega zaprtja šol, so nam dragocen vir in v nasprotju s pomladnimi časom smo na delo na daljavo bolje pripravljeni. Vendar pouk na daljavo se ne bo mogel nikoli enačiti z delom v razredu. Vsi si srčno želimo, da se naši učenci, vaši otroci čim prej vrnejo v šolske klopi. Do tedaj pa vas prosim za sodelovanje, potrpežljivost in vztrajnost. Verjamem, da bomo tudi tokrat zmogli - s skupnimi močmi.

Ob vsem tem pa moramo biti pozorni še na marsikaj drugega. V teh res težkih časih se lahko iz različnih razlogov poveča stiska posameznika in ob tem žal niso izvzeti niti otroci niti odrasli. Pomembno je, da se o težavah spregovori čim prej in poišče ustrezna pomoč. Vedite, da smo vam pripravljeni vedno prisluhniti in pomagati. Še vedno je dosegljiva tudi moja telefonska številka (031 481 510) ali mail: vesna.breznik@os-jd.si ali pa se enostavno obrnite na osebo, ki ji zaupate.

Včasih pa resnost stisk in situacij presega tudi naše znanje in sposobnosti. Zato vam v nadaljevanju posredujemo morebitne možnosti pomoči:

 • brezplačna kontaktna številka za pomoč v duševni stiski, ki deluje 24 ur na dan, vse dni v tednu: 080 51 00,
 • TOM telefon za otroke in mladostnike je na voljo vsak dan med 12. in 20. uro: 116 111,
 • v primeru nasilja se lahko posamezniki obrnejo na Društvo SOS vsak dan med 9. in 15. uro: 031 699 333,
 • dodatna pomoč je dosegljiva tudi v lokalnem zdravstvenem domu,
 • za splošna vprašanja glede korona virusa, tolmačenje odlokov, omejitev je vzpostavljen klicni center vsak delavnik med 8. in 20. uro: 080 14 04.

Ker je vzpostavljeno delo na daljavo in s tem nezmožnost obiskovanja šole za učence do vključno 5. razreda, vam starši zaradi nastanka višje sile pripada nadomestilo zaradi obveznosti varstva otroka. V tem primeru je potrebno obvestiti delodajalca najpozneje v treh delovnih dneh od nastanka tega razloga.

Prav tako pa je država dala možnost zagotavljanja toplega obroka za socialno ogrožene učence. V kolikor bi torej kateri učenec, ki je upravičen do subvencioniranega kosila v šoli, potreboval topel obrok, se ga lahko prijavi na šolski mail: info@os-jd.si in bomo po potrebi organizirali pripravo in prevzem obroka skupaj z občino.


Dragi učenci.

Pred vsemi nami je zahtevno obdobje. Vendar popolnoma zaupam in verjamem v vas, da boste k delu na daljavo pristopili z vso resnostjo in odgovornostjo. Vsak drobec znanja, ki si ga boste pridobili, je pomemben. Redno in sproti opravljajte vse zadolžitve, odzivajte se na video klice in spremljajte razlago učne snovi. Popoldanski čas pa preživite v naravi in poskrbite, da ostanete zdravi.

Ob koncu tega dolgega zapisa pa mi dovolite še eno misel:

"Niso nalezljive samo slabe stvari.
Tudi upanje, sreča in veselje so nalezljivi."
(Dalton)


Ostanite zdravi in ohranite pozitivno razmišljanje.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Organizacijske in izvedbene prilagoditve v primeru izobraževanja na daljavo
četrtek, 05. 11. 2020, 20:01
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Delovanje Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol od 9. 11. do 13. 11. 2020

Spoštovani starši.

Ukrepi se podaljšujejo in vrtec bo tudi v prihodnjem tednu deloval omejeno v skladu z izdanim sklepom Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah, št. 170-1/2020, z dne 26. 10. 2020.

Prosim vse starše otrok, ki boste potrebovali nujno varstvo v času od 9. 11. do 13. 11., da le-to javite najkasneje do jutri, 6. 11. 2020, do 15.00 ure pomočnici ravnateljice v vrtcu, ge. Gabrijeli Murko, na mail: gabrijela.murko@os-jd.si.

V kolikor se bodo ukrepi še podaljševali, vas prosim, da v petek v tekočem tednu sporočite, ali boste v prihajajočem tednu potrebovali nujno varstvo. V kolikor ničesar ne boste sporočili, bomo smatrali, da nujnega varstva ne potrebujete.

Vsi starši otrok, ki bodo v prihajajočem tednu po daljši odsotnosti ponovno vključeni v vrtec, morate predložiti dokazilo delodajalca ter izpolnjeno Izjavo o zdravstvenem stanju otroka, ki jo najdete med obstoječimi objavami na naši spletni strani. Starši že vključenih otrok Izjave ne izpolnjujete, vendar vas vljudno prosim, da otroka zadržite doma v primeru, če je bil v stiku z okuženo osebo.

Starši otrok, ki v času od 26. 10. do preklica odredbe o zaprtju vrtca niso obiskovali vrtca, ste oproščeni plačila vrtca.

Korona virus nam bo očitno še kar nekaj časa krojil življenje in delo, saj okužbe v naši občini še kar naraščajo. Resnično vas prosim, da dosledno upoštevate vse higienske ukrepe, dosledno nosite zaščitno masko ter si razkužite roke pred vstopom v vrtec.

Vse dobro in ostanite zdravi.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

sobota, 31. 10. 2020, 14:45
objavila Barbara Waldhütter

Knjižnica
Dan reformacije

Dragi učenci!

31. oktobra v Sloveniji obeležujemo dan reformacije, ki je slovenskemu narodu prinesla prvo knjigo in s tem knjižni jezik. Prvič pa se je omenil tudi pojem Slovenec. V Sloveniji na ta dan poudarjamo pomen slovenskega jezika, za katerega v preteklosti ni bilo vedno samoumevno, da ga javno govorimo, beremo in pišemo.

Reformacija je bila versko, kulturno in politično gibanje v 16. stoletju, katerega cilj je bila preureditev rimskokatoliške Cerkve. Tega dne, leta 1517, je nemški katoliški duhovnik Martin Luther na vrata cerkve v Wittenbergu obesil 95 tez, s katerimi je zahteval cerkveno prenovo, od koder tudi izvira ime reformacija. Luther je zahteval ne le versko, temveč tudi politično in kulturno prenovo, vključno z zahtevo, da se vsem omogoči branje Svetega pisma v materinem jeziku.

Osrednja osebnost slovenskega protestantizma je Primož Trubar, protestantski duhovnik in pisec, ki je leta 1550 napisal Katekizem, prvo knjigo v slovenskem jeziku in prvo slovensko tiskano knjigo sploh, ki ji je dodal še Abecednik. Po njegovih navodilih naj bi v kmečkih oziroma vaških šolah učitelji učili slovensko pisanje, slovensko branje in slovenski katekizem. Šolarjem po mestih je naročil, naj poleg nemških in latinskih pesmi pojejo tudi slovenske. Enako je veljalo tudi za spoznavanje slovenskega katekizma. Na spodnji povezavi si lahko ogledate poučen filmček o njegovem življenju in delu.

V Sloveniji je dan reformacije državni praznik od leta 1992.

Zgodba Primoža Trubarja
petek, 30. 10. 2020, 12:42
objavila Vesna Breznik
Podaljšanje jesenskih počitnic

Pozdravljeni.

