prva stran

OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol
SPIRIT Slovenija Mreža gozdnih vrtcev in šol Ekošola Turizmu pomaga lastna glava eduroam

React-EU - IKT za VIZ
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | Oblak 365
Novice

Novice

Arhiv novic:

Šolsko leto 2021/2022
Šolsko leto 2020/2021
Šolsko leto 2019/2020
Šolsko leto 2018/2019
Šolsko leto 2017/2018
Šolsko leto 2016/2017
Šolsko leto 2015/2016
Šolsko leto 2014/2015
Šolsko leto 2013/2014
Šolsko leto 2012/2013
Šolsko leto 2011/2012
Šolsko leto 2010/2011
Šolsko leto 2009/2010
Šolsko leto 2008/2009
Šolsko leto 2007/2008

Arhiv novic za šolsko leto 2021/2022

objavil-a:

četrtek, 06. 01. 2022, 19:46
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Obvestilo staršem predšolskih otrok

Spoštovani starši predšolskih otrok.

Okužbe s koronavirusom so ponovno v porastu. V naš vrtec starši lahko vstopate ob predaji in prevzemu otroka. Pri tem vas prosimo, da dosledno upoštevate vse ukrepe: razkuževanje rok, upoštevanje varnostne razdalje, nošnja zaščitne maske je obvezna. Prav tako vas prosimo, da se pri predaji in prevzemu otroka v prostorih vrtca ne zadržujete predolgo. Opozorila bi vas tudi na izvajanje popoldanskih aktivnosti, katerih se otroci udeležujejo v telovadnici – prehod v vrtec skozi šolo je prepovedan. Prosim, da otroka počakate pred telovadnico.

V vrtcu se trudimo vsem otrokom zagotoviti varno, zdravo in spodbudno okolje. Vendar mora biti trud obojestranski. Samo ob dejstvu, da v vrtec sodijo zdravi otroci in zaposleni, da se vsi skupaj trudimo in upoštevamo vse ukrepe, bomo omejevali možnosti širjenja okužb.

Hvala za razumevanje in vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

sreda, 05. 01. 2022, 11:17
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Okužbe s SARS-CoV-2 kar ne ponehajo, saj se na državni ravni ponovno dviguje rast okužb. Zato vas vljudno prosimo za upoštevanje vseh preventivnih ukrepov, med katerimi je poglaviten, da v vrtec in šolo prihajajo izključno zdravi otroci. 

Z učenci se prosim še doma pogovorite o dosledni uporabi zaščitne maske in rednem umivanju (ali razkuževanju) rok. V šoli ostaja obvezno 3xtedensko samotestiranje učencev. V primeru pozitivnega rezultata hitrega testa je obvezen PCR test, na katerega vas napoti osebni zdravnik. Starši pa ste dolžni v 12 urah od potrditve okužbe s PCR testom o okužbi obvestiti ravnateljico na mail: vesna.breznik@os-jd.si ali na tel. št. 031/481-510. S spremenjenim Odlokom o izjemah od karantene na domu (Uradni list RS št. 200/21 z dne 22. 12. 2021) je kot novost določeno, da je izjema od napotitve v karanteno na domu samo še oseba, ki je v skladu z navodili in priporočili NIJZ prejela poživitveni odmerek cepiva Pfizer ali Moderna.

V upanju na čim manj okužb vas prav lepo pozdravljam in vam želim vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

nedelja, 02. 01. 2022, 14:55
objavila Aleksandra Kuntner
1 od 4
Zahvala

Spoštovani, 

učenci in organizatorki dobrodelne akcije se zahvaljujemo  vsem, ki ste v prazničnem decembru brezpogojno pomagali v dobrodelni akciji Otroci pomagamo otrokom in z vašimi prispevki ponovno pomagali polepšati praznike desetim družinam otrok naše šole. 

Naj bo leto, ki se je pričelo zdravo, nasmejano in dobro z vami. Zakorakajte vanj s trdnimi in sigurnimi koraki. 

Aleksandra Kuntner in Silva Špindler

sreda, 22. 12. 2021, 15:12
objavila Silva Špindler
1 od 8
3. tehniški dan - ČUSTVA

V sredo, 22. 12. 2021, smo izvedli 3. tehniški dan (različne delavnice z zunanjimi izvajalci na temo čustva preko lutk, filma, reportaže, plesa...). Osnovni cilji tehniškega dne so bili doseženi, saj so se učenci naučili spoznavati različna čustva in se z njimi soočati. 

Zapis pripravile: Alenka Dominik, Aleksandra Kuntner in Silvija Špindler

sreda, 22. 12. 2021, 6:55
objavila Mateja Nudl
Državno Cankarjevo tekmovanje

V četrtek, 9. 12. 2021, je potekalo regijsko Cankarjevo tekmovanje z naslovom Vedre bližine med nami. Učenci so pisali razlagalni spis, ki je izhajal iz literarnega dela Nataše Konc Lorenzutti: Gremo mi v tri krasne. Našo šolo sta zelo uspešno zastopali učenki Tiana Šipek in Urška Zorec, ki sta v svojem spisu poglobljeno razmišljali o prebranem delu. Učenka Tiana Šipek je v svoji skupini dosegla prvo mesto in se uvrstila na državno Cankarjevo tekmovanje, ki bo potekalo 12. 2. 2022. Učenka Urška Zorec je le za las (za eno mesto) zgrešila uvrstitev na državno tekmovanje.

Učenkama iskrene čestitke in veliko bralnih užitkov tudi v prihodnje.

Mentorica: Mateja Nudl

petek, 17. 12. 2021, 11:42
objavila Mihaela Sušec Vučko

1. razred
2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
8. razred
9. razred
Šolsko tekmovanje iz razvedrilne matematike

V sredo, 1. 12. 2021, je potekalo tekmovanje iz razvedrilne matematike. Tekmovanja se je udeležilo 85 učencev od 1. do 9. razreda. Dobitniki bronastih priznanj pa so:

 • 1. razred: Jurij Kraner, Lovro Ornik, Nace Frangež, Larisa Lorber, Žan Berič, Elena Urbanič (mentorica Mihaela Sušec Vučko); 
 • 2. razred: Miha Senekovič, Nejc Breznik, Jurij Gregor Nudl, Miloš Langerholc, Gabriel Zavernik, Nejc Rop Korošec (mentorica Martina Škrlec);
 • 3. razred: Jonas Frangež, Patrik Cmager, Tinej Galunič, Aljaž Kovačič Purgaj, Jakob Oder, Zala Senekovič Šönveter (mentorica Alenka Dominik);
 • 4. razred: Jure Dvoršak (mentorica Lavra Bukšek Kreft);
 • 5. razred: Alina Berič, Larisa Kotnik (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 8. razred: Tiana Šipek (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 9. razred: Leon Bračič Rajšp, Valentina Kauran (mentorica Mihaela Sušec Vučko).

Čestitke vsem sodelujočim in obilo užitkov ob nadaljnjem reševanju nalog iz razvedrilne matematike.

Vodja tekmovanja Mihaela Sušec Vučko

sreda, 15. 12. 2021, 8:57
objavila Vesna Breznik
Literarni dogodek

Spoštovani.

Učenci družboslovnega krožka pod mentorstvom ge. Milene Kokol, učenci novinarskega krožka in literarnega kluba pod mentorstvom ge. Mateje Nudl, učenci otroškega in mladinskega pevskega zbora, vokalne skupine in šolskega banda pod mentorstvom ge. Metke Caf so sooblikovali literarni dogodek "So trenutki, ko zapoje srce", ki ga je organiziralo Kulturno društvo Ivan Cankar Jurovski Dol.

Snemanje je potekalo v preteklih dneh, celoten literarni dogodek pa si lahko ogledate na SIP TV v petek, 17. 12. 2021, ob 18.00 uri in v nedeljo, 19. 12. 2021, ob 17.40 uri. 

Vabljeni k ogledu.

sreda, 15. 12. 2021, 7:21
objavil Dani Sajtl

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Dan za strpnost in prijateljstvo 2021/2022 v vrtcu

Ob mednarodnem dnevu strpnosti, 16.novembra, smo se tudi v vrtcu pri OŠ Jožeta Hudalesa pogovarjali in ustvarjali na temo strpnosti in nestrpnosti med ljudmi.

V Izobraževalnem centru Eksena so nas povabili k sodelovanju v njihovem edinstvenem nepridobitnem človekoljubnem projektu Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo. Sodelovali smo lahko tako, da smo vzgojiteljice v našem vrtcu v tednu mednarodnega dneva strpnosti z otroki izvajale izobraževalno-ustvarjalno delavnico.

Tema letošnjega projekta je: Z DRUGIMI RAVNAJ TAKO, KOT SI ŽELIŠ, DA BI DRUGI RAVNALI S TABO.

Vzgojiteljice smo otrokom želele približat pomen mednarodnega dneva strpnosti. Mednarodni dan je poseben dan, ko ljudje po celem svetu nečemu namenijo še dodatno pozornost in se o tem pogovarjajo. Zato smo v vrtcu svojo pozornost namenili strpnosti. Tako smo strpnosti, prijateljstvu in sodelovanju skupaj dali mesto, ki jim pripada. Strpnost zelo pomembna za naše odnose, ki jih imamo drug do drugega, in je pogoj za to, da lahko sodelujemo, se skupaj igramo, ustvarjamo in napredujemo v tem, da se imamo radi in smo prijatelji.

V skupini Zvezdice je vzgojiteljica otrokom prebrala pravljico Grdi raček Hansa Christiana Andersena, ki govori o prijateljstvu, strpnosti in spoštovanju. Pri tem otroke opozori, da so ob poslušanju v zgodbi pozorni na to, kako druge živali ravnajo z račkom. Otroci so nato likovno ustvarjali. Narisali so nestrpno ravnanje drugih do Grdega račka – tako kot oni ne bi ravnali z Grdim račkom, ali pa so narisali spoštljiv odnos do Grdega račka, tako kot bi oni želeli, da bi ravnali z Grdim račkom.

V skupini Sončki so se seznanili s pravljico Pekarna Mišmaš avtorice Svetlane Makarovič, ki govori o prijateljstvu, strpnosti in spoštovanju. Otroci so ob poslušanju v zgodbi pozorni na to, kako vaščani ravnajo s pekom Mišmašem. Po obravnavi pravljice otroci likovno izrazijo ravnanje drugih do peka Mišmaša oz. spoštljiv odnos do peka Mišmaša, tako kot bi oni želeli, da bi ravnali z Mišmašem. Ko so otroci zaključili ustvarjanje, smo likovne izdelke razstavili, si razstavo skupaj ogledali in vsak otrok je lahko predstavil svoj likovni izdelek. Po končanem ogledu razstave, smo sedli v krog strpnosti in prijateljstva in se pogovarjali o tem, kaj so novega spoznali, kako si želijo, da bi drugi ravnali z njimi.

