prva stran
Kulturna šola

eduroam
Ekošola Šolska shema Evropske unije Odprta knjiga Naša mala knjižnica Turizmu pomaga lastna glava
šola | vrtec | novice | koledar | zaposleni | projekti | dosežki | knjižnica | šport | povezave | glasilo | video | Oblak 365 | Arnes pošta
Vrtec

Vrtčevske novice


Adobe Acrobat dokument Jedilnik - junij 2024
Adobe Acrobat dokument Jedi in alergeni

Adobe Acrobat dokument Publikacija vrtca 2023/24
Adobe Acrobat dokument LDN vrtca 2023/24
Adobe Acrobat dokument Razvojni načrt vrtca 2023-2026
Hišni red vrtca

Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis v vrtec
Adobe Acrobat dokument Pravilnik o kriterijih za vpis
Adobe Acrobat dokument Rezervacija - poletne počitnice
Adobe Acrobat dokument Izjava o izpisu otroka iz vrtca

Adobe Acrobat dokument Smernice za uporabo zaslonov

Vrtčevske novice

šolsko leto: skupina: objavil-a:

26. 5. 2024, 8:28
Gabrijela Murko
1 od 31
Medgeneracijsko druženje

V našem vrtcu smo v petek, 24. 5. organizirali medgeneracijsko srečanje, ki je bilo namenjeno babicam in dedkom naših otrok ter članom društva upokojencev. Priredili smo pohod po domačem kraju, ki je potekal v prelepi naravi naše okolice. Dogodka se je udeležilo veliko starih staršev, ki so skupaj s svojimi vnuki z roko v roki, polni energije in veselja, prehodili izbrano pot.

Po končanem pohodu smo se vsi skupaj zbrali na vrtčevem igrišču, kjer smo nadaljevali s prijetnim druženjem. Za vse udeležence smo pripravili sladek prigrizek, ki je poskrbel za povrnitev energije in dobro voljo. Sproščeno vzdušje in medsebojna povezanost so naredili dogodek zares nepozaben.

To medgeneracijsko srečanje ni le okrepilo vezi med generacijami, temveč je tudi poudarilo pomen skupnega preživljanja časa in aktivnega življenjskega sloga. Veselimo se prihodnjih srečanj in druženj, ki bodo prav tako polna smeha, veselja in nepozabnih trenutkov.

Hvala vsem gostom, da so se v takšnem številu odzvali povabilu in nam polepšali dan!

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

14. 5. 2024, 9:55
Vesna Breznik
Vabilo na medgeneracijsko druženje

Spoštovani.

Po LDN vrtca za šolsko leto 2023/2024 imamo za mesec maj načrtovano medgeneracijsko druženje z babicami in dedki naših otrok, kakor tudi z Društvom upokojencev Sv. Jurij. Zato vas vabimo, da se udeležite našega dogodka, v petek, 24. 5. 2024. 

Tudi letošnje medgeneracijsko druženje smo si zamislili v obliki pohoda. Ob 9.30 bi se zbrali na vrtčevskem igrišču in se skupaj odpravili na pohod po Jurovskem Dolu. Na koncu pohoda sledi druženje in pogostitev na vrtčevskem igrišču.

V primeru slabega vremena se dogodek prestavi.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

25. 4. 2024, 9:57
Vesna Breznik
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani starši.

V tednu od 29. 4. do 3. 5. 2024 so prvomajske počitnice. Pred časom smo vas povprašali glede nujnega varstva otrok za to obdobje. Glede na število prijavljenih otrok bo vrtec nemoteno deloval v ponedeljek, 29. 4., in v torek, 30. 4. 2024.

V petek, 3. 5. 2024, pa bo vrtec zaradi zelo majhnega števila prijavljenih otrok zaprt (16. člen Hišnega reda Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol).

Hvala za razumevanje. 