Po sklepu MIZŠ se zaradi poslabšanja epidemiološke situacije in preprečevanja prenosa okužb s SARS-CoV-2 jesenske počitnice za osnovne šole podaljšajo do 8. 11. 2020.

Kako bo delo potekalo od 9. 11. 2020 naprej vas bomo obvestili takoj po prejemu uradnih informacij.

Vse dobro in ostanite zdravi.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

petek, 30. 10. 2020, 10:16
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Obvestilo

Spoštovani starši.

Čeprav uradno potrjenih informacij še ni, se ukrepi podaljšujejo in bo vrtec tudi v prihodnjem tednu od 2. 11. 2020 naprej deloval omejeno v skladu z okrožnico MIZŠ, št. 6030-1/2020/80, z dne 23. 10. 2020, priporočili NIJZ ter z izdanim sklepom Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah, št. 170-1/2020, z dne 26. 10. 2020.

Delovanje vrtca se bo organiziralo med 6.00 in 16.00 uro za otroke staršev, ki nujno potrebujejo varstvo otrok zaradi odhoda v službo oz. na delovno mesto. Ob tem je potrebno predložiti dokazilo delodajalca.

Prav tako pa morate vsi starši otrok, kateri v tem tednu niso bili vključeni v vrtec, predložiti izpolnjeno Izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženo osebo.

Zaradi organizacije dela v vrtcu vas vljudno prosim, da danes, 30. 10. 2020, oz. najkasneje do jutri, 31. 10., do 10.00 ure javite pomočnici ravnateljice v vrtcu, ge. Gabrijeli Murko, na mail: gabrijela.murko@os-jd.si prisotnost vašega otroka v vrtcu za prihodnji teden.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Izjava staršev pred vstopom otroka v vrtec
ponedeljek, 26. 10. 2020, 10:21
objavila Vesna Breznik
Zbiranje odpadnega papirja

Pozdravljeni.

Na žalost je podjetje Dinos že odpeljalo keson za zbiranje odpadnega papirja. Vsi, ki ste še želeli oddati odpadni papir v keson, ste vljudno vabljeni, da ga zbirate in oddate ob naslednji zbiralni akciji.

Hvala in vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

petek, 23. 10. 2020, 11:40
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Zaprtje vrtca od 26. 10. 2020 do preklica

Spoštovani starši predšolskih otrok.

Od 26. 10. 2020 je do preklica vrtec pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol zaprt.

Organizirano bo samo nujno varstvo od 6.00 do 16.00 za otroke tistih staršev, ki le-to nujno potrebujejo zaradi odhoda v službo oz. na delovno mesto. Starši morate pri tem podati dokazilo, da opravljate delo, ki je nujno za državo in družbo (zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti in policiji ter v službah, ki so pomembne za oskrbo prebivalstva. Prav tako morate podati izjavo, da je otrok zdrav in da v obdobju zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženo osebo.

Hvala za razumevanje.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Sklep o določitvi izjem od splošnega zaprtja vrtca
petek, 23. 10. 2020, 11:29
objavila Vesna Breznik
Zbiranje odpadnega papirja

Pozdravljeni.

Čeprav nas korona virus omejuje pri marsikateri dejavnosti, naj vas ne omeji pri zbiralni akciji odpadnega papirja. Še vedno ga lahko oddate v keson, ki je postavljen na dostavnem prostoru pri kuhinji za šolo OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Oddaja papirja bo možna vse do srede, 28. 10. 2020.
Potrudimo se, pripeljimo odpadni papir (revije, časopis ...) in na tak način dodajmo svoj prispevek v šolski sklad šole in vrtca.
Učenci in otroci vam bodo hvaležni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
petek, 16. 10. 2020, 10:20
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši in učenci.

Poslabšanje epidemiološke slike v državi je povzročilo, da za učence od 6. do 9. razreda prehajamo na pouk na daljavo od 19. 10. 2020 naprej, učenci od 1. do 5. razreda ostajajo v šoli, kjer bo pouk še naprej potekal v skladu s higienskimi priporočili in ukrepi. Starše vljudno prosimo, da ne vstopajo v šolo, če to ni resnično nujno potrebno (priporočljivo je tudi, da učence 1. razreda zgolj pospremite do vhodnih vrat in ne vstopate v šolo); če pa je vstop v šolo nujno potreben, pa izključno ob uporabi zaščitne maske, obveznem razkuževanju rok ter oddaji podatkov.

Zaradi vzpostavitve dela na daljavo za predmetno stopnjo se bo temu prilagodil tudi avtobusni prevoz, ki bo sicer v šolo potekal normalno, vožnja domov pa bo samo ob 13.45 v obe smeri. V kolikor bodo učenci vključeni v podaljšano bivanje po 13.45 uri, za prevoz otrok domov poskrbite starši sami.

Prav tako je odpovedano fotografiranje v šoli za božične koledarje, ki je bilo načrtovano za 19. 10. 2020. Bomo pa izvedli zbiralno akcijo odpadnega papirja v času od 19. 10. do 23. 10. (keson je že dostavljen na prostoru za šolo pri dostavi v kuhinjo).

Od 26. 10. do 30. 10. so jesenske počitnice in v drugi polovici počitniškega tedna se bodo preučile epidemiološke razmere v državi ter sprejeli sklepe, kako naprej, zato vas prosim, da spremljate šolsko spletno stran.

Verjamem, da bomo skupaj zmogli tudi tokrat premagati vse ovire. Predvsem pa vam želim, da ostanete zdravi, pazite nase in na bližnje, že vnaprej pa se vam zahvaljujem za sodelovanje in razumevanje.

S toplimi pozdravi in željami za vse dobro,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
petek, 16. 10. 2020, 10:00
objavila Vesna Breznik
Delo na daljavo za učence od 6. do 9. razreda

Spoštovani starši in učenci.

Poslabšanje epidemiološke slike v državi je povzročilo, da za učence od 6. do 9. razreda prehajamo na pouk na daljavo od 19. 10. 2020 naprej. Iskreno upam, da bo ta čas izvajanja pouka na daljavo čim krajši.

Od 26. 10. do 30. 10. so jesenske počitnice in v drugi polovici počitniškega tedna se bodo preučile epidemiološke razmere v državi ter sprejeli sklepe, kako naprej.

Učenci so prejeli prilagojen urnik, ki ga v sklopu vseh organizacijskih in izvedbenih prilagoditev za primer dela na daljavo objavljamo v priponki tega obvestila, prav tako vsa navodila glede poteka dela. Tak pouk je zahtevnejši in terja od učencev veliko mero samodiscipline in organiziranosti. Prosim vas, da jim pomagate, jih vzpodbujate, da bomo skupaj lažje zmogli ta zahteven in težek čas.

Verjamem, da bomo skupaj zmogli tudi tokrat. Predvsem pa vam želim, da ostanete zdravi, pazite nase in na bližnje, že vnaprej pa se vam zahvaljujem za sodelovanje in razumevanje.

S toplimi pozdravi in željami za vse dobro,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Organizacijske in izvedbene prilagoditve v primeru izobraževanja na daljavo
torek, 13. 10. 2020, 8:33
objavila Aleksandra Kuntner

7. razred
7. razred v šoli v naravi

Pozdravljeni vsi skupaj!