Majda Pak

torek, 14. 12. 2021, 13:27
objavila Vesna Breznik
Obvestilo - 24. 12. 2021

Spoštovani.

Leto se nezadržno približuje h koncu in prav vsi, mlajši in starejši, z veseljem pričakujemo čarobni čas božično-novoletnih praznikov. To je še lepše, če se na ta čas pripravljamo skupaj, tako doma v družini kot v šoli. 

Tako bomo 24. 12. 2021 dan preživeli nekoliko drugače. Zaradi opravljanja obveznega samotestiranja se bodo učenci zbrali v svojih matičnih učilnicah ob 7.30 (šolski avtobus v šolo pelje po ustaljenem urniku). Pouk bo potekal do 11.30 ure v znamenju medpredmetnega povezovanja na temo naše Evrope in božiča. 

Učenci so skupaj z mentorji pripravili tudi točke za proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki si jo bodo na ta dan ogledali v razredu preko spleta, vsem pa bo dostopna na naši spletni strani in ste vljudno vabljeni k ogledu.

Od 11.30 do 12.00 bo možnost kosila, zato vas vljudno prosim, da v primeru, če otrok 24. 12. ne bo imel kosila, le-to odjavite v tajništvu šole do 20. 12. 2021. 

Prevoz domov bo organiziran po kosilu ob 12.00 uri v obe smeri. Druge vožnje ne bo. 

Podaljšano bivanje bo za učence od 1. do 5. razreda organizirano samo za tiste učence, ki le-to res nujno potrebujejo. Zato vas prosim, da zaradi lažje organizacije do ponedeljka, 20. 12. 2021, sporočite razredničarki svojega otroka, kdo bo na ta dan, 24. 12. 2021, vključen v podaljšano bivanje. Za prevoz otroka domov poskrbite starši.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

V življenju ubiramo različne poti,
ta različnost nas bogati in zaradi nje drug drugega še bolj potrebujemo.
December je čas, ko v pričakovanju prazničnih dni krasimo svoje domove,
hkrati je ta čas priložnost, da okrasimo svoje življenje
z dobrimi medsebojnimi odnosi.
Poskrbimo, da bomo v letu, v katerega vstopamo,
vedno zmogli in znali ustvarjati pristne medsebojne odnose.

Srečno!

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

ponedeljek, 13. 12. 2021, 16:44
objavila Mateja Nudl

9. razred
Srečelov devetošolcev

Z devetošolci bomo že v tem tednu organizirali srečelov, ki so nam ga pomagali pripraviti njihovi starši in donatorji, ki so prispevali dobitke za srečelov. Uspeli smo zbrati 590 različno bogatih dobitkov. Pričeli bomo v četrtek,16. 12. 2021, pa vse do 24. 12. 2021 vsak dan od 7.30 do 8.15 in od 12.35 do 14.30. Vsi razredi bodo vsak dan imeli možnost, da preizkusijo svojo srečo (ali zjutraj ali popoldan). 

Sreče ni nikoli preveč, vsaka srečka je dobitna.

ponedeljek, 13. 12. 2021, 16:32
objavila Mateja Nudl

9. razred
Zahvala za donatorstvo in pomoč pri zbiranju dobitkov za srečelov

Spoštovani donatorji,

iskreno se Vam zahvaljujemo, da ste se odzvali naši prošnji in nam s finančnimi ali materialnimi donacijami pomagali pri zbiranju dobitkov ter uresničitvi našega srečelova. Odziv na našo prošnjo je bil zelo velik, kar je znova dokaz, da le skupaj lahko uresničimo in zmoremo marsikaj. Devetošolci bodo tako lahko z Vašo pomočjo izkupiček od srečelova namenili organizaciji valete.

Želimo Vam lep decembrski čas.

Učenci 9. razreda OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol
z razredničarko Matejo Nudl 

Prav tako gre posebna zahvala vsem staršem in zaposlenim na šoli, ki so pomagali pri zbiranju donacij. 

V priponki je seznam donatorjev.                                                        

Microsoft Word dokument Seznam donatorjev
sreda, 08. 12. 2021, 10:26
objavila Mihaela Sušec Vučko

2. razred
3. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Tekmovanje v znanju računalništva Bober

Med 8. in 25. novembrom 2021 je za učence od 2. do 9. razreda potekalo tekmovanje v znanju računalništva Bober. Tekmovanja se je udeležilo 71 učencev od 2. do 9. razreda. Vsi učenci so izkazali dobro računalniško znanje in prejeli priznanja. Dobitniki bronastih priznanj pa so:

 • 2. razred: Miha Senekovič, Tjaš Črnčec, Jurij Gregor Nudl, Nik Holer, Julija Jamšek, Miloš Langerholc, Gabriel Zavernik, Zoja Žnuderl (mentorica Martina Škrlec);
 • 3. razred: Jonas Frangež, Patrik Cmager, Aljaž Kovačič Purgaj, Lan Kurnik, Mia Ljubec, Jakob Oder, Zala Puclin, Zala Senekovič Šönveter, Florentina Živko (mentorica Alenka Dominik);
 • 5. razred: Kaja Žnuderl, Maja Košnik (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 6. razred: Tisa Bedič (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 7. razred: Jan Kolarič, Žan Kosar (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 8. razred: Elvira Črešnar, Tiana Šipek, Gloria Vuzem (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 9. razred: Leon Bračič Rajšp, Neža Gert, Urška Zorec (mentorica Mihaela Sušec Vučko).

Čestitke vsem sodelujočim in obilo užitkov ob nadaljnjem računalniškem opismenjevanju.

Vodja tekmovanja Mihaela Sušec Vučko

četrtek, 02. 12. 2021, 13:33
objavila Aleksandra Kuntner
1 od 1
Dobrodelna akcija "OTROCI POMAGAMO OTROKOM"

Najboljši del človekovega življenja so njegova mala, brezimena in pozabljena dela dobrote in ljubezni.
(W. Wordsworth)

Dragi učenci, starši in učitelji, 

še eno leto se počasi izteka in pred nami je mesec december.
Mesec veselja, pričakovanj in upanja.
Zato tudi letos skupaj poskrbimo, da bo za čimveč družin tako. 

S petkom, 3. 12. 2021 pričenjamo vsakoletno dobrodelno akcijo. 

Ponovno v trgovini Mercator Jurovski Dol zbiramo izdelke z daljšim rokom uporabe in izdelke za osebno higieno. 

Akcijo bo potekala do ponedeljka, 20. 12. 2021. 

Zbrano bomo razdelili socialno ogroženim družinam. 

Hvala, ker nam pomagate pomagati!

 

Vodji dobrodelne akcije: Aleksandra Kuntner in Silvija Špindler

sreda, 01. 12. 2021, 10:16
objavila Milena Kokol

7. razred
8. razred
9. razred
Rezultati šolskega tekmovanja v znanju iz geografije

16. 11. 2021 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz geografije. Tekmovanja se je udeleželo 26 učencev iz 7. 8. in 9. razreda. Bronasto priznanje so osvojili: Žan Kosar, Daniel Pivljakovič, Timotej Majcenič, Larisa Bračič,  Lara Leš, Leon Bračič  Rajšp, Urška Zorec, Tiana Šipek, Patrik Brumen, Gloria Vuzem, Elvira Črešnar, Andrej Holer, Jure Kocbek, Lana Zorec in Gala Bračič. Tiana Šipek iz 8. razreda se je uvrstila na državno tekmovanje. Vsem dobitnikom priznanj  iskrene čestitke, Tiani pa veliko uspeha na državnem tekmovanju. Mentorica: Milena Kokol

torek, 30. 11. 2021, 13:26
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani.

Zaradi povečanega števila okužb v populaciji predšolskih otrok je Strokovna svetovalna skupina ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije Covid-19 dne 22. 11. 2021 Vladi predlagala, da se v vrtcih ponovno uvede »sistem mehurčkov«. Žal se iz organizacijskih razlogov ne moremo izogniti združevanju oddelkov na začetku in koncu poslovnega časa, kar se zavedajo tudi na MIZŠ in so »sistem mehurčkov« podali kot priporočilo z okrožnico št.  6030-2/2021/26 z dne 26. 11. 2021 z navodilom, da se v tem primeru poskrbi za sledljivost, kateri otroci so bili skupaj na posamezen dan; dejavnosti pa se organizirajo po kotičkih oziroma v manjših skupinah.

Na podlagi priporočil vas obveščamo, da so v našem vrtcu organizirani mehurčki po posameznih oddelkih v času od 7.00 do 15.15. Pred tem časom (od 5.30 do 7.00) in po tem času (od 15.15 do 16.15) so otroci združeni iz vseh oddelkov v eno skupino, kjer pa dosledno upoštevamo vsa priporočila (organizacija dela po kotičkih, vodenje evidence otrok, upoštevanje vseh higienskih ukrepov …).

V kolikor ne želite, da se vaš otrok združuje v jutranji ali popoldanski skupini, vas prosimo, da otroka pripeljete v vrtec znotraj obratovanja njegovega matičnega oddelka.

Hkrati pa se na vas ponovno obračamo s prošnjo, da tudi sami upoštevate vsa higienska priporočila, zlasti pa osnovno navodilo, da v vrtec sodi samo zdrav otrok.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

torek, 30. 11. 2021, 9:38
objavil Dani Sajtl
1 od 1
Prvega decembra obeležujemo svetovni dan boja proti aidsu

Prvič je postal ta datum pomemben leta 1988, ko ga je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) razglasila za svetovni dan boja proti aidsu.

Aids – sindrom pridobljene imunske pomanjkljivosti, je spekter bolezenskih stanj, ki jih povzroči okužba z virusom humane imunske pomanjkljivosti (HIV). Po začetni okužbi se pri osebi včasih ne pojavi noben simptom, večinoma pa se pojavi kratko obdobje gripi podobne bolezni. Temu običajno sledi dolgotrajno obdobje brez simptomov. Ko okužba napreduje, prizadene imunski sistem.

Virus HIV se širi predvsem z nezaščitenimi spolnimi odnosi, okuženimi transfuzijami krvi, podkožnimi iglami ter s prenosom z matere na otroka med nosečnostjo, ob porodu ali pri dojenju. Nekatere telesne tekočine, npr. slina in solze, virusa HIV ne vsebujejo. 

Za okužbo s HIV ni zdravila ali cepiva, vendar pa zdravljenje lahko upočasni potek bolezni. Brez zdravljenja znaša povprečni čas preživetja po okužbi 11 let.