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

14. 4. 2024, 17:54
Gabrijela Murko
1 od 19
Otroci na čistilni akciji

V okviru praznovanja Jurjevih dni, ki so priljubljeni dnevi v našem kraju, so otroci iz vrtca skupaj z vzgojiteljicami izvedli plemenito dejanje - čistilno akcijo v okolici vrtca, šole, v gozdu ter po domačem kraju. V zavesti pomembnosti čistoče narave in okolice so se otroci s svojimi vzgojiteljicami opremili z rokavicami in vrečami za smeti ter se odpravili na teren.

Veseli otroški glasovi so odmevali po ulicah, saj so se naši najmlajši prostovoljci z navdušenjem lotili svoje naloge. Vzgojiteljice so s svojim zgledom in spodbudami navduševale otroke, ki so smeti pobirali iz naravnega okolja ter tako prispevali k ohranjanju čistega in urejenega domačega kraja. Ta izkušnja je bila za mnoge otroke priložnost za razumevanje, kako vsak posameznik lahko s svojim dejanjem pripomore k boljšemu okolju. Njihova dejavnost je bila odličen primer, kako že najmlajši lahko aktivno sodelujejo pri ohranjanju okolja ter prispevajo k bolj zeleni in čisti prihodnosti. Čistilna akcija, ki so jo izvedli otroci iz vrtca, je tako poleg čistoče in urejenosti prispevala tudi k občutku pripadnosti in skrbi za skupnost ter okolje, v katerem živijo.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

4. 4. 2024, 9:59
Vesna Breznik
Vabilo na skupni roditeljski sestanek - vrtec

Spoštovani.

Vljudno Vas vabimo na skupni roditeljski sestanek za vrtec, ki bo v sredo, 10. 4. 2024, ob 16.30 uri v jedilnici šole.

Na skupnem delu boste lahko prisluhnili predavanju prof. Goranu Škobalju z naslovom »Sporazumevanje, konflikti in iskanje rešitev v odnosu otroci-starši«. 

Po skupnem delu bodo še oddelčni roditeljski sestanki v posameznih oddelkih Vaših otrok z namenom posredovanja informacij o opravljenih dejavnostih v tem šolskem letu ter predstavitvijo aktivnosti, ki nas čakajo še do samega zaključka vrtčevskega leta.

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

27. 3. 2024, 9:52
Dani Sajtl
Javni razpis za vpis predšolskih otrok - novincev v vrtec pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol v občini Sveti Jurij v Slovenskih goricah za šolsko leto 2024/2025

Na podlagi 20. člena Zakona o vrtcih (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo) vas obveščamo, da bo od 1. 4. 2024 do 30. 4. 2024 potekal vpis otrok za sprejem v vrtec JVIZ in VVZ OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol za šolsko leto 2024/2025. V vrtec sprejemamo otroke od enajstega meseca starosti dalje (če starši ne uveljavljajo več pravice do starševskega dopusta v obliki polne odsotnosti z dela) do vstopa v osnovno šolo.

Starši, ki so že oddali vloge, ne potrebujejo izpolnjevati še ene vloge.

Vloge za vpis otroka bomo sprejemali po redni pošti (OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol, Jurovski Dol 13, 2223 Jurovski Dol) ali pa na uradni elektronski naslov tajništva šole info@os-jd.si.

Vlogo za vpis najdete v priponki oz. je tudi objavljena na spletni strani naše šole.

Maja Mencigar, prof.
šolska svetovalna služba

Adobe Acrobat dokument Vloga za vpis otroka v vrtec

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

18. 3. 2024, 13:06
Gabrijela Murko
1 od 33
Otroci navdušili občinstvo na "Prazniku za družine"

Otroci in vzgojiteljice vrtca  so nedavno pripravili izjemno priljubljen kulturni dogodek, ki je navdušil tako starše, stare starše kot tudi krajane domačega kraja. Ob prazniku za družine so se otroci iz vseh skupin vrtca predstavili obiskovalcem s številnimi kulturnimi točkami, vključno s pesmicami, deklamacijami, plesi in dramatizacijo.

