prva stran
Kulturna šola

eduroam
Ekošola Šolska shema Evropske unije Odprta knjiga Naša mala knjižnica Turizmu pomaga lastna glava
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365 | Arnes pošta
Novice

Šolske novice

Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

12. 6. 2024, 21:12
Martina Škrlec
Učna ekskurzija za 1. triado

V ponedeljek, 10. junija 2024, smo se z učenci 1. triade odpravili na učno ekskurzijo v Muzej na prostem Rogatec. Na zabaven način so spoznavali življenje in delo naših prednikov. Uživali so v različnih delavnicah, pekli »žulike«, izdelali preprosto glasbila nunalco in svečo iz voska ter se preizkusili kot vajenci pri kovaču. Ob vodenem ogledu smo si ogledali celotno domačijo in trgovino z mešanim blagom ter se seznanili s tradicionalnimi kmečkimi opravili. 

Ekskurzija je bila poučna in zabavna. Učenci so se veliko naučili in se obenem sprostili ter uživali v prijetnem vzdušju. 

1. razred 2. razred 3. razred

14. 5. 2024, 9:11
Vesna Breznik
Vabilo na kratek skupni roditeljski sestanek ter popoldanske govorilne ure

Spoštovani starši.

Šolsko leto 2023/2024 se hitro približuje zaključku. V šoli se ob vseh dejavnostih, pouku, pripravi na osrednjo prireditev ob praznovanju 250-letnice šolstva v Jurovskem Dolu že močno spogledujemo z novim šolskim letom, ki prinaša kar nekaj zakonskih sprememb na področju izvajanja razširjenega programa, s katerimi vas želimo seznaniti. 

Zato vas vljudno vabimo na kratek skupni roditeljski sestanek, ki bo v torek, 21. 5. 2024, ob 16.00 v jedilnici šole, po zaključku skupnega roditeljskega sestanka pa bodo potekale govorilne ure pri razrednikih in učiteljih vaših otrok. Prav je, da redno spremljate napredek svojega otroka, kar je še sedaj v času ocenjevanja znanja toliko bolj pomembno.

V času govorilnih ur pa bo v jedilnici šole potekala prva izmenjevalnica oblačil. Več o njej si lahko preberete v priloženem letaku.

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Letak: Prinesi - izmenjaj - odnesi

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

14. 3. 2024, 11:39
Vesna Breznik
Popoldanske govorilne ure v marcu

Spoštovani starši.

Mesec marec je poseben mesec; mesec, ko praznujejo ženske, mamice, očetje ... Je čas, ko damo prednost druženju tudi kot družina.

Zato bomo čas popoldanskih govorilnih ur, ki bodo v torek, 19. 3. 2024, med 16.00 in 17.00 uro popestrili s kratkim kulturnim programom ob 16.00 v jedilnici šole. Po zaključenem programu, ki ga bomo namenili prazniku celotne družine, pa vas vabimo, da se udeležite individualnih govorilnih ur pri učiteljih in razrednikih svojih otrok.

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

4. 1. 2024, 9:08
Maja Mencigar
Poučne delavnice o varni in odgovorni rabi interneta

Temeljno poslanstvo točke osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI je izobraževanje otrok in mladih o varni in odgovorni rabi interneta. Kontinuirano osveščanje otrok o teh tematikah je ključno, zato na naši šoli izvajamo delavnice za učence.

V ponedeljek, 8. 1. 2024, bodo učenci tretjega, šestega in osmega razreda poslušali teme o varnem obnašanju na internetu, se seznanili o spletnem nasilju in ustrahovanju in dobili pomembne informacije kaj so spolni stereotipi in spletno nasilje. 

Delavnice bodo izvajali strokovni delavci organizacije SAFE.SI.

3. razred 6. razred 8. razred

12. 10. 2023, 8:38
Martina Škrlec
Šolsko tekmovanje v logiki - rezultati

V mesecu septembru je potekalo šolsko tekmovanje v logiki. Tekmovali so učenci od 1. do 5. razreda.

Prejemniki bronastega priznanja so:

  • 1. razred: Žak Frangež, Nik Senekovič, Rene Špindler, Lin Senekovič, Karin Rožman, Nejc Kurnik, Mia Kolerič, Olivija Kren in Lina Brlič. Mentorica Barbara Breznik.
  • 2. razred: Tine Sambolec, Eva Jurič, Ema Grajfoner, Ina Črnčec, Val Kovačič Purgaj, Linel Lien Ozmec, Zala Škerget, Filip Tišler, Oskar Ornik, Nael Nudl Šipek in Teo Peklar. Mentorici Mojca Ozmec in Martina Škrlec
  • 3. razred: Iva Zemljič, Gloria Jazbec Hrvatin, Ela Bauman, Žan Berič, Matija Gselman, Lovro Ornik, Vid Nudl, Larisa Lorber, Aljaž Črnčec in Melanija Plemenič. Mentorici Silva Špindler in Alenka Dominik.
  • 4. razred: Miloš Langerholc, Lin Šunko, Zoja Žnuderl in Tjaš Črnčec. Mentorica Sandra Hlebič.
  • 5. razred: Jonas Frangež, Florentina Živko, Zala Puclin, Zala Senekovič Šönveter, Jakob Oder, Aljaž Kovačič Purgaj in Nik Šipek. Mentorica Lavra Bukšek Kreft.

Vsem dobitnikom priznanj in njihovim mentoricam čestitam.

Vodja šolskega tekmovanja v logiki Martina Škrlec.

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred

5. 10. 2023, 8:30
Martina Škrlec
Obvestilo - kulturni dan

V ponedeljek, 9. 10. 2023, bomo izvedli 1. kulturni dan za učence od 1. do 4. razreda. Dan bomo pričeli ob 8. 20 v matičnih učilnicah. Nato se bomo odpravili v domači kulturni dom, kjer si bomo ogledali lutkovno predstavo Lili in Bine, v izvedbi Lutkovnega gledališča FRU-FRU. 

Po malici, ki bo tokrat ob 10.00, bodo učenci ustvarjali v svojih razredih, pod vodstvom gostujočih mentorjev. Učenci potrebujejo škarje in peresnico. V ceno, ki znaša 9 €, je vključena: vstopnica za lutkovno predstavo, izvedba delavnice in material za izdelavo lutk. Kulturni dan se bo zaključil ob 12.50. 

Jutranje varstvo in podaljšano bivanje bosta izvedena kot običajno. Avtobusni prevoz v šolo in domov bo zagotovljen po običajnem voznem redu, prva vožnja 13.45 in druga vožnja ob 14.30. 

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred


© 2007-2024 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 20. 6. 2024, 15:12 | Izjava o dostopnosti