Po podatkih NIJZ,  je v obdobju od 1. julija 2017 do 30. julija 2019 skupno število okužb v Sloveniji 86 primerov.

Rdeča pentlja je simbol solidarnosti z osebami, okuženimi z virusom HIV, in osebami, obolelimi za aidsom. 

Simptomi

HIV prizadene malodane vse organske sisteme. Okuženi imajo večje tveganje za pojav nekaterih vrst raka. Prav tako se pogosto pojavijo znaki okužbe, kot so vročina, potenje, zatečene bezgavke, slabotnost, izguba telesne teže.

Zdravljenje

Cepiva proti okužbi z virusom HIV ali zdravila, ki bi popolnoma pozdravila okužbo s HIV-om ali aids, zaenkrat še ne poznamo. 

Načini preprečevanja

Načini preprečevanja vključujejo varno spolnost (kondom), program zamenjave igel za uporabnike drog, zdravljenje okuženih oseb.

Epidemiologija v Sloveniji

V letu 2020 je bilo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) do 20. 11. 2020 zabeleženih 28 novih diagnoz okužbe s HIV (6 žensk in 22 moških), kar je najmanj v zadnjih 10 letih, in 5 osebam so diagnosticirali aids. Ocenjuje se, da v Sloveniji živi 1.000 oseb z virusom HIV od katerih jih petina ne ve za okužbo.

petek, 26. 11. 2021, 6:35
objavila Mateja Nudl

4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šolsko Cankarjevo tekmovanje

V torek, 9. 11. 2021, je na šoli potekalo za učence od 4. do 9. razreda šolsko Cankarjevo tekmovanje z naslovom Vedre bližine med nami. Prejemniki bronastih Cankarjevih priznanj so: iz 4. razreda Pia Črnčec in Svit Sambolec (mentorica Lavra Bukšek Kreft), v 5. razredu sta prejemnici priznanja Alina Berič in Ema Lavrenčič (mentorica Marija Senekovič). V 6. razredu priznanja prejmejo: Tisa Bedič, Ema Senekovič in Manja Jug, v 7. razredu je prejemnik priznanja Daniel Pivljakovič. Dobitnici priznanja v 8. razreda sta Tiana Šipek in Gala Bračič, v 9. razredu pa Urška Zorec in Lara Leš. Mentorica tekmovalcev od 6. do 9. razreda je bila Mateja Nudl.

Učenki Tiana Šipek in Urška Zorec sta se uvrstili na regijsko Cankarjevo tekmovanje, ki bo potekalo na daljavo v četrtek, 9. 12. 2021.

Vsem dobitnikom priznanj in mentoricam iskrene čestitke. Še naprej vam želimo veliko prebranih vrstic in bralnega užitka.

Vodja tekmovanja: Mateja Nudl.

ponedeljek, 22. 11. 2021, 7:59
objavil Dani Sajtl
1 od 7
Slovenski tradicionalni zajtrk

Projekt SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in poteka že od leta 2011.

Osnovni cilj projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo se mladino in tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti za širše okolje in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo, gospodarske dejavnosti in širšega okoljskega pomena. Pomemben poudarek je tudi na splošnem ozaveščanju mladih o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.

Zakaj moramo zjutraj zajtrkovati?

»Zato, ker prazna vreča ne stoji pokonci! Kaj pomeni ta slovenski pregovor? Tudi to, da lačen človek težko dela. Zjutraj moramo telesu zagotoviti dovolj energije, da se lahko učimo in igramo. Zato moramo zajtrkovati, še preden pridemo v šolo. A ni vseeno kaj zajtrkujemo. Zajtrk mora biti sestavljen iz zdravih, naravno pridelanih jedi.«

Tradicionalni slovenski zajtrk smo izvedli v petek, 19. 11. 2021. V teh posebnih razmerah je zajtrk potekal v razredih.

Slovenski tradicionalni zajtrk naše šole je bil sestavljen iz kruha iz krušne peči družine Senekovič, masla Celjskih mlekarn, medu iz šolskega čebelnjaka, mleka kmetije Sirk in jabolk zadruge Dobrina.

sreda, 17. 11. 2021, 11:51
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

V prilogi obvestila vam posredujemo posodobljen Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2 na podlagi okrožnice MIZŠ št. 603-1/2021/98 z dne 16. 11. 2021. Posodobitev je v točki 4. 2. – Izvajanje VIZ dela na daljavo glede ocenjevanja znanja ter v točki 7 – Protokol samotestiranja učencev glede izpolnjevanje PCT pogoja.

Prav tako smo v skladu z navodili MIZŠ dopolnili naš Hišni red OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v točki H – Režim delovanja šole in izvajanje higiensko-varnostnih ukrepov v času nalezljivih bolezni. V skladu s to točko je tako Hišni red OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol dopolnjen z 2 prilogama:

 • Priloga A: Protokol ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS CoV-2.
 • Priloga B: Protokol zračenja in prezračevanja prostorov šole in vrtca zaradi covid-19.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj - šola
Adobe Acrobat dokument Protokol zračenja in prezračevanja
sreda, 17. 11. 2021, 9:33
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani.

V skladu z navodili MIZŠ (okrožnica št. 6030-2/2021/25 z dne 12. 11. 2021 smo posodobili Protokol ravnanj v Vrtcu pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2, katerega vam prilagamo k temu obvestilu. Prav tako smo v skladu z navodili MIZŠ dopolnili naš Hišni red Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v točki IX – Režim delovanja vrtca in izvajanje higiensko-varnostnih ukrepov v času nalezljivih bolezni. 

V skladu s to točko je tako Hišni red Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol dopolnjen s 3 prilogami:

 • Priloga A: Smernice NIJZ za vključitev otroka v vrtec po preboleli nalezljivi bolezni ali okužbi.
 • Priloga B: Protokol ravnanj v Vrtcu pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS CoV-2.
 • Priloga C: Protokol zračenja in prezračevanja prostorov šole in vrtca zaradi covid-19.

Posebej bi vas radi opozorili na prilogo A, v kateri so smernice NIJZ, ki vključujejo navodila za vključitev otroka v vrtec/šolo po preboleli nalezljivi bolezni in so zajete smernice za vse otroške nalezljive bolezni. Prosili bi vas, da se smernice upoštevajo, saj s tem preprečujemo širjenje nalezljivih bolezni med otroci.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Hišni red vrtca
Adobe Acrobat dokument Smernice NIJZ za vključitev otroka v vrtec po preboleli nalezljivi bolezni ali okužbi
Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj - vrtec
Adobe Acrobat dokument Protokol zračenja in prezračevanja
ponedeljek, 15. 11. 2021, 9:16
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

V skladu s sprejetim Odlokom vlade (Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 - Uradni list RS št. 177/2021) in okrožnice MIZŠ št. 603-1/2021/97 z dne 12. 11. 2021 vam posredujemo posodobljen Protokol ravnanj V OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS-CoV-2, ki je priloga Hišnega reda OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. 

V Protokolu je v točki 7 podrobneje predstavljen Protokol samotestiranja učencev, ki je povzet po Protokolu, ki ga je pripravilo Ministrstvo za zdravje. Obvezno samotestiranje se prične v sredo, 17. 11. 2021. Starši ste dolžni do srede, 17. 11. 2021,  vrniti Izjavo za samotestiranje učencev v šoli, ki jo prav tako prilagamo k temu obvestilu. Izvod Izjave so učenci danes prejeli tudi v šoli.

S podpisano Izjavo izrazite torej svoje soglašanje oz. nesoglašanje v zvezi s samotestiranjem učencev v šoli. Za tiste učence, katerih starši bodo s podpisano Izjavo staršev za izvedbo samotestiranja učencev v šoli podali nestrinjanje z izvedbo samotestiranja v šoli, bo organizirano šolanje na daljavo po sklepu ministrice.

Učencem, ki izpolnjujejo pogoj PCT, ni treba izvajati testiranja s testi HAG za samotestiranje. Zato vas ponovno prosim, da razredniku svojega otroka najkasneje do torka, 16. 11. 2021, le-to sporočite (pri prebolevnosti mora biti rezultat pozitivnega PCR testa starejši od 10 dni, vendar ne starejši od 180 dni).

Vem, da je v tem trenutku v vaših rokah tehten razmislek ter pomembna odločitev, spoštovani starši, in verjamem, da bo vaša odločitev tista, ki bo v največjo korist vašega otroka – našega učenca. 

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Izjava staršev za izvedbo samotestiranja učencev v šoli
Adobe Acrobat dokument Protokol ravnanj - šola
petek, 12. 11. 2021, 20:43
objavila Vesna Breznik
Obvezno samotestiranje učencev

Spoštovani starši.

Čas, v katerem živimo, zahteva od nas veliko razumevanja in strpnosti. Ni nam lahko: ne otrokom, ne  staršem, ne učiteljem in ne ravnateljem. 

Na vas se obračamo s prošnjo in željo po pomoči in skupnem sodelovanju z namenom, da učencem v šoli zagotovimo zdrav in varen šolski prostor, predvsem pa, da otrokom zagotovimo izobraževanje v šoli. 

Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021), s katerim za učence osnovne šole določa obvezno testiranje s testi HAG za samotestiranje za potrebe izvajanja vzgojno-izobraževalnega programa s pričetkom v sredo, 17. 11. 2021. Kljub jasno izraženemu mnenju ravnateljev, podanih predlogov Vlada na žalost ni upoštevala pri ponovni razpravi glede izvajanja samotestiranja.

Samotestiranje se tako za vse učence opravi v vzgojno-izobraževalnem zavodu pod nadzorom osebe, ki jo določi ravnatelj, in sicer v ponedeljek, sredo in petek. Test za samotestiranje (le-te prevzamete z zdravstveno izkaznico v lekarni) učenec prinese s seboj v šolo na dan samotestiranja.

Za izvedbo samotestiranja učencev v šoli odlok določa, da starši oziroma drugi zakoniti zastopniki podajo predhodno pisno soglasje oziroma nesoglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje. 

Izjave za podajo pisnega soglasja oz. nesoglasja boste starši skupaj s samim posodobljenim Protokolom ravnanj v OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za preprečevanje širjenja SARS CoV-2 prejeli v ponedeljek, 15. 11. 2021. Izpolnjene in podpisane izjave morajo učenci prinesti razredniku najkasneje v sredo, 17. 11. 2021.

Odlok določa, da se bo učencem, ki testiranja s testi HAG za samotestiranje ne bodo izvedli na način, kot določa odlok, začasno prepovedalo zbiranje v vzgojno-izobraževalnih zavodih. Ti učenci se bodo izobraževali na daljavo. Tudi organizacija izobraževanja na daljavo bo podrobneje opredeljena v omenjenem Protokolu ravnanj.