Občinstvo je bilo priča izjemni predstavi otrok, ki so se na odru izkazali s svojim talentom in veseljem do nastopanja. Vsaka skupina je prispevala svoj del k pestri paleti kulturnih nastopov, ki so poleg zabave in smeha tudi nagovarjali srca prisotnih.

Posebno presenečenje za obiskovalce je bilo gostovanje ansambla Razigrani in pevca Franca Rajšpa, ki so zaigrali in zapeli pesem "Miška mala". Njihov nastop je dvignil vzdušje v dvorani, prav tako pa je bil vrhunec prireditve trenutek, ko so se jim na odru pridružili vsi nastopajoči otroci, ustvarjajoč čaroben zaključek dogodka.

Starši in stari starši so bili nad kulturnim nastopom otrok navdušeni in so izrazili veliko hvaležnost vzgojiteljem vrtca za izvedbo tega dogodka. Ta kulturni dogodek je ne samo povezal skupnost, ampak tudi poudaril pomembnost kulturnega izražanja že v najzgodnejših letih otrok ter prispeval k bogatitvi kulturnega življenja v lokalni skupnosti.

YouTube video Posnetek prireditve

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

7. 3. 2024, 9:43
Vesna Breznik
1 od 1
Vabilo

Spoštovani starši predšolskih otrok.

Vljudno vas vabimo na prireditev, s katero bomo obeležili praznike v mesecu marcu (dan žena, materinski dan, praznujejo tudi očetje …) – poimenovali smo jo kar Praznik družine. 

Prireditev bo v petek, 15. 3. 2024, ob 15.00 v kulturnem domu v Jurovskem Dolu (sprememba datuma je zaradi izvedbe območnega srečanja otroških folklornih skupin v Jurovskem Dolu).

Na ta dan vas prosimo, da ostanejo v vrtcu do prireditve tudi otroci, ki načeloma gredo domov po kosilu, predvsem z namenom, da se pripravijo na samo prireditev. Starši boste otroke prevzeli po zaključeni prireditvi (razen otroci iz skupine Lunice se bodo pridružili staršem takoj po njihovem nastopu).

Na prireditev so vabljeni tudi stari starši, krajani oz. vsi, ki jim praznik družine pomemben.

Vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

13. 2. 2024, 18:38
Gabrijela Murko
1 od 30
Igrivost na pustni torek

Danes, 13. februar 2024, je vrtec zažarel v mavrici številnih junakov, princes in Miki mišk,  v ritmu plesa pa so se prepletali tudi ninje, parklji, gasilci, čebelice in druge živali, gusarji, Pike Nogavičke, ter nešteto drugih pravljičnih likov. Pustno vzdušje je doseglo svoj vrhunec, ko so otroci s svojimi ustvarjalnimi maskami vdihnili življenje v barvito pravljico, ki je zažarela skozi vrtčevske igralnice. V vrtcu je zadihala čarobnost, ko sta nas zjutraj obiskala kurent in hudič iz Hotinje vasi, ki sta prinesla s seboj svojo prisrčno pojavo. Otroci in vzgojiteljice so ju sprejeli z odprtimi srci, izražajoč iskreno hvaležnost za nepozabno doživetje ter kanček strahu iz strani nekaterih najmlajših. Dopoldne je minilo v vrvežu in veselju, ko so se otroci podali na barvito povorko skozi domači kraj. Vsaka maska je pripovedovala svojo zgodbo. Obiskali smo tudi župana g. Petra Škrleca in njegove sodelavce, ki so si vzeli čas, da pozdravijo male maškare. Med povorko so se pridružile tudi čarovnice iz Jurovskega Dola, ki so pustnemu rajanju dodale še dodatno mero skrivnostnosti. Vendar pa je bila v ospredju otroška radovednost in veselje, ki sta izžarevala iz vsakega koraka. Seveda na pustni torek niso manjkale niti sladke dobrote, kot so mehki bomboni in puhasti pustni krofi, ki so razveselili otroška usta in pustili sladkast okus v celotnem doživetju. Sedaj, ko smo pokopali pusta, pa z nestrpnostjo pričakujemo prihajajočo pomlad in z njo nove aktivnosti, čim več na prostem.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