Z nekaj zamude se vam javljamo iz CŠOD Planinka, kamor smo včeraj varno prispeli. Za nami so že prve aktivnosti (orientacijski tek, igre in prevare), ki smo jih uspešno opravili. Danes pa smo se z veseljem po prvi prespani noči že prebujali v naravi in pozajtrkovali. Čaka nas še veliko zanimivega in novega. Imamo se več kot odlično.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate utrinke naših aktivnosti. Se vidimo v petek.

Sedmošolci z razredničarkama

Utrinki šole v naravi
ponedeljek, 12. 10. 2020, 7:37
objavila Mateja Nudl
1 od 3
Branje nas bogati

V lanskem šolskem letu smo na šoli pričeli izvajati šolski projekt Branje nas bogati na temo drugačnosti. V sklopu tega šolskega projekta je bil razpisan tudi likovni in literarni natečaj.

Pri likovnem natečaju smo iskali izdelavo logotipa oziroma zaščitni znak projekta Branje nas bogati. V okviru literarnega natečaja so učenci naše šole lahko tekmovali s svojo zgodbo (pripovednim besedilom) na temo drugačnosti – zapis je lahko bil v slovenskem ali angleškem jeziku. V svoji zgodbi so skozi oči glavnega literarnega junaka predstavili njegovo drugačnost, kako se je s tem spoprijemal on in okolica (na ta način bi na novo preoblikovali vso vedenje in razmišljanje, ki so si ga pridobili).

17. januarja 2020 sta se oba natečaja zaključila. Izmed prispelih zgodb in likovnih izdelkov je komisija v sestavi: Vesne Breznik, Lavre Bukšek Kreft, Irene Kocbek, Ane Šuster Kraner, Barbare Waldhütter, mag. Aleksandre Žnuderl, Martine Škrlec in Mateje Nudl izbrala najboljše izdelke. Prispelo je 20 likovnih izdelkov učencev od 1. do 9. razreda. Vsi prisotni smo se odločili, da izberemo 3 najboljše – 1 izdelek z razredne stopnje, enega s predmetne stopnje, ki ju bomo uporabili za ozadje za priznanja projekta Branje nas bogati, in zmagovalni logotip, ki bo v bodoče zaščitni znak šolskega projekta Branje nas bogati. Prisotni smo soglasno izbrali zmagovalen izdelek za razredno stopnjo – avtorica Ema Lavrenčič (4. razred), na predmetni stopnji je bil zmagovalen izdelek učenke 9. razreda Zarje Mohorko. Značilnostim logotipa ustreza izdelek učenke 8. razreda Nataše Lorber – učenkin izdelek je zmagovalen.

Prispelo je 13 literarnih izdelkov, eden je bil glede na tematiko neustrezen in ga je komisija izločila. Ostalih 12 prispevkov je bilo ustreznih – 11 jih je bilo v slovenskem jeziku, 1 izdelek je bil v angleškem jeziku. Zmagovalna zgodba v slovenskem jeziku je Sreča v nesreči, avtor Anej Satler. Zmagovalna zgodba v angleškem jeziku nosi naslov Change, avtor Jan Senekovič. Zmagovalni zgodbi bomo izdali v obliki slikanice.

Vsem učencem iskrene čestitke in še naprej veliko ustvarjalnega navdiha.

sreda, 07. 10. 2020, 7:26
objavil Dani Sajtl
1. naravoslovni dan: Hiška eksperimentov

V torek, 6. 10. 2020, nas je obiskala Hiška eksperimentov. Učenci od 1. do 9. razreda so samostojno preizkusili več kot 50 eksperimentov. Oči večine učencev so se lesketale od navdušenja, zato je bila težka naloga izbrati najljubši eksperiment. Učenci so uživali v znanstveni dogodivščini "zvokologiji" ali pa "plinologiji". Pri "znanstvenem krneki" so izdelali lasten eksperiment. Ob izvedbah zabavnih eksperimentov so učenci pridobili veliko novega znanja, saj so eksperimente, ki so jih izvajali in opazovali, morali tudi razložiti. Hiša eksperimentov je navdušila učence in učitelje. Učiteljica Ana je zabeležila dogajanje na priloženih fotografijah.

Vodja naravoslovnega dne: Antonija Širec

Fotografije
ponedeljek, 05. 10. 2020, 18:09
objavila Mateja Nudl
Start up vikend

V petek, 2. 10. 2020, in soboto, 3. 10. 2020, smo v okviru projekta Mladim se dogaja - Z ustvarjalnostjo in kreativnostjo do podjetnosti izvedli niz delavnic, ki krepijo veščine učinkovitega reševanja problemov s pomočjo Design Thinkinga. Design Thinking je način razmišljanja "zunaj okvirjev", ki kreativno rešuje različne tipe problemov skozi 9 faz. Pod okriljem SPIRIT Slovenija smo tako na naši šoli s pomočjo zunanje sodelavke mag. Barbare Pribožič Leka in njenega asistenta Lana organizirali START UP vikend. Osrednji problem je bil, kako organizirati prireditev ob izdaji slikanic za širšo javnost. Najprej smo si ogledali potencialno prizorišče na trgu v Jurovskem Dolu.

30 sodelujočih učencev je s pomočjo tehnike Design Thinking prvi dan osvajalo orodja razumevanja in s pomočjo orodij pridobivanja idej (za realizacijo dogodka) ter izdelavo prototipov (skic in terminskega in akcijskega plana za dogodek), pripravilo predloge za sam dogodek z orodjem CANVAS. Učenci so v skupinah nabirali ideje za vsebino, lokacijo, število sodelujočih, pripravili tekste, kontaktirali sodelujoče in ljudi, ki bi lahko pomagali pri realizaciji njihove ideje. Pomembno je bilo, da naredijo čim več korakov k dejanski implementaciji njihove ideje. Na START UP vikendu smo tako v skupinah pripravili vsebinske ideje za scenarij, narisali prizorišče, naredili spiske potrebnih aktivnosti ter spisali tudi vse potrebne dokumente in vabila za širšo javnost. Prav tako so se zaključevale ilustracije za slikanico. Učenci devetega razreda so bili zadolženi za pripravo večerje in pospravljanje. Pripravili so nam zelo okusne palačinke in sadno solato. Večerni čas smo namenili družabnim igram in ogledu filma Ledene steze. Nato nas je čakalo spanje na ne preveč udobnih ležiščih. V učilnicah smo imeli tudi nepovabljene goste – komarje.

Sobotno jutro se je pričelo s pospravljanjem ležišč, osmo- in sedmošolci so bili zadolženi za pripravo zajtrka. Vrhunec tega vikenda so bile predstavitve idej komisiji in nagrada za najboljše vsebinsko in kvalitativno opredeljeno delo. Učenci so se urili v javnem nastopanju in prezentaciji svoje ideje. Tako smo dobili zmagovalce za najboljši poslovni načrt, zmagovalce za najboljšo prezentacijo, nagrado za največji osebni napredek, zmagovalno ekipo za najustvarjalnejše ideje in zmagovalno ekipo, ki je naredila najboljši CANVAS.

K dodani vrednosti našega vikenda je vsekakor spadalo tudi delo v skupini, piljenje javnega nastopa in dejanska uporaba Canvasa kot metode, ki posameznika dejansko pripelje od ideje do končnega izdelka. Vikend smo zaključili z dramsko igro zmagovalnih zgodb, ki ju bomo objavili v slikanici.