Učencem, ki izpolnjujejo pogoj PCT, ni treba izvajati testiranja s testi HAG za samotestiranje. Zato vas prosim, da razredniku svojega otroka najkasneje do torka, 16. 11. 2021, le-to sporočite (pri prebolevnosti mora biti rezultat pozitivnega PCR testa starejši od 10 dni, vendar ne starejši od 180 dni).

Vem, da ti sprejeti ukrepi povzročajo veliko nejevolje. Kot ravnateljica se za spoštovanje in izvajanje varnostnih ukrepov nisem odločila na lastno pest in ne gre za mojo samovoljno odločitev, temveč je ta odločitev sprejeta v skladu s predpisi in pristojnostmi, ki jih imam kot ravnateljica kot zastopnik vzgojno-izobraževalnega zavoda. Kot odgovorna oseba naše šole sem skladno z 49. členom Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja odgovorna zagotavljati zakonitost delovanja šole, izvrševati odločbe državnih organov ter zagotoviti zdravo in varno okolje vsem učencem in zaposlenim. Kot ravnateljica sem dolžna spoštovati in izvrševati vse pravno zavezujoče akte, med slednje se uvrščajo tudi odloki vlade.

Želim pa izpostaviti še to, da ravnatelj ni in ne more biti pristojen za presojo ustavnosti in zakonitosti pravnih aktov, dolžan jih je zgolj izvrševati, za presojo ustavnosti in zakonitosti pravnih aktov  je izključno pristojno le Ustavno sodišče RS. Trenutni odlok vlade je objavljen v Uradnem listu RS; je v veljavi in uporabi ter je za vse nas zavezujoč.

Z velikim upanjem se obračam na vas, spoštovani starši, da bi obvezno samotestiranje učencev v šoli sprejeli na miren način in z razumevanjem. 

Vem, da se veliko dvomom poraja tudi vam starši pri samotestiranju naših najmlajših učencev. Zato se tudi pri tem obračam na vas, da v tem času poskusite otroka doma čim bolj opolnomočiti in naučiti ga samostojnega rokovanja s testom za samotestiranje.

Zagotavljam vam, da bomo vaše odločitve dosledno spoštovali in da noben otrok ne bo na kakršenkoli način podvržen nedopustnemu posegu v njegovo telesno oziroma duševno integriteto. Razumem tudi starše, ki ne bodo podali soglasja za samotestiranje učencev, in se bodo s tem za svojega otroka odločili za pouk na daljavo, čeprav se pa, upam, pri tem vsi zavedamo, da le-ta nikakor ne more biti enako kakovosten kot v razredu.

Ob zaključku bi vas ponovno želela zaprositi, da vsi skupaj zasledujemo največjo korist otrok in na čim bolj miren, odgovoren in dostojanstven način skupaj prehodimo to izjemno težko obdobje, ki ga živimo.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

četrtek, 11. 11. 2021, 22:19
objavila Mihaela Sušec Vučko

8. razred
Državno tekmovanje iz logike

V soboto, 6. 11. 2021, je na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz logike za učence 8. in 9. razreda. Udeležila se ga je Tiana Šipek, učenka 8. razreda, ki je za svoje logično razmišljanje prejela srebrno priznanje.

Iskrene čestitke.

Mentorica Mihaela Sušec Vučko

četrtek, 11. 11. 2021, 12:04
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Učenci so že pred časom prejeli vozovnice za uporabo šolskega avtobusa. Prosila bi vas, da se ponovno pogovorite s svojim otrokom, ki uporablja šolski avtobus, da z vozovnico ravna odgovorno. Za vstop na avtobus je obvezna, saj se z validacijo spremlja število oseb na avtobusu, preko vozovnice pa so tudi nezgodno zavarovani. V primeru izgube je potrebno naročiti novo vozovnico, katera se plača. Prejete vozovnice bodo uporabljali ves čas šolanja pri nas, ne morejo pa je uporabiti pri drugem prevozu.

Pereča zadeva pa je tudi veljavni Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, kateri je v veljavi od 8. 11. 2021.

Verjetno ste iz medijev že seznanjeni, da smo MIZŠ ravnatelji seznanili z več nedoslednosti v sprejetem Odloku, izpostavili skupek vseh težav, predvsem pa da bomo zaradi še vedno ne prejetih konkretnih navodil in informacij glede same organizacije samotestiranja učencev v šoli težko izvajali vse predvidene ukrepe s ponedeljkom, 15. 11. Ravnatelji smo dolžni spoštovati sprejete Odloke ter izvajati predpisane ukrepe. Upam, da bodo tokrat slišali in upoštevali naše predloge in nenazadnje zahteve.

V skupnem interesu nam je, da ostanejo šole odprte, da vsem učencem zagotavljamo varno in zdravo okolje, zato vas ponovno prosim, da upoštevate vse ukrepe, predvsem pa to, da v šolo prihajajo zdravi učenci. 

Vlada RS naj bi danes tako ponovno presojala trenutno epidemiološko sliko v državi, ki je na žalost resnično zelo slaba, ter s tem v povezavi sprejemala ukrepe. Kakor hitro bomo prejeli konkretne informacije, vas obvestimo, zato vas vljudno prosim, da spremljate maile ter spletno stran šole.

Spoštovani.

Vem, da je sprejeti Odlok sprožil veliko negodovanja, jeze in nenazadnje tudi nasprotovanja. Ni v naši domeni, da razpravljamo ali so odloki zakoniti, ali se strinjamo z ukrepi ali ne; pomembno je, da jih spoštujemo zaradi zaščite svojega zdravja in zdravja ostalih ljudi.

Vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

ponedeljek, 08. 11. 2021, 11:45
objavila Barbara Waldhütter

Knjižnica
1 od 2
Nove knjige za naše najmlajše bralce

Dragi učenci!

V šolski knjižnici vas na policah za novosti čaka kar nekaj novih knjigic. Prepričana sem, da vam bodo všeč.

Pridite in se prepričajte sami.

Knjižničarka: Barbara Waldhütter

nedelja, 07. 11. 2021, 19:29
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Vlada Republike Slovenije je na seji 5. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. S sprejetim Odlokom so od 8. 11. 2021 v šoli obvezne  za vse učence tudi v matičnem razredu kiruruške maske ali maske FFP2, kar pomeni, da niso več dovoljene maske iz blaga in obvezne so ves čas prisotnosti v šoli.

Dragi starši in učenci.

Vem, da sem že velikokrat zapisala, da nam bo s skupnimi močmi in razumevanjem uspelo premagati vse ovire. Verjamem v našo skupno moč tudi tokrat, da z razumevanjem in skupnim prizadevanjem ne širimo virusa in da cenimo vrednoto, ki je v tem trenutku v ospredju: naše zdravje.

Iz srca vam želim vse dobro.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

ponedeljek, 01. 11. 2021, 10:56
objavila Vesna Breznik
Samotestiranje vseh učencev

Spoštovani starši.

Jesenske počitnice se zaključujejo. Vesela sem dejstva, da se jutri v šolske klopi vračajo vsi učenci, čeprav je epidemiološka slika v državi zelo slaba. Zato je še toliko pomembnejše, da se res dosledno držimo vseh ukrepov, s katerimi poskušamo preprečevati širjenje okužb s SARS CoV-2.

Ker so za nami počitnice, bi vas prosila, da v šolo pridejo izključno zdravi učenci. 

Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2  (Uradni list RS, 170/21), ki začne veljati z današnjim dnem, predvideva prostovoljno samotestiranje vseh učencev v domačem okolju. Vsi učenci so mesečno upravičeni do 10 testov HAF za samotestiranje. V prilogi tega obvestila je zapisan Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah, ki so ga pripravili na Ministrstvu za zdravje, kjer je zapisana tudi podrobnejša razlaga ukrepanja v primeru pozitivnega hitrega samotesta.

Prav tako vas prosim, da se dosledno upoštevajo vsi preostali preventivni ukrepi (nošnja mask, razkuževanje rok, upoštevanje razdalje …) in ker je eden izmed pomembnih ukrepov tudi prezračevanje, vas prosim, da imajo učenci s seboj dodatno oblačilo v razredu.

Čeprav se razmere in z njimi povezani ukrepi zaostrujejo, pa vseeno upam, da nam bo ob upoštevanju ukrepov uspelo ostati v šolskih klopeh.

Hvala za razumevanje in vse dobro, predvsem pa ostanite zdravi.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Protokol samotestiranja učencev v osnovnih šolah
nedelja, 31. 10. 2021, 8:16
objavil Luka Sambolec

Šport
1 od 6
Ogled tekme 1. DOL moški

Z učenci, ki obiskujejo OIP IZBRANI ŠPORT, smo si včeraj ogledali odbojkarsko tekmo 5. kroga v dvorani Tabor. Igrali sta ekipi Merkur Maribor in ACH Volley Ljubljana. Lanski državni prvaki so se super upirali večkrtanim državnim prvakom iz Ljubljane. Gostje so imeli tudi igralce naše reprezentance Slovenije. Močno smo navijali za ekipo Maribora, v živo opazovali vse elemente vrhunske odbojke in sklenili, da jih gremo še kdaj pogledat.

Odbojkarski spektakel nam bo ostal v lepem spominu.

Video utrinek
ponedeljek, 25. 10. 2021, 21:26
objavila Vesna Breznik
Jesenske počitnice

Dragi učenci.

Pričele so se težko pričakovane jesenske počitnice. Čeprav so jutra že precej hladna, nas sonce čez dan kar vabi v naravo. Preživite čim več časa zunaj, naberite si moči, okrepite svoj imunski sistem, da se bomo po vrnitvi v šolske klopi skupaj podali novim podvigom in zmagam naproti.

Uživajte in pazite nase ter ostanite zdravi.

Vse dobro.

Vesna breznik, prof.
ravnateljica

petek, 22. 10. 2021, 13:30
objavil Luka Sambolec

Šport
1 od 16
2. športni dan - ples

Včeraj je naša šola plesala. Učenci od prvega do devetega razreda so imeli drugi športni dan. Učenci so v svojih razredih pridno vadili svoje koreografije in jih nato kasneje predstavili v telovadnici. V pomoč so nam bili učitelji plesne šole Sebastian.

Naučili smo se novih plesnih korakov in neizmerno uživali.