8. 2. 2024, 7:40
Gabrijela Murko
1 od 20
Ode Francetu Prešernu skozi otroške oči

V našem vrtcu  je sredo, 7. 2.,  zaznamovala posebna kulturna prireditev, posvečena največjemu slovenskemu pesniku, dr. Francetu Prešernu. Otroci so spomin nanj obeležili na svoj edinstven način, s kulturno prireditvijo, kjer je slovenska himna odmevala po prostorih šole. V samega  Dr. Fig figa se je prelevil deček iz najstarejše skupine. Ob koncu prireditve je z nasmehom na obrazu otrokom razdelil fige, s čimer je dodal še večjo mero veselja in zabave k dogodku. Vse od začetka tedna so otroci sodelovali v različnih ustvarjalnih dejavnostih, povezanih z dr. Francetom Prešernom. Risali so, barvali in ustvarjali portrete pesnika z različnimi likovnimi tehnikami, kar je razvijalo njihovo ustvarjalnost in domišljijo. Hkrati so se tudi poglobili v Prešernovo poezijo ter spoznavali slovensko zastavo in himno, ki sta pomembna simbola naše domovine. Kulturna prireditev v vrtcu je bila tako ne le priložnost za obeležitev spomina na dr. Franceta Prešerna, temveč tudi priložnost za razvoj otrokovega kulturnega zavedanja in pripadnosti. Otroci so skozi svoje ustvarjalne izdelke in nastope pokazali spoštovanje do kulturne dediščine ter svojo lastno ustvarjalnost in talent. Vzgojitelji so bili navdušeni nad otroško ustvarjalnostjo in predanostjo pri pripravi prireditve ter se zavedajo pomena kulturnega vzgojnega dela v vrtcu. Prireditev je tako pustila pečat v spominu vseh udeležencev ter hkrati vzpostavila pomemben most med otroštvom in slovensko kulturno dediščino.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

19. 12. 2023, 19:54
Gabrijela Murko
1 od 17
Predstava z obiskom Božička

Danes, 19. 12. 2023, se je v našem kulturnem domu odvijal poseben dogodek. Zavod Frnikola je za otroke našega vrtca pripravil nepozaben dan za otroke. Otroci so bili deležni prav posebne predstave, "Snežinkine dogodivščine", ki so jih izvajali talentirani igralci Zavoda Frnikola. Predstava ni bila le gledališka izkušnja, temveč so imeli otroci priložnost aktivno sodelovati in se celo povzpeti na oder. Vse skupaj je bilo zasnovano tako, da so se otroci počutili posebno in vključeni v samo predstavo. Sledil je prihod Božička, ki je vse otroke nagovoril s toplimi besedami. Božiček je otrokom posvetil čas ter prisluhnil njihovemu petju. Vsak otrok je prejel tudi individualno darilo, ki ga je prispevala trgovina Hofer Lenart ter skupna darila po skupinah (prispeval vrtec), katera so otroci odvijali z navdušenjem in v pričakovanju na nove didaktične pripomočke in igrače. Obisk Božička je bil še posebej ganljiv, saj so se otroci veselili ne samo daril, temveč tudi prijaznih besed in možnosti fotografiranja z njim.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

18. 12. 2023, 11:05
Vesna Breznik
Obvestilo glede zaprtja vrtca

Spoštovani starši predšolskih otrok.

V tednu od 27. 12. do 29. 12. 2023 so novoletne počitnice. Pred časom smo vas povprašali glede nujnega varstva otrok za to obdobje. Zaradi premajhnega števila otrok, ki bi v času novoletnih počitnic potrebovali nujno varstvo (3 otroci), je vrtec v tem obdobju zaprt (16. člen Hišnega reda Vrtca pri OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol).

Hvala za razumevanje. 

Želimo vam lepe in mirne praznike ter sreče in zdravja v prihajajočem letu!

