prva stran
SPIRIT Slovenija Ekošola Šolska shema Evropske unije Naša mala knjižnica Odprta knjiga Turizmu pomaga lastna glava eduroam
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365
Novice

Šolske novice

Arhiv šolskih novic 2021/2022

šolsko leto: razred: objavil-a:

25. 4. 2022, 13:54
Silva Špindler
1 od 5
Naravoslovni dan 1. - 5. razred

V petek, 22. 4., so učenci od 1. do 5. razreda imeli naravoslovni dan. Obiskali smo zeliščni vrt Kolarič na Sv. Ani. Gospa Kolarič nas je podučila o pomenu zdravilnih zelišč. Učenci so si izdelali piščali iz bezgovega lesa. Ravnatelj šole Sv. Ana, Aleksander Šijanec, nas je popeljal po miniaturni vasici, kje smo si pogledali pomembne ustanove na Sv. Ani. 

Zapisali: Alenka Dominik in Silva Špindler

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

27. 1. 2022, 12:40
Luka Sambolec
1 od 7
5. dan - Zimska šola v naravi

Smučarji zaključujemo našo zimsko šolo v naravi. Vsi smo neizmerno uživali in postali smučarji. Imamo še zdnji obrok, napolnimo avtobus in prihajamooooo ... cik cak, cik cak vsak je naš junak ...

Mi smo SMUČARJI.

Doma bomo med 14.30 in 15.00.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinek smučanja

5. razred 6. razred Šport

26. 1. 2022, 22:41
Luka Sambolec
1 od 17
4. dan - Zimska šola v naravi

Tudi danes smo se zbudili v prekrasno jutro. Za zajtrk smo jedli kruh in različne namaze, ter pili čaj. Prva skupina je danes v celoti prevozila progo Areh in samostojno uporabljala krogce. Druga skupina je znanje izpopolnjeva na Žigartu, tretja pa na progi Pisker. Uporabljali smo šestsedežnico in vlečnico sidra, na kar smo zelo ponosni. Po kosilu smo se tudi danes posladkali, saj je imela Micheel rojstni dan. Vse skupine smo se zbrali pri koči Bajta, kjer nas je pričakala vroča čokolada. Popoldan smo imeli zanimivo predavanje o splavarjenju. Večer smo zaključili z večerno zabavo in bitko talentov. Sledil je krst smučarjev, ki nam bo za vedno ostal v spominu. Utrujeni a zadovoljni se počasi odpravljamo spat. Jutri prihajmo domov, saj vas že močno pogrešamo.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinek

5. razred 6. razred Šport

25. 1. 2022, 21:51
Luka Sambolec
1 od 19
3. dan - Zimska šola v naravi

Prebudili smo se v prečudovito jutro, krasen sončni vzhod in vsi naspani. Dan smo začeli s pesmijo, saj je naš Dario današnji slavljenec, nato smo se uredili in odšli na zajtrk. Sledilo je dopoldansko smučanje z odličnimi pogoji na smučišču. Jasno vreme, sonce, urejene proge in mraz imamo seveda smučarji najraje. Smučali smo tri ure. Po kosilo smo Daria presenetili s torto, nas pa gospa ravnateljica z nepričakovanim obiskom. Ob 13.55 smo se začeli pripravljati na popoldansko smučanje. Čas pred večerjo smo izkoristili za reševanje delavnih listov, predavanje o smučanju in ogledu filma Z nami na smuči. Sledilo je žrebanje trojic za tekmovanje v znaju Fis pravil, bontona na smučišču, opreme ... Po napornem dnevu smo se umili in odšli spat.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinki

5. razred 6. razred Šport

24. 1. 2022, 22:27
Luka Sambolec
1 od 11
2. dan - Zimska šola v naravi

Rana ura, zlata ura ... pravijo.

Dan smo začeli s skupnim bujenjem ob 7.15. Sledil je odličen zajtrk in priprava na dopoldansko smučanje. Zunaj nas je pričakala megla in hladno vreme z rahlim rosenjem. Smučanje nam gre odlično, obvladamo že osnovno vijuganje, večina tudi krogce in sidra. Po smučanju smo imeli zanimivo predavanje o astronomiji in tekmovanje. Razgibavali smo naše "male sive celice". Rahlo utrujeni a dobro razpoloženi, smo še malo poklepetali in se odpravili na zaslužen počitek.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

YouTube video Video utrinek smučanja

5. razred 6. razred Šport

23. 1. 2022, 21:17
Luka Sambolec
1 od 9
1. dan - Zimska šola v naravi

Danes je bil zelo razburljiv, zanimiv in aktiven dan. Zjutraj smo se z avtobusom odpeljali na Areh. Vožnja je trajala uro in pol. Lepo so nas sprejeli in namestili v Čandrovo kočo. Hrana je bila odlična in sledila je priprava na smučanje. Na začetku smo pokazali svoje predznanje in se nato razdelili v tri skupine. Bilo je zelo zabavno. Pred večerjo smo opravili še nočni pohod na katerem smo na polovici poti ugasnili svetilke in pot nadeljaevali v temi. Nekateri so se bali, da bomo srečali medveda. Zvečer smo se še igrali družabne in imeli predavanje o fis pravilih. To so pravila, ki jih smučarji moramo upoštevati za svojo varnost. Sledi večerna higiena in priprava na spanje.