četrtek, 21. 10. 2021, 18:04
objavila Milena Kokol

8. razred
1 od 1
Osmošolce je obiskal župan

Pri pouku domovinske in državljanske kulture in etike se obravnava lokalna samouprava. Učenci spoznavajo svojo občino. V ta namen smo povabili župana občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah, g. Petra Škrleca. V zanimivem razgovoru so učenci spoznali razvoj občine od njenega nastanka do danes ter kakšna je  vloga župana in občinskega sveta pri izvajanju projektov in posameznih del ter nalog v občini. Župan  je predstavil občinski proračun in  od kod občina dobiva sredstva in, kako so le -ta razporejena. Učenci so županu postavili tudi zanimiva vprašanja, med drugim tudi o tem, kako bo občina v prihodnje poskrbela za mlade. Župan jim je dejal, da so rezultati dobri, saj se  z novogradnjami, čim več mladih odloča o življenju v  domači občini, veseli pa podatek, da se v občino priseljujejo  tudi družine iz različnih  predelov Slovenije. Na vprašanje, ali bo g. župan še kandidiral, je župan odgovoril: " o tem še ne razmišljam, želim le dokončati  občinske projekte v tem mandatu. Ne bi pa imel nič proti, če bi se pojavil primeren kandidat na naslednjih lokalnih volitvah". Iskrena hvala županu za obisk in pozornost.

četrtek, 21. 10. 2021, 17:30
objavila Milena Kokol
Turistična vzgoja na terenu

Učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja so v torek, 19. 10. 2021 obiskali Lenart, ki je leta 2020 postal uradno tudi mesto. 26 učencev se je razdelilo v dve skupini, osmošolci in učenka 9. razreda, so obiskali turistično informativni center in agencijo Las Ovtar. Spoznali so turistično in gostinsko ponudbo osrednjih Slovenskih goric in se seznanili z nalogami Las Ovtarja. Sedmošolci  so se srečali  z zgodovinsko in kulturno dediščino Lenarta in okolice. Medrugim smo obiskali  mestni trg Jožeta Pučnika in izvedli  terenski kviz, kako poznamo zastave Evropske unije. Kasneje sta se skupini zamenjali, osmošolci so tudi potovali po Agatinih skrivnostih in obnovili zgodbo Črni križ pri Hrastovcu. Pot nas je pripeljalla tudi do Gostišča 29, ki ima svojo tradicijo. Lastnik Simon Fekonja je učencem na kratko podal zgodovinski razvoj gostišča in njihovo ponudbo. Kar je najpomembnejše, spoznali sMo, da je ponudba lokalna oz. domača. Za konec smo zaužili še slastne družinske pice. 

četrtek, 14. 10. 2021, 21:51
objavila Mihaela Sušec Vučko

2. razred
3. razred
4. razred
5. razred
6. razred
7. razred
8. razred
9. razred
Šolsko tekmovanje iz logike

V četrtek, 23. 9. 2021, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja logike. Tekmovanja se je udeležilo 46 učencev od 2. do 9. razreda. Vsi tekmovalci so se zelo dobro odrezali. Dobitniki priznanj so:

 • 2. razred: Miha Senekovič, Tim Fidler, Tjaš Črnčec, Nia Zorjan, Gael Ekselenski Lazič;
 • 3. razred: Florentina Živko, Patrik Cmager, Aljaž Kovačič Purgaj;
 • 4. razred: Pia Črnčec, Jure Dvoršak;
 • 5. razred: Kaja Žnuderl, Maja Košnik;
 • 6. razred: Ema Senekovič;
 • 7. razred: Žan Kosar;
 • 8. razred: Tiana Šipek, Gloria Vuzem;
 • 9. razred: Neža Gert, Valentina Kauran, David Kacijan.

Tiana Šipek iz 8. razreda se bo udeležila regijskega tekmovanja iz logike, Žan Kosar iz 7. razreda pa državnega tekmovanja.

Čestitam dobitnikom priznanj in vsem sodelujočim za odlične rezultate.

Mentorica Mihaela Sušec Vučko

sreda, 13. 10. 2021, 9:08
objavila Vesna Breznik
Obvestilo

Spoštovani starši.

Ker se v zadnjem času odpira veliko vprašanj in dilem v zvezi z razsodbo Vrhovnega sodišča in obvezno uporabo zaščitnih mask v šolah in vrtcih, vam v vednost kot prilogo tega obvestila posredujem pojasnilo s strani MIZŠ. Maske v vzgojno-izobraževalnih ustanovah so še vedno obvezne, saj so eden izmed ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s SARS CoV-2, virusom, ki je še kako prisoten med nami.

Maska je obvezna tudi na organiziranem šolskem avtobusnem prevozu oz. ob vstopu v šolo. Zato vas prosim, da svojemu otroku pred odhodom v šolo zagotovite masko.

Na tem mestu bi vas ponovno prosila in opozorila še na to, da v primeru, da se otrok ne počuti dobro oz. je bolan, naj ostane doma do popolnega okrevanja. V šolo in vrtec sodi samo zdrav otrok. 

V primeru, da učenec zboli ali je v visoko rizičnem kontaktu z okuženo osebo in mu je bila odrejena karantena, je dolžan učno snov nadoknaditi sam. Po vrnitvi v šolo se lahko učenec vključi v pogovorne ure, ki jih imajo učitelji za učence, kjer se mu lahko razloži zamujena učna snov. 

Delo na daljavo z učenci bo/je vzpostavljeno izključno samo v primeru, da je celoten oddelek napoten v karanteno.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Uporaba zaščitnih mask - pojasnilo
torek, 12. 10. 2021, 13:20
objavila Vesna Breznik
Jesenska zbiralna akcija odpadnega papirja

Spoštovani.

Obveščamo Vas, da bomo v času po jesenskih počitnicah, od 2. 11. do 12. 11. 2021, organizirali jesensko akcijo zbiranja starega papirja. Odpadni papir lahko v tem času oddate v keson, ki bo postavljen na dostavnem prostoru pri kuhinji za šolo.

Zbrani papir sami odložite v keson. Pri tem pa vas prosimo, da prinašate izključno stare revije, časopis ali morebiti kakšne stare knjige, ne pa kartona (v keson torej ne spada niti kartonasta škatla, v kateri morebiti zbirate odpadni papir).

Sredstva, zbrana z akcijo, se bodo tudi tokrat namenila šolskemu skladu šole oz. vrtca, S pomočjo zbranih sredstev boste tako pripomogli k lažji uresničitvi zadanega programa šolskega sklada šole in vrtca v tem šolskem letu. 

Verjamemo, da nam bo tudi tokrat uspelo zbrati veliko odpadnega papirja.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

torek, 12. 10. 2021, 10:48
objavil Dani Sajtl
Vabilo na ogled likovne razstave Moja krajina 2021 - Moja veduta

V razstavišču Osnovne šole Jožeta Hudalesa Jurovski Dol si lahko ogledate tematsko likovno razstavo Moja krajina 2021 - Moja veduta v nedeljo, 17. oktobra 2021, v času med 8.00 in 10.00

Dostop v razstavišče je pri starem vhodu pri telovadnici spredaj. Za obisk prireditve je potrebno izpolnjevati PCT pogoj (preboleli ali cepljeni ali testirani).

Razstavljajo:

 • JOŽICA ANDREJČ (Sveti Jurij v Slovenskih goricah),
 • BARBARA BORLOVAN - nagrada strokovne komisije (Sveta Trojica v Slovenskih goricah),
 • JERNEJA DOLER (Lenart),
 • ANICA JANŽIČ (Benedikt),
 • MARJAN KOKOL (Lenart),
 • VALERIJA KUHAR - pohvala strokovne komisije (Benedikt),
 • MARIJA LUTAR (Benedikt),
 • ROMEO ŠTRAKL - nagrada strokovne komisije (Sveta Trojica v Slovenskih goricah),
 • SLAVKO TOPLAK - nagrada strokovne komisije (Lenart),
 • ANDREJA ZRNEC (Sveti Jurij v Slovenskih goricah).

Prisrčno vabljeni.

ponedeljek, 11. 10. 2021, 20:07
objavil Dani Sajtl
1 od 30
2. tehniški dan – Ohranjanje naravne in kulturne dediščine

V petek, 8. 10. 2021, smo izvedli 2. tehniški dan, ki smo ga izvedli v okviru projekta Čista zelena dolina – pisana kulturna dediščina. Z omenjenim projektom je bila Občina Sv. Jurij v Slov. goricah skupaj s partnerji JVIZ in VVZ OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol, Društvom kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slov. goricah in nosilko dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Biserko Kramberger, uspešna na javnem pozivu LAS Ovtar Slovenskih goric za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja.

Nosilka dopolnilne dejavnosti, Biserka Kramberger, je otrokom prvega in drugega razreda predstavila delo vrtnarja. Otroci so sadike zelišč in jagodičevja posadili v korita, saj je deževno vreme žal onemogočilo zasaditev zelišč in jagodičevja na zunaj pripravljene gredice, ki predstavljajo našo učilnico na prostem ob novo urejenem prostoru za odlaganje smeti.

Članice Društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slov. goricah pa so otrokom tretjega, četrtega in petega razreda na izvedenih delavnicah predstavile pripravo jedi, ki so jih gospodinje kuhale v preteklosti. Pod vodstvom spretnih rok domačih gospodinj in ob razlagi, kako so gospodinje na pretežno na kmetijah pripravljale hrano, so otroci kuhali gobovo juho in ajdove žgance ter izdelovali flancate in močnik. Pripravljene jedi so razstavili v starih posodah, tako da je otrokom bil še dodatno približan pridih preteklosti.

Tehniški dan je potekal tudi za učence od 6. do 9. razreda. Šestošolci so uvodoma spoznali vlogo Pokrajinskega arhiva Maribor pri ohranjanju kulturne dediščine našega kraja. Arhivistka Mojca Horvat je učencem predstavila stare dokumente, listine, stare razglednice in fotografije o domačem kraju. Učenci so ob pogovoru in posnetku spoznali, kako je treba varovati dediščino kraja in okolice. Na primeru Kaplove domačije so spoznali, kako lahko ohranimo staro domačijo in jo spremenimo v eko turistično destinacijo. Šestošolci so bili zelo ustvarjalni v delavnicah, saj so izdelovali pečatnike iz mavca, oblikovali model cerkve sv. Jurija in maketo trga v Jurovskem Dolu. Slikali so najpomembnejše domačije, spomenike in stavbe v občini Sv. Jurij. 