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

6. 12. 2023, 13:23
Andreja Senekovič
1 od 4
Praznična delavnica

Mesec december je čas, ko si namenimo nekaj več časa za medsebojna druženja in izmenjavo lepih besed. Tako smo si tudi v skupini Lunic ob prihajajočih se praznikih, pripravili praznično delavnico. Namen le-te je bil, da si skupaj v prijetnem vzdušju vzamemo čas in nekaj ustvarimo. Tako so starši skupaj z otroci zavihali rokave in se lotili dela. Med samo delavnico pa smo si izmenjali tudi nekaj besed o počutju otrok v vrtcu. Ustvarjene izdelke smo ob koncu delavnice razstavili v naši garderobi.

Hvala vsem staršem, ki so si vzeli čas in se delavnice udeležili.

Lunice

5. 12. 2023, 9:25
Vesna Breznik
Obvestilo za starše predšolskih otrok

Spoštovani starši predšolskih otrok.

Smo v obdobju leta, ko se virusna in druga obolenja pojavljajo v večjem številu. Prav je, da otrok, ki zboli, ostane doma in se pozdravi. Neozdravljena bolezen lahko vodi v začaran krog, saj je otrokova imunost nižja in je tako dovzetnejši za nova virusna obolenja, ki si jih lahko prav v primeru prezgodnje vključitve nazaj v skupino otroci prenašajo med seboj.

Na NIJZ so skladno z novimi strokovnimi smernicami prenovili nekatere dele besedila publikacije Priporočila za ukrepanje v vrtcu ob nujnih stanjih, katero vam posredujemo v priponki tega sporočila. Predvsem bi vas radi opozorili na preglednico št. 1, ki je na strani 29 in se nanaša na čas ponovne vključitve otroka nazaj v skupino po posamezni preboleli bolezni. 

Z nudenjem zdravega okolja našim otrokom lahko pripomoremo k dobremu počutju vseh v našem vrtcu.

Lep pozdrav,

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Priporočila za ukrepanje v vrtcu ob nujnih stanjih (2023)

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

22. 11. 2023, 17:09
Gabrijela Murko
1 od 26
Obisk lovcev v našem vrtcu

V nedavnem obisku Lovske družine Sv. Jurij Jurovski Dol so gospod Lenart, gospod Krivec in gospod Bračič obiskali vrtec, kjer so imeli priložnost predstaviti otrokom svoje delo kot lovci. Ta zanimiv in poučen dogodek je bil zasnovan tako, da je otrokom omogočil spoznavanje lovstva in aktivno sodelovanje pri nastavljanju hrane v krmišča za živali. Gospodje Lenart, Krivec in Bračič so otrokom povedali nekaj o svojem delu kot lovci. Predstavili so jim, kako skrbijo za ohranjanje in zaščito živali v njihovem naravnem okolju ter jih poučili o pomenu ohranjanja narave. Ob  obisku so otrokom pokazali preparirane gozdne živali, kot so kuna, veverica in sova ter rogove jelena. To je bila odlična priložnost za otroško raziskovanje in spoznavanje različnih vrst živali ter njihovih posebnosti.  V nadaljevanju obiska so se lovci odpravili z večjimi otroki v gozd. Tam so otrokom pokazali, kako živalim nastaviti hrano v krmiščih. Otroci so bili deležni posebne naloge, saj so prinesli hrano od doma (koruzo, jabolka, semena…). Na tak način so imeli priložnost aktivno sodelovati v ohranjanju živalskega sveta. Zaradi sodelovanja otrok je bil obisk še bolj poučen in interaktiven. Eden izmed posebnih trenutkov obiska je bilo izpust fazanov v njihovo naravno okolje. Lovci so vzgojili te ptice doma in jih prinesli v gozd, kjer so jih izpustili. Otroci so lahko opazovali to čudovito izkušnjo, ki je poudarila pomembnost ohranjanja narave in tako še dodatno spodbudila otroško zanimanje za živalski svet. Obisk lovcev iz Lovske družine Sv. Jurij Jurovski Dol je bil nepozaben za otroke. Poučil jih je o delu lovcev, jih spodbudil k raziskovanju narave ter jim omogočil aktivno sodelovanje pri ohranjanju živalskega sveta.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

