prva stran
Kulturna šola

eduroam
Ekošola Šolska shema Evropske unije Odprta knjiga Naša mala knjižnica Turizmu pomaga lastna glava
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365 | Arnes pošta
Šport

Športne novice
Športni filmi

Arhiv športnih novic 2022/2023

šolsko leto: objavil-a:

24. 8. 2023, 13:16
Vesna Breznik
Prijava na koriščenje telovadnice v popoldanskem času

Spoštovani uporabniki šolske telovadnice.

Občina Sv. Jurij v Slovenskih goricah skupaj z OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol omogoča koriščenje telovadnice za zunanje uporabnike vsak delovni dan po 16.00 uri oz. v soboto in nedeljo v skladu z dogovorjenim urnikom, in sicer od 15. 9. do 30. 6. v tekočem šolskem letu. Za skupine, ki vključujejo učence šole, je možna uporaba telovadnice tudi vsak delovni dan med 14.30 in 16.00 uro. 

Z izpolnjeno prijavo se zunanji uporabnik telovadnice prijavi na koriščenje telovadnice, šola poskrbi za pripravo urnika koriščenja telovadnice, občina pa za pripravo tripartitnih pogodb.

V kolikor bi želeli kot skupina uporabljati šolsko telovadnico, vas prosimo, da izpolnite prijavnico, ki je priloga temu obvestilu, in  izvod pošljete po pošti na šolo (OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, Jurovski Dol 13, 2223 Jurovski Dol) ali skenirano na mail: info@os-jd.si.

Po zbranih prijavah se bo naredil urnik uporabe telovadnice, katera se bo lahko pričela uporabljati  z 18. 9. 2023 ob upoštevanju vseh določil sklenjene tripartitne pogodbe glede uporabe telovadnice.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Microsoft Word dokument Prijava na koriščenje telovadnice za zunanje uporabnike

Šport

24. 5. 2023, 19:43
Luka Sambolec
1 od 8
Paralimpijski športni dan

Za nami je prav poseben športni dan. Našo šolo so danes obiskali in se nam predstavili športniki, državni prvaki, udeleženci Paralimpijskih iger.

Slovenski Paralimpijski komite in športno društvo Invalid iz Ljubljane so nekaj športnih disciplin prenesli v našo telovadnico, poslušali smo življenjsko zgodbo Tima in spoznavali paralimpijski šport.

Velik poklon in hvala vsem, ki sodelujejo, tekmujejo in vztrajajo.

Zveza za šport invalidov Slovenije

Šport

10. 3. 2023, 13:39
Luka Sambolec
1 od 9
5. dan - Zimska šola v naravi

Vtisi učiteljev:

Tako pričakovana zimska šola v naravi je zaključena. Sedimo na avtobusu, pojemo pesmi, klepetamo…

Danes so bili pogoji za smučanje težki, moker sneg, visoke temperature, utrujene noge.

Prva skupina je danes tudi prevozila progo Pisker in se preizkusila s šest-sedežnico. Med kratko pavzo pa nas je danes presenetila učiteljica Marija Senekovič. Nenapovedan obisk bivše učiteljice in vroča čokolada na njen račun sta učence navdušila in nasmejala.

Hvaležni smo za novo izkušnjo, z rezultati na snegu in seveda vsem, ki so omogočili našim učencem prečudovit teden.

Sedaj tudi mi smučamo "cik – cak".

5. razred Šport

9. 3. 2023, 22:51
Luka Sambolec
1 od 19
4. dan - Zimska šola v naravi

Vtisi petošolcev:

Četrti dan v šoli v naravi smo pa zares premagali svoj strah na smučišču.

Zbudili smo se ob 7.15, se uredili in odšli na zajtrk. Sledilo je oblačenje in priprava na dopoldansko smuko. Danes smo se vsi močno potrudili pri obuvanju pancerjev, tako da smo se samostojno uredili in počakali učitelja. Učitelj je to seveda opazil in nas vse pohvalil za trud. Dopoldanska smuka je bila odlična in res smo veliko vadili in utrjevali. Rahlo utrujeni od mokrega in težkega snega smo se odpravili na kosilo.

V popoldanski smuki, pa smo vsi skupaj odšli na sidra, tako da smo vsi uspeli. Sedaj znamo vsi pravilno in varno uporabljati vlečnico sidro.

Po popoldanski malici smo še ustvarjali, se igrali družabne igre in počivali. Sledilo je zanimivo predavanje – splavarjenje.

Po odlični večerji smo imeli kulturno – družabni program. Imeli smo tudi krst smučarjev in dobili smo priznanje, POSTAL/A SI SMUČAR/KA. Priznanja smo se zelo razveselili.

Sedaj pa vsi v diskoooooo.

Si pišemo še jutri …

Učenci 5. razreda

5. razred Šport

8. 3. 2023, 22:19
Luka Sambolec
1 od 18
3. dan - Zimska šola v naravi

Vtisi petošolcev:

Bila je sreda, poleg tega pa tudi 8. marec, torej dan žena.

