prva stran
SPIRIT Slovenija Ekošola Šolska shema Evropske unije Naša mala knjižnica Odprta knjiga Turizmu pomaga lastna glava eduroam

React-EU - IKT za VIZ
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365
Šport

Športne novice
Športni filmi

Arhiv športnih novic 2021/2022

šolsko leto: objavil-a:

16. 6. 2022, 14:34
Dani Sajtl
1 od 9
Kolesarska dirka po Sloveniji skozi Jurovski Dol

V teh dneh poteka po Slovenija kolesarska dirka. Letos na Tour of Slovenia nastopajo naši najboljši kolesarji. Tadej Pogačar, Luka Mezgec, Matej Mohorič in mnogi drugi so danes na 2. etapi, Ptuj - Rogaška Slatina kolesarili čez naš Jurovski Dol. Dve skupini vrtca in učenci naše šoli smo jih pričakali pred šolo in jim pripravili prekrasno navijaško kuliso. Privilegij je videti najboljše kar premore kolesarstvo v Sloveniji.

Upamo, da se ponovno vidimo prihodnje leto.

Učitelj: Luka Sambolec

YouTube video Kolesarska dirka po Sloveniji skozi Jurovski Dol

Šport

10. 6. 2022, 14:51
Dani Sajtl
1 od 2
Letna šola v naravi - Debeli rtič

Učenci 3. in 4. razreda so srečno prispeli v mladinski dom na Debelem rtiču, kjer bodo do ponedeljka, 13. 6.2022, izvedli 20 urni tečaj plavanja.

3. razred 4. razred Šport

10. 2. 2022, 7:45
Luka Sambolec
1 od 18
Zimski športni dan - Šolar na smuči

9. februar 2022 bo za učence 4. razreda za vedno ostal v spominu. Ta dan je bil namreč namenjen smučanju. Ob lepem sončnem vremenu na snežnih strminah Mariborskega Pohorja so se učenci spoznavali z osnovami smučanja. Do tja so se povzpeli z gondolo, kar so nekateri doživeli prvič. S pomočjo prijaznih učiteljev smučanja, učiteljem Luko in učiteljico Jano, so se naučili prvih zavojev na progi Sleme. Bolj spretni so prismučali vse do sedežnice in se z njo tudi prvič peljali. Tako so se učenci soočili s številnimi novimi izzivi in doživetji, ki jih nudi smučarski dan. Vidno utrujeni, a zadovoljni in z iskricami v očeh smo se vrnili domov.

Učenci in učenke 4. razreda

YouTube video Video utrinek smučanja

4. razred Šport

27. 1. 2022, 12:40
Luka Sambolec
1 od 7
5. dan - Zimska šola v naravi

Smučarji zaključujemo našo zimsko šolo v naravi. Vsi smo neizmerno uživali in postali smučarji. Imamo še zdnji obrok, napolnimo avtobus in prihajamooooo ... cik cak, cik cak vsak je naš junak ...

Mi smo SMUČARJI.

Doma bomo med 14.30 in 15.00.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinek smučanja

5. razred 6. razred Šport

26. 1. 2022, 22:41
Luka Sambolec
1 od 17
4. dan - Zimska šola v naravi

Tudi danes smo se zbudili v prekrasno jutro. Za zajtrk smo jedli kruh in različne namaze, ter pili čaj. Prva skupina je danes v celoti prevozila progo Areh in samostojno uporabljala krogce. Druga skupina je znanje izpopolnjeva na Žigartu, tretja pa na progi Pisker. Uporabljali smo šestsedežnico in vlečnico sidra, na kar smo zelo ponosni. Po kosilu smo se tudi danes posladkali, saj je imela Micheel rojstni dan. Vse skupine smo se zbrali pri koči Bajta, kjer nas je pričakala vroča čokolada. Popoldan smo imeli zanimivo predavanje o splavarjenju. Večer smo zaključili z večerno zabavo in bitko talentov. Sledil je krst smučarjev, ki nam bo za vedno ostal v spominu. Utrujeni a zadovoljni se počasi odpravljamo spat. Jutri prihajmo domov, saj vas že močno pogrešamo.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinek

5. razred 6. razred Šport

25. 1. 2022, 21:51
Luka Sambolec
1 od 19
3. dan - Zimska šola v naravi

Prebudili smo se v prečudovito jutro, krasen sončni vzhod in vsi naspani. Dan smo začeli s pesmijo, saj je naš Dario današnji slavljenec, nato smo se uredili in odšli na zajtrk. Sledilo je dopoldansko smučanje z odličnimi pogoji na smučišču. Jasno vreme, sonce, urejene proge in mraz imamo seveda smučarji najraje. Smučali smo tri ure. Po kosilo smo Daria presenetili s torto, nas pa gospa ravnateljica z nepričakovanim obiskom. Ob 13.55 smo se začeli pripravljati na popoldansko smučanje. Čas pred večerjo smo izkoristili za reševanje delavnih listov, predavanje o smučanju in ogledu filma Z nami na smuči. Sledilo je žrebanje trojic za tekmovanje v znaju Fis pravil, bontona na smučišču, opreme ... Po napornem dnevu smo se umili in odšli spat.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinki

5. razred 6. razred Šport

24. 1. 2022, 22:27
Luka Sambolec
1 od 11
2. dan - Zimska šola v naravi

Rana ura, zlata ura ... pravijo.

