prva stran
Kulturna šola

eduroam
Ekošola Šolska shema Evropske unije Odprta knjiga Naša mala knjižnica Turizmu pomaga lastna glava
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365 | Arnes pošta
Novice

Šolske novice

Šolske novice

šolsko leto: razred: objavil-a:

14. 5. 2024, 9:11
Vesna Breznik
Vabilo na kratek skupni roditeljski sestanek ter popoldanske govorilne ure

Spoštovani starši.

Šolsko leto 2023/2024 se hitro približuje zaključku. V šoli se ob vseh dejavnostih, pouku, pripravi na osrednjo prireditev ob praznovanju 250-letnice šolstva v Jurovskem Dolu že močno spogledujemo z novim šolskim letom, ki prinaša kar nekaj zakonskih sprememb na področju izvajanja razširjenega programa, s katerimi vas želimo seznaniti. 

Zato vas vljudno vabimo na kratek skupni roditeljski sestanek, ki bo v torek, 21. 5. 2024, ob 16.00 v jedilnici šole, po zaključku skupnega roditeljskega sestanka pa bodo potekale govorilne ure pri razrednikih in učiteljih vaših otrok. Prav je, da redno spremljate napredek svojega otroka, kar je še sedaj v času ocenjevanja znanja toliko bolj pomembno.

V času govorilnih ur pa bo v jedilnici šole potekala prva izmenjevalnica oblačil. Več o njej si lahko preberete v priloženem letaku.

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Letak: Prinesi - izmenjaj - odnesi

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

14. 3. 2024, 11:39
Vesna Breznik
Popoldanske govorilne ure v marcu

Spoštovani starši.

Mesec marec je poseben mesec; mesec, ko praznujejo ženske, mamice, očetje ... Je čas, ko damo prednost druženju tudi kot družina.

Zato bomo čas popoldanskih govorilnih ur, ki bodo v torek, 19. 3. 2024, med 16.00 in 17.00 uro popestrili s kratkim kulturnim programom ob 16.00 v jedilnici šole. Po zaključenem programu, ki ga bomo namenili prazniku celotne družine, pa vas vabimo, da se udeležite individualnih govorilnih ur pri učiteljih in razrednikih svojih otrok.

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

1. razred 2. razred 3. razred 4. razred 5. razred 6. razred 7. razred
8. razred 9. razred

7. 2. 2024, 10:49
Dani Sajtl
1 od 1
Zahvala donatorjem za srečelov 2023

V decembru 2023 smo devetošolci z razredničarko Mileno Kokol pripravili božično-novoletni srečelov. V ta namen se iskreno zahvaljujemo vsem podjetnikom in ostalim donatorjem, ki so nam s svojim prispevkom zmanjšali stroške naše valete. V veliko pomoč so nam bili starši, saj smo prepričani, da nam je srečelov prav z njihovo pomočjo zelo uspel. 

Spoštovani donatorji. Še enkrat hvala za dobrodelnost, ob tem pa upamo, da bomo z dobrimi deli v prihodnje vašo dobroto tudi povrnili.

Devetošolci z razredničarko Mileno Kokol.

Adobe Acrobat dokument Seznam donatorjev

9. razred

15. 1. 2024, 14:03
Maja Mencigar
Razpis za vpis novincev v srednje šole za prihodnje šolsko leto 2024/2025

Devetošolci in starši.

Približuje se čas odločitve o vpisu v srednje šole. Na spletni strani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje je objavljen Razpis za vpis novincev v srednje šole in dijaške domove v šolskem letu 2024/2025. 

Prav tako lahko do njega dostopate na spodnji povezavi.

Vpis v srednjo šolo

9. razred

3. 1. 2024, 11:43
Maja Mencigar
Rokovnik o vpisu v srednjo šolo

Odločitev o nadaljnji poklicni poti je ena izmed prelomnic v mladostnikovem življenju. Odločitev je odvisna od mladostnikovih značajskih lastnosti, interesov, sposobnosti, delovnih navad, družinske podpore, vpliva prijateljev, učnega uspeha, medijev, svetovanja in tudi Zavoda RS za zaposlovanje.