19. 11. 2023, 14:17
Gabrijela Murko
1 od 26
Slovenski zajtrk

Letošnje leto smo v novembru ponovno praznovali  Tradicionalni slovenski zajtrk. To je projekt, ki spodbuja zavedanje o pomenu in prednostih lokalne samooskrbe, dejavnostih domače pridelave in predelave hrane ter ohranjanju kulturne dediščine. Namen ukrepa je tudi otroke, mladino in širšo javnost seznaniti o pomenu zajtrka. Poudarek je na pomenu kmetijstva in čebelarstva za predelavo hrane, ter njenem vplivu na okolje. Pomembno je tudi splošno ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.  Zajtrk je sestavljen iz kruha, masla, medu in mleka ter jabolka ali drugega slovenskega sadja, svežega ali suhega brez dodanega sladkorja. Projekt se je prvič udejanjil leta 2011 in je vse od takrat postal vseslovensko gibanje, ki se vsako leto odvija tretji petek v novembru. Letošnje leto se je moto zajtrka glasilo »Kruh za zajtrk-super dan!«

Poleg tega, da so otroci uživali v okusnem zajtrku, so sodelovali pri različnih dejavnostih, ki  spodbujajo k raziskovanju in učenju o tradicionalni slovenski hrani. Dejavnosti v skupinah so vključevale peko kruha, obisk trgovine in nabava ter pokušanje različnega pekovskega peciva, spoznavanje poti »Od zrna do kruha«, risanje s prsti v zdrob in moko, oblikovanje slanega testa, izdelovanje pogrinjkov za zajtrk ter čebelic iz papirja, obisk čebelarja g. Stanislava Senekoviča iz Čebelarskega društva  Sv. Jurij, Jurovski Dol, petje pesmic o čebelicah in še mnogo mnogo več. Teden je bil zapolnjen z najrazličnejšimi aktivnostmi, v katerih so otroci aktivno sodelovali, predvsem pa uživali.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

11. 11. 2023, 14:29
Gabrijela Murko
1 od 21
Zdravje v vrtcu

V okviru projekta Zdrav vrtec-Vzgoja za ustno zdravje in zdravje otrok, smo v tem tednu v našem vrtcu kar tri dni gostili medicinski sestri iz ZD Lenart, ga. Ksenijo Škerbot in ga. Ines Žunkovič. Otrokom sta v treh skupinah predstavili nego ustne votline in demonstrirali pravilno uporabo zobne ščetke ter samega umivanja zob. Otroci iz najstarejše skupine so v okviru vsebine Ura za ščetkanje prejeli vsak svojo ščetko. Stroške ščetk so krili starši. Ostali otroci so si v vrtec prinesli ščetke od doma. Otroci so si  ta dan z veseljem umivali zobke, najbrž raje, kot doma. Pri tem jih je skrbno opazovala ter jim pomagala ga. Ksenija. S pomočjo lutk kravice in zobokrokija so otroci spoznali, kako pomembna je nega zobk. Najmlajši so prejeli škatlice za prvi izpadli zobek in za vse naslednje. Seveda otroci izpadle zobke zmeraj nastavijo Zobni miški, ki jih za lepe, zdrave, bele zobke nagradi s kakšnim presenečenjem. Zobna miška najraje podari kak kovanec ali novo zobno ščetko.

Otroci pa so spoznali še druge pomembne naloge, ki jih lahko že sami, z nekaj pomoči odraslega, izvajajo, da poskrbijo za lastno zdravje. Ga. Ines je otrokom pokazala, kako se pravilno umiva roke ob zgodbici »Traktor«, v čemer so se tudi preizkusili. 

Za lastno zdravje pa je pomembna tudi zdrava prehrana, katero otroci dobro poznajo. Z uravnoteženimi obroki in z veliko sadja poskrbimo tudi v vrtcu.