Učenci so povedali, da jim je bil vikend zanimiv, nekaj drugačnega, naučili so se življenjsko uporabnih veščin. Kljub temu da spanje ni bilo preveč udobno, si želijo, da bi takšen vikend še kdaj ponovili.

"Dobre ideje nimajo starosti, imajo le prihodnost." (Robert Mallet)

Vodji projekta: Ana Šuster Kraner in Mateja Nudl

Fotografije
ponedeljek, 05. 10. 2020, 10:06
objavila Vesna Breznik
Zbiranje odpadnega papirja

Spoštovani.

Obveščamo Vas, da bomo v času pred jesenskimi počitnicami, od 19. 10. do 23. 10. 2020, organizirali jesensko akcijo zbiranja starega papirja.
Odpadni papir lahko v tem času oddate v keson, ki bo postavljen na dostavnem prostoru pri kuhinji za šolo.

Zbranega papirja zaradi trenutnih epidemioloških razmer ne bomo tehtali, ampak ga sami odložite v keson. Pri tem pa vas prosimo, da prinašate izključno stare revije, časopis ali morebiti kakšne stare knjige, ne pa kartona (v keson torej ne spada niti kartonasta škatla, v kateri morebiti zbirate odpadni papir).

Sredstva, zbrana z akcijo, se bodo tudi tokrat namenila šolskemu skladu šole oz. vrtca, Potrudite se in prinesite čim več odpadnega papirja. S pomočjo zbranih sredstev boste tako pripomogli k lažji uresničitvi zadanega programa šolskega sklada šole in vrtca v tem šolskem letu. Verjamemo, da nam bo tudi tokrat uspelo zbrati veliko odpadnega papirja.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
sobota, 03. 10. 2020, 23:09
objavila Milena Kokol
Obiskali smo kmetijo Šnajder

V letošnjem šolskem letu smo na naši šoli prvič pričeli z izvajanjem izbirnega predmeta sodobno kmetijstvo. Večji del programa dela smo si zadali na terenu. Tako smo že v četrtek, 23. 9. 2020 obiskali čudovito kmetijo Šnajder v Zg. Gasteraju. Domačija Šnajder je bila v 90. letih 20. stoletja proglašena za eno najlepših v Slovenskih goricah.

V uvodoma nas je gospodar kmetije, g. Franci Šnajder seznanil s kratko zgodovino kmetije. Povedal je, da so se odločili za več kmetijskih dejavnostih hkrati, saj je težko živeti na reliefno razgibani kmetiji z eno dejavnostjo. Tako se danes ukvarjajo s poljedelstvom, živinorejo, konjerejo, sadjarstvom in vinogradništvom.

Z zanimanjem smo si ogledali vzorno urejen sadovnjak, v katerem najdemo dve vrsti sadja: idared in zlati delišes. Gospodar Franci nam je povedal, da je s sadovnjakom precej opravil, saj ga je potrebno obrezovati in večkrat škropiti. Dodatno opravilo v sadovnjaku je tudi košnja trave, prav tako je potrebno jablane zaščititi pred točo. »Zdaj je čas obiranja in jabolka prodajamo doma ali pa jih prodamo v trgovine«, je še povedal. Nakar nas je pot vodila v hlev, kjer gojijo govedo, zlasti pitance. Krave imajo večinoma v prosti reji, dnevno pridelajo okrog 150 litrov mleka. Pestrost kmetije dokazujejo tudi konji, ki so se pasli v neposredni bližini hleva. Fantje so svojo radovednost pokazali z ogledom kmetijskih strojev, zlasti so jih zanimali traktorji.

Vinograd nad domačijo je skrbno urejen, med sortami je najti najpogosteje laški rizling. Gospodar je povedal, da so precej vinske trte odstranili, ker je na trgu preveč grozdja.

Posebej pa smo veseli, da ima g. Šnajder naslednika, to je sin Primož, ki pomaga na kmetiji. Velika skrb pa so mu tudi zajci in druge živali na kmetiji. Oče Franci je s ponosom pokazal izdelke, ki jih je naredil Primož iz lesa in to že v svoji delavnici.

Mladi se zavedajo, da je kmetijstvo tista dejavnost, ki nam daje osnovne dobrine za preživetje. Pri tem pa so prepričani, da so mladi na kmetijah s strani države premalo motivirani in deležni premajhne podpore.

Ob koncu bi se iz srca radi zahvalili celotni družini Šnajder za čudoviti sprejem, domačnost, malico in seveda za neprecenljivo znanje iz kmetijstva. Hvala družini Šnajder, ker z odličnim medgeneracijskim sodelovanjem kaže, da je podeželje naše veliko bogastvo.

Učenci izbirnega predmeta Sodobno kmetijstvo in učiteljica Milena Kokol.

Fotografije
petek, 02. 10. 2020, 15:04
objavil Dani Sajtl

Šport
1 od 7
Evropski športni dan

Izvedli smo prvi športni dan Jurij teče. Po hladnem jutru nas je ves dan prijetno grelo sonce.

Vsi učenci so v šolo prišli peš in se nato skupaj z učitelji zbrali v športnem parku Jurovski Dol. Pridružili so se nam tudi najmlajši iz našega vrtca. Pred skupnim ogrevanjem nas je nagovoril tudi naš župan Peter Škrlec.

Naš tradicionalni športni dan – Jurij teče smo vključili v evropski projekt. Tako smo ga izvedli v okvirju Evropskega športnega dne. Ta dan smo želeli učencem omogočiti čim več gibanja, čim več preživetega časa v naravi in jih ozavestiti o pomenu gibalnih aktivnosti na naše telo. Zato ta dan ni bilo šolskih avtobusov.

Po aktivnostih v športnem parku (lokostrelstvo, odbojka na mivki, brain gym, frizbi in igriva košarka), smo se podali na tek po naši dolini ob Globovnici. Tek smo pripravili v naravi, ga popestrili z ovirami in koruznim labirintom. Danes je na Evropskem športnem dnevu teklo 151 učencev in učenk s spremljevalci in 40 otrok iz našega vrtca. Dan smo zaključili rahlo utrujeni in hkrati navdušeni nad še enim dogodkom, ki nas je povezal in razgibal.

Izjave učencev:

Na začetku športnega dne smo se vsi učenci odpravili na svoje postaje, kjer sta bili po dve učiteljici, ki sta nas spremljali. Ob 8.30 smo se odpravili na pot proti šoli. Prišli smo na športno igrišče, sledilo je skupno ogrevanje vseh učencev. Mlajši učenci so odšli teč, starejši učenci pa smo odšli na malico. Ko smo se najedli, smo imeli na igrišču različne dejavnosti. Učenci 7. razreda smo streljali v tarče z lokom in metali frizbi. Ob 11. uri smo se odpravili na tek. 7., 8. in 9. razred smo morali preteči najdaljšo razdaljo, ki je bila 2200 metrov. Tekli smo lahkoten tek oz. vsak svoj tempo. Meni so bile med tekom najzanimivejše vmesne ovire, še posebej koruzni labirint. Vsi razredi smo pospravili igrišče in se počasi odpravili na kosilo. Ob 12. uri je bil skupaj z učitelji odhod nazaj na začetne postaje. Športni dan je bil zanimiv in zabaven kot vsako leto, čeprav smo se s tekom letos kar precej namučili.
Tiana Šipek, 7. razred