Učenci in učenke 5. in 6. razreda

5. razred 6. razred Šport

17. 12. 2021, 11:42
Mihaela Sušec Vučko
Šolsko tekmovanje iz razvedrilne matematike

V sredo, 1. 12. 2021, je potekalo tekmovanje iz razvedrilne matematike. Tekmovanja se je udeležilo 85 učencev od 1. do 9. razreda. Dobitniki bronastih priznanj pa so:

 • 1. razred: Jurij Kraner, Lovro Ornik, Nace Frangež, Larisa Lorber, Žan Berič, Elena Urbanič (mentorica Mihaela Sušec Vučko); 
 • 2. razred: Miha Senekovič, Nejc Breznik, Jurij Gregor Nudl, Miloš Langerholc, Gabriel Zavernik, Nejc Rop Korošec (mentorica Martina Škrlec);
 • 3. razred: Jonas Frangež, Patrik Cmager, Tinej Galunič, Aljaž Kovačič Purgaj, Jakob Oder, Zala Senekovič Šönveter (mentorica Alenka Dominik);
 • 4. razred: Jure Dvoršak (mentorica Lavra Bukšek Kreft);
 • 5. razred: Alina Berič, Larisa Kotnik (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 8. razred: Tiana Šipek (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 9. razred: Leon Bračič Rajšp, Valentina Kauran (mentorica Mihaela Sušec Vučko).

Čestitke vsem sodelujočim in obilo užitkov ob nadaljnjem reševanju nalog iz razvedrilne matematike.

Vodja tekmovanja Mihaela Sušec Vučko

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 8. razred 9. razred

8. 12. 2021, 10:26
Mihaela Sušec Vučko
Tekmovanje v znanju računalništva Bober

Med 8. in 25. novembrom 2021 je za učence od 2. do 9. razreda potekalo tekmovanje v znanju računalništva Bober. Tekmovanja se je udeležilo 71 učencev od 2. do 9. razreda. Vsi učenci so izkazali dobro računalniško znanje in prejeli priznanja. Dobitniki bronastih priznanj pa so:

 • 2. razred: Miha Senekovič, Tjaš Črnčec, Jurij Gregor Nudl, Nik Holer, Julija Jamšek, Miloš Langerholc, Gabriel Zavernik, Zoja Žnuderl (mentorica Martina Škrlec);
 • 3. razred: Jonas Frangež, Patrik Cmager, Aljaž Kovačič Purgaj, Lan Kurnik, Mia Ljubec, Jakob Oder, Zala Puclin, Zala Senekovič Šönveter, Florentina Živko (mentorica Alenka Dominik);
 • 5. razred: Kaja Žnuderl, Maja Košnik (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 6. razred: Tisa Bedič (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 7. razred: Jan Kolarič, Žan Kosar (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 8. razred: Elvira Črešnar, Tiana Šipek, Gloria Vuzem (mentorica Mihaela Sušec Vučko);
 • 9. razred: Leon Bračič Rajšp, Neža Gert, Urška Zorec (mentorica Mihaela Sušec Vučko).

Čestitke vsem sodelujočim in obilo užitkov ob nadaljnjem računalniškem opismenjevanju.

Vodja tekmovanja Mihaela Sušec Vučko

2. razred 3. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

26. 11. 2021, 6:35
Mateja Nudl
Šolsko Cankarjevo tekmovanje

V torek, 9. 11. 2021, je na šoli potekalo za učence od 4. do 9. razreda šolsko Cankarjevo tekmovanje z naslovom Vedre bližine med nami. Prejemniki bronastih Cankarjevih priznanj so: iz 4. razreda Pia Črnčec in Svit Sambolec (mentorica Lavra Bukšek Kreft), v 5. razredu sta prejemnici priznanja Alina Berič in Ema Lavrenčič (mentorica Marija Senekovič). V 6. razredu priznanja prejmejo: Tisa Bedič, Ema Senekovič in Manja Jug, v 7. razredu je prejemnik priznanja Daniel Pivljakovič. Dobitnici priznanja v 8. razreda sta Tiana Šipek in Gala Bračič, v 9. razredu pa Urška Zorec in Lara Leš. Mentorica tekmovalcev od 6. do 9. razreda je bila Mateja Nudl.

Učenki Tiana Šipek in Urška Zorec sta se uvrstili na regijsko Cankarjevo tekmovanje, ki bo potekalo na daljavo v četrtek, 9. 12. 2021.

Vsem dobitnikom priznanj in mentoricam iskrene čestitke. Še naprej vam želimo veliko prebranih vrstic in bralnega užitka.

Vodja tekmovanja: Mateja Nudl.

4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

14. 10. 2021, 21:51
Mihaela Sušec Vučko
Šolsko tekmovanje iz logike

V četrtek, 23. 9. 2021, je potekalo šolsko tekmovanje iz znanja logike. Tekmovanja se je udeležilo 46 učencev od 2. do 9. razreda. Vsi tekmovalci so se zelo dobro odrezali. Dobitniki priznanj so:

 • 2. razred: Miha Senekovič, Tim Fidler, Tjaš Črnčec, Nia Zorjan, Gael Ekselenski Lazič;
 • 3. razred: Florentina Živko, Patrik Cmager, Aljaž Kovačič Purgaj;
 • 4. razred: Pia Črnčec, Jure Dvoršak;
 • 5. razred: Kaja Žnuderl, Maja Košnik;
 • 6. razred: Ema Senekovič;
 • 7. razred: Žan Kosar;
 • 8. razred: Tiana Šipek, Gloria Vuzem;
 • 9. razred: Neža Gert, Valentina Kauran, David Kacijan.

Tiana Šipek iz 8. razreda se bo udeležila regijskega tekmovanja iz logike, Žan Kosar iz 7. razreda pa državnega tekmovanja.

Čestitam dobitnikom priznanj in vsem sodelujočim za odlične rezultate.

Mentorica Mihaela Sušec Vučko

2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred 8. razred
9. razred


© 2007-2023 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 6. 6. 2023, 11:07 | Izjava o dostopnosti