prva stran
Kulturna šola

eduroam
Ekošola Šolska shema Evropske unije Odprta knjiga Naša mala knjižnica Turizmu pomaga lastna glava
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365 | Arnes pošta
Novice

Šolske novice

Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

3. 7. 2024, 10:04
Dani Sajtl
1 od 20
Zaključna ekskurzija za učence 6., 7. in 8. razreda

Naša zaključna ekskurzija, 19. 6. 2024, je bila prava pustolovščina. Skupaj z učenci smo obiskali tri čudovite destinacije.

Grad Riegersburg 

Naša pot se je začela z obiskom veličastnega gradu Riegersburg. Grad, ki se dviga na vulkanskem griču, nas je očaral s svojo bogato zgodovino in osupljivimi razgledi. Učenci so raziskovali srednjeveške dvorane, se učili o življenju v preteklosti in občudovali viteške oklepe ter starodavno orožje.

Čokoladnica Zotter 

Naslednja postaja je bila čokoladnica Zotter. Tu smo se podali na sladko popotovanje skozi celoten postopek izdelave čokolade. Učenci so z navdušenjem degustirali različne vrste čokolade in se seznanili z odgovorno pridelavo kakava.

Motorikpark Gamlitz

Ekskurzijo smo zaključili z obiskom Motorikparka Gamlitz, kjer so učenci preizkusili svoje motorične spretnosti na različnih zabavnih postajah. Nekateri pa so celo zaplavali v jezeru.

Ekskurzija je bila polna smeha, učenja in nepozabnih trenutkov. Hvala vsem učencem za njihovo navdušenje in sodelovanje, staršem pa za podporo. Se že veselimo naslednjega potovanja!

Hvala tudi vsem učiteljicam.

Karmen Polič

6. razred 7. razred 8. razred

14. 5. 2024, 9:11
Vesna Breznik
Vabilo na kratek skupni roditeljski sestanek ter popoldanske govorilne ure

Spoštovani starši.

Šolsko leto 2023/2024 se hitro približuje zaključku. V šoli se ob vseh dejavnostih, pouku, pripravi na osrednjo prireditev ob praznovanju 250-letnice šolstva v Jurovskem Dolu že močno spogledujemo z novim šolskim letom, ki prinaša kar nekaj zakonskih sprememb na področju izvajanja razširjenega programa, s katerimi vas želimo seznaniti. 

Zato vas vljudno vabimo na kratek skupni roditeljski sestanek, ki bo v torek, 21. 5. 2024, ob 16.00 v jedilnici šole, po zaključku skupnega roditeljskega sestanka pa bodo potekale govorilne ure pri razrednikih in učiteljih vaših otrok. Prav je, da redno spremljate napredek svojega otroka, kar je še sedaj v času ocenjevanja znanja toliko bolj pomembno.

V času govorilnih ur pa bo v jedilnici šole potekala prva izmenjevalnica oblačil. Več o njej si lahko preberete v priloženem letaku.

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Letak: Prinesi - izmenjaj - odnesi

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

14. 3. 2024, 11:39
Vesna Breznik
Popoldanske govorilne ure v marcu

Spoštovani starši.

Mesec marec je poseben mesec; mesec, ko praznujejo ženske, mamice, očetje ... Je čas, ko damo prednost druženju tudi kot družina.

Zato bomo čas popoldanskih govorilnih ur, ki bodo v torek, 19. 3. 2024, med 16.00 in 17.00 uro popestrili s kratkim kulturnim programom ob 16.00 v jedilnici šole. Po zaključenem programu, ki ga bomo namenili prazniku celotne družine, pa vas vabimo, da se udeležite individualnih govorilnih ur pri učiteljih in razrednikih svojih otrok.

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

4. 1. 2024, 9:08
Maja Mencigar
Poučne delavnice o varni in odgovorni rabi interneta

Temeljno poslanstvo točke osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI je izobraževanje otrok in mladih o varni in odgovorni rabi interneta. Kontinuirano osveščanje otrok o teh tematikah je ključno, zato na naši šoli izvajamo delavnice za učence.

V ponedeljek, 8. 1. 2024, bodo učenci tretjega, šestega in osmega razreda poslušali teme o varnem obnašanju na internetu, se seznanili o spletnem nasilju in ustrahovanju in dobili pomembne informacije kaj so spolni stereotipi in spletno nasilje. 

Delavnice bodo izvajali strokovni delavci organizacije SAFE.SI.

3. razred 6. razred 8. razred

5. 12. 2023, 8:02
Mateja Nudl
Kulturni dan za učence od 5. do 9. razreda (ogled operete Planinska roža)

Spoštovani,

v ponedeljek, 11. 12. 2023, bomo za učence od 5. do 9. razreda izvedli kulturni dan – ogled gledališke predstave Planinska roža v SNG Maribor. Učenci pridejo v šolo najkasneje do 8.15. Učenci, ki prihajajo v šolo z avtobusom, počakajo v jedilnici, kjer se bo tako zjutraj kot po vrnitvi izvajalo varstvo vozačev.

Potek kulturnega dne:

  • od 8.20 do 9.05 – prvo šolsko uro bomo izvedli v šoli po razredih, učenci bodo spoznali zanimivosti o gledališču, si ogledali značilnosti grškega in renesančnega gledališča, razmišljali o bontonu v gledališču …
  • 9.05 do 9.25 – malica.
  • 9.30 – odhod proti Mariboru.
  • 11.00 – ogled gledališke predstave Planinska roža (traja 90 minut, vmes je odmor).
  • Predviden odhod iz Maribora je med 13.00 in 13.15.
  • 14.00 – predviden prihod nazaj v šolo.
  • 14.00 – kosilo za učence od 5. do 9. razreda.

Strošek kulturnega dne za posameznega učenca je 9 evrov za vstopnico in še dodatno strošek avtobusnega prevoza,  strošek se bo obračunal v mesecu januarju pri položnici za prehrano.

Šolski avtobus ta dan vozi po ustaljenem voznem redu.

Lep pozdrav

Mateja Nudl, vodja kulturnega dne

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred


© 2007-2024 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 15. 7. 2024, 16:53 | Izjava o dostopnosti