Projekti
Nekateri pretekli projekti:
 |
|
|
 |

Projekt Slovenski tradicionalni zajtrk je nastal na pobudo Čebelarske zveze Slovenije in poteka že od leta 2011. Vsak tretji teden v novembru poteka teden slovenske hrane
Osnovni cilj projekta je izobraževati, obveščati in ozaveščati šolajočo se mladino in tudi širšo javnost o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad, pomenu lokalno pridelanih živil slovenskega izvora, pomenu kmetijske dejavnosti za širše okolje in pomenu čebelarstva za kmetijsko pridelavo, gospodarske dejavnosti in širšega okoljskega pomena. Pomemben poudarek je tudi na splošnem ozaveščanju mladih o pomenu zdravega načina življenja, vključno s pomenom gibanja in izvajanja športnih aktivnosti.
Tradicionalni slovenski zajtrk bomo izvedli 21. 11. 2025. Letošnja osrednja tema je povezovanje vseh členov v verigi preskrbe s hrano, od kmetije preko vseh vmesnih členov do vzgojno-izobraževalnih zavodov. Izpostavljamo vseh pet sestavin TSZ (kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo slovensko sadje) ter poudarjamo pomen vseh členov v verigi preskrbe s hrano. Slogan se glasi: "Moja izbira je slovenska hrana".
Koordinatorica: Eva Gorjup |
 |
 |
|
 |