prva stran
Kulturna šola

eduroam
Ekošola Šolska shema Evropske unije Odprta knjiga Naša mala knjižnica Turizmu pomaga lastna glava
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365 | Arnes pošta
Novice

Šolske novice

Arhiv šolskih novic 2022/2023

šolsko leto: razred: objavil-a:

3. 5. 2023, 14:20
Sandra Hlebič
1 od 17
ND - Prva pomoč

V sredo, 3. 5. 2023, smo učenci 4. in 5. razreda imeli naravoslovni dan na temo Prve pomoči.

Ker nesreča nikoli ne počiva in se lahko zgodi tudi pod domačo streho, smo se naučili pravilnega nudenja prve pomoči sebi in drugim ob nesrečah, nezgodah in nenadnih obolenjih. Spoznali smo nezgodne situacije, v katerih je življenje zaradi poškodb neposredno ogroženo in se naučili pravilnega ukrepanja pri nezavesti, krvavitvah, poškodbah kosti in sklepov. Rokovali smo z defibrilatorjem in se poizkusili v osnovah oživljanja.

Bil je zanimiv dan v katerem smo pridobili veliko novih in uporabnih znanj.

4. razred 5. razred

13. 4. 2023, 14:15
Martina Škrlec
1 od 36
Naravoslovni dan: Od lanu do platna

V torek, 11. 4. 2023, so učenci razredne stopnje s pomočjo delavnic, ki so jih izvedli člani Turističnega društva Destrnik,  na praktičen način spoznavali postopek pridelave, predelave in uporabe lanu. Učenci so ob peki in pletenju zapestnic uživali in krepili odnos do naravne in kulturne dediščine.

Učiteljici Lavra Bukšek Kreft in Martina Škrlec

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

10. 4. 2023, 14:15
Martina Škrlec
Naravoslovni dan: Od lanu do platna

V torek, 11. 4. 2023, bomo na šoli izvedli naravoslovni dan z naslovom Od lanu do platna. Preko delavnic Turističnega društva Destrnik in razredničark bodo učenci spoznali pridelavo preje, se preizkusili kot prejci, pripravili jedi iz lanenih semen in se seznanili z zdravilnimi učinki lanu. 

Pričnemo ob 8. 20 in zaključimo ob 12. 50. Ta dan je jutranje varstvo in podaljšano bivanje kot običajno.

Učenci naj imajo s seboj peresnico, mapo in škarje.

Učiteljici Lavra Bukšek Kreft in Martina Škrlec

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

10. 3. 2023, 13:39
Luka Sambolec
1 od 9
5. dan - Zimska šola v naravi

Vtisi učiteljev:

Tako pričakovana zimska šola v naravi je zaključena. Sedimo na avtobusu, pojemo pesmi, klepetamo…

Danes so bili pogoji za smučanje težki, moker sneg, visoke temperature, utrujene noge.

Prva skupina je danes tudi prevozila progo Pisker in se preizkusila s šest-sedežnico. Med kratko pavzo pa nas je danes presenetila učiteljica Marija Senekovič. Nenapovedan obisk bivše učiteljice in vroča čokolada na njen račun sta učence navdušila in nasmejala.

Hvaležni smo za novo izkušnjo, z rezultati na snegu in seveda vsem, ki so omogočili našim učencem prečudovit teden.

Sedaj tudi mi smučamo "cik – cak".

5. razred Šport

9. 3. 2023, 22:51
Luka Sambolec
1 od 19
4. dan - Zimska šola v naravi

Vtisi petošolcev:

Četrti dan v šoli v naravi smo pa zares premagali svoj strah na smučišču.

Zbudili smo se ob 7.15, se uredili in odšli na zajtrk. Sledilo je oblačenje in priprava na dopoldansko smuko. Danes smo se vsi močno potrudili pri obuvanju pancerjev, tako da smo se samostojno uredili in počakali učitelja. Učitelj je to seveda opazil in nas vse pohvalil za trud. Dopoldanska smuka je bila odlična in res smo veliko vadili in utrjevali. Rahlo utrujeni od mokrega in težkega snega smo se odpravili na kosilo.

V popoldanski smuki, pa smo vsi skupaj odšli na sidra, tako da smo vsi uspeli. Sedaj znamo vsi pravilno in varno uporabljati vlečnico sidro.

Po popoldanski malici smo še ustvarjali, se igrali družabne igre in počivali. Sledilo je zanimivo predavanje – splavarjenje.

Po odlični večerji smo imeli kulturno – družabni program. Imeli smo tudi krst smučarjev in dobili smo priznanje, POSTAL/A SI SMUČAR/KA. Priznanja smo se zelo razveselili.

