prva stran
Kulturna šola

eduroam
Ekošola Šolska shema Evropske unije Odprta knjiga Naša mala knjižnica Turizmu pomaga lastna glava
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365 | Arnes pošta
Novice

Šolske novice

Arhiv šolskih novic 2022/2023

šolsko leto: razred: objavil-a:

23. 6. 2023, 5:58
Milena Kokol
1 od 5
Zaključek šolskega leta s starši osmošolcev

V petek, 16. 6. 2023,  je  na spodnjem športnem igrišču  potekalo neformalno srečanje s starši osmošolcev. Kot vsako leto so se tudi tokrat starši zelo dobro pripravili na zaključno srečanje. Ob druženju so potekale tudi športne igre, zlasti zanimivo je bilo odbojkarsko tekmovanje med starši in osmošolci.  Hvala vsem staršem in učencem za čudovit popoldan.

Razredničarka: Milena Kokol

8. razred

5. 5. 2023, 12:05
Dani Sajtl
1 od 36
Naravoslovni dan: Okoljska vzgoja

V sredo, 26. 4. 2023 je potekal naravoslovni dan, ki smo ga poimenovali OKOLJSKA VZGOJA. Učenci so spoznavali domače okolje in se pri tem srečali z različnimi naravnimi in družbenimi dejavniki. 

V 6. in 7. razredu so spoznavali pomen čebelarstva za človeka. Predsednik ČD g. Franc Črnčec je najprej pripravil kratko predstavitev čebelarstva. Učenci so v skupinah obiskali šolski učni čebelnjak, kjer so si ogledali panj in pripomočke za delo čebelarjev. Prav tako so tudi poskusili različne vrste medu.

Osmošolci so posvetili tematiki VPLIV ČLOVEKA NA NARAVO IN OKOLJE. Učenci so uvodoma poslušali zgodbo Zemlja je dobila vročino. Nato so s pomočjo PowerPointa spoznali značilnosti planeta Zemlje. Sledilo je delo v skupinah. Učenci so pripravili prestavitve o odpadkih, strupenih snoveh, onesnaževanju voda, učinku tople grede, kislem dežju in o svetlobnem in zvočnem onesnaženju. Drugi del so bile ustvarjalne delavnice. Učenci so izdelovali 3D celice iz das mase. Izdelali so bakterijsko, glivno, rastlinsko in živalsko celico. Opremili so jih z legendo, ki prikazuje celične organele. Zaključni del naravoslovnega dne je bil namenjen telesnim aktivnostim. Učenci so namreč s pomočjo vaj ugotavljali vpliv telesne aktivnosti na srčni utrip in dihanje. Učenci so bili zelo aktivni in prizadevni. Svoje izdelke so tudi razstavili.

V 9. razredu so učenci analizirali odnos do domačega okolja, predvsem posledice črnih odlagališč, ki nastajajo tudi po gozdovih domače občine. Preko diskusije so v skupini diskutirali o tem, kako lahko varčujejo za trajnostni razvoj in, kako ekonomično ravnati z ostanki hrane na šoli. Ob filmih, slikovnem materialu in delovnem učnem listu so spoznavali naravne in družbene dejavnike domačega kraja. Sledilo je terensko delo, tako so obiskali domačo občino in prisostvovali "prirejeni" občinski seji. Bili so v vlogi občinskih svetnikov in izpostavili težave oz. izzive po posameznih naselij. G. župan Peter Škrlec jim je prisluhnil in jim obrazložil, kje in kako se bo lahko določen predlog ali težava tudi rešila, če bo sploh možna rešitev. Ob koncu so se devetošolci preizkusili še v skupinski orientaciji. Na štirih postajališčih, kot so: vremenska postaja, potok Globovnica, trg Jurovski Dol, šport špas po Jurovsko, so učenci na terenu reševali različne naloge, ki so bile medpredmetno povezane. 

Zahvala vsem učiteljem in zunanjim sodelavcem, predvsem pa učencem za izredno uspešno izveden naravoslovni dan.

Zapisali učiteljici: Milena Kokol in Majda Kolarič.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

4. 5. 2023, 8:59
Antonija Širec
Regijsko tekmovanje v znanju fizike

Najboljši fiziki s šolskega tekmovanja: Aneja Kos, Andrej Holer, Tiana Šipek in Patrik Brumen so se uvrstili na regijsko tekmovanje v znanju fizike, ki je potekalo 13. 4. 2023 na OŠ Janka Padežnika v Mariboru. BRONASTO STEFANOVO PRIZNANJE na regijskem tekmovanju je prejela TIANA ŠIPEK. 

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za uspešno reševanje fizikalnih problemov.

Mentorica: Antonija Širec

8. razred 9. razred

14. 3. 2023, 19:15
Milena Kokol
4. tehniški dan

V četrtek, 16. 3. 2023, bomo izvedli 4. tehniški dan. Učenci od 6. do 9. razreda bodo s pomočjo dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem raziskovali središče Maribora. Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem bodo animacijsko sodelovali v gastronomsko turističnih dejavnostih.

Program tehniškega dne bo s strani Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, izveden brezplačno. Prav tako bodo za vse učence pripravili topel obrok. Dan dejavnosti bodo popestrili z enourno vožnjo z vlakcem Jurčkom. 

Šolska malica bo iz nahrbtnika. Obenem vas naprošamo, da se učenci primerno oblečejo glede na letni čas in vreme nasploh( okrog 8 stopinj Celzija). Učenci so se predhodno seznanili z varnostnim načrtom. Organizirali smo dva avtobusa, odhod iz Jurovskega Dola bo ob 8.15 uri, prihod v Jurovski Dol pa bo ob 12.30 uri. Šolski avtobusni prevoz domov je po ustaljenem voznem redu, saj je na ta dan tudi šolsko tekmovanje iz matematike.

Zapisala: učiteljica Milena Kokol

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

19. 12. 2022, 12:03
Maja Mencigar
Delavnice o varni rabi interneta

V torek, 3. 1. 2023 bomo za učence tretjega, šestega in osmega razreda izvedli enourne delavnice o varni rabi interneta. Učenci se bodo seznanili, kako varno uporabljati internet, informirali se bodo  o spletnem nasilju in ustrahovanju ter v osmem razredu pridobili pomembno znanje o spolnih stereotipih in spletnem nasilju.

Delavnivce bodo izvedli strokovnjaki  projekta Center za varnejši internet.

Safe.si

3. razred 6. razred 8. razred

30. 11. 2022, 8:53
Milena Kokol
Rezultati šolskega tekmovanja v znanju iz geografije

14.11.2022 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz geografije. Letošnja tema je bila Geografija voda. Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah: 1. skupina:  6. in 7. r., 2. skupina: 8. in 9. r.  V 1. skupini so dosegli bronasto priznanje naslednji učenci: Alina Berič, Larisa Kotnik, Ema Lavrenčič, Tisa Bedič, Jani Senekovič, Ema Senekovič, Manja Jug in Tobias Škamlec. 

V skupini 8. in 9. razreda so bronasto priznanje dosegli naslednji učenci: Tiana Šipek, Elvira Črešnar, Gala Bračič, Patrik Brumen, Jure Kocbek, Timotej Majcenič, Daniel Pivljakovič, Gloria Vuzem in Lana Zorec.

Na državno tekmovanje se je uvrstila Tiana Šipek iz 9. razreda. 

Vsem dobitnikom bronastih priznanj iskrene čestitke, Tiani pa veliko uspeha na državnem tekmovanju.

Mentorica: Milena Kokol

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred


© 2007-2024 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 25. 5. 2024, 19:12 | Izjava o dostopnosti