prva stran
Kulturna šola

eduroam
Ekošola Šolska shema Evropske unije Odprta knjiga Naša mala knjižnica Turizmu pomaga lastna glava
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365 | Arnes pošta
Šport

Športne novice
Športni filmi

Športne novice

šolsko leto: objavil-a:

20. 6. 2024, 8:21
Luka Sambolec
1 od 18
5. športni dan - plavanje

Poletje je pred vrati.

Z učenci smo v torek, 18. 6. odšli na športni dan - plavanje. Vreme je bilo odlično, voda na bazenih primerna in vzdušje vrhunsko.

Učenci od 2. do 5. razreda so plavalne sposobnosti urili v Biotermah Mala Nedelja, starejši pa smo odšli na Ptuj. Veliko bazenov, tobogani, skakalnice so nam pričarali prave vodne radosti.

Vsi smo zelo uživali, veliko plavali in sklenili, da naslednje leto športni dan ponovimo.

Šport

5. 6. 2024, 20:03
Luka Sambolec
1 od 4
Državno šolsko športno tekmovanje – atletika

Danes je v Slovenski Bistrici potekalo državno šolsko športno tekmovanje v atletiki. Našo šolo sta uspešno zastopala Kaja Žnuderl in Nino Tusulin. Zmagovalca področnega tekmovanja v Mariboru sta odličen rezultat potrdila tudi na državnem tekmovanju. Oba sta namreč dosegla 12. mesto v svoji disciplini, kar je velik uspeh, saj so bili rezultati ostalih tekmovalcev zelo izenačeni. Kaja je tekmovala v teku na 60 m, Nino pa v suvanju krogle.

Čestitke obema in uspešno v naslednji sezoni.

Šport

30. 5. 2024, 19:58
Luka Sambolec
1 od 14
4. športni dan – pohod

Današnji prelep dan smo izkoristili za izvedbo 4. športnega dne. Športni dan je bil namenjen gibanju v naravi, premagovanju daljše poti, preizkušanju vzdržljivosti in osvajanju vzponov. Poleg fizičnih izzivov smo uživali tudi v prijetnem druženju s sošolci.

Učenci od 1. do 5. razreda so se odpravili na Zavrh in prehodili 10 km dolgo pot.

Učenci od 6. do 9. razreda pa so se odpravili na naš hrib – Pohorje. Premagali so kar nekaj nadmorske višine in prehodili 7,5 km poti.

Prijetno utrujeni smo se varno vrnili domov, pojedli kosilo in tako uspešno zaključili športni dan.

Šport

20. 5. 2024, 20:12
Luka Sambolec
1 od 6
Medobčinsko športno tekmovanje v mali odbojki

Danes smo se z učenkami in učenci udeležili medobčinskega šolskega športnega tekmovanja v mali odbojki. Tekmovanje je potekalo na OŠ Benedikt.

Tekmovanje se igra na tri sete, po sistemu štiri dekleta, štirje fantje in mešana ekipa. Po prvem mestu v skupini smo se v finalu pomerili z OŠ Lenart. Po odlični borbi za vsako žogo, medsebojnim sodelovanjem, odličnih podajah in zaključkih, smo čestitali nasprotni ekipi za zmago 2 : 1. Vseeno smo veseli in ponosni na naš rezultat, ki je plod dela vseh udeleženih na tekmovanju.

Z veseljem smo zastopali našo šolo na športnem tekmovanju.

Odbojkarska ekipa:

 • dekleta: Berič Alina, Košnik Maja, Lavrenčič Ema in Žnuderl Kaja,
 • fantje: Jovanovič Tjaš, Sambolec Svit, Senekovič Jani in Zemljič Matej.

Šport

13. 5. 2024, 17:16
Luka Sambolec
1 od 6
Atletika področno tekmovanje – stadion Poljane Maribor

V ponedeljek, 13. 5. 2024, smo se udeležili tekmovanja v atletiki na atletskem stadionu na Poljanah v Mariboru. Dokazali smo, da lahko tekmujemo tudi v kraljici športa – ATLETIKI. Odlično smo zastopali našo šolo, se borili in priborili odlične rezultate.