Športni dan se je začel, ko smo zjutraj prišli na postajo najbližje domu, kjer sta nas pričakali učiteljici. Ko smo se vsi zbrali, smo z različnih smeri našega kraja odšli peš proti nogometnemu igrišče, kjer je bilo zbirno mesto. Ko smo hodili, smo po poti srečali še eno skupino. Skupaj smo odšli proti igrišču. Ob prihodu smo odšli k naši razredničarki. Nato smo se postavili v vrsto in poslušali, kaj nam je povedal učitelj športne vzgoje, ki me je tudi določil, da napišem nekaj besed o športnem dnevu. Sledil je govor župana in skupno ogrevanje. Kasneje smo odšli na malico. Po malici smo spet šli na igrišče in tam igrali odbojko na mivki proti učencem devetega razreda. Ko je sedmi razred odšel na tek, je počasi bil na vrsti moj 8. Razred. Tek z ovirami je hitro minil, čeprav me je vmes začela boleti vranica, sem vmes moral malo hoditi. S kondicijo ni bilo težav. Po teku smo odšli na kosilo in kasneje odšli z učiteljicami peš domov.
Leon Bračič Rajšp, 8. razred

Luka Sambolec, prof. šp. vzg.
sreda, 30. 09. 2020, 9:34
objavila Maja Mencigar
Teden otroka

V ponedeljek, 5. oktobra se bo pričel Teden otroka, letos na temo ODGOVOR JE POGOVOR. V tem tednu bomo organizirali različne razvedrilne teme. V letošnjem letu se Teden otroka povezuje s TOM telefonom, ki praznuje 30 let. Odgovor je pogovor je tako tema, ki združuje praznovanje obletnice TOM telefona in Teden otroka.

V omenjenem tednu bodo na naši šoli potekale naslednje dejavnosti:
 • Razredne skupnosti se boste v tem tednu predstavile vsem učencem s pomočjo računalniške programske opreme.
 • Spoznali bomo TOM telefon: kakšen telefon je to, teme, ki se jih po TOM telefonu pogovarjamo …
 • Imeli bomo tudi naravoslovni dan, kjer bomo eksperimentirali na nešteto načinov.
 • V jedilnici šole bo nastajala poslikava stene.
 • Čajanka od 1. do 5. razreda : debata o bontonu pogovora bo potekala v sredo, 7. 10. 2020.
 • Čajanka od 6. do 9. razreda: debata o osamljenosti in samoti bo potekala v četrtek, 8. 10. 2020.
 • Kosila bodo dišala po Sloveniji, Angliji, Španiji, Italiji in Nemčiji.
 • Veliki zaščitniki in zaščitnice: prvošolci bodo sprejeti v šolsko skupnost.
 • Nagrada za izbor logotipa Branje nas bogati.
torek, 29. 09. 2020, 11:38
objavila Vesna Breznik
Parkiranje avtomobilov

Spoštovani starši.

Od 24. 9. 2020 do 19. 10. 2020 je popolna zapora ceste. Zavedamo se, da zaradi tega prihaja do posameznih težav z dostopom do šole oz. vrtca. Vendar vas resnično prosim, da avtomobile parkirate pri gostilni Špindler, občini ali gasilskem domu in otroka v vrtec oz. šolo pospremite peš. Prosim vas, da ne uporabljate parkirišča za šolo.

Velik problem se je v teh dneh pojavil prav ob zaparkiranju dovoza za šolo ob telovadnici, kjer imata postajališče tudi oba šolska avtobusa.

Ob neodgovornem puščanju avtomobilov imajo avtobusni šoferji težave s samim parkiranjem avtobusov oz. obračanjem in s tem se nehote zmanjšuje varen izstop učencev iz avtobusa oz. vstop na avtobus v popoldanskem času.

Hkrati vas želim opozoriti na upoštevanje vseh sprejetih ukrepov in vas prosim, da za vhod v vrtec uporabljate izključno vhod v vrtec in noben drug vhod v šolo in s tem uporabo dvigala!

V šolo lahko učence pospremijo samo starši učencev 1. razreda in to skozi vhod I. triade ob upoštevanju uporabe maske, razkuževanju rok ter vpisu v evidenco zunanjih obiskovalcev.

Prosim vas, da sprejete ukrepe upoštevate, hkrati pa z zaupanjem učencu, da zmore sam v šolo, večate njegovo samostojnost in tudi samozavest.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
torek, 29. 09. 2020, 10:57
objavila Mateja Nudl
Start up vikend (2. in 3. 10. 2020)Na šoli bomo v okviru SPIRIT Slovenija (ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo) 2. in 3. 10. 2020 organizirali START UP vikend. Učenci pridejo v šolo ob 15. uri, nato bodo organizirane dejavnosti, ki bodo spodbujale inovativnost, ustvarjalnost in podjetništvo. Knjiga je še vedno naša povezovalna komponenta. Ker smo v delavnicah ob tehniškem dnevu (16. 9. 2020) uspeli pripeljati zgodbo do končnega izdelka, knjige, bo naš naslednji podvig enako praktične narave: organizacija predstavitve knjige širši javnosti. S tem bomo še posebej poudarili pomembnost povezovanja s širšo skupnostjo in dodali še elemente organizacije dogodka, ki je javnega značaja, ter s tem še bolj izpostavljen javnosti.

30 sodelujočih učencev bo s pomočjo tehnike Design Thinking prvi dan osvajalo orodja razumevanja in s pomočjo orodij pridobivanja idej (za realizacijo dogodka) ter izdelavo prototipov (skic in terminskega ter akcijskega plana za dogodek), pripravilo predloge za sam dogodek. Učenci bodo nabirali ideje za vsebino, lokacijo, število sodelujočih, pripravili tekste, kontaktirali sodelujoče, napisali pismo za občino in pripravili vabilo ter naredili čim več korakov k dejanski implementaciji njihove ideje. Na START UP vikendu bomo tako v skupinah pripravili vsebinske ideje za scenarij, narisali prizorišče, naredili spiske potrebnih aktivnosti in spisali tudi vse potrebne dokumente ter vabila za širšo javnost. Finale tega vikenda bo predstavitev idej komisiji in nagrada za najboljše vsebinsko in kvalitativno opredeljeno delo. K dodani vrednosti vsekakor spada tudi delo v skupini, piljenje javnega nastopa ter dejanska uporaba Canvasa kot metode, ki posameznika dejansko pripelje od ideje do končnega izdelka.

Prav tako bodo učenci prespali v šoli (v skladu s priporočili NIJZ), vikend se bo zaključil 3. 10. 2020 ob 12. uri, ko boste lahko prišli iskat vaše otroke.

Program (petek, 2. 10. 2020)

 • 15.00 - zbiranje učencev v šoli, predstavitev programa, potek dejavnosti, razdelitev v skupine.
 • 15.30 do 16.00 – ogled kraja (mesta prireditve).
 • 16.00 do 16.45 - Canvas, ponovitev, razdelitev v skupine.
 • 16.45 do 17.00 - odmor.
 • 17.00 do 19.00 - delo v skupinah, promocija knjige.
 • 19.00 do 20.30 - priprava večerje, večerja, pospravljanje.
 • 20.30 do 21.30 - socialne in družabne igre.
 • 21.30 - umivanje, priprava ležišč, filmski večer.
 • 23.00 - nočni počitek.