V priponki so opisani pomembni datumi za vpis v srednjo šolo v šolskem letu 2023/2024.

Maja Mencigar, šolska svetovalna služba

Adobe Acrobat dokument Rokovnik 2023-2024

9. razred

14. 12. 2023, 18:17
Milena Kokol
Rezultati šolskega tekmovanja v znanju iz geografije

14. novembra 2023 je potekalo šolsko tekmovanje v znanju iz geografije. Letošnja tema je bila Narodni parki po svetu. Tekmovanja se je udeležilo 12 tekmovalcev od 7. do 9. razreda. V prvi skupini (7. razred) so dosegli bronasto priznanje naslednji učenci: Jani Senekovič, Ema Lavrenčič, Alina Berič in Tobias Škamlec. Na državno tekmovanje, ki bo meseca aprila 2024, se je uvrstila učenka Alina Berič. V drugi skupini (8. in 9. razred) so bronasto priznanje dosegli naslednji učenci: Ema Senekovič, Manja Jug, Timotej Majcenič in Daniel Pivljakovič. Vsem dobitnikom priznanj iskrene čestitke, Alini Berič pa veliko uspeha na državnem tekmovanju.

Mentorica: Milena Kokol

7. razred 8. razred 9. razred

5. 12. 2023, 8:02
Mateja Nudl
Kulturni dan za učence od 5. do 9. razreda (ogled operete Planinska roža)

Spoštovani,

v ponedeljek, 11. 12. 2023, bomo za učence od 5. do 9. razreda izvedli kulturni dan – ogled gledališke predstave Planinska roža v SNG Maribor. Učenci pridejo v šolo najkasneje do 8.15. Učenci, ki prihajajo v šolo z avtobusom, počakajo v jedilnici, kjer se bo tako zjutraj kot po vrnitvi izvajalo varstvo vozačev.

Potek kulturnega dne:

  • od 8.20 do 9.05 – prvo šolsko uro bomo izvedli v šoli po razredih, učenci bodo spoznali zanimivosti o gledališču, si ogledali značilnosti grškega in renesančnega gledališča, razmišljali o bontonu v gledališču …
  • 9.05 do 9.25 – malica.
  • 9.30 – odhod proti Mariboru.
  • 11.00 – ogled gledališke predstave Planinska roža (traja 90 minut, vmes je odmor).
  • Predviden odhod iz Maribora je med 13.00 in 13.15.
  • 14.00 – predviden prihod nazaj v šolo.
  • 14.00 – kosilo za učence od 5. do 9. razreda.

Strošek kulturnega dne za posameznega učenca je 9 evrov za vstopnico in še dodatno strošek avtobusnega prevoza,  strošek se bo obračunal v mesecu januarju pri položnici za prehrano.

Šolski avtobus ta dan vozi po ustaljenem voznem redu.

Lep pozdrav

Mateja Nudl, vodja kulturnega dne

5. razred 6. razred 7. razred 8. razred 9. razred

4. 10. 2023, 9:47
Dani Sajtl
1 od 40
Devetošolci na zaključni ekskurziji v Benetkah

Učenci 9. razreda so od 15. do 17. septembra 2023 preživeli tri čudovite in nepozabne dneve na zaključni ekskurziji. Že sama vožnja s sodobnim vlakom iz Maribora do Kopra je bilo za večino devetošolcev posebno in zanimivo doživetje. Nastanili smo se v domu Burja v Luciji. Po kosilu smo izkoristili lepo vreme in se kopali v kampu Lucija. Po večerji smo se preizkusili v športnih tekmovanjih, kot sta košarka in namizni tenis. Sledil je nočni pohod do Portoroža in ogled njegovega središčnega dela. V spominu nam je ostal tudi dober sladoled in sprostitev v zabaviščnem parku. 