Za šolo so tekmovali:

 • Maja Košnik, 2. mesto - skok v višino,
 • Kaja Žnuderl, 1. mesto - 60 m,
 • Tim Štandeker, 29. mesto - 60 m,
 • Daniel Pivljakovič, 4. mesto - suvanje krogle,
 • Luka Repolusk, 4. mesto - 300 m,
 • Nino Tusulin, 1. mesto - suvanje krogle.

Čestitke vsem našim učencem in učenkama.

Šport

8. 5. 2024, 13:57
Luka Sambolec
1 od 7
Mlajši dečki v četrtfinalu

S šolsko nogometno ekipo smo se udeležili področnega tekmovanja v nogometu za mlajše dečke. Na tekmovanju je bilo 30 šol. Po uspešnem tekmovanju v skupinskem delu so se fantje uvrstili v osmino finala. Uspešno smo premagali prvo oviro na izločilnih bojih. Tako smo se uvrstili med 8 najboljših šol. V četrtfinalu smo žal izgubili, ampak smo zadovoljni in ponosni na naš uspeh. Fantje so se borili, uživali, navezali nova poznanstva in ponosno zastopali našo šolo.

Kot bi rekli: "Fantje, kapo dol."

Šolsko ekipo so zastopali: Cmager Patrik, Ropoša Aljaž, Belec Nejc, Dvoršak Jure, Nudl Šipek Nial in Sambolec Svit.

Šport

9. 4. 2024, 8:12
Silva Špindler
1 od 1
Nedeljski pohod na Goro Oljko

V nedeljo, 7. 4. 2024 smo se mladi planinci treh šol, OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, Benedikt in Sveta Trojica podali na kraški osamelec Goro Oljko (733 m). Prelep sončen dan nam je omogočil, da je bil pohod enkraten, topel in zanimiv. Po prehojeni poti navkreber smo se na vrhu okrepčali, se naužili sonca in si ogledali cerkev Sv. Križa. Pot navzdol je bila lahkotna in hitro smo bili spet na avtobusu in prijetno utrujeni srečno prispeli domov. Že se veselimo majskega pohoda na Mrzlico.

Hvala PD Hakl in vodnikom za varno hojo in pot.

Mentorica mladih planincev: Silva Špindler

Šport

26. 3. 2024, 20:19
Luka Sambolec
1 od 10
Medobčinsko športno šolsko tekmovanje

Danes smo se udeležili šolskega športnega tekmovanja v malem nogometu za mlajše učence. Tekmovanje je potekalo v dveh skupinah in sicer na OŠ Benedikt in OŠ Voličina, kjer so potekali tudi finalni boji. V skupini smo usvojili prvo mesto in se tako uvrstili v finale. Tam nas je pričakala odlična ekipa OŠ Lenart. Po izenačenem boju in rezultatu 2:2 so sledili kazenski streli. Na koncu smo pokazali zbranost in umirjenost, slavili in tako zasluženo dobili medaljo za 1. mesto.

Ekipo so zastopali: Belec Nejc, Cmager Patrik, Dvoršak Jure,  Nudl Šipek Nial, Ropoša Aljaž, Sambolec Svit in Žnuderl Kaja.

Čestitke ekipi za zmago na tekmovanju in pohvala za lep odnos do športa.

Šport

5. 3. 2024, 9:36
Dani Sajtl
1 od 7
Planica 2024 - glasovanje za naše risbe

Učenci naše šole so ustvarili risbe. Po glasovanju in izboru najboljših, lahko zmagovalne risbe peljejo cel razred na ogled tekme v Planico. Zato vas prosimo, da svojim glasom podprete naše učence in njihove risbe. Glasuje lahko vsak, ki ima svoj mail. Po oddanem glasu je potrebno obvezno potrditi prejeti mail s strani zavarovalnice Triglav.

Spodaj so povezave do vseh naših risb.

Velikanka
Blažev pokal
Slovenska krogla
Planiška očala
Slovenski orel
Pokal Prevc
Slovenec

Šport

20. 2. 2024, 8:31
Luka Sambolec
1 od 9
Medobčinsko šolsko športno tekmovanje – nogomet mlajše deklice

Včeraj, 19. 2. 2024 smo se udeležili medobčinskega šolskega športnega tekmovanja za mlajše deklice v Sveti Trojici. Tekmovanja se je udeležilo šest osnovnih šol. OŠ Lenart, OŠ Voličina, OŠ Benedikt, OŠ Sv. Trojica, OŠ Sveta Ana in OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol.