Program (sobota, 3. 10. 2020)

 • 7.00 - jutranje bujenje, jutranja telovadba, urejanje.
 • 7.30 do 8.15 - zajtrk in pospravljanje ležišč.
 • 8.15 do 9.15 - učinkovita prezentacija.
 • 9.30 do 11.00 - prezentacije.
 • 11.00 do 11.45 - dramska igra odlomkov iz zgodb za slikanico.
 • 11.45 do 12.00 - Objava zmagovalcev in odhod domov.

Učenci naj imajo s seboj pripomočke za osebno nego, topla oblačila, pokrivalo (spalno vrečo) in vzglavnik. V šoli bomo zagotovili 2 obroka (večerjo in zajtrk).

Vodji projekta: Ana Šuster Kraner in Mateja Nudl.

ponedeljek, 28. 09. 2020, 20:08
objavila Vesna Breznik
1. naravoslovni dan za učence od 1. do 9. razreda

Pozdravljeni.

V torek, 6. 10. 2020, bomo izvedli 1. naravoslovni dan za učence od 1. do 9. razreda. Obiskala nas bo Hiška eksperimentov https://www.he.si/, ki bo našo šolo za en dan spremenila v center znanosti in neformalnega izobraževanja. Učenci bodo preizkusili 50 eksperimentov in uživali ob opazovanju znanstvene dogodivščine. Avtobusni prevoz bo organiziran po voznem redu, ki je veljal za prvi šolski dan, vendar z 10-minutnim zgodnejšim odhodom. To pomeni, da je odhod "partinjskega" avtobusa ob 7.25 iz postajališča Zg. Partinje - Polančič oz. ob 7.35 iz postajališča Jurovski Dol Kraner; odhod "gasterajskega" avtobusa pa je 7.25 iz postajališča Sp. Gasteraj-Lorber.
Prva vožnja domov bo ob 13.00, druga vožnja pa ob 14.30. V kolikor bo prevelika gneča na prvi vožnji domov, bodo učenci prišli domov z drugo vožnjo.

Antonija Širec, vodja naravoslovnega dne
ponedeljek, 28. 09. 2020, 5:32
objavila Vesna Breznik

Šport
Odpoved športnega dneva

Spoštovani.

Zaradi močnega dežja vso noč je športni dan, ki smo ga načrtovali za današnji dan, 28. 9. 2020, odpovedan in bo potekal normalen pouk. Avtobusni prevoz bo potekal po ustaljenem urniku.

Hvala za razumevanje.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
petek, 25. 09. 2020, 15:32
objavila Irena Kocbek
Evropski dan jezikov

26.september nas spomni na bogato jezikovno različnost v Evropi in v svetu. Ob tej priložnosti smo v šoli pripravili kratko radijsko oddajo z glasbenim vložkom, ki nas je popeljal v svet jezikov.

Kot že nekaj let zapored, smo se tudi v letošnjem letu odločili, da raziskujemo določeno besedo, kako se zapiše in izgovori v različnih Evropskih jezikih. To je beseda ZDRAVJE, ki nam v času "korone" še posebej veliko pomeni.

Učenci 4.in 6.razreda so pri likovni umetnosti ustvarili zanimive zapise v latinici in celo v cirilici. Tudi naše najmlajše v 2. in 3. razredu je že zanimalo, kako se beseda v različnih jezikih izgovarja in kje v Evropi se govori. Sodelovali so pri barvanju in razstavi besed na zemljevid Evrope.

Ob Evropskem dnevu jezikov je organizirano tekmovanje z oblikovanjem majice z dizajnom o jezikih. Za ta izziv so se odločili učenci, ki v tem letu obiskujejo cvetlično ustvarjalnico in so polni zanimivih idej.

In še ena zanimivost ter povabilo. Vsi otroci in najstniki v starosti od 7 do 17 let so povabljeni, da spregovorijo oz. ozaveščajo odrasle v zvezi z našim planetom Zemlja. Na svoje pametne telefone si namestijo tako imenovano Earth Speakr App aplikacijo in sodelujejo z vrstniki Evrope pri pisanju sporočil, posredovanju idej v zvezi z našim planetom. V aplikaciji si lahko ustvarijo digitalni obraz, ki odseva njihovo mimiko obraza na različnih objektih v naravi (npr. drevo, jezero, koš za smeti, plastenka, pnevmatika ipd.) Sporočila so dostopna na spletnih straneh z namenom, da poskrbimo za naš planet in lepši jutri.

Vse dobro in ostanite zdravi.

Earth Speakr App
sreda, 23. 09. 2020, 11:18
objavila Vesna Breznik
Popolna zapora ceste

Spoštovani starši.

Od 24. 9. do 19. 10. 2020 bo popolna zapora ceste skozi naselje Jurovski Dol. S tem bo nekoliko otežen dostop do šole in vrtca z avtomobilom. Vljudno vas prosim za razumevanje. Uporabite lahko parkirišče ob gostilni Špindler, občini, gasilskem domu in tako otroke vrtca in 1. razreda peš pospremite do vrtca oz. šole.

Šolski avtobus bo po ustaljenem redu stal na parkirišču za šolo (zjutraj in popoldan).

Več o zapori ceste si lahko preberete na spletni strani Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
torek, 22. 09. 2020, 17:04
objavila Mateja Nudl
Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnostiV okviru SPIRIT Slovenija – Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti smo 16. 9. 2020 izvedli tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda. Skozi delavnice smo želeli učencem z orodjem CANVAS pokazati, kako lahko neko idejo pripeljemo do končnega izdelka in na kaj vse moramo biti pozorni, saj ideja velikokrat ni dovolj, da pridemo do končnega produkta in posledično do zaslužka. Osrednji problem je bil Kako načrtovati izdajo knjige.

Delavnice so otrokom predstavile 3 sklope orodij: orodja razumevanja, orodja pridobivanja idej in orodja prototipiranja skozi niz priporočenih iger ter jih seznanile s tehnikami pridobivanja informacij, razpoznavanja in reševanja problemov, povezovanja z lokalno skupnostjo, tehnikami ustvarjanja idej, različnimi metodami in tehnologijami prototipiranja, razvijali sposobnosti, ki so potrebne za uspešno realizacijo idej (ustvarjalnost, samoiniciativnost, sprejemanje tveganja in odgovornosti, akcijsko naravnanost, pozitivizem itd). Hkrati smo pri učencih spodbujali razvijanje zavesti o podjetništvu in jih oborožili z znanji dela v skupini ter javnega nastopanja.

NAMEN TEHNIŠKEGA DNE – KAJ SMO SE NAUČILI (pojmi: ustvarjalnost, kreativnost, inovativnost in podjetnost)

 1. Vsak je oblikovalec: kaj je oblikovalski proces, zavedanje oblikovalskega procesa, pridobivanje samozavesti glede lastne ustvarjalnosti.
 2. Oblikovanje tima in ostalih pogojev za ustvarjalno delo.
 3. Odkrivanje: je namenjeno razumevanju izziva – problema, konkretnih potreb, ki se kažejo ob izzivu, pripravi raziskave in zbiranju navdiha.
 4. Interpretacija: kaj si se naučil – pripovedovanje zgodb, preoblikovanje zgodbe v pomembne vpoglede, kako iz vpogledov do akcijskih priložnosti za oblikovanje.
 5. Idejanje: pridobivanje idej in preoblikovanje idej.
 6. Eksperimentiranje: izdelava prototipa, ki povzema trenutno razumevanje problema in je odgovor na trenutno razumevanje problema. Pridobivanje povratnih informacij od uporabnikov in integracija teh povratnih informacij.
 7. Razvoj: sledenje učenju skozi razvoj in uporabo prototipov, kako razvijati koncept skozi čas, načrtovati naslednje korake in komunicirati ideje z ljudmi, ki lahko pomagajo pri realizaciji.