Naslednje jutro so bile naš glavni cilj Benetke. Okrog 8. ure smo se v Piranu vkrcali na sodoben katamaran in se skupaj s 300 potniki peljali v smeri Benetk. 

Med plovbo so nam izkušeni vodniki dali vpogled v zgodovino čudovitega mesta, razvoj ter propad Beneške republike in razložili potek programa, ki nas je čakal po prihodu v mesto. Ob vstopu v beneško laguno se nam je odprl pogled na popolnoma drugačen svet, kot smo ga navajeni. Kanali nadomeščajo ulice, plovila pa avtomobile, tovornjake, avtobuse in vsa ostala cestna prevozna sredstva. Vsaka stavba igra pomembno vlogo v mozaiku tega bogatega mesta. Po 45-minutni vožnji skozi laguno smo okrog 11. ure pristali v pristanišču "San Basilio". Po prihodu smo šli skozi mejno kontrolo in se z vodnico odpravili do središča mesta. Na poti do trga Sv. Marka smo opazovali kanale in številne mostove, beneške gondole ter izvedeli, da so Benetke dom Eltona Johna, da so v tem mestu snemali akcijske prizore Jamesa Bonda. V Benetkah je rojen Giacomo Casanova, največji ljubimec vseh časov, bil je pravi osvajalec src tako ženskih kot moških. Zaradi svojega bogatega življenja je bil obsojen in poslan v zapor, iz katerega je pa zbežal.

Po prihodu na trg Sv. Marka nam je vodnica pokazala večje znamenitosti na trgu: Baziliko sv. Marka, Doževo palačo, zvonik, stolp z uro, knjižnico, dva stebra, Nove prokuracije, Stare prokuracije, Ala Napoleonica. Bazilika Sv. Marka je glavna beneška katedrala in najboljši primer bizantinske arhitekture. Vodnica nam je povedala za kavarno Florijan, ki je najstarejša kavarna na svetu, ki še danes obratuje. Zvonik svetega Marka je najvišja stavba v Benetkah. Po kosilu, večina nas je naročila pico, smo se z vodnimi taksiji odpravili po glavnem kanalu Grande in opazovali, kako je ta del mesta mrtev, skorajda brez življenja, saj se zaradi poplav prebivalci Benetk odseljujejo. Čudovite palače, ki so v spodnjem delu pogosto v vodi, so iz 13. do 18. stoletja in so jih zgradili bogati beneški trgovci ter plemiči. Kljub temu da je Italija v Evropski uniji, smo se na katamaran vračali skozi strogo mejno kontrolo. Na katamaranu so naši fantje naleteli na Miho Deželaka, ki potuje po Sloveniji in zbira denar za otroke, ki gredo prvič na morje. Družno smo navijali za slovensko reprezentanco, ki se je ravno takrat borila za bronasto priznanje na evropskem prvenstvu v odbojki. Resnično pravo navijaško vzdušje.

Polni novih vtisov smo zaspali in čakalo nas je čudovito nedeljsko jutro. Po zajtrku smo si ogledali kamnite skulpture Forma Viva, ki se nahaja neposredno ob domu Burja. Prav tako smo od daleč opazovali Sečoveljske soline in spregovorili o osnovnih značilnosti solinarstva nekoč in danes. Sledil je ogled Pirana in še zadnje kopanje v Portorožu. Polni vtisov smo okrog 21. ure z vlakom prispeli v Maribor.

Ob koncu bi se kot razredničarka najlepše zahvalila staršem in tudi devetošolcem, ki so preko razrednih zbiralnih akcij (papir, železo in druge donacije) finančno pomagali pri realizaciji tridnevnega programa. Iskrena hvala tudi učitelju športa Luki Sambolec za pomoč in nadzorstvo.

Zapisala: razredničarka Milena Kokol

YouTube video Navijanje z Miho Deželakom

9. razred


© 2007-2024 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 20. 6. 2024, 14:10 | Izjava o dostopnosti