Naša dekleta so v svoji skupini osvojila prvo mesto in se nato v finalu pomerila z vrstnicami iz OŠ Benedikt. Po izenačenem finalnem boju, smo športno priznali poraz z 2 : 1.

Bogatejši za novo priložnost, izkušnjo in doživeto, se vračamo z medaljo za odlično 2. mesto.

Čestitke dekletom.

Tekmovale so: Kaja Žnuderl - kapetanka, Maja Košnik, Alina Berič, Ema Lavrenčič, Tiara Kukovec in Aneja Irgolič

Šport

27. 1. 2024, 11:28
Silva Špindler
1 od 6
Nočni medgeneracijski pohod

V petek, 26. 1. 2024, smo se mladi planinci in učenci predmeta kuham, vrtnarim in športam odpravili na medgeneracijski nočni pohod. Pohod smo organizirali z Društvom upokojencev in pohodnikov Jurovski Dol in s PD Hakl. Učenci so se pohoda udeležili s starimi starši. Z lanternami smo odpravili na pot po Jurovskem Dolu. Vodila sta nas planinski vodnik Mirko Breznik in upokojena učiteljica Cvetka Škrlec. S pohodom smo vzpostavili prijetno medsebojno sodelovanje s starejšimi in učenci. Pohoda se je udeležilo 50 pohodnikov.

Zapisali: Barbara Breznik in Silva Špindler

Šport

21. 1. 2024, 14:36
Silva Špindler
1 od 4
Pohod planincev po Jurovskem Dolu

V soboto, 20. 1. 2024, smo se mladi planinci odpravili na letošnji prvi zimski pohod. Pot nas je vodila po Jurovskem Dolu. V mrzlem zimskem jutru se je zbralo 80 pohodnikov. Družili smo se s planinci iz OŠ Trojica in OŠ Benedikt. Vzdušje na pohodu je bilo sproščeno in prijetno. Hvala našim vodičem PD Hakl in ravnateljici Vesni Breznik, ki je v jedilnici šole za pohodnike pripravila topel napitek in nekaj sladkega.

Mentorica mladih planincev: Silva Špindler

Šport

19. 1. 2024, 11:58
Luka Sambolec
1 od 6
5. dan - Zimska šola v naravi

V tem tednu se je narava malo poigrala z nami. Dala nam je možnost spoznati vse njene čare. Tako smo v šoli v naravi smučali v prekrasnem vremenu, megli, dežju, pri +5 stopinj, pri -5 stopinj. Danes pa sneženje in veter. Hvala ...

Po preplesani noči smo se zbudili v pravo zimsko pravljico. Dopoldansko smuko smo prilagodili, spoznali progo z novozapadlim snegom in neizmerno uživali. Sedaj gremo še na zadnje kosilo, nato prihajamo v dolino. Malo vas že pogrešamo.

Jutri počivamo ...

Učenci 5. razreda

Šport

18. 1. 2024, 23:49
Luka Sambolec
1 od 15
4. dan - Zimska šola v naravi

Zbudili smo se v deževno jutro. Včerajšnje temperature in močan veter so pobrale veliko snega.

Nekaj dopoldanskega časa smo namenili metodiki alpskega smučanja, matematiki in slovenskemu jeziku. Čas je hitro minil, saj smo bili vsi zelo aktivni.

Po kosilu je posijalo sonce, tako da smo takoj odšli na smučišče. Danes smo nekateri smučali po progi Pisker, vsi pa smo utrdili osnove alpskega smučanja.

Po popoldanski malici nas je obiskal čarovnik Grega in nam pokazal veliko čarovniških trikov. Navdušeni nad njegovimi triki smo odšli na večerjo.

Učitelj Luka nam je pripravil zadnji večer - krst smučarjev. Veliko smeha in dobre volje smo prenesli v noč, saj smo za zadnji dan še pripravili disko. Slišalo se je v dolino - Mi bomo celo noč plesali, Cik cak…

Jutri smučamo dopoldan, nato prihajamo ...

