prva stran
SPIRIT Slovenija Ekošola Šolska shema Evropske unije Naša mala knjižnica Odprta knjiga Turizmu pomaga lastna glava eduroam

React-EU - IKT za VIZ
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365
Novice

Šolske novice

Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

14. 3. 2023, 19:15
Milena Kokol
4. tehniški dan

V četrtek, 16. 3. 2023, bomo izvedli 4. tehniški dan. Učenci od 6. do 9. razreda bodo s pomočjo dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem raziskovali središče Maribora. Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem bodo animacijsko sodelovali v gastronomsko turističnih dejavnostih.

Program tehniškega dne bo s strani Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, izveden brezplačno. Prav tako bodo za vse učence pripravili topel obrok. Dan dejavnosti bodo popestrili z enourno vožnjo z vlakcem Jurčkom. 

Šolska malica bo iz nahrbtnika. Obenem vas naprošamo, da se učenci primerno oblečejo glede na letni čas in vreme nasploh( okrog 8 stopinj Celzija). Učenci so se predhodno seznanili z varnostnim načrtom. Organizirali smo dva avtobusa, odhod iz Jurovskega Dola bo ob 8.15 uri, prihod v Jurovski Dol pa bo ob 12.30 uri. Šolski avtobusni prevoz domov je po ustaljenem voznem redu, saj je na ta dan tudi šolsko tekmovanje iz matematike.

Zapisala: učiteljica Milena Kokol

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

30. 11. 2022, 8:53
Milena Kokol
Rezultati šolskega tekmovanja v znanju iz geografije

14.11.2022 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz geografije. Letošnja tema je bila Geografija voda. Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah: 1. skupina:  6. in 7. r., 2. skupina: 8. in 9. r.  V 1. skupini so dosegli bronasto priznanje naslednji učenci: Alina Berič, Larisa Kotnik, Ema Lavrenčič, Tisa Bedič, Jani Senekovič, Ema Senekovič, Manja Jug in Tobias Škamlec. 

V skupini 8. in 9. razreda so bronasto priznanje dosegli naslednji učenci: Tiana Šipek, Elvira Črešnar, Gala Bračič, Patrik Brumen, Jure Kocbek, Timotej Majcenič, Daniel Pivljakovič, Gloria Vuzem in Lana Zorec.

Na državno tekmovanje se je uvrstila Tiana Šipek iz 9. razreda. 

Vsem dobitnikom bronastih priznanj iskrene čestitke, Tiani pa veliko uspeha na državnem tekmovanju.

Mentorica: Milena Kokol

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

6. 10. 2022, 18:14
Dani Sajtl
1 od 6
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 4.dan

Tudi danes smo preživeli čudovit dan. Dopoldan smo raziskovali živali v potoku Perivnik in se poučili o zdravilnih rastlinah. Dragi starši, zdaj vemo, kako pomiriti vaše živce, če vas bomo razjezili. Popoldne se je pričelo z velikim, prijetnim presenečenjem. Obiskala nas je ravnateljica in nam razdelila čokolade in bombone. Skupaj z njo smo se kasneje podali še v zelo zanimivo Kavkno jamo. Čaka nas še družabni večer in trenutno pripravljamo zabavni program. Joj kako se veselimo.

Jutri dopoldan bomo še raziskovali gozd in gozdne živali, potem pa se ob 14.00 podali na dolgo pot proti domu.

Vaši sedmošolci z učiteljicama. 

7. razred Šport

5. 10. 2022, 18:21
Dani Sajtl
1 od 6
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 3.dan

Danes smo se po zajtrku odpravili na pohod do vasice Livek v dolini. Na poti nas je spremljal čudovit razgled na Krn in Kanin. V dolini smo si ogledali razstavo o stotih letih smučanja v Liveku. Po vrnitvi v dom nas je pričakalo slastno kosilo, ki smo ga po napornem pohodu zmazali do zadnje pike. Popoldan smo se z učiteljem Zoranom urili v lokostrelstvu. Veselimo se večerje, po večerji pa nas čaka še zabavni program z učenci osnovne šole Nabrežina iz Italije.

Vaši sedmošolci

7. razred Šport

4. 10. 2022, 17:52
Dani Sajtl
1 od 6
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 2.dan

Danes zjutraj smo se zbudili ob 7.00. Pospravili smo sobe in pozajtrkovali. Po zajtrku smo se odpravili po grebenu Kolovrata. Na pohodu smo spoznavali zgodovino prve svetovne vojne. Ko smo se vrnili, nas je pričakalo odlično kosilo. Popoldan smo raziskovali lišaje. Sedaj čakamo na večerjo in nato sledi družabni program.

Vaši sedmošolci

7. razred Šport

4. 10. 2022, 8:45
Dani Sajtl
1 od 3
Šola v naravi: Livške Ravne Kobarid, CŠOD Kavka, 1.dan

Srečno smo prišli na cilj, se vselili v sobe in spoznali učitelje. Z učiteljem smo šli na plezalno steno in nekaterim je uspelo osvojiti vrh devetmeterske stene. Preostali čas smo porabili za igro. Po večerji smo šli na nočni sprehod v okolici doma. Kmalu je prišel čas za spanje a nekateri smo se še nekaj časa pogovarjali.

7. razred Šport


© 2007-2023 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 26. 3. 2023, 23:10