Dan smo začeli s skupnim bujenjem ob 7.15. Sledil je odličen zajtrk in priprava na dopoldansko smučanje. Zunaj nas je pričakala megla in hladno vreme z rahlim rosenjem. Smučanje nam gre odlično, obvladamo že osnovno vijuganje, večina tudi krogce in sidra. Po smučanju smo imeli zanimivo predavanje o astronomiji in tekmovanje. Razgibavali smo naše "male sive celice". Rahlo utrujeni a dobro razpoloženi, smo še malo poklepetali in se odpravili na zaslužen počitek.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinek smučanja

5. razred 6. razred Šport

23. 1. 2022, 21:17
Luka Sambolec
1 od 9
1. dan - Zimska šola v naravi

Danes je bil zelo razburljiv, zanimiv in aktiven dan. Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali na Areh. Vožnja je trajala uro in pol. Lepo so nas sprejeli in namestili v Čandrovo kočo. Hrana je bila odlična in sledila je priprava na smučanje. Na začetku smo pokazali svoje predznanje in se nato razdelili v tri skupine. Bilo je zelo zabavno. Pred večerjo smo opravili še nočni pohod na katerem smo na polovici poti ugasnili svetilke in pot nadeljaevali v temi. Nekateri so se bali, da bomo srečali medveda. Zvečer smo se še igrali družabne in imeli predavanje o fis pravilih. To so pravila, ki jih smučarji moramo upoštevati za svojo varnost. Sledi večerna higiena in priprava na spanje.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

5. razred 6. razred Šport

14. 1. 2022, 9:41
Luka Sambolec
1 od 8
Zimski športni dan

Z učenci 7., 8. in 9. razreda, smo v torek 11. 1. 2022 izvedli zimski športni dan. Učenci in učenke so izbirali med različnimi dejavnostmi. Tako smo odšli drsat v Maribor, v fitnes center v Lenart in smučat na Areh. Svoje sposobnosti in znanja smo še izpilili, nekateri pa smo se prvič preizkusili v drsanju, smučanju ali pa spoznali osnove fitnesa.

Dan nam bo ostal v lepem spominu.

7. razred 8. razred 9. razred Šport

31. 10. 2021, 8:16
Luka Sambolec
1 od 6
Ogled tekme 1. DOL moški

Z učenci, ki obiskujejo OIP IZBRANI ŠPORT, smo si včeraj ogledali odbojkarsko tekmo 5. kroga v dvorani Tabor. Igrali sta ekipi Merkur Maribor in ACH Volley Ljubljana. Lanski državni prvaki so se super upirali večkrtanim državnim prvakom iz Ljubljane. Gostje so imeli tudi igralce naše reprezentance Slovenije. Močno smo navijali za ekipo Maribora, v živo opazovali vse elemente vrhunske odbojke in sklenili, da jih gremo še kdaj pogledat.

Odbojkarski spektakel nam bo ostal v lepem spominu.

YouTube video Video utrinek

Šport

22. 10. 2021, 13:30
Luka Sambolec
1 od 16
2. športni dan - ples

Včeraj je naša šola plesala. Učenci od prvega do devetega razreda so imeli drugi športni dan. Učenci so v svojih razredih pridno vadili svoje koreografije in jih nato kasneje predstavili v telovadnici. V pomoč so nam bili učitelji plesne šole Sebastian.

Naučili smo se novih plesnih korakov in neizmerno uživali.

Šport

24. 9. 2021, 20:55
Luka Sambolec
1 od 18
1. športni dan - Jurij teče

Danes smo dan posvetili gibanju. V šolo smo prišli peš. Zbrali smo se na postajah, kjer so nas čakali učitelji. Skupaj smo odšli do nogometnega igrišča, kjer nas je najprej pozdravil župan Peter Škrlec. Za skupno ogrevanje je poskrbela Anja Žugman. Nato smo po razredih tekli po naši lepi dolini ob Globovnici. Med tekom smo premagovali različne ovire (koruzni labirint, prehodi skozi traktorska kolesa, majhna gugalnica, mrežna uganka...). Tekom dneva smo bili deležni tudi različnih športnih iger, za katere so poskrbeli prijatelji iz športnega društva Kenguru. Po kosilu smo se peš odpravili na jutranja zborna mesta in tako zaključili naš športni dan.