Otroci so v okviru tega projekta izvajali številne aktivnosti; barvali pobarvanke na to temo, se igrali zdravnike ter igrali družabno igro, kjer so ščetkali škratke na zobkih, plesali, ščetkali zobe kravici in zobokrokiju. 

Za zdravje otrok pa skrbimo vso leto, ne le takrat, ko nas obiščeta medicinski sestri.

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

18. 10. 2023, 13:03
Gabrijela Murko
1 od 23
Jesensko srečanje s starši

Poletne sončne žarke, ki so nas razvajali vse do sredine oktobra, so zamenjali jutranja slana, hladni veter in jesensko listje. Ker se narava pripravlja k počitku, je potrebno pospraviti pridelke. Na našem jesenskem srečanju s starši, tokrat ni dišalo po kostanjih, pač pa po koruzi, sončnicah in bučah ... Članice Društva kmečkih gospodinj Sv. Jurij so našim otrokom in staršem pokazale, kako se lička in lušči koruza, kako se dolbe buče in lušči sončnice. Otroci so se z veseljem pomerili v vseh opravilih, najraje pa so ličkali in luščili koruzo. Starši so iz buč izrezali strahce, ki trenutno strašijo "nepridiprave" na vrtčevem igrišču. Naši otroci se jih prav nič ne bojijo.

Ko so pridne ročice opravile svoje delo, so se otroci pomerili v različnih igrah; igra, kjer so s samokolnicami in vozički prevažali koruzo, v vleki vrvi ter v igri s pisanim padalom. Za okrepčilo pa so poskrbeli starši sami ter v vrtec prinesli veliko slanega peciva in sadja. Ob Jurikovem studencu smo se družili in kramljali vse dokler nas ni že pošteno nazeblo.

Hvala vsem prisotnim!

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

12. 10. 2023, 9:24
Vesna Breznik
Vabilo za starše vrtčevskih otrok

Spoštovani starši.

Vabimo vas na Jesensko srečanje, ki  bo v torek, 17. 10. 2023, ob 15.00 uri ob šolskem igrišču pri studencu.

Ker nam letos kostanji niso namenjeni, smo za vas pripravili jesenko delavnico z naravnimi materiali. Da bomo lažje izvedli delavnice skupaj z vami, vas želimo samo opomniti, da ste na skupnih srečanjih za otroke odgovorni starši.

Zraven lahko prinesete slano in drugo pecivo, ki je zaprto v vrečkah oz. kupljeno ter obilico dobre volje. 

V primeru slabega vremena srečanje odpade. 

Veselimo se srečanja in druženja z vami ter vam pošiljam lep jesenski pozdrav.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

7. 10. 2023, 10:44
Gabrijela Murko
1 od 35
Teden otroka

V tednu, ko otroci praznujejo po vsej Sloveniji, v Tednu otroka, smo v našem vrtcu zanje pripravili številne dejavnosti in obiske. Tema se je to leto glasila: "Zakaji in zatoji radovednosti."

Otroci so v tem tednu spoznali delo gasilcev. V gasilskem domu Jurovski Dol so nas lepo sprejeli in nam demonstrirali svoje delo naši pridni gasilci; g. Gregor Nudl, g. Alen Breznik, g. Sebastijan Črnčec, g. Tilen Vuzem in g. Jernej Sinič. Na tem mestu se zahvaljujemo tudi poveljniku g. Dejanu Najdeniku. Otroci so se z veseljem preizkusili v demonstraciji gašenja z vodo ter pomerjanju nekatere gasilske opreme (čelade, škornji, rokavice). Verjamemo, da je med našimi najmlajšimi nekaj bodočih gasilcev. Pri nas pa opravljata pripravniško delo tudi ga. Nuša Najdenik in g. Sergej Črnčec, ki sta prav tako aktivna gasilca.

V tem tednu smo v vrtec povabili tudi pravljičarko iz Matične knjižnice Lenart, ga. Aleksandro Papež, ki je otroke razveselila s predstavo o Žabcu in miški ter s pestro paleto pesmic.