Učenci 5. razreda

Šport

17. 1. 2024, 22:31
Luka Sambolec
1 od 15
3. dan - Zimska šola v naravi

Tako, za nami je druga noč. Vsako jutri bi spali malo dlje, saj smo prijetno utrujeni od vseh aktivnosti prejšnjega dne.

Danes je bila smuka odlična, vsi že namreč smučamo in uporabljamo vlečnice in sedežnice. Prva skupina je dopoldan smučala na Žigartu, ostali dve pa na Areški in Ruški.

Pred kosilom nas je z obiskom presenetila gospa ravnateljica. Prinesla nam je pozdrave iz Jurovskega Dola, vsak od nas pa je dobil čokolado. Skupaj smo poklepetali, nato pa nas je pospremila na popoldansko smuko.

Druga vožnja je bila malo drugačna. Prvič smo občutili malo močnejše sunke vetra, ampak nas to ni ustavilo.

Popoldan smo spoznavali splavarstvo in živalski svet na Pohorju. Dan smo zaključili s pisanjem dnevnika. Jutri smučamo naprej in si pišemo.

Učenci 5. razreda

Šport

16. 1. 2024, 21:24
Luka Sambolec
1 od 17
2. dan - Zimska šola v naravi

Prebudili smo se v čudovito jutro, kjer nas je za hribi očaral sončni vzhod.

Obilen zajtrk in priprava na dopoldansko smuko sta hitro sledili. Dopoldansko učenje je bilo naporno, a hkrati prijetno. Spoznali smo vlečnico krogce, novo sedežnico ...

Spremljal nas je mraz s temperaturami minus pet stopinj. To nas ni niti malo oviralo, saj smo bili primerno oblečeni. Učitelji Vito, Bojan in Luka so poskrbeli, da imamo smučanje vsak dan raje.

Po kosilu nam je najbolj prijal popoldanski počitek in druženje po sobah (naj omenimo, da se že pojavljajo prve simpatije).

Ob 16. uri smo zaključili z delom na smučišču, nato nas je čakalo predavanje o astronomiji. Večerni čas smo si popestrili s predstavitvijo sob in skupnimi igrami v jedilnici. Za zaključek dneva nam je učiteljica Lavra prebrala pravljico Mina HB.

Jutri smučamo naprej in si pišemo.

Učenci 5. razreda

Šport

15. 1. 2024, 21:39
Luka Sambolec
1 od 20
1. dan - Zimska šola v naravi

Polni pričakovanj smo se danes zjutraj zbrali v šoli. Natovorili smo avtobus, se poslovili od staršev in se odpravili na pot, v našo zimsko šolo v naravi.

Naše bivanje je v Ruški koči, kjer se počutimo odlično. Razvajajo nas z odlično hrano, prijetnim vzdušjem in zunaj je prava zimska pravljica. Po kosilu in kratkem počitku je sledilo delo na snegu. Razdelili smo se v skupine in pričeli z delom. Na smučišču smo zelo uživali, nekatere je bilo tudi malo strah. Vsi smo bili zmagovalci, ko smo se spustili po smučišču.

Pred večerjo smo opravili še dolg nočni pohod in občudovali naravo ponoči, ko je vse tiho. Sledilo je zanimivo predavanje FIS pravil. Podružili smo se v skupnem prostoru, pojedli še nekaj sladkega in poklepetali ter napisali vsak svoj dnevnik. Prijetno utrujeni se odpravljamo v sobe, sledi osebna higiena in zaslužen počitek.

Jutri smučamo naprej in si pišemo.

Učenci 5. razreda

Šport

9. 1. 2024, 16:48
Vesna Breznik
3. športni dan

Spoštovani.

V torek, 16. 1. 2024, bomo izvedli 3. športni dan za učence od 1. do 9. razreda (5. razred bo športni dan izvedel v zimski šoli v naravi). Učenci od 1. do 4. razreda se bodo odpravili na zimski pohod po Jurovskem Dolu, zato naj bodo primerno vremenu oblečeni in obuti. Športni dan zanje poteka od 8.20 do 12.50. Zjutraj pridejo normalno v šolo, prav tako je organizirano podaljšano bivanje.