Zbudili smo se zgodaj zjutraj, nekateri pa so še spali. Sijalo je sonce in dolina je bila pod oblaki. Zdelo se nam je čudovito. Pričeli smo s pospravljenjem sob, ki jih učiteljica vsaki dan tudi oceni. Učitelji so nam prišli povedati naj se začnemo oblačiti, saj gremo na zajtrk. Bil je zelo okusen.

Oblekli smo zimska oblačila, vse potrebno za smučanje in odšli na smučišče. Smučali smo tri ure in bilo je zabavno. Nato smo odšli na kosilo.

Pri kosilu nas je z obiskom presenetila gospa ravnateljica in vsakemu podarila čokolado. Tudi mi smo presenetili njo, saj so ji dekleta zapela pesem »cik – cak« kot dobrodošlico.

Sledilo je popoldansko smučanje, nekateri smo se danes vozili po težko pričakovani progi s sidri. Vsi napredujemo pri naših smučarskih nalogah, tako da je tudi počutje na smučišču super in fino. Po prihodu nazaj je sledilo ustvarjanje na snegu pred kočo, kepanje in druženje v zimski idili.

Popoldanski malici je sledilo delo po skupinah in reševanje nalog za tekmovanje v Kenguruju. Danes smo imeli tudi zanimivo predavanje o astronomiji. Izvedeli smo veliko novega, nekateri pa so skoraj že zaspali.

Ta dan je bil eden najboljših v šoli v naravi, zvečer smo bili vsi utrujeni, vendar veseli vseh današnjih dogodkov.

Si pišemo naprej …

Učenci 5. razreda

5. razred Šport

7. 3. 2023, 21:43
Luka Sambolec
1 od 14
2. dan - Zimska šola v naravi

Vtisi naše petošolke:

Danes smo se vse punce zbudile enako. Ko smo se zbudile, smo se oblekle v perilo za pod kombinezon. Nato so fantje prišli po nas, da gremo na zajtrk. Po zajtrku smo se šli obleč v kombinezone in obut pancarje.

Ko smo prišli na smučišče, nas je zelo presenetilo koliko snega je zapadlo, in zato smo tudi zelo težko smučali. Ko smo se še zadnjič spustili po bregu, nismo mogli iti nazaj na krogce, ker je šel jermen na napravi. Mi, tisti ki smo bili v boljši skupini, smo zato morali iti peš nazaj gor. Ko smo prišli gor so se nam tisti iz druge skupine smejali. Nato smo prišli v kočo tako utrujeni, da smo kar popadali na postelje. Potem smo imeli kosilo. Po kosilu pa smo šli spet smučat. Takrat so mi smučke zelo drsele. In sem padla kar 3 krat. Hvala bogu, da so krogci delovali in nismo rabili it nazaj peš. Ko smo končali s smučanjem, smo odložili smučke in sezuli pancarje, obuli škornje in se šli kepat. Fantje nas kar niso nehali kepat.

Ta dan mi je bilo zelo, zelo, zelo, zelo fajn in ga dolgo ne bom pozabila.

Si pišemo naprej …

Učenci 5. razreda

5. razred Šport

6. 3. 2023, 21:06
Luka Sambolec
1 od 12
1. dan - Zimska šola v naravi

Vsi smo komaj čakali našo zimsko šoli v naravi. Naj vam povemo, da se je izplačalo. Pogoji za smučanje so odlični.

V dopoldanskem času smo varno prispeli na Areh, sledila je namestitev v sobe in kosilo. Nato smo odšli na smučišče, kjer smo preverili naše znanje. Sledilo je zabavno in poučno delo na snegu. Uspešno smo vijugali po progah Areha in spoznavali nove stvari. Bilo je naporno in zanimivo.

Po popoldanski malici je potekalo tekmovanje v Malih sivih celicah s šolo, ki gostuje v Čandrovi koči. Naj povemo, da smo se odlično odrezali. Po večerji smo se odpravili na nočni pohod s svetilkami. Ker smo zelo družabni, smo se zbrali v skupnem prostoru, voščili naši sošolki in se posladkali.

Sedaj sledi še osebna higiena in zaslužen počitek.

Si pišemo naprej …

Učenci 5. razreda

5. razred Šport

9. 11. 2022, 8:45
Luka Sambolec
1 od 22
2. športni dan - Ples

V torek, 8. 11. 2022 smo našo telovadnico za nekaj časa spremenili v plesno dvorano. Učenci naše šole so skupaj s plesno šolo Sebastian pripravili odlične razredne koreografije.

Zjutraj smo se po razredih in vsak s svojim učiteljem plesa najprej ogreli. Nato smo do 12.00 pridno vadili in pilili svojo koreografijo. Ob 12.00 je sledila skupna predstavitev razrednih koreografij v telovadnici.

Dan je bil poln smeha, dobre volje, pozitivne energije in poln novih doživetij.

Ples nas povezuje in ohranja v kondiciji. Plešemo spet prihodnje leto.