Športni dan je bil vključen v projekt EVROPSKI ŠPORTNI DAN in DAN ŠPORTA v Sloveniji!

Jurij bo tekel tudi prihodnje leto.

Šport

17. 9. 2021, 16:43
Luka Sambolec
1 od 13
5. dan ŠVN - Bohinj

Bohinj je pokazal svoj pravi obraz, iz zahoda je prišla vlažna fronta in namakala Blejski kot ponoči in vse tja do popoldanskih ur. Aktivnosti so potekale v učilnici, kjer smo spoznavali značilnosti Bohinjskega jezera, predvsem živalstvo. Poslovili smo se od vseh zaposlenih v domu, pri nekaterih učencih je bilo opaziti da so žalostni, saj zapuščajo ta čudoviti del gorenjskega sveta. Pot nas je vodila na Bled, kjer nas je pričakal naš Jurovčan Aljaž Toplak in nas toplo sprejel. Na naše veliko presenečenje nas je popeljal na grajsko dvorišče, kjer je na kratko predstavil osnovne značilnosti gradu in Blejskega jezera. In to ni bilo vse, povabil nas je v restavracijo Jezeršek, kjer smo bili deležni grajskih dobrot. Vozimo se proti domu, utrujeni, vendar polni doživetij. Za nami je prečudoviti teden, ki ga ne bomo nikoli pozabili.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

16. 9. 2021, 21:46
Luka Sambolec
1 od 18
4. dan ŠVN - Bohinj

Predzadnji dan smo uporabili veščine naše olimpijke Janje Garnbret. Plezali smo po naravni steni v naselju Ribčev Laz. Ob pogledu na plezalno steno nam je zastal dih. Le kako nam bo uspelo preplezati to strmo steno, smo se spraševali. Toda strah je bil zaman, saj so nas motivirali odlični učitelji, ki so tudi poskrbeli za našo varnost. Po novi doživeti preizkušnji smo si prislužili odličen bohinjski sladoled. Popoldanske ure so bile namenjene spoznavanju rastlinstva in živalstva v Triglavskem narodnem parku. Dan smo zaključili z cirkuško predstavo, v kateri smo tudi sami sodelovali.

Lahko noč, dragi Jurovčani in na snidenju jutri.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

15. 9. 2021, 21:49
Luka Sambolec
1 od 21
3. dan ŠVN - Bohinj

Tretji dan šole v naravi je minil v znamenju ogleda slapa Savice. Del naše poti smo prekolesarili in sicer do hidroelektrarne Savica. Drugi del je vodil po makadamski poti, ki je bila zahtevna. S pomočjo izvirske vode in krajšega počitka smo prispeli do vstopnega mesta. Tam nas je pričakala naša ravnateljica Vesna Breznik, ki je skupaj z nami nadaljevala pot do slapa. Premagali smo več kot petsto stopnic in pred nami se je razprostrl prečudovit pogled na slap Savico. Po povratku v dom smo skupaj z ravnateljico zaužili okusno kosilo. Po odhodu ravnateljice smo imeli popoldanske aktivnosti namenjene naravoslovnim vsebinam. Bili smo tudi navijaško razpoloženi, saj smo si ogledali četrtfinalno tekmo med Slovenijo in Češko. Dan smo zaključili s predavanjem o Triglavskem narodnem parku. Utrujeni odhajamo spat.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

14. 9. 2021, 22:13
Luka Sambolec
1 od 13
2. dan ŠVN - Bohinj

Za nami je drugi dan šole v naravi. Dopoldanske aktivnosti so potekale na kolesu, prekolesarili smo 20 km v smeri Bohinjske Bistrice. Ob postanku smo z velikim navdušenjem opazovali še ohranjen triglavski ledenik in naš najvišji vrh. Kolesarska pot nas je pripeljala do najstarejše železnice pri nas - do bohinjske železnice iz začetka 20. stoletja. Po odličnem kosilu in kratkem počitku smo veslali proti Ribčevem Lazu. Pogum smo dokazovali tudi tako, da smo preplavali del Bohinjskega jezera. V večernih urah smo se družili na šolskem igrišču, se športno rekreirali in dan končali z družabno igro activity.

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem.

7. razred Šport

13. 9. 2021, 19:28
Luka Sambolec
1 od 12
1. dan ŠVN - Bohinj

Lep gorenjski pozdrav iz čudovitega Bohinjskega konca. Prve aktivnosti v šoli v naravi smo že opravili, sedmošolci so uspešno naredili izpit iz veslanja. Učitelj Luka je bil njihov admiral na zelenem kanuju. Spoznali smo geografske značilnosti ledeniško preoblikovane Bohinjske doline. V večernih urah nas čaka nočni pohod do Ribčevega Lazu. Jutri nas čaka nov dan poln doživetij. 

Sedmošolci z razredničarko in učiteljem Luko.

7. razred Šport


© 2007-2022 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 9. 12. 2022, 17:27