V tem tednu nam je zajtrk postregel naš novi kuhar, g. Robert Ferk, ki je otrokom priskrbel tudi posladek po zajtrku.

Po skupinah pa so se odvijale še številne druge dejavnosti, kot so preizkusi z vodo, oblikovanje slanega testa, hoja po čutni poti, pletenje pajkove mreže, kino v vrtcu, izdelovanje sadne kupe, poslikava stene na stopnišču našega vrtca, kjer je otrokom nudila pomoč naša likovna pedagoginja ga. Ana Šuster Kraner in še mnoge druge aktivnosti.

Otroci so spoznali veliko zatojev na svoje zakaje. Le te pa spoznavajo tako oni, kot zaposleni v vrtcu vso leto, skozi vso življenje.

YouTube video Pri gasilcih PGD Sv. Jurij

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

27. 9. 2023, 21:01
Vesna Breznik
Fundacija Boštjana Bandlja

Spoštovani starši otrok v vrtcu.

Obveščamo vas, da bo Fundacija Bošjana Bandlja tudi letos izvedla razpis za financiranje oskrbnine za vrtec. Lanski izjemno pozitivni odzivi so jih prepričali, da je bila dobrodelna akcija dobro sprejeta tako s strani staršev kot tudi vrtcev.

Letošnji razpis je namenjen staršem, ki so slovenski državljani, rojeni leta 1990 ali kasneje, in katerih otrok obiskuje vrtec v Sloveniji.

Osnovni podatki o akciji:

Plačilo oskrbnine za vrtec za mesec november 2023 - znesek vključuje oskrbnino in prehrano, ne pa morebitnih drugih stroškov, kot na primer udeležba na taboru, interesne dejavnosti ipd. Prijavijo se lahko slovenski državljani, ki so rojeni leta 1990 ali kasneje in je njihov otrok vključen v vrtec v Sloveniji. Oskrbnino bodo plačali do 10.000 otrokom.

Znesek oskrbnine za posameznega otroka bodo nakazali neposredno na bančne račune vrtcev.

Tako kot lani, bo tudi letos razpis izvedla Fundacija - zbiranje prijav, obveščanje staršev, prijava na FURS itd. Prijava je mogoča izključno prek spletne strani www.fundacijabb.org/razpis, in sicer od 28. 9. od 8.30 do 19. 10. 2023 do polnoči.

Donacije bodo starši, katerih vloga bo odobrena, prejeli v obliki nakazila neposredno na bančni račun vrtca. Za ta namen so pripravili pooblastila, s katerimi starši pooblaščajo Fundacijo, da od vrtca, ki ga obiskuje njihov otrok, pridobi podatek o višini zneska. Fundacija bo vrtce na podlagi pooblastil staršev zaprosila, da ji posredujejo podatke za plačilo, in sicer za vse starše, katerih otroci so vključeni v posamezni vrtec in katerim je bila odobrena vloga za donacijo.

Več informacij pa v priloženem vabilu.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Adobe Acrobat dokument Vabilo

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki

12. 9. 2023, 9:09
Vesna Breznik
Vabilo na 1. skupni roditeljski sestanek - vrtec

Spoštovani.

Vljudno Vas vabimo na 1. skupni roditeljski sestanek, ki bo v ponedeljek, 18. 9. 2023, ob 17.00 uri v jedilnici šole. Po uvodni predstavitvi načrta dela za šolsko leto 2023/2024 bodo oddelčni roditeljski sestanki v igralnicah Vaših otrok v vrtcu (razen za starše otrok oddelka Lunice, ki so imeli uvodni roditeljski sestanek že konec avgusta).

Vljudno vabljeni.

Vesna Breznik, prof.
ravnateljica

Lunice Oblački Snežinke Zvezdice Sončki


© 2007-2024 OŠ J. Hudalesa Jurovski Dol. Vse pravice pridržane. | 20. 6. 2024, 13:51 | Izjava o dostopnosti