V 7. razredu so med drugim spoznali tudi šege in navade domačega kraja, ob žetvi, ličkanju koruze, trgatvi ter se seznanili z domačimi obrtmi, kot so pletarstvo, kovaštvo in suhorobarstvo. Sedmošolce je posebej navdušila ga. Marica Fanedl, ki je popestrila tehniški dan z ustnimi pričevanji o svoji amaterski igralski poti, o njeni vlogi v dramski igrah Miklova zala, Matiček se ženi in Črni križ pri Hrastovcu. Prav tako je z navdušenjem govorila o prireditvah, kjer je zastopala gospodinjo Zefiko. In ker je ga. Marica Fanedl znana tudi kot zelo uspešna gospodinja, je učencem zaupala pripravo slovenjegoriške gibanice in peke domačega kruha. Plesno kreativni dopoldan so v kulturnem domu doživeli osmošolci. S pomočjo g. Mirka Breznika in učiteljice Barbare Waldhutter so spoznali folklorno dejavnost v Jurovskem Dolu. Navdušeni so bili nad plesno ustvarjalnimi delavnicami. V 9. razredu so učenci s pomočjo ljubiteljskega raziskovalca Sandija Purgaja spoznali zgodovinske vire domačega kraja in se seznanili s tematiko Jurovčani v 1. svetovni vojni. Svojo ustvarjalno žilico so pokazali v igri vlog z naslovom Jurovčan na fronti. Iz pod njihovih peres so nastali zanimivi zgodovinski eseji o življenju v zaledju fronte ter zapisi z naslovom Pisma materi. Izdelali so tudi maketo bojišča v 1. svetovni vojni. Devetošolce je obiskala tudi ga. Darinka Potočnik, ki je na pristen način pripovedovala o njenem otroštvu, šolskih letih in o življenju v času Jugoslavije. 

Osnovni cilj tehniškega dne je bil dosežen, saj so se učenci naučili, da je treba varovati dediščino naših prednamcev, naših babic in dedkov. In še zaključna misel: "Hvaležni jim bodo tudi prihodnji rodovi".

Zapis pripravili: Vesna Breznik in Milena Kokol

Posnetek folklorne dejavnosti, 8. razred
ponedeljek, 11. 10. 2021, 17:31
objavila Aleksandra Kuntner

1. razred
1 od 8
Sprejem v šolsko skupnost

V četrtek, 6. 10. 2021 smo v okviru Tedna otroka na naši šoli v šolsko skupnost sprejeli učence in učenke prvih razredov in seveda tudi štiri učence, ki so se nam pridružili v tem šolskem letu. Program so povezovale učenke 8. razreda. Prvošolsce pa so z gledališko predstavo Pozabljiva kapica razveselile  učenke 5. in 6. razreda, ki so jo po pisni predlogi v celoti pripravile same. Prvošolsci pa so ta dan dobili tudi svoje zaščitnike iz 8. in 9. razreda, ki so jih tudi obdarili. Seveda pa se bodo tekom šolskega leta družili z njimi in jim pomagali ob morebitnih težavah. Vsem želimo, da se v naši sredini kar se da dobro počutijo. 

Na povezavi si lahko ogledate kratek utrinek. 

Vodji šolske skupnosti.

Ko si srečen - sprejem v šolsko skupnost
ponedeljek, 11. 10. 2021, 13:34
objavila Barbara Waldhütter

Knjižnica
1 od 5
Kdo so srečni izžrebanci knjižne uganke?

V tednu otroka so učenci v šolski knjižnici po triadah reševali knjižne uganke. Tema knjižnih ugank so bile pravljice in ljudske povesti. 

Danes smo z velikim veseljem izžrebali tri nagrajence in sicer iz vsake triade po enega. Pri žrebanju so kot komisija sodelovali učenci četrtega razreda. 

Srečni nagrajenci so:

 • Iz I. triade: Zoja Žnuderl (2. r)
 • Iz II. triade: Tjaš Lorbek (6. r.)
 • Iz III triade: Lara Leš (9. r.)

Izžrebane učence vabimo, da se v sredo, 13. 10. 2021, oglasijo v šolski knjižnici in prevzamejo praktične nagrade. Ostale učence pa čaka v knjižnici sladka tolažilna nagrada.

Knjižničarka: Barbara Waldhütter

sreda, 06. 10. 2021, 13:04
objavila Vesna Breznik
1 od 30
Čista zelena dolina

Danes, 6. 10. 2021, smo na šoli izvedli 1. naravoslovni dan na temo Čista zelena dolina. O pomenu varovanja okolja, posledic onesnaževanja ter o podnebnih razmerah so razmišljali učenci od 1. do 9. razreda. Tekom dneva so se vsi učenci udeležili predavanja o pravilnem ravnanju s komunalnimi odpadki, ki ga je izvedla ga. Jasna Drozg s podjetja Saubermacher, ekipa smetarjev pa je za učence pripravila praktični prikaz praznjenja posod ter predstavila smetarski avtomobil. Praktičnega prikaza so se udeležili tudi naši otroci vrtca, ki so se razveselili maskote podjetja - SIGI.

V nadaljevanju dneva pa so učenci preživeli ustvarjalno, in sicer so izdelovali izdelke iz odpadnega papirja, učenci 7., 8. in 9. razreda pa so ustvarjali predloge za letak, s katerim želimo o pomenu varovanja okolja, posledicah onesnaževanja okolja ter o podnebnih spremebah nagovoriti tudi vse občane Občine Sv. Jurij v Slovenskih goricah.

Izvedeni dan dejavnosti je samo ena izmed aktivnosti projekta Čista zelena dolina - pisana kulturna dediščina, v okviru katerega smo eden izmed partnerjev v Programu razvoja podeželja pod okriljem LAS Ovtarja Slovenskih goric. V okviru omenjenega projekta smo že uredili  prostor za odlaganje odpadkov, čaka pa nas še tehniški dan - ohranjanje naravne in kulturne dediščine, ki ga bomo skupaj s partnerji (Društvom kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slovenskih goricah in go. Biserko Kramberger) izvedli v petek, 8. 10. 2021.

sreda, 06. 10. 2021, 8:56
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Sprememba delovnega časa Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol

Spoštovani starši.

Obveščamo vas, da je od 1. 10. 2021 spremenjen delovni čas Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, in sicer je vrtec odprt od 5.30 do 16.15.           

Po Hišnem redu vrtca kakor tudi po priporočilih Kurikuluma za vrtce je priporočljivo, da otrok dnevno v vrtcu preživi največ 9 ur.

Hkrati pa bi vas želeli opozoriti, da je potrebno otroka v vrtec pripeljati najkasneje do 8.00 ure zjutraj. Kasnejši prihod otroka v vrtec pri njem povzroča nelagodje, saj zamudi pomemben čas v vrtcu (priprava na zajtrk, sam zajtrk ter usmerjene dejavnosti). Če pa je otrok zbolel, pa vas prosimo, da do 8.00 ure zjutraj sporočite odsotnost otroka vzgojiteljici.

Hvala za razumevanje.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

torek, 05. 10. 2021, 15:30
objavila Mateja Nudl
1 od 23
Ustvarjalnost nima meja

Prvi kulturni dan za učence od 6. do 9. razreda, ki smo ga izvedli 5. 10. 2021, smo posvetili ustvarjalnosti. Uvodoma smo z učenci razmišljali, kaj je ustvarjalnost, na katerih področjih se najbolj kaže, kakšni so ustvarjalni ljudje, kako delujejo njihovi možgani, kako lahko ustvarjalnost spodbujamo skozi življenje ... Preizkusili smo se v razmišljanju "izven okvirjev" in iskali čim več ustvarjalnih idej, kako bi uporabili sponko. Nato so učenci spoznali različne materiale in likovne tehnike. Šestošolci so se ukvarjali s poslikavo kamnov, jih opremili s spodbudnimi mislimi. S svojimi izdelki so bili tako zadovoljni, da so si nekaj svojih poslikanih kamnov odnesli domov. Prav tako so v drugem delu kulturnega dne izdelovali preproste makrameje. Iz kamnov smo na leseno podlago naredili dve sliki. Sedmošolci so se ukvarjali z doodle art - na svojih slikah so imeli predvsem motive iz narave. Osmošolci so razmišljali o pomenu obnavljanja starih predmetov in se preizkusili v preobrazbi starih stolov. Devetošolci so v učilnici slovenščine uredili bralni kotiček, poslikavo na steno. Slike sedmošolcev so popestrili s pozitivnimi besedami, mislimi v različnih jezikih. Vse izdelke, ki so nastali, smo razstavili, obesili v prvem nadstropju, kjer je nastal "HODNIK POZITIVNIH MISLI", ki ima moto ZDRUŽENI V RAZLIČNOSTI. Učenci so znova pokazali, da ustvarjalnost res nima meja.

"Dobre ideje nimajo preteklosti, imajo samo prihodnost." (Robert Mallet)

Vodje kulturnega dne: Ana Šuster Kraner, Aleksandra Žnuderl in Mateja Nudl.

ponedeljek, 04. 10. 2021, 16:32
objavila Mateja Nudl
1 od 30
Start up vikend

Tudi to šolsko leto smo uspešno zaključili s Start up vikendom, ki smo ga z učenci izvedli 1. 10. in 2. 10. 2021 v okviru Spirit Slovenija in s pomočjo zunanje sodelavke mag. Barbare Pribožič Leka. Najprej smo z učenci ponovili temeljne značilnosti podjetniškega načrtovanja s pomočjo Canvasa, osrednji problem je bil organizacija gledališke predstave. Učenci so nato skozi 9 ključnih elementov razmišljali, načrtovali, na kaj vse morajo biti pozorni, da njihova podjetniška ideja ne bo ostala samo pri ideji, ampak bo prišlo tudi do končne realizacije, komu bo predstava namenjena, kaj vse potrebujemo zanjo, kdo nam lahko pomaga, kakšni bodo stroški ... V večernih urah so se učenci razdelili po razredih in pred njimi je bil nov izziv. Morali so se pripraviti na avdicijo za gledališko igro Pozabljiva kapica - razdelili so si vloge, naredili sceno, vabilo na predstavo, dva učenca sta risala zasnovo gledališkega odra in njegov zunanji izgled ... Če so učenci želeli priti na avdicijo, so morali najprej s pomočjo namigov, ki smo jih pripravile učiteljice, poiskati vabilo. Šele nato se je gledališče lahko začelo. Učenci so svoje naloge vzeli resno, do avdicije veliko vadili in si želeli, da lahko svojo igro predstavijo v soboto pred komisijo. Na avdiciji ni manjkalo smeha, novih besednih skovank, zapletov, posrečenih situacij nastopajočih oseb ... Vse skupine so se uvrstile v naslednji krog, kjer so imele možnost, da nekatere stvari pri izvedbi same gledališke predstave popravijo. V soboto so učenci bili postavljeni pred nov izziv. Uvodoma so razmišljali o strahu, jezi. Pridružila se nam je tudi gospa ravnateljica. Sledile so predstavitve Canvasov, ki so jih naredili že v petek. Vikend smo zaključili s predstavitvijo gledališke igre Pozabljiva kapica, tudi tokrat ni manjkalo smeha.

Učiteljice smo ugotovile, da so se učenci zelo izkazali s svojo interpretacijo besedila, vživljanjem v vloge, s sceno, ki so jo pripravili s stvarmi, ki so jih našli v razredu. Zagotovo so presegli vsa naša pričakovanja in dokazali, da imamo na naši šoli veliko učencev z igralskim talentom. Učenci pa so že zjutraj spraševali, če lahko drugo leto spet pridejo.