Sedaj pa vsi v diskoooooo.

Si pišemo še jutri …

Učenci 5. razreda

5. razred Šport

8. 3. 2023, 22:19
Luka Sambolec
1 od 18
3. dan - Zimska šola v naravi

Vtisi petošolcev:

Bila je sreda, poleg tega pa tudi 8. marec, torej dan žena.

Zbudili smo se zgodaj zjutraj, nekateri pa so še spali. Sijalo je sonce in dolina je bila pod oblaki. Zdelo se nam je čudovito. Pričeli smo s pospravljenjem sob, ki jih učiteljica vsaki dan tudi oceni. Učitelji so nam prišli povedati naj se začnemo oblačiti, saj gremo na zajtrk. Bil je zelo okusen.

Oblekli smo zimska oblačila, vse potrebno za smučanje in odšli na smučišče. Smučali smo tri ure in bilo je zabavno. Nato smo odšli na kosilo.

Pri kosilu nas je z obiskom presenetila gospa ravnateljica in vsakemu podarila čokolado. Tudi mi smo presenetili njo, saj so ji dekleta zapela pesem »cik – cak« kot dobrodošlico.

Sledilo je popoldansko smučanje, nekateri smo se danes vozili po težko pričakovani progi s sidri. Vsi napredujemo pri naših smučarskih nalogah, tako da je tudi počutje na smučišču super in fino. Po prihodu nazaj je sledilo ustvarjanje na snegu pred kočo, kepanje in druženje v zimski idili.

Popoldanski malici je sledilo delo po skupinah in reševanje nalog za tekmovanje v Kenguruju. Danes smo imeli tudi zanimivo predavanje o astronomiji. Izvedeli smo veliko novega, nekateri pa so skoraj že zaspali.

Ta dan je bil eden najboljših v šoli v naravi, zvečer smo bili vsi utrujeni, vendar veseli vseh današnjih dogodkov.

Si pišemo naprej …

Učenci 5. razreda

5. razred Šport

7. 3. 2023, 21:43
Luka Sambolec
1 od 14
2. dan - Zimska šola v naravi

Vtisi naše petošolke:

Danes smo se vse punce zbudile enako. Ko smo se zbudile, smo se oblekle v perilo za pod kombinezon. Nato so fantje prišli po nas, da gremo na zajtrk. Po zajtrku smo se šli obleč v kombinezone in obut pancarje.

Ko smo prišli na smučišče, nas je zelo presenetilo koliko snega je zapadlo, in zato smo tudi zelo težko smučali. Ko smo se še zadnjič spustili po bregu, nismo mogli iti nazaj na krogce, ker je šel jermen na napravi. Mi, tisti ki smo bili v boljši skupini, smo zato morali iti peš nazaj gor. Ko smo prišli gor so se nam tisti iz druge skupine smejali. Nato smo prišli v kočo tako utrujeni, da smo kar popadali na postelje. Potem smo imeli kosilo. Po kosilu pa smo šli spet smučat. Takrat so mi smučke zelo drsele. In sem padla kar 3 krat. Hvala bogu, da so krogci delovali in nismo rabili it nazaj peš. Ko smo končali s smučanjem, smo odložili smučke in sezuli pancarje, obuli škornje in se šli kepat. Fantje nas kar niso nehali kepat.

Ta dan mi je bilo zelo, zelo, zelo, zelo fajn in ga dolgo ne bom pozabila.

Si pišemo naprej …

Učenci 5. razreda

5. razred Šport

6. 3. 2023, 21:06
Luka Sambolec
1 od 12
1. dan - Zimska šola v naravi

Vsi smo komaj čakali našo zimsko šoli v naravi. Naj vam povemo, da se je izplačalo. Pogoji za smučanje so odlični.

V dopoldanskem času smo varno prispeli na Areh, sledila je namestitev v sobe in kosilo. Nato smo odšli na smučišče, kjer smo preverili naše znanje. Sledilo je zabavno in poučno delo na snegu. Uspešno smo vijugali po progah Areha in spoznavali nove stvari. Bilo je naporno in zanimivo.

Po popoldanski malici je potekalo tekmovanje v Malih sivih celicah s šolo, ki gostuje v Čandrovi koči. Naj povemo, da smo se odlično odrezali. Po večerji smo se odpravili na nočni pohod s svetilkami. Ker smo zelo družabni, smo se zbrali v skupnem prostoru, voščili naši sošolki in se posladkali.

Sedaj sledi še osebna higiena in zaslužen počitek.

Si pišemo naprej …

Učenci 5. razreda

5. razred Šport


© 2007-2024 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 15. 7. 2024, 15:35 | Izjava o dostopnosti