prva stran
Kulturna šola

eduroam
Ekošola Šolska shema Evropske unije Odprta knjiga Naša mala knjižnica Turizmu pomaga lastna glava
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365 | Arnes pošta
Novice

Šolske novice

Arhiv šolskih novic 2022/2023

šolsko leto: razred: objavil-a:

5. 5. 2023, 12:05
Dani Sajtl
1 od 36
Naravoslovni dan: Okoljska vzgoja

V sredo, 26. 4. 2023 je potekal naravoslovni dan, ki smo ga poimenovali OKOLJSKA VZGOJA. Učenci so spoznavali domače okolje in se pri tem srečali z različnimi naravnimi in družbenimi dejavniki. 

V 6. in 7. razredu so spoznavali pomen čebelarstva za človeka. Predsednik ČD g. Franc Črnčec je najprej pripravil kratko predstavitev čebelarstva. Učenci so v skupinah obiskali šolski učni čebelnjak, kjer so si ogledali panj in pripomočke za delo čebelarjev. Prav tako so tudi poskusili različne vrste medu.

Osmošolci so posvetili tematiki VPLIV ČLOVEKA NA NARAVO IN OKOLJE. Učenci so uvodoma poslušali zgodbo Zemlja je dobila vročino. Nato so s pomočjo PowerPointa spoznali značilnosti planeta Zemlje. Sledilo je delo v skupinah. Učenci so pripravili prestavitve o odpadkih, strupenih snoveh, onesnaževanju voda, učinku tople grede, kislem dežju in o svetlobnem in zvočnem onesnaženju. Drugi del so bile ustvarjalne delavnice. Učenci so izdelovali 3D celice iz das mase. Izdelali so bakterijsko, glivno, rastlinsko in živalsko celico. Opremili so jih z legendo, ki prikazuje celične organele. Zaključni del naravoslovnega dne je bil namenjen telesnim aktivnostim. Učenci so namreč s pomočjo vaj ugotavljali vpliv telesne aktivnosti na srčni utrip in dihanje. Učenci so bili zelo aktivni in prizadevni. Svoje izdelke so tudi razstavili.

V 9. razredu so učenci analizirali odnos do domačega okolja, predvsem posledice črnih odlagališč, ki nastajajo tudi po gozdovih domače občine. Preko diskusije so v skupini diskutirali o tem, kako lahko varčujejo za trajnostni razvoj in, kako ekonomično ravnati z ostanki hrane na šoli. Ob filmih, slikovnem materialu in delovnem učnem listu so spoznavali naravne in družbene dejavnike domačega kraja. Sledilo je terensko delo, tako so obiskali domačo občino in prisostvovali "prirejeni" občinski seji. Bili so v vlogi občinskih svetnikov in izpostavili težave oz. izzive po posameznih naselij. G. župan Peter Škrlec jim je prisluhnil in jim obrazložil, kje in kako se bo lahko določen predlog ali težava tudi rešila, če bo sploh možna rešitev. Ob koncu so se devetošolci preizkusili še v skupinski orientaciji. Na štirih postajališčih, kot so: vremenska postaja, potok Globovnica, trg Jurovski Dol, šport špas po Jurovsko, so učenci na terenu reševali različne naloge, ki so bile medpredmetno povezane. 

Zahvala vsem učiteljem in zunanjim sodelavcem, predvsem pa učencem za izredno uspešno izveden naravoslovni dan.

Zapisali učiteljici: Milena Kokol in Majda Kolarič.

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

4. 5. 2023, 8:59
Antonija Širec
Regijsko tekmovanje v znanju fizike

Najboljši fiziki s šolskega tekmovanja: Aneja Kos, Andrej Holer, Tiana Šipek in Patrik Brumen so se uvrstili na regijsko tekmovanje v znanju fizike, ki je potekalo 13. 4. 2023 na OŠ Janka Padežnika v Mariboru. BRONASTO STEFANOVO PRIZNANJE na regijskem tekmovanju je prejela TIANA ŠIPEK. 

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke za uspešno reševanje fizikalnih problemov.

Mentorica: Antonija Širec

8. razred 9. razred

4. 5. 2023, 8:50
Antonija Širec
Na državnem tekmovanju v znanju matematike sta SREBRNO PRIZNANJE osvojili LARISA KOTNIK in TIANA ŠIPEK

Na državnem tekmovanju v znanju matematike, ki je potekalo 22. 4. 2023 na OŠ Janka Padežnika v Mariboru, sta se odlično odrezali in prejeli SREBRNO VEGOVO PRIZNANJE učenki LARISA KOTNIK iz 6. razreda in TIANA ŠIPEK iz 9. razreda.

Larisi in Tiani za dosežek iskreno čestitamo.