Koordinatorke projekta: Lavra Bukšek Kreft, Aleksandra Kuntner in Mateja Nudl.

ponedeljek, 04. 10. 2021, 13:07
objavila Maja Mencigar
1 od 1
Teden otroka

Teden otroka 2021: 

Razigran uživaj dan!

 4. – 10. oktober

V TEDNU OTROKA POTEKAJO V OŠ J. HUDALESA JUROVSKI DOL RAZNOLIKE DEJAVNOSTI: 

Spoznavamo čisto zeleno dolino, okušamo tradicionalne slovenske jedi, rešujemo knjižne uganke, ustvarjamo in barvamo, ohranjamo kulturno dediščino, v šolsko skupnost sprejemamo nove člane in seveda veliko se IGRAMO!

ponedeljek, 04. 10. 2021, 6:54
objavila Mateja Nudl
Glasovanje za Roka Senekoviča

Glasovanje za izdelke v natečaju Digitalne zvezdice, naš učenec Rok Senekovič je uvrščen med finaliste, je podaljšano do 14. 10. 2021.

Za Roka lahko glasujete na spodnji povezavi. Vabljeni h glasovanju.

Povezava za glasovanje
petek, 01. 10. 2021, 10:26
objavila Vesna Breznik
Sprememba voznega reda

Spoštovani.

S ponedeljkom, 4. 10. 2021, je v veljavi spremenjeni vozni red.

Lep pozdrav, 

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Vozni red na relaciji Gasteraj od 4. 10. 2021
Adobe Acrobat dokument Vozni red na relaciji Partinje od 4. 10. 2021
sreda, 29. 09. 2021, 10:21
objavila Mateja Nudl
Start up vikend

Tudi to šolsko leto bomo v okviru SPIRIT SLOVENIJA izvedli Start up vikend, ki bo potekal v petek, 1. 10. 2021, in v soboto, 2. 10. 2021.

START UP MARATON

V okviru aktivnosti GREMO SE GLEDALIŠČE bomo svojo kreativnost, inovativnost in podjetnost urili tudi na START UP VIKENDU.

Ob rdeči niti GREMO SE GLEDALIŠČE bomo z otroki kreatorji razvijali ideje lastnega gledališča in  gledališkega odra. Učencem nameravamo dati prosto pot, da s tehnikami opredelitve problema (DSCHOOL) sami najdejo najboljši način, kje in kako postaviti gledališki oder, da bo zadovoljil kar največ praktičnih potreb. 

Otroci bodo sami dajali ideje, kaj bi dejansko naredili, poiskali optimalno praktično rešitev, pripravili načrte s prototipom, materiale, možne izvedbe, kdo jim bo pomagal in če bo možno, opravili kontrolo ter se vrnili v prostorsko, časovno, finančno in tehnično načrtovanje ideje. Tako bodo osvojili osnovna znanja raziskave trga in koncepta kupca ter uporabnika (kakšen prostor oder sploh potrebuje, nosilnost, material, zavesa, elementi odra – ozvočitev, ostale kulise ‒ zakaj bi šola oder dejansko potrebovala in kaj želijo učenci – priprava intervjujev), vzpodbujali bomo uporabo spleta za pridobivanje in posredovanje informacij, jih soočili s konceptom vrednosti sredstev, stroškov, omejitve budžeta in s tem povezanim bliskovitim izračunom finančnega modela. Vzpodbudili jih bomo v razmišljanje o morebitni poslovni možnosti oz. razmišljanju o načinih, kako bi z določeno aktivnostjo tudi zaslužili … Če bo možno, bodo učenci tudi fizično pomagali pri dejanski uresničitvi ideje po metodologiji Design Thinking, Lean startup in Junior Achievement. Otrokom bi dali možnost, da razmislijo tudi o svečani otvoritvi odra z organizacijo vseh detajlov, ki so del takega velikega dogodka.

Otrokom bi dejansko želeli omogočiti, da postane njihova ideja trajen in praktičen spomin na šoli – z vsemi elementi podjetnosti in podjetništva. 

Finale tega vikenda je predstavitev idej komisiji in nagrada za najboljše vsebinsko in kvalitativno opredeljeno delo. K dodani vrednosti vsekakor spada tudi delo v teamu, piljenje javnega nastopa ter dejanska uporaba Canvasa kot metode, ki posameznika dejansko pripelje od ideje do končnega izdelka. Program je v priponki.

Koordinatorke projekta: Aleksandra Kuntner, Lavra Bukšek Kreft in Mateja Nudl.

Microsoft Word dokument Start up vikend
torek, 28. 09. 2021, 8:38
objavila Vesna Breznik
Šola za starše - povabilo

Spoštovani starši.

Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Maribor, Lavričeva 5, ponovno organizira skupinsko obliko dela  za starše: ŠOLO ZA STARŠE, ki želijo izboljšati starševske veščine in vzgojno učinkovit pri soočanju z izzivi odraščanja. 

Vabijo starše, ki si prizadevajo biti dovolj dobri starši, vzgojno preprečevati težave svojih otrok, omejevati morda že izražene težave otrok in mladostnikov in jim biti v oporo pri odraščanju, da se nam pridružijo v skupino. Prvo srečanje bo v ponedeljek 4. 10. 2021 ob 17.00 v prostorih Svetovalnega centra za otroke, mladostnike in starše Maribor, Lavričeva 5.  

V desetih srečanjih se boste lahko izobraževali o vzgojnih potrebah odraščajočih in o ustreznem vzgojnem pristopu staršev. Pri tem si boste lahko izmenjevali izkušnje, pogovarjali in vadili starševske veščine ...

Dodatne informacije in prijave do zapolnitev mest sprejemajo na tel. št. 02/49-700, 02/49-704  in el. naslovu: svetovalni.center-mb@guest.arnes.si 

Vabljeni.

Adobe Acrobat dokument Šola za starše - zloženka
ponedeljek, 27. 09. 2021, 16:29
objavila Irena Kocbek
Evropski dan jezikov

Dejavnosti ob obeležitvi dneva jezikov smo letos poimenovali ZDRUŽENI V RAZNOLIKOSTI. Poleg številnih razlik predstavlja jezikovna raznolikost pomembno orodje za doseganje boljšega medkulturnega razumevanja. Mineva že 20 let odkar se v Evropi obeležuje 26.september kot Evropski dan jezikov.

Za učence predstavlja izziv raziskovanje. Uživajo ob oponašanju pozdravov iz različnih koncev sveta. Najmlajši so navdušeni nad pesmico "Hello to all the children of the world". Letos smo dodali še eno z naslovom "Greetings in 15 different languages around the world".

Predstavniki družboslovnega krožka in izbirnega predmeta nemščine smo se v tekočem šolskem letu osredotočili na EVROPSKO UNIJO.  V prvem nadstropju najdemo razstavo. Učenci so avtorji zastav, izbrskali so najnovejše podatke o številu prebivalstva in od kdaj je država članica EU. Med številnimi znamenitostmi držav, so se morali odločiti in izpostaviti le eno. Zanimalo jih je, kako se določena država zapiše in izgovori v svojem materinem jeziku. Nastala je tudi igra vlog dveh učencev, ki sta podrobneje predstavila Evropsko unijo.

Naši tretješolci so tekmovali v poznavanju zastav in glavnih mest držav. Na zemljevid Evrope so pritrdili zastave članic EU.

Ugotovili smo, da obstaja precej razlik med državami, da je v EU 23 uradnih jezikov.

Naj nas razlike povezujejo, bodimo povezani v različnosti!

petek, 24. 09. 2021, 20:55
objavil Luka Sambolec

Šport
1 od 18
1. športni dan - Jurij teče

Danes smo dan posvetili gibanju. V šolo smo prišli peš. Zbrali smo se na postajah, kjer so nas čakali učitelji. Skupaj smo odšli do nogometnega igrišča, kjer nas je najprej pozdravil župan Peter Škrlec. Za skupno ogrevanje je poskrbela Anja Žugman. Nato smo po razredih tekli po naši lepi dolini ob Globovnici. Med tekom smo premagovali različne ovire (koruzni labirint, prehodi skozi traktorska kolesa, majhna gugalnica, mrežna uganka...). Tekom dneva smo bili deležni tudi različnih športnih iger, za katere so poskrbeli prijatelji iz športnega društva Kenguru. Po kosilu smo se peš odpravili na jutranja zborna mesta in tako zaključili naš športni dan.

Športni dan je bil vključen v projekt EVROPSKI ŠPORTNI DAN in DAN ŠPORTA v Sloveniji!

Jurij bo tekel tudi prihodnje leto.

četrtek, 23. 09. 2021, 6:35
objavila Mateja Nudl
1 od 1
Digitalne zvezdice - Rok Senekovič se je uvrstil v finale

Založba Rokus Klett je ob svoji tridesetletnici razpisala natečaj Digitalne zvezdice. Učencem so pustili prosto pot, da izrazijo svojo domišljijo in razvijejo kreativnost na razpisano temo: Kakšna bo šola čez 30 let?. Ponovno se je izkazalo, da ustvarjalnost otrok ne pozna meja, saj so prejeli več kot 200 izdelkov. S svojo podobo šole čez 30 let je sodeloval tudi Rok Senekovič in s svojim grafičnim izdelkom prepričal komisijo ter se uvrstil med finaliste v svoji kategoriji od 7. do 9. razreda.

Za Roka lahko glasujete od 22. 9. do 4. 10. 2021 na spodnji povezavi. Zmagovalci bodo razglašeni 5. 10. 2021.

Povezava za glasovanje
petek, 17. 09. 2021, 16:43
objavil Luka Sambolec

7. razred
Šport
1 od 13
5. dan ŠVN - Bohinj

Bohinj je pokazal svoj pravi obraz, iz zahoda je prišla vlažna fronta in namakala Blejski kot ponoči in vse tja do popoldanskih ur. Aktivnosti so potekale v učilnici, kjer smo spoznavali značilnosti Bohinjskega jezera, predvsem živalstvo. Poslovili smo se od vseh zaposlenih v domu, pri nekaterih učencih je bilo opaziti da so žalostni, saj zapuščajo ta čudoviti del gorenjskega sveta. Pot nas je vodila na Bled, kjer nas je pričakal naš Jurovčan Aljaž Toplak in nas toplo sprejel. Na naše veliko presenečenje nas je popeljal na grajsko dvorišče, kjer je na kratko predstavil osnovne značilnosti gradu in Blejskega jezera. In to ni bilo vse, povabil nas je v restavracijo Jezeršek, kjer smo bili deležni grajskih dobrot. Vozimo se proti domu, utrujeni, vendar polni doživetij. Za nami je prečudoviti teden, ki ga ne bomo nikoli pozabili.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

četrtek, 16. 09. 2021, 21:46
objavil Luka Sambolec

7. razred
Šport
1 od 18
4. dan ŠVN - Bohinj

Predzadnji dan smo uporabili veščine naše olimpijke Janje Garnbret. Plezali smo po naravni steni v naselju Ribčev Laz. Ob pogledu na plezalno steno nam je zastal dih. Le kako nam bo uspelo preplezati to strmo steno, smo se spraševali. Toda strah je bil zaman, saj so nas motivirali odlični učitelji, ki so tudi poskrbeli za našo varnost. Po novi doživeti preizkušnji smo si prislužili odličen bohinjski sladoled. Popoldanske ure so bile namenjene spoznavanju rastlinstva in živalstva v Triglavskem narodnem parku. Dan smo zaključili z cirkuško predstavo, v kateri smo tudi sami sodelovali.