Šport

10. 10. 2022, 8:57
Luka Sambolec
1 od 12
Footgolf Ptuj

V četrtek, 6. 10. 2022 smo v sklopu tedna otroka z učenci 9. r obiskali FOOTGOLF na Ptuju. Pri OIP ŠSP učencem poskušamo približat in pokazat še kak šport, ki ga v šoli težko izvajamo. Tako smo se letos s fanti dogovorili, da se preizkusimo v footgolfu. Ta nam je bil zelo všeč in zanimiv, veliko smo prehodili in seveda potopili veliko žog v luknje ob koncu vsake postaje. Pridno smo šteli in beležili udarce, saj mora zmagovalec v skupnem seštevku imeti čim manj udarcev. Kakšna žoga nam je padla tudi v bližnji potok, tako da smo opravili tudi osnovni tečaj reševanja žoge. Dogodka se je skupaj udeležilo 70 otrok. Ob koncu nas je pogostil še Poli z odličnimi hrenovkami v testu.

Šport

6. 10. 2022, 18:14
Dani Sajtl
1 od 6
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 4.dan

Tudi danes smo preživeli čudovit dan. Dopoldan smo raziskovali živali v potoku Perivnik in se poučili o zdravilnih rastlinah. Dragi starši, zdaj vemo, kako pomiriti vaše živce, če vas bomo razjezili. Popoldne se je pričelo z velikim, prijetnim presenečenjem. Obiskala nas je ravnateljica in nam razdelila čokolade in bombone. Skupaj z njo smo se kasneje podali še v zelo zanimivo Kavkno jamo. Čaka nas še družabni večer in trenutno pripravljamo zabavni program. Joj kako se veselimo.

Jutri dopoldan bomo še raziskovali gozd in gozdne živali, potem pa se ob 14.00 podali na dolgo pot proti domu.

Vaši sedmošolci z učiteljicama. 

7. razred Šport

5. 10. 2022, 18:21
Dani Sajtl
1 od 6
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 3.dan

Danes smo se po zajtrku odpravili na pohod do vasice Livek v dolini. Na poti nas je spremljal čudovit razgled na Krn in Kanin. V dolini smo si ogledali razstavo o stotih letih smučanja v Liveku. Po vrnitvi v dom nas je pričakalo slastno kosilo, ki smo ga po napornem pohodu zmazali do zadnje pike. Popoldan smo se z učiteljem Zoranom urili v lokostrelstvu. Veselimo se večerje, po večerji pa nas čaka še zabavni program z učenci osnovne šole Nabrežina iz Italije.

Vaši sedmošolci

7. razred Šport

4. 10. 2022, 17:52
Dani Sajtl
1 od 6
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 2.dan

Danes zjutraj smo se zbudili ob 7.00. Pospravili smo sobe in pozajtrkovali. Po zajtrku smo se odpravili po grebenu Kolovrata. Na pohodu smo spoznavali zgodovino prve svetovne vojne. Ko smo se vrnili, nas je pričakalo odlično kosilo. Popoldan smo raziskovali lišaje. Sedaj čakamo na večerjo in nato sledi družabni program.

Vaši sedmošolci

7. razred Šport

4. 10. 2022, 8:45
Dani Sajtl
1 od 3
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 1.dan

Srečno smo prišli na cilj, se vselili v sobe in spoznali učitelje. Z učiteljem smo šli na plezalno steno in nekaterim je uspelo osvojiti vrh devetmeterske stene. Preostali čas smo porabili za igro. Po večerji smo šli na nočni sprehod v okolici doma. Kmalu je prišel čas za spanje a nekateri smo se še nekaj časa pogovarjali.

7. razred Šport

30. 9. 2022, 9:48
Luka Sambolec
1 od 12
1. športni dan - Jurij teče

V sredo, 28. 9. smo izvedli prvi športni dan Jurij teče. Ta dan smo v šolo prišli na trajnosten način, torej peš. Zjutraj so učitelji na dogovorjenih postajah pričakali učence in se nato skupaj odpravili proti šoli. Pot je bila zanimiva, zabavna in malo naporna. Pri prihodu na šolsko igrišče nas je pričakal naš župan. Vse učence je v kratkem nagovoru lepo pozdravil, povedal da je ponosen na naš športni dan in vesel da smo se odločili priti peš v šolo. Otroci so na športnem dnevu uživali v atletiki, judu in košarki. Hvala za pomoč Tadej Verbošt, judo klub Apolon in KK Ajdas Lenart.

Vsem učencem je uspelo preteči svojo pot ob naši Globovnici – čestitke. Po končanem športnem dnevu v šoli, dobrem kosilu, smo se odpravili nazaj na jutranje postaje in to spet peš. Tako smo uspešno zaključili naš športni dan. Spet smo dokazali da lahko pridemo v šolo peš, skrbimo za varnost v prometu, pripomoremo k zmanjšanju prometa v okolici šole, se zabavamo in skrbimo za svoje zdravje.

Športni dan je bil vključen v projekt Evropski športni dan in praznik slovenskega športa, ki je bil 23. 9. 2022.

Lep športen pozdrav.

Šport


© 2007-2024 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 20. 6. 2024, 15:21 | Izjava o dostopnosti