Učenci od 6. do 9. razreda pa se bodo odpravili na drsanje v Ruše. Zjutraj pridejo v šolo najkasneje do 7.30 ure, saj je odhod na drsališče ob 7.45. S seboj bodo vzeli šolsko malico. Povratek nazaj v šolo je ob 12.15, ko bo možnost za kosilo. Avtobusni prevoz na ta dan zjutraj v šolo poteka normalno, domov pa je 1. vožnja v obe smeri ob 13.00, 2. vožnja pa ob 14.30.

Na ta dan bo v šoli potekalo regijsko tekmovanje iz slovenščine, zato bo v ta namen nekoliko spremenjen jedilnik in režim kosila. Prav tako prosimo, da se učenci ali obiskovalci šole od 13.00 do 15.30 ne zadržujejo ali nahajajo v jedilnici ter v 1. nadstropju šole, da bomo lahko 44 tekmovalcem iz 25 šol s širšega mariborskega področja omogočili nemoteno tekmovanje.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Šport

17. 11. 2023, 12:03
Vesna Breznik
1 od 1
2. športni dan

Spoštovani.

V ponedeljek, 20. 11. 2023, bomo v šoli izvedli 2. športni dan – ples

Učenci pridejo zjutraj v šolo ob 8.15 (avtobusni prevoz zjutraj poteka po ustaljenem urniku), načrtovane dejavnosti bomo izvedli v šoli  in jih bomo zaključili do 12.35 (predmetna stopnja) oz. 12.55 (razredna stopnja).

Avtobusni prevoz domov bo organiziran ob 13.00 ter ob 14.30 za učence podaljšanega bivanja. Vse ostale dejavnosti (jutranje varstvo, podaljšano bivanje) potekajo po ustaljenem urniku.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Šport

28. 9. 2023, 20:22
Luka Sambolec
1 od 15
1. športni dan - Jurij teče

V sredo, 27. 9. 2023, je bil na naši šoli športni dan – Jurij teče, že peti po vrsti. Učiteljice so učence pričakale na dogovorjenih točkah in jih peš pospremile do šolskega igrišča. Šolskih avtobusov ta dan nismo potrebovali.

Zbrane učence in učitelje je nagovorila gospa ravnateljica Vesna Breznik. Nato je Tadej Verbošt vse navzoče pripravil na izzive dneva. Po ogrevanju je sledil ob Globovnici  tek z ovirami. Najmlajši so si športni dan popestrili s spoznavanjem košarke in juda. Starejši pa z igranjem odbojke na mivki in nogometom.

S prijetnimi občutki, da smo nekaj naredili zase in za naše telo, smo se odpravili domov.

Hvala za pomoč košarkarskemu  društvu Ajdas Lenart, judo klubu Apolon in Tadeju Verboštu.

Šport

25. 9. 2023, 9:04
Vesna Breznik
1. športni dan - Jurij teče

Spoštovani.

V sredo, 27. 9. 2023, bomo izvedli 1. športni dan – Jurij teče. Kot že ustaljeno na ta dan ni avtobusnega prevoza. Učenci se zjutraj ob 8.20 zberejo na dogovorjenih točkah, in sicer:

 • Malna – Kukovec
 • Gasteraj, Žitence – Komperšak
 • Gasteraj – Lorber (krožišče)
 • Malna – Amerika
 • Zg. Partinje – Škrlec
 • Zg. Partinje - Toplak
 • Zg. Partinje – Fanedl
 • Malna – Draškovič
 • Center – gasilski dom

Sledi pohod skupaj z učitelji do šole, kjer bodo na igrišču in telovadnici potekale športne aktivnosti. Poskrbljeno bo za malico in kosilo, po kosilu ob 12.15 sledi skupen odhod z učitelji iz šole do dogovorjenih točk od zjutraj. Športni dan se zaključi ob 13.00.

Jutranje varstvo in podaljšano bivanje se na ta dan izvaja samo za učence 1. razreda po ustaljenem urniku. 

Na športni dan prinese vsak učenec svoj bidon z vodo, v primeru slabega vremena pa poskrbi za primerno športno opremo in dežnik.

Lep športni pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Šport


© 2007-2024 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 20. 6. 2024, 15:04 | Izjava o dostopnosti