Lahko noč, dragi Jurovčani in na snidenju jutri.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

sreda, 15. 09. 2021, 21:49
objavil Luka Sambolec

7. razred
Šport
1 od 21
3. dan ŠVN - Bohinj

Tretji dan šole v naravi je minil v znamenju ogleda slapa Savice. Del naše poti smo prekolesarili in sicer do hidroelektrarne Savica. Drugi del je vodil po makadamski poti, ki je bila zahtevna. S pomočjo izvirske vode in krajšega počitka smo prispeli do vstopnega mesta. Tam nas je pričakala naša ravnateljica Vesna Breznik, ki je skupaj z nami nadaljevala pot do slapa. Premagali smo več kot petsto stopnic in pred nami se je razprostrl prečudovit pogled na slap Savico. Po povratku v dom smo skupaj z ravnateljico zaužili okusno kosilo. Po odhodu ravnateljice smo imeli popoldanske aktivnosti namenjene naravoslovnim vsebinam. Bili smo tudi navijaško razpoloženi, saj smo si ogledali četrtfinalno tekmo med Slovenijo in Češko. Dan smo zaključili s predavanjem o Triglavskem narodnem parku. Utrujeni odhajamo spat.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

torek, 14. 09. 2021, 22:13
objavil Luka Sambolec

7. razred
Šport
1 od 13
2. dan ŠVN - Bohinj

Za nami je drugi dan šole v naravi. Dopoldanske aktivnosti so potekale na kolesu, prekolesarili smo 20 km v smeri Bohinjske Bistrice. Ob postanku smo z velikim navdušenjem opazovali še ohranjen triglavski ledenik in naš najvišji vrh. Kolesarska pot nas je pripeljala do najstarejše železnice pri nas - do bohinjske železnice iz začetka 20. stoletja. Po odličnem kosilu in kratkem počitku smo veslali proti Ribčevem Lazu. Pogum smo dokazovali tudi tako, da smo preplavali del Bohinjskega jezera. V večernih urah smo se družili na šolskem igrišču, se športno rekreirali in dan končali z družabno igro activity.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

ponedeljek, 13. 09. 2021, 19:28
objavil Luka Sambolec

7. razred
Šport
1 od 12
1. dan ŠVN - Bohinj

Lep gorenjski pozdrav iz čudovitega Bohinjskega konca. Prve aktivnosti v šoli v naravi smo že opravili, sedmošolci so uspešno naredili izpit iz veslanja. Učitelj Luka je bil njihov admiral na zelenem kanuju. Spoznali smo geografske značilnosti ledeniško preoblikovane Bohinjske doline. V večernih urah nas čaka nočni pohod do Ribčevega Lazu. Jutri nas čaka nov dan poln doživetij. 

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem Luko.

petek, 10. 09. 2021, 19:39
objavila Mateja Nudl
Zaključna ekskurzija v Bohinj

Z devetošolci smo se udobno namestili v CŠOD Bohinj, se odpravili v Staro Fužino. Večer pa namenili glasbi, petju, druženju in ustvarjanju skupnih spominov. Ta vikend bomo skušali preživeti brez telefonov, v naravi, se preizkusili v novih športih, prosti čas bomo namenili, da smo drug z drugim. Tudi vreme je na naši strani. 

petek, 10. 09. 2021, 12:25
objavila Aleksandra Kuntner
1 od 5
Tehniški dan - Kako organizirati gledališko predstavo na naši šoli?

7. 9. 2021 je za učence od 4. do 9. razreda potekal tehniški dan z naslovom  Kako organizirati gledališko predstavo na naši šoli. Izvedli smo ga v okviru projekta SPIRIT Slovenija – Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti. Učenci so sodelovali v delavnicah, kjer so zasnovali ideje za izdelavo in postavitev gledališkega odra na naši šoli. Seveda se vse skupaj ne konča zgolj pri ideji. Najustvarjalnejši in najinovativnejši bodo svoje ideje dodelali in predstavili na Start up vikendu, ki bo na šoli potekal 1. in 2. oktobra 2021.

Vodje tehniškega dne: Mateja Nudl, Lavra B. Kreft in Aleksandra Kuntner

ponedeljek, 06. 09. 2021, 13:32
objavila Vesna Breznik
Teden mobilnosti

Spoštovani starši predšolskih in šolskih otrok.

V tednu od 16. 9. do 22. 9. 2021 se bo tudi naš zavod pridružil že 21. Evropskem tednu mobilnosti, ki je nadaljevanje aktivnosti, ki smo jih izvajali v preteklem šolskem letu v okviru projekta Trajnostna mobilnost. Slogan Evropskega tedna mobilnosti je »Živi zdravo. Potuj trajnostno«. 

Tako bomo v tem tednu dajali prednost prihodu v šolo peš ali s kolesi. Starši predšolskih otrok pa ste vabljeni, da avto parkirate v centru Jurovskega Dola (pri gostilni Špindler ali gasilskem domu) ter peš pospremite svojega otroka v vrtec.

Prav tako bomo v vrtcu in šoli izvedli veliko dejavnosti: veliko gibalnih aktivnosti na prostem, sprehodi  in seznanjanje otrok s prometnimi znaki in varnostjo v prometu, risanje na omenjeno temo ter izdelovanje izdelkov na temo mobilnosti iz odpadnih materialov in embalaže.

Vsekakor bomo izvedene aktivnosti tudi fotografirali in jih ob sodelovanju z Občino Sv. Jurij v Slovenskih goricah posredovali v Skupno občinsko upravo Maribor, ki je pobudnica za sodelovanje v omenjenem projektu.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

nedelja, 05. 09. 2021, 11:06
objavila Mateja Nudl
Tehniški dan za učence od 4. do 9. razreda

V okviru SPIRIT Slovenija – Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti – bo v torek, 7. 9. 2021, od 8.20 do 12.35 za učence od 4. do 9. razreda izveden tehniški dan z osrednjim problemom Kako organizirati gledališko predstavo na naši šoli. Delavnice za 4. in 5. razred bo izvedla Lavra Bukšek Kreft, za 6. razred Mateja Nudl, za učence 7. razreda Aleksandra Kuntner,  za učence 8. in 9. razreda bo delavnice izvedla zunanja sodelavka mag. Barbara Pribožič Leka. 

VSEBINA TEHNIŠKEGA DNE

 • Uresničevanje želja/ustvarjalnost, kreativnost, inovativnost, podjetnost, podjetništvo
 • Kako postati uspešen podjetnik?
 • Kaj me omejuje?
 • Zmorem – delo v skupinah
 • Canvas – Kaj je že to in kako ga rešiti?
 • Uspešno prezentiranje / Res vemo vse?
 • Predstavitev idej in razglasitev najboljšega Canvasa

Ta dan bo za učence celotne šole zjutraj avtobus vozil  po prilagojenem voznem redu, ki je veljal tudi prvi šolski dan (vozni red je v priponki). Prva vožnja domov bo za učence od 6. do 9. razreda ob 13.00, druga vožnja bo ta dan ob 13.40 za učence od 2. do 5. razreda. Jutranje varstvo za prvošolce in podaljšano bivanje za učence od 2. do 5. razreda poteka po urniku.

Vodje tehniškega dne: Aleksandra Kuntner, Lavra Bukšek Kreft in Mateja Nudl

Adobe Acrobat dokument Prilagojen vozni red za torek, 7. 9. 2021
petek, 03. 09. 2021, 10:37
objavila Vesna Breznik

Lunice
Oblački
Snežinke
Zvezdice
Sončki
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani.

S 1. 9. 2021 se uveljavi novela Zakona o vrtcih (Ur.l.RS, št. 18/21), ki ponovno vpeljuje pravico do brezplačnega vrtca za drugega otroka iz iste družine, ki je vključen v vrtec hkrati s starejšim sorojencem. Pravice do brezplačnega vrtca pa bodo deležni tudi vsi starši, ki imajo v vrtcu tretjega ali nadaljnjega otroka, ne glede na to, ali so starejši sorojenci še v vrtcu.

Ker gre za pravico, ki jo določa zakon, morate starši še vedno oddati vlogo za znižano plačilo vrtca na pristojni CSD, da vam o tem izda odločbo. 

Odločbo o pravici do znižanega plačila vrtca, ki določa višino plačilo staršev glede na dohodkovni razred, trajanje pravice, občino zavezanko za plačilo razlike med ceno programa, v katerega je vključen otrok in plačilom staršev, bo izdal CSD ter podatek posredoval preko distribucijskega modula v aplikacijo CEUVIZ, ki jo uporabljamo vzgojno-izobraževalni zavodi.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

sreda, 01. 09. 2021, 22:15
objavila Vesna Breznik
Prijava na koriščenje telovadnice v popoldanskem času

Spoštovani uporabniki naše telovadnice.

Tudi v šolskem letu 2021/2022 bomo v popoldanskem času omogočili uporabo naše telovadnice zunanjim uporabnikom, seveda ob upoštevanju vseh higienskih ukrepov in priporočil NIJZ, saj nam covid-19 še vedno krepko kroji življenje in delo v šoli.

V kolikor bi želeli kot skupina uporabljati naše prostore, vas prosimo, da izpolnite prijavnico, ki je priloga temu obvestilu, in jo pošljete po pošti (OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, Jurovski Dol 13, 2223 Jurovski Dol) ali skenirano po mailu: info@os-jd.si do 10. 9. 2021.  Po zbranih prijavah se bo naredil urnik uporabe telovadnice, katera se bo lahko pričela uporabljati  z 20. 9. 2021 ob upoštevanju vseh določil sklenjene pogodbe glede uporabe telovadnice.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Prijava na koriščenje telovadnice za zunanje uporabnike

© 2007-2022 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | petek, 21. 01. 2022, 8:19