Delavnice za 6. in 7. razred je izvedla Mateja Nudl, za učence 8. in 9. razreda je delavnice izvedla zunanja sodelavka mag. Barbara Pribožič Leka.

Posamezni učenci so pri učiteljici Ani Šuster Kraner risali ilustracije za zmagovalni zgodbi, ki ju bomo izdali v obliki dvojezične slikanice.

Fotografije
nedelja, 20. 09. 2020, 17:23
objavila Vesna Breznik
Obvestilo - dopolnitev Protokola

Spoštovani.

Vlada Republike Slovenije je 18. 9. 2020 ob 21. uri na dopisni seji sprejela »ODLOK o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2«. S tem aktom se uveljavljajo novi preventivni ukrepi, ki bodo za udeležence vzgojno-izobraževalnega procesa veljali od ponedeljka, 21. 9. 2020 dalje. Spremembe so vezane predvsem na nošenje mask v zaprtih javnih prostorih (med temi tudi v vrtcih, šolah, zavodih). V skladu s tem smo dopolnili naš Protokol, ki ga v celoti objavljamo v priponki tega obvestila.

V nadaljevanju objavljamo del Odloka, ki se nanaša na naše področje:

"2. člen"

Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza iz prejšnjega člena je obvezna pri gibanju in zadrževanju v vseh zaprtih javnih krajih oziroma prostorih.

Uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza iz prejšnjega člena je obvezna tudi pri gibanju in zadrževanju na odprtih javnih krajih oziroma prostorih, če ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje najmanj 2 metra.

Zaprt javni kraj oziroma prostor je javni prostor, ki ga pokriva streha in ima zaprto več kot polovico površine pripadajočih sten oziroma stranic (ne glede na vrsto uporabljenega materiala) ne glede na to, ali je objekt stalen ali začasen, pri tem pa okna in vrata štejejo kot del zaprte površine. Kot zaprt javni kraj oziroma prostor se štejejo tudi vse oblike javnega potniškega prometa in žičniške naprave za prevoz oseb v zaprtih kabinah.

"3. člen"

Ne glede na prejšnji člen se ta odlok ne uporablja za:
 • osebe, vključene v vzgojno-izobraževalne programe v zavodih do vključno 6. razreda osnovne šole,
 • vzgojitelje predšolskih otrok in vzgojitelje predšolskih otrok-pomočnike pri opravljanju neposrednega dela z otroki,
 • učitelje do vključno 6. razreda osnovne šole, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 2 m medosebne razdalje,
 • učence od 7. razreda osnovne šole dalje in dijake srednjih šol, če je pri izobraževalni dejavnosti možno zagotoviti vsaj 1,5 m medosebne razdalje,
 • osebe, ki izvajajo organizirano športno vadbo.
Za osebe iz prejšnjega odstavka se glede uporabe zaščitnih mask ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza uporabljajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki so objavljena na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje."

Sprejeti odlog smo dolžni spoštovati, vendar bomo poskušali v matičnih učilnicah vzdrževati razdaljo 1,5 metra, da učenci pri pouku v matičnih učilnicah ne bodo potrebovali maske. Je pa ta obvezna v skupnih prostorih ter pri izvajanju dejavnosti, kjer prihaja do mešanja skupin.

Prav tako je potrebno, da si učenci zagotovijo svojo masko.

Prav tako vas vljudno prosimo, da upoštevate omejitev vstopa v šolo.

V šolo lahko ob učencih in zaposlenih vstopijo izključno starši oz. stari starši učencev 1. razreda in se vpišejo v evidenco zunanjih obiskovalcev, ki je na vidnem mestu ob razkužilu.

Starši učencev, ki so vključeni v podaljšano bivanje, pokličejo učiteljico v podaljšanem bivanju na mobitel (številke za posamezne oddelke podaljšanega bivanja so objavljene na vhodnih vratih šole).

Vsi morebitni zunanji obiskovalci, ki bi želeli oz. morajo zaradi uradnega obiska vstopiti v šolo, morajo najprej poklicati v tajništvo šole na tel. št. 02/729 56 62 ter tako najaviti svoj obisk. Ob vstopu v šolo se vpišejo v evidenco zunanjih obiskovalcev.

Hvala za razumevanje in vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa v času pouka za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2
torek, 15. 09. 2020, 9:51
objavila Vesna Breznik
1. tehniški dan za učence od 1. do 9. razreda

Pozdravljeni.

Jutri, 16. 9. 2020, bomo izvedli 1. tehniški dan za učence od 1. do 9. razreda na temo Z ustvarjalnostjo, kreativnostjo do podjetnosti.

Učenci pridejo v šolo ob 8.15.

Avtobusni prevoz bo organiziran po voznem redu, kot je bil na prvi šolski dan: to pomeni, da je odhod "partinjskega" avtobusa ob 7.35 iz postajališča Zg. Partinje - Polančič oz. ob 7.45 iz postajališča Jurovski Dol Kraner; odhod "gasterajskega" avtobusa pa je 7.35 iz postajališča Sp. Gasteraj-Lorber.

Prva vožnja domov bo ob 13.00, druga vožnja pa ob 14.30. V kolikor bo prevelika gneča na prvi vožnji domov, bodo učenci prišli domov z drugo vožnjo.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
ponedeljek, 14. 09. 2020, 10:58
objavila Vesna Breznik

5. razred
Odpoved roditeljskega sestanka za starše učencev 5. razreda

Spoštovani.

Zaradi bolezni razredničarke je odpovedan roditeljski sestanek za starše učencev 5. razreda, ki je bil načrtovan za jutri, 15. 9. 2020, ob 17.00 uri v matični učilnici razreda.

O novem datumu roditeljskega sestanka boste obveščeni.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
četrtek, 10. 09. 2020, 11:13
objavila Vesna Breznik
Vloga za pridobitev statusa perspektivnega športnika ali kulturnika

Spoštovani.

V pripravi je spremenjen Pravilnik o prilagajanju šolskih obveznosti za učenke in učence OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, katerega mora še potrditi Svet zavoda. Bistvenih sprememb nov pravilnik ne predvideva, gre za uskladitev z aktualno zakonodajo.

Ker pa je rok za oddajo vloge za pridobitev statusa perspektivnega športnika ali kulturnika 30. 9., vam v prilogi tega obvestila podajamo vlogi za pridobitev omenjenih statusov (vloga je posebej za pridobitev statusa perspektivnega športnika in posebej za pridobitev perspektivnega kulturnika).

Lep pozdrav,
Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Vloga za pridobitev statusa perspektivnega športnika
Adobe Acrobat dokument Vloga za pridobitev statusa perspektivnega kulturnika
torek, 08. 09. 2020, 13:49
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Vabilo na oddelčne roditeljske sestanke v vrtcu

Spoštovani.