Mentorica: Antonija Širec

6. razred 9. razred

16. 4. 2023, 21:20
Dani Sajtl
1 od 1
Državno tekmovanje v znanju iz geografije

V soboto, 1. 4. 2023 je v Vipavi potekalo državno tekmovanje v znanju iz geografije, ki se ga je udeležila tudi učenka naše šole, Tiana Šipek iz 9. razreda. Učenci so na tekmovanju pokazali znanje o geografiji voda in se preizkusili še v terenskem delu. Učenka Tiana Šipek je na tem tekmovanju dosegla odličen rezultat, za zlatim priznanjem je zaostala le za eno točko. A nazadnje je pomembno, da si je Tiana pridobila nove izkušnje in spoznanja o prelepem delu Vipavske doline, bila med najboljšimi v državi ter bila priča čudoviti otvoritveni slovesnosti.

Ob koncu bi pa želela kot mentorica podati osebno mnenje in zapisati javno pohvalo za vse uspehe, ki jih je Tiana dosegla na območnih in državnih tekmovanjih v znanju iz geografije. Uspehov je bilo veliko, obe se pa zavedava, da ni pomembna samo žlahtnost priznanj. A danes mnogi, tudi po njeni zaslugi in zaslugi tudi drugih učencev naše šole vedo, da je tam na severovzhodu naše države OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, od koder prihajajo pridni in sposobni učenci, ki z dodatnim prostovoljnim delom prispevajo k ugledu in k uspehu naše šole. Iskrena hvala. 

Zapisala: Milena Kokol

9. razred

13. 4. 2023, 19:32
Antonija Širec
Regijsko tekmovanje v znanju matematike za Vegova priznanja

Na REGIJSKO TEKMOVANJE v znanju matematike, ki je potekalo 5. 4. 2023, na OŠ Rudolfa Maistra Šentilj, so se uvrstile učenke Larisa Kotnik iz 6. razreda,  Ema Senekovič iz 7. razreda, ter Tiana Šipek iz 9. razreda. Vse tri učenke so bile med najboljšimi v regiji, saj so osvojile bronasto Vegovo priznanje na regijskem tekmovanju.  Na državno tekmovanje, ki bo 22.4. 2023,  sta se uvrstili učenki LARISA KOTNIK in TIANA ŠIPEK. 

Iskrene čestitke Larisi, Emi in Tiani za izkazano znanje.

Mentorica: Antonija Širec

6. razred 7. razred 9. razred

14. 3. 2023, 19:15
Milena Kokol
4. tehniški dan

V četrtek, 16. 3. 2023, bomo izvedli 4. tehniški dan. Učenci od 6. do 9. razreda bodo s pomočjo dijakov Srednje šole za gostinstvo in turizem raziskovali središče Maribora. Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem bodo animacijsko sodelovali v gastronomsko turističnih dejavnostih.

Program tehniškega dne bo s strani Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, izveden brezplačno. Prav tako bodo za vse učence pripravili topel obrok. Dan dejavnosti bodo popestrili z enourno vožnjo z vlakcem Jurčkom. 

Šolska malica bo iz nahrbtnika. Obenem vas naprošamo, da se učenci primerno oblečejo glede na letni čas in vreme nasploh( okrog 8 stopinj Celzija). Učenci so se predhodno seznanili z varnostnim načrtom. Organizirali smo dva avtobusa, odhod iz Jurovskega Dola bo ob 8.15 uri, prihod v Jurovski Dol pa bo ob 12.30 uri. Šolski avtobusni prevoz domov je po ustaljenem voznem redu, saj je na ta dan tudi šolsko tekmovanje iz matematike.

Zapisala: učiteljica Milena Kokol

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

13. 2. 2023, 13:52
Maja Mencigar
Informativni dnevi za vpis v srednjo šolo

Dragi učenci zaključnih razredov.

Informativni dnevi za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2023/24 bodo potekali v petek, 17. 2. 2023 in v soboto,  18. 2.  2023.

Na večini šol se bodo v petek odvijali ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri.  Predlagam, da dobro premislite in izkoristite informativni dan za srednje šole, saj boste zagotovo dobili informacije, ki vas zanimajo.

9. razred

30. 11. 2022, 8:53
Milena Kokol
Rezultati šolskega tekmovanja v znanju iz geografije

14.11.2022 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz geografije. Letošnja tema je bila Geografija voda. Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah: 1. skupina:  6. in 7. r., 2. skupina: 8. in 9. r.  V 1. skupini so dosegli bronasto priznanje naslednji učenci: Alina Berič, Larisa Kotnik, Ema Lavrenčič, Tisa Bedič, Jani Senekovič, Ema Senekovič, Manja Jug in Tobias Škamlec. 

V skupini 8. in 9. razreda so bronasto priznanje dosegli naslednji učenci: Tiana Šipek, Elvira Črešnar, Gala Bračič, Patrik Brumen, Jure Kocbek, Timotej Majcenič, Daniel Pivljakovič, Gloria Vuzem in Lana Zorec.

Na državno tekmovanje se je uvrstila Tiana Šipek iz 9. razreda. 

Vsem dobitnikom bronastih priznanj iskrene čestitke, Tiani pa veliko uspeha na državnem tekmovanju.

Mentorica: Milena Kokol

6. razred 7. razred 8. razred 9. razred


© 2007-2024 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 25. 5. 2024, 19:37 | Izjava o dostopnosti