Koronavirus nam krepko kroji organizacijo in delo tudi v vrtcu, zato ob pričetku letošnjega šolskega leta ne bomo imeli skupnega roditeljskega sestanka, kot ste bili na to navajeni do sedaj.
Ob doslednem upoštevanju higienskih ukrepov (obvezna nošnja maske, razkuževanje rok ob vstopu v vrtec, upoštevanje varnostne razdalje) bomo v času od 14. 9. 2020 do 16. 9. 2020 izvedli oddelčne roditeljske sestanke po naslednjem razporedu:
 • V ponedeljek, 14. 9. 2020, ob 16.00, bo oddelčni roditeljski sestanek za starše otrok v skupini Lunice.
 • V ponedeljek, 14. 9. 2020, ob 17.00, bo oddelčni roditeljski sestanek za starše otrok v skupini Oblački.
 • V torek, 15. 9. 2020, ob 16.00, bo oddelčni roditeljski sestanek za starše otrok v skupini Snežinke.
 • V torek, 15. 9. 2020, ob 17.00, bo oddelčni roditeljski sestanek za starše otrok v skupini Zvezdice.
 • V sredo, 16. 9. 2020, ob 16.00, bo oddelčni roditeljski sestanek za starše otrok v skupini Sončki.
Zaradi upoštevanja higienskih ukrepov vas prosimo, da se oddelčnega roditeljskega sestanka v posamezni skupini udeleži samo en starš in brez otrok.

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
torek, 08. 09. 2020, 10:24
objavila Vesna Breznik
Vabilo na oddelčne roditeljske sestanke v šoli

Spoštovani.

Koronavirus nam krepko kroji organizacijo in delo v šoli, zato ob pričetku letošnjega šolskega leta ne bomo imeli skupnega roditeljskega sestanka, kot ste bili na to navajeni do sedaj.

Ob doslednem upoštevanju higienskih ukrepov (obvezna nošnja maske, razkuževanje rok ob vstopu v šolo, vpis na seznam zunanjih udeležencev, upoštevanje varnostne razdalje) bomo v času od 15. 9. 2020 do 17. 9. 2020 izvedli oddelčne roditeljske sestanke po naslednjem razporedu:
 • V torek, 15. 9. 2020, ob 16.30, bo oddelčni roditeljski sestanek za starše učencev 2. in 4. razreda. Starši učencev 2. razreda vstopite v šolo pri vhodu za I. triado, starši učencev 4. razreda pa pri vhodu pri telovadnici.
 • V torek, 15. 9. 2020, ob 17.00, bo oddelčni roditeljski sestanek za starše učencev 3. in 5. razreda. Starši učencev 3. razreda vstopite v šolo pri vhodu za I. triado, starši učencev 5. razreda pa pri vhodu pri telovadnici.
 • V sredo, 16. 9. 2020, ob 16.30, bo oddelčni roditeljski sestanek za starše učencev 6. razreda v učilnici zgodovine in geografije.
 • V sredo, 16. 9. 2020, ob 17.00, bo oddelčni roditeljski sestanek za starše učencev 7. razreda v učilnici matematike in fizike.
 • V četrtek, 17. 9. 2020, ob 16.30, bo oddelčni roditeljski sestanek za starše učencev 8. razreda v učilnici slovenščine.
 • V četrtek, 17. 9. 2020, ob 17.00, bo oddelčni roditeljski sestanek za starše učencev 9. razreda v učilnici angleščine.
S starši učencev 1. razreda je bil opravljen oddelčni roditeljski sestanek na prvi šolski dan.

Vljudno vabljeni, da se udeležite oddelčnega roditeljskega sestanka za vašega otroka.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
ponedeljek, 07. 09. 2020, 21:04
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Hišni red Vrtca

Spoštovani.

Od 2. 9. 2020 je v veljavi Hišni red Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, s katerim smo določili osnovna pravila, pomembna za nemoteno življenje in delo v vrtcu.

Na voljo vam je na vseh oglasnih deskah v vrtcu, prav tako pa se dokument nahaja v priponki tega obvestila ter med dokumenti vrtca.

Hvala za spoštovanje in upoštevanje sprejetih pravil.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Hišni red Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol
ponedeljek, 07. 09. 2020, 20:49
objavila Vesna Breznik
Izostanki učencev

Spoštovani starši.

Čas prehladov, viroz je očitno že med nami. Prav je, da bolan otrok ostane doma (ima vročino, kašlja ali ima druge simptome dihalnih okužb ali trebušne viroze).

V kolikor ste v dvomih, ali otroka poslati v šolo (vrtec), se posvetujte s pediatrom (v primeru, da je samo nahoden in nima vročine oz. ne kašlja). Vendar v vseh teh primerih, ko učenec ostane doma, si je enako kot prej, dolžan sam poskrbeti za manjkajočo snov, po povratku v šolo so mu za dodatno razlago na voljo učitelji, če le-to potrebuje.

Navodila za delo od doma bodo učitelji pošiljali tistim učencem, ki jim bo zaradi okužbe s koronavirusom odrejena karantena.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
sreda, 02. 09. 2020, 20:12
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani.

Število okužb v državi vztrajno narašča. Naš kraj je še vedno, in srčno upamo, da tako tudi ostane, brez potrjene okužbe. Da tako ostane, je pomembno, da dosledno upoštevamo ukrepe, ki so zapisani v Protokolu.

Pri tem bi vas želela opozoriti na naslednje stvari:
 • Vstop v šolo pri vhodu za I. triado je namenjen izključno učencem 1., 2. in 3. razreda. Starši 1. razreda lahko pospremite svojega otroka v šolo, vendar vas prosim, da se tudi vi vpišete na seznam zunanjih obiskovalcev. Starši učencev 2. in 3. razreda pospremite zjutraj učence samo do vhoda, če je to potrebno. Preostali učenci vstopajo v šolo pri vhodu v staro šolo ob telovadnici.
 • Starši predšolskih otrok uporabljate izključno vhod za vrtec.
 • Starši in drugi zunanji obiskovalci, ki prihajate po otroke v podaljšano bivanje v popoldanskem času, v šolo vstopate v izjemnih primerih, ko je to nujno potrebno. Na voljo so telefonske številke (objavljene na obvestilu na vhodu), kamor pokličete v ustrezno skupino, da ste prišli po otroka.
 • Ob vstopu v šolo je za vse obiskovalce obvezen vpis v evidenco zunanjih obiskovalcev, ki je pri vhodu na mizi ob razkužilu.
 • V Protokolu so zapisani ukrepi, s katerimi želimo preprečiti morebitne okužbe in s tem vse nadaljnje posledice (odrejena karantena za posamezni razred ali šolo). Prosim za dosledno upoštevanje sprejetih ukrepov, zlasti v primerih druženja učencev iz različnih razredov, kateremu se ne moremo izogniti zaradi izvajanja vzgojno-izobraževalnega procesa.
Hvala za razumevanje in vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica
torek, 01. 09. 2020, 7:28
objavila Vesna Breznik
Veljavni vozni red od 2. 9. 2020

Spoštovani.

V prilogi tega obvestila najdete veljavni vozni red od 2. 9. 2020.

Lep pozdrav,
Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Vozni red na relaciji Partinje 2020-2021
Adobe Acrobat dokument Vozni red na relaciji Gasteraj 2020-2021

© 2007-2021 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | četrtek, 02. 12